Şimdi Ara

Aracınız pert olduysa mutlaka bu konuyu okuyun!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1 sene önce kaza sonucu aracım pert oldu. Kaza tarihinde kasko ve trafik sigortası poliçemin bitmesine yaklaşık 150 günlük bir süre vardı. Kullanamadığım bu 150 günlük poliçe süresinin bir iadesi olacağını kazanın şoku ile ve aracın perte çıkması ile ilk zamanlar düşünmedim.

Kazanın şokunu atlattıktan sonra ve kanımdaki ölücü ruh devreye girdikten sonra bu sigortalı sürenin iadesini alabileceğim aklıma geldi. Sonuçta ortada parası ödenmiş bir şey var ve ben bundan neredeyse yarı yarıya yararlanamadım.

1 ay önce kasko şirketini aradım. Durumu anlattım ve iade hakkımın olması ihtimalini sorduğumda, "Aracınız tam hasar almış ve tarafınıza araç bedelinin tamamı ödenmiş. Bu nedenle hak talep edemezsiniz." yanıtı aldım. Açıkcası bu yanıt tatmin etti ve son olarak "Ama trafik sigortanız için böyle bir hakkınız var" yanıtı geldi. Hemen trafik sigortasını aramalıydım.

Trafik sigortasını aradım ve durumu anlattım. Uzunca bir süre beni bekletip, birilerinden fikir aldı galiba. Daha sonra kayıt oluşturup, bana geri döneceklerini belirttiler. 3-4 gün sonra aracın Çekme Belgesini ve noter satışını istediler. Bu işlemler için kasko şirketine vekalet verdiğim için aracın pert olduğuna dair hiç bir evrak elimde yoktu.

Tekrar kasko şirketini arayıp, bu evrakları istediğimi belirttim ve ertesi gün sabah belgeleri gönderdiler. Daha sonra gelen bu belgesi trafik sigortası şirketine gönderdim ve yaklaşık 12-13 gün (bayram tatili ile beraber) sonra yani bugün trafik sigortasının poliçe bedelinden 220 küsür TL'sinin tarafıma iade edildiğine dair bir mail geldi. Mailde fatura benzeri "Kredi Kartı İade Belgesi" vardı ve burada poliçe numarası, tutar, iade edilen kart bilgisi ve sigortayı yaptırdığım acente gibi bilgiler vardı.

İşin belki de en uğraştıracak kısmına geldik. Trafik sigortasını 2015 Ocak ayında yaptırdığım için ve aradan uzun bir zaman geçtiği için ödeme yaptığım kredi kartını/banka kartını iptal ettirmiştim ve o banka ile çalışmayı tamamen bırakmıştım. Elimde ne müşteri numaram ne kart numaram ne de internet bankacılığı şifrem var. Sadece bana gönderilen belgede iade edilen kart numarasının ilk 4 ve son 4 hanesi görünüyordu.

İlk 4 hanesinden hangi banka olduğunu anladım ve banka ile görüştüm. Hesabım kapalı olduğu için gelecek paranın bankanın havuzuna düşeceğini ve oradan para almamın mümkün olmadığını belirttiler. Havuza düşen para 3-4 iş günü içerisinde karşı tarafa iade oluyormuş. Fakat ben bankadaki hesabımla ilgili hiç bir bilgi bilmediğim için kontrol edemiyorlar. TC numaramı veriyorum tamam böyle bir müşterimiz varmış ama güvenlik adımlarını geçemiyorsunuz diyor. Anne kızlık soyadını söyleyeyim diyorum yok olmaz illa hesap numarası, müşteri numarası, kart numarası veya internet bankacılığı şifrem olması gerekiyormuş.

Tekrardan sigorta şirketini aradım ve parayı iade ettikleri kartın aktif olmadığını ve kullanım dışı olduğunu belirttim. Onlarda banka ile görüşmemi, havuza düşen paranın trafik sigortası şirketine iade edilip, daha sonra da dilekçe vererek, parayı iade ettiğiniz hesabı artık kullanmıyorum ve şu şu iban numarasına gönderin diye bir şeyler yazacakmışım.

Bugün banka şubesine gidip, paranın gelip gelmediğini, geldiyse de gönderilen şirkete iade edilmesini talep edeceğim. 200 küsür TL için uğraştığımız şeylere bak ama neredeyse 1 depo benzin parası

• seninde çalıştığın banka tam tel maşa imiş o nasıl banka senin müşteri numaranı bilmiyor vermiyor yani seni yokuşa surmuş o sende bi karış havada sende çalıştığın bankadaki hesabından haberin yok
  • Olmayan/iptal edilmiş karta nasıl iade etmişler? Karta iade etmeye çalışırken hata verir, işlem gerçekleşmez.
  • haydarkarapuar kullanıcısına yanıt
    O hesabı yaklaşık 2 ay kullandım, daha sonradan iptal ettirdim ve üzerinden 2 sene geçti, bilgilerimi hatırlamam mümkün değil.

