Şimdi Ara

aracınızı emanet verirmisiniz (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
5.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Avrat
    Silah...

Kimseye emanet verilmez...
  • Emanet araba alıp verdiğim kişiler ailem ve bir iki akrabamdır. Bunun dışında özellikle kimseden emanet araba almam, kimseye de araba vermem. Arkadaş yukarıda aslında çok güzel yazmış.

At,
    Avrat ve Silah kimseye emanet verilmez.
  • Ben kimseden emanet araba almam ama verdiğim çok oluyor bazen hatırı sayılır arkadaşlar istiyorlar vermek mecburiyetinde kalıyorum. Model değişmiyor.
  • araba verilmez verilmemeli ben vermem adamın aklı kalır sonuçta milyarlık mal
  • Vermem diyordum işte yüzüm yumuşak verdik bi kere 2 günde 1000 km yol yaptı ama beni görsen geceleri uyuyamadım ve bana büyyük bir ders oldu bundan sonra babam hariç kimseye arabamı vermem !! zaten alma huyumda yok eskiden arabamı vardı çok ihtiyacı varsa ben götürürüm vaktim varsa tabi ...

kısaca almam ve vermem
  • her isteyene arabami vermem

verdiklerimde hem benim kendi arabalarini aldigimda nasil kullanacagimi, hemde benim arabami aldiklarinda nasil kullanmalari gerektigini iyi bilen insanlardir.

vermemde almamda diyenler bir gun mecbur kaldıklarinda bunu daha iyi anlayacaklar!

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bond777 -- 24 Şubat 2009; 13:52:53 >
  • vermemek en iyisi
  • babam veriyor kendi şahıs arabam oldugunda bende sadece yakın cevremdekilere veririm
  • Asla.
  • Bir kez aracımı emanet verdim, 1.500 lira masrafla geri aldım.

Bir musibet bin nasihat meselesi...

• Geçen bizim ustanın kalfası servise getirilip bırakılmış olan bir arabayla gece kaza yapmış.Bir duvara toslamış hem de önden.Arabayı yaptırıp bpyatıp teslim ettiler ama ne kıymeti var her açıdan zarar o yüzden çok mecbur kalmadıkça almam da vermem de ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

ben veririm çünkü zamanında çok çektim emanet arabadan

kimse vermiyodu ve bende sinir oluyodum

bahane olarakta km yapıyor veya ben kimseye arabamı vermem gibi bahaneler uydururlardı

bana göre görmemişlikten başka bişey değil

hastalık vs. gibi durumlar dışında kimse kimseye malını emanet etmek zorunda değil. bunun görmemişliklede alakası yok. diyelim ki aracımı ödünç aldın ve yolda başına bi iş geldi, kim çekecek bunun sıkıntısını ? ben. alan kişi öldü kaldı, kimin başı derde girecek? benim. hadi diyelim maddi hasarlı bi kaza oldu, kimin malına gelecek bu zarar? yine benim.

e her türlü zarar görebilecek olan ben olduktan sonra neden aracımı emanet edeyim birilerine? çok önemli bi işse ve bende müsaitsem ben götüreyim derim. onun dışında kimsenin arabamın koltuğuna oturmasını istemem, rahatsız olurum.

• Emanet araç vermem de almam da.
  • arkadaşlar ben de o konuda muzdarıbim kimseyi kıramıyorum kimseden daha araba istemedim.Şöförüyle bir iki kere talebim oldu .umarımda muhtaç olmam, maalesef bir (2.)yakınım arabamı aldı benden, ankaraya hasta kontrolüne hastasını getiriyordu ist'ten. Böyle şeylerde lafı olmaz hele....gece 3. de istanbuldan ayrıldı sabah.ben boluda kaza yaptım die aradı.allah sukur yaralı ölü falan yok. araba suda kaymış arkası haşat.2 senelik kaskomu bozdurdum 6500 ytl masrafı ordan karşıladık ,ama benim araba kazalı oldu.yeni araba durup duruken boyandı parça değişti falan, 2 hafta sonra beni arayıp arabamı rayç bedelden almak istediğini söyledi. Bende seve seve tamam dedim , fakat sözünde durmadı .beni oyaladı maalesef bende suyu içtim buz gibi. ben x .isem o benden 20 x daha maddi güclü , arabaya 5 ay bindim sogudum için sattım, yaptığım tüm insanlığa rağmen. işte dostluklar arkadaşklar böyle durumlarda çıkıyor.... . Valla bir daha böyle bir şey başıma gelirse nasıl davranırım onu gerçekten bilmiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tween25 -- 24 Şubat 2009; 19:24:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hasanahmeteren

