İroni falan goremedim. 7 yıl ödenmemiş vergi ve silinmesini bekleyen bir akıllı gördüm. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Aracınız Elinizden Alınabilir - Emlak Vergisi (3. sayfa)
-
-
Ne mi olacak heyyy allammm bide bişe olacak saniyosun :))
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bende kamulaşan ortak daireiçin 20 tl civarında vergi borcunı ödemezsem ne olur diye düşünüyordum ama aracım yok.yalnız üzerime kayıtlı tapulu dairem var.sgk borcunuda ödemedım
-
Bir arazinin vergisini 20 küsur yıl ödemedik. Bu yıl vergi barışı vs dediler 16 bin liralık borç indi 5 bine Yargı harcım vardı onu da 10 senedir ödemiyordum, 30 küsur lira bir şey 100 liraya çıkmıştı, onu da sildiler geçen sene
-
Çok akıllı olduğun için.
Ne diyeceğimi bilemedim
16 bin liralık emlak vergisi diyorsun, benim 2000tl kadar bir emlak vergisi için araca yakalama çıkmış. Bizim onikişubat belediyesi demek ki farklı düşünüyor.
-
Parayı yatırdıktan sonra aradığımda belediyedeki memur tamam kaldırıyorum dedi, yakalama kalktı. dedim ki neden haciz değil banka blokesi değil illa yakalama.
Dedi ki öyle yaptığımız da oluyor, yetkililer bu şekilde uygun gördü. Yetki verilmiş, istedikleri gibi haciz yakalama bloke koyabiliyorlar gibi anladım.
-
evet hocam zamanında ödenir haklısın orada ben hatalıyım. Ama emlak vergisi bu fatura vs değil unuttuk gitti.
Benim sitemim de zaten bu yönde, daha uygun yollar ile halledilebilir ve mağduriyet yaratılmayabilirdi.
Belediye cezalandırma yoluna gitmiş.
-
Bazıları neden ödemedin yazmış. Arkadaşım zaten belediye faiz koyuyor adam ister öder ister ödemez sanane!! Belediyeler batık olduğu için ne koparırsam kar diye yapılan uygulama. Gönder eve ödeme emri ondan sonra işlem yap. Hem araç ne alaka eve haciz işlemi yap araba ne alaka.
Enteresan olmuş gerçekten. Ben de 7 sene geciktirmiştim benim evin emlak vergisini. Zaten faizi de işliyor. Sonra af falan çıksa bile bugünün kurundan tahsil ediyorlar ki benim evin bugünkü emlak vergisi yıllık 1300TL gibi çok yüksek bir rakam. Bir nevi aylık 110TL ödemem gerekiyor kendi evimde oturabilmek için. 7 yıl birikmişini siz hesap edin. Öyle haciz neyim gelmedi. Şimdi düzenli ödüyorum. 2016 linea arabamın yıllık sigortası 1400tl. mtv si 700 mü ne, 2100 de oradan. Zor yani gerçekten. Dediğiniz gibi bir yanda 180 milyon lira vergi borcu silinen zenginler, diğer yandan 2-3 bin lirayı bir araya getirmeye çalışan bizler. Bana da 180 milyon hediye etsin hükümet, ben de zenginler sınıfına gireyim.
-
Bana da yemediğim trafik cezasını 3 yıl sonra hafif faiziyle gönderdiler :D Ama biraz uğraşarak düşürttüm. Ben arabayı 2. el satın almadan önceki sahibinin kaçak köprü geçiş cezası idi. Dedim o tarihte daha araba benim bile değildi ki. Araç alım belgelerini falan mail attım, öyle düştü. Ama bu dijital sistemde araç sahipliğinin hesap edilememesi, yanlış kişiye cezanın gönderilmesi enteresan olmuş. Belki geliştirirler ileride. :)
-
Bağkurunu da öyle senelerce ödemeyen, sonra toplu ödeyen var. Asıl olay ödemeyenlerin sonra af'la falan ödüllendirilmesi. Düzenli ödeyenler salak yerine konuyor. Yine öyle tonlarca gece konducu yalı, villa sahibi oldu bu ülkede. İzinsiz araziye binanı koy, sonra af la tapuya dönüştür, sonra villam var diye geçin. Suçu ödüllendiren, kurallara uyanları cezalandıran bir sistem var.
-
bir bu değil ki..
ensonhaberCHP'den Meclis'e önerge: TÜVTÜRK‘ün vergi borcu neden silindihttps://www.ensonhaber.com/gundem/chpden-meclise-onerge-tuvturkun-vergi-borcu-neden-silindiHabertürkhthayat.haberturk.comİGA’da kiralar 2024’e ertelendi, 2 yıl işletme süresi verildihttps://www.haberturk.com/igada-kiralar-2024e-ertelendi-2-yil-isletme-suresi-verildi-2978019-ekonomi
-
Bu emlak vergisi kadar saçma bir şey yok. Adam arsasını almış izinlerini almış harçlarını yatırmış ev yapmış evi alırkende satarkende vergisini vermiş. Olduğu yerde duran evden vergi almak nedir? Araba olsa derim yolu yıpratıyor, ev olduğu yerde duruyor; suyunu elektriğini zaten ödüyor.
Geçen hafta bende ödedim 520 tl civarı 110 metre kare ev için
-
Adınıza su faturası varsa ona da ekleyebilirlerdi. Saçma sapan iş yapmışlar.
İmam osurursa cemaat xxxx diye boş yere dememişler.
Memleket yönetiminde ne görürse onu uyguluyorlar.
Araç bağlama nedir lan!!
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X