Yüksek ihtimal tc numaramı verdikten sonra bütün bilgileri görüyor ama güvenlik adımlarını geçemediğim için göremiyorum diyor.
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Ben hesabımı kapattım yani banka ile bütün ilişkimi kestim olarak biliyordum fakat sanırım hesabımı tamamen kapatmamışlar. Yarın onuda ayrıca soracağım.
  • Hoca’ya bir köylü tavşan getirmiş. Rızkıyla gelen bu adamcağıza Hoca izzet-i ikramda bulunmuş, ağırlamış, evinde birkaç gün misafir etmiş. Bir hafta sonra aynı köylü kapıyı çalıp:

– Hocam, ben sana tavşan getiren köylüyüm, demez mi… Hoca içeri buyur etmiş, sofraya da tavşanın suyundan yapılan çorbayı getirmiş.

Yine birkaç gün sonra tanımadığı iki kişi Hoca’nın evine gelip:

– Biz, demişler, sana tavşan getiren filancanın akrabalarıyız.

Hoca onları da misafir etmiş. Adamlara ikram ettiği çorba için:

– Bakın, demiş, bu tavşanın suyunun suyu!

Neredeyse, Hoca’ya tavşan getiren köylünün bütün akrabaları böyle böyle Hoca’ya misafir olmuşlar. Hoca da bu işten epeyce yılmış. Bir gün yine saçı sakalına karışmış birkaç kişi kapısına dayanıp:

– Hoca, demişler, hani sana tavşan getiren bir köylü vardı ya, biz onun köyünden değiliz ama yakın köylüyüz. Uzaktan da akraba sayılırız.

Hoca onları da misafir etmiş etmesine de önlerine birer kase su koymuş.

– Hoca, demişler, bu nasıl tavşan suyu? Hoca hiç oralı olmadan:

– Bu, demiş, tavşanın suyunun suyunun suyu!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• _mp_ kullanıcısına yanıt
    Sizin gibiler yüzünden sektör bu şekilde.

Hakkım olan bir şeyi neden almayayım? Parayı kolay mı kazanıyoruz? O parayı sigorta şirketine bırakacağıma, kaç tane çocuğun karnı doyar o parayla haberin var mı senin?

Parayı alırken kepçe ile, parayı verirkende çay kaşığı ile veriyorlar. Siz ve sizin gibiler böyle düşünmeye devam ettikçe sigorta/banka vs. şirketlerin cebinde çok enayi parası kalır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SıradanBirKullanıcı S kullanıcısına yanıt
    Sizi olumsuz yonde elestirmiyorum. Aksine tebrik ediyorum. Zaten suresi dolmamis policeyi neden cope atiyorsunuz ki?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayende yeni birşey öğrendim teşekkür ederim, umarım uğraşlarının karşılığını alırsın, bende araç sattım kasko-sigorta iadesi aldım ama kredi kartı hesabına gelen para hiç dikkatimi çekmemişti, demek ki o kartı iade alana kadar açık tutmak gerekiyormuş
  • Hocam geçmiş olsun. Telefon bankacılığında şifreniz olmadan bilgi vermemeleri gayet normal. Şubeye giderseniz işinizi muhtemelen halledersiniz. Sigorta acentenizi devreye sokarsanız daha hızlı bir çözüm bulabilirler tahminimce.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _mp_

Hoca’ya bir köylü tavşan getirmiş. Rızkıyla gelen bu adamcağıza Hoca izzet-i ikramda bulunmuş, ağırlamış, evinde birkaç gün misafir etmiş. Bir hafta sonra aynı köylü kapıyı çalıp:

– Hocam, ben sana tavşan getiren köylüyüm, demez mi… Hoca içeri buyur etmiş, sofraya da tavşanın suyundan yapılan çorbayı getirmiş.

Yine birkaç gün sonra tanımadığı iki kişi Hoca’nın evine gelip:

– Biz, demişler, sana tavşan getiren filancanın akrabalarıyız.

Hoca onları da misafir etmiş. Adamlara ikram ettiği çorba için:

– Bakın, demiş, bu tavşanın suyunun suyu!

Neredeyse, Hoca’ya tavşan getiren köylünün bütün akrabaları böyle böyle Hoca’ya misafir olmuşlar. Hoca da bu işten epeyce yılmış. Bir gün yine saçı sakalına karışmış birkaç kişi kapısına dayanıp:

– Hoca, demişler, hani sana tavşan getiren bir köylü vardı ya, biz onun köyünden değiliz ama yakın köylüyüz. Uzaktan da akraba sayılırız.

Hoca onları da misafir etmiş etmesine de önlerine birer kase su koymuş.

– Hoca, demişler, bu nasıl tavşan suyu? Hoca hiç oralı olmadan:

– Bu, demiş, tavşanın suyunun suyunun suyu!

dostum süperdi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aviregal -- 8 Eylül 2017; 22:45:22 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.