Her 3 haftada bir arabasını cilalayan, en ufak tıkırtıda servise götüren biri oldugumu bilenler zaten benden arabamı istemez. Bir kez ev arkadaşıma verdim, o da daha önce yanımda arabamı kullandıgı için (benim arabamdan almayı düşünüyodu), onda da aklım kaldı. Bi tek sevgilime koşulsuz veriyorum, o da dehset araba kullandıgı için. Ha bi de büyük ablama veririm, onun da zamanında clio II RS (172 hp) si vardı,o da iyi şöfordür =)

bi arabayı vermediğin ben kalmısım
  • Çok çok önemli bir durum olunur emanet verilir ama alan kişide biraz insaf olması lazım be arkadaşlar...

Arabamda sürekli yarım depo benzin bulundururum.Lpg yi ise depoyu fullerim,ne zaman biterse tekrar fullerim.

Yani 10 YTL 20 YTL aldığım pek olmaz.

Arada sırada oluyor,kıramıyacağınız bir arkadaşınız önemli bir işinden dolayı istiyor arabayı.Tabi kıramadığınız için veriyorsunuz.

Ama adam depoda kalan LPG yi bitirdiği gibi birde yarım depo olan benzini de kırmızı ışığı yakıp getiriyor.

O kadar zahmet edip içini dışını pırıl pırıl temizlediğim arabamı içi dışı pislik halde getirmesi de cabası.

Yaa hayır anlamıyorum arkadaş arabanın içindeki pas pas nasıl olurda 2 ye katlanır ?

Hadi içinde boğuştun mu halay mı çektin ( ne yaptıysan artık ) hiç mi gözüne çarpmadı o ikiye katlanmış pas pas ?

İçinden geçtim,dışına petrolde bari bi su tuttur da birdaha istemeye yüzün olsun be adam

Sen böyle yaparsan ben sana birdaha araba verir miyim ? Bu şekilde olursa benden bir kez alır arabayı birdaha alamaz.Ama aldığı gibi getirsin ne zaman yine çok önemli bir durum olursa ben de çekinmeden vereyim değil mi ama

• demek ki herkes aynı dertten muzdarip.
    bir iki tane de ben anlatayım da rahatlarım belki,
    bi kere -çok sevgili arkadaşlarım!- arabanın tamponunu lastiğe bağlanan yerden çatlatmışlar ve yapıştırıcı ile tutturmuşlar. onu da her yere bulaştırmışlar.
    bi defa arkadaş geldi -"senin arabanın 2 den 3 e geçerkenki hızlanmasına bayılıyorum" dedi. sonra arabaya gidince baktım. dikiz aynasına takılı gözlüğü falan koltuğa koymuş. bu benim tuzağım. araba çok sarsılınca uzun bi iple sarkıttığım gözlük konsola falan çarpıyor. nedense kullananlar arabayı sarsmadan kullanmayı değilde hep o gözlüğü oradan çıkarmayı akıl ediyor.
    en son dün birine emanet vermiştim. ve gözlük yoktu. yolda farkettim. kol dayamaya, torpidoya falan baktım yok. yarın sorarım dedim. bugün baktım bizim gözlük ayağımın altında ve çatlamış
    özellikle kıramayacağım bir iki kişi var ki ben varken kullanmak istiyor. 3. viteste şehirler arası yolculuk yapıyoruz tahammül edilir bi işkence değil. arabaya mı üzüleyim, motor sesinden kafamın şiştiğine mi, hatalarını onu rencide etmeden ve kafayı yemek üzere olduğumu belli etmeden düzeltmeye çalıştığıma mı
    benden bu kadar devam edemeyeceğim. neyse iyi geldi ama, biraz rahatladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydnlgn -- 24 Şubat 2009; 21:41:19 >

• Asla vermem. Ben yanımdayken bile kuzenim kaza yaptı 3 hafta arabasız kaldım , arabanın parçaları değişti değeri düştü , kaso primlerim artacak. KAzasız araba diye sevinirken kaza yaptık. Neyse şasi de yamukluk olmadı ona seviniyorum

İmkanı yok vermem bidaha. Arabam benim için herşeyden daha değerli. Annem bile çekiniyor binmeye bişey olur diye başkasına bidaha vermek mi Allah korusun Allah yazdıysa bozsun. Ben götürürüm ama kimseye vermem .

Kimsenin arabasını da istemem, benden de kimse araba istemesin. Kırılsa kırılsın umrumda değil artık, kibarlık edecem insanlık edeem diye bu zamana kadar hep zarar gördüm.

Bu arada gidip arkadaşınız birini öldürd mü arabayala çarpıp ruhsat sahibide suçlu oluyor. Hatırlatayım da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 24 Şubat 2009; 22:03:16 >

• quote:

Orjinalden alıntı: aydnlgn

demek ki herkes aynı dertten muzdarip.
    bir iki tane de ben anlatayım da rahatlarım belki,
    bi kere -çok sevgili arkadaşlarım!- arabanın tamponunu lastiğe bağlanan yerden çatlatmışlar ve yapıştırıcı ile tutturmuşlar. onu da her yere bulaştırmışlar.
    bi defa arkadaş geldi -"senin arabanın 2 den 3 e geçerkenki hızlanmasına bayılıyorum" dedi. sonra arabaya gidince baktım. dikiz aynasına takılı gözlüğü falan koltuğa koymuş. bu benim tuzağım. araba çok sarsılınca uzun bi iple sarkıttığım gözlük konsola falan çarpıyor. nedense kullananlar arabayı sarsmadan kullanmayı değilde hep o gözlüğü oradan çıkarmayı akıl ediyor.
    en son dün birine emanet vermiştim. ve gözlük yoktu. yolda farkettim. kol dayamaya, torpidoya falan baktım yok. yarın sorarım dedim. bugün baktım bizim gözlük ayağımın altında ve çatlamış
    özellikle kıramayacağım bir iki kişi var ki ben varken kullanmak istiyor. 3. viteste şehirler arası yolculuk yapıyoruz tahammül edilir bi işkence değil. arabaya mı üzüleyim, motor sesinden kafamın şiştiğine mi, hatalarını onu rencide etmeden ve kafayı yemek üzere olduğumu belli etmeden düzeltmeye çalıştığıma mı
    benden bu kadar devam edemeyeceğim. neyse iyi geldi ama, biraz rahatladım

Hocam tuzak güzelmiş....

Ama gözlüğe üzüldüm...

• Sizden emanet araba isteyenlere / Arabanızı emanet isteyenlere verilecek cevaplar

1. Muayenesi geçti, polis durdurusa arabayı bağlar. Veremem.
    2. Lastiği inik, benim lastikçiden başkasına gitmem. Veremem.
    3. Rushatı evde kaldı. Allah korusun kaza yaparsan. Veremem.
    4. Geçen hafta verdim, bozup getirdi, tamir ettirdim. Veremem.
    5. Depo boş, 1 kilometre bile gitmez. Benzin alacam. Veremem.
    6. Abi ben yeminliyim. Dostluk bozulması ama vallahi Veremem.
    7. Araba biraz pahalı, başına birşey gelir sende şimdi. Veremem.
    8. Şimdi veririm. Sen alışkanlık yaparsın, yine istersin. Veremem.
    9. Deposunu tam doldurup geri getir derim, yapmazsın. Veremem.
    0. Otomatik, debriyajsız, otomatik el freni var, süremen. Veremem.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.