ben veriyorum. mesela maddi durumu iyi olmayan bir tanıdığımız var. ailesini bir yere götüremiyor birde ufak çocuğu var. geçen yaz arabayı verdim denize gidip 4 gün tatil yaptılar. bu onlar için büyük bir olaydı ve çok mutlu oldular. onların mutlu olmasıyla arabaya gelebilecek maddi bir zarar asla bir tutulamaz...
bir arkadaşın yukarda dediği gibi araba alt tarafı teneke yığını..... unutmayalım ki birgün bir insana bir arabadan çok daha fazla ihtiyaç duyabiliriz.
Emanet olayı olabilir ama nadiren oda gerçekten durumu zor yada araba gerekli ise araç verilebilir gibi düşünüyorum ki eğer zaten sizin gerçekten dostunuz çok yakınınız ise aracı kendi aracından farklı kullanmaz bence
Anne, babam dışında kardeşime bile vermiyorum
Şu topik tam pisiko analiz topiği olmuş Türk halkının eğilimlerine bakmak isteyenle bu topiğe baksın bence.
quote:
Orjinalden alıntı: Qantas
ben veriyorum. mesela maddi durumu iyi olmayan bir tanıdığımız var. ailesini bir yere götüremiyor birde ufak çocuğu var. geçen yaz arabayı verdim denize gidip 4 gün tatil yaptılar. bu onlar için büyük bir olaydı ve çok mutlu oldular. onların mutlu olmasıyla arabaya gelebilecek maddi bir zarar asla bir tutulamaz...
bir arkadaşın yukarda dediği gibi araba alt tarafı teneke yığını..... unutmayalım ki birgün bir insana bir arabadan çok daha fazla ihtiyaç duyabiliriz.
+1 Kesinlikle bende sorgusuz direk veririm aracımı gerektiğinde özellikle de ihtiyacı varsa(bir konu dışında eğer aracı alıpta birilerine hava atmak, gezmek amacıyla aracımı istemiyorsa). Yarın birgün araçsız kalırım, sıkıntıya girerim o zaman da aracımı verdiğim arkadaşım (olur ya) araba almış olur bende ondan isterim. Bu işler böyledir. Yapılan hiçbir iyilik karşılıksız kalmaz. Dünya hali bu bugün var yarın yok. Hiç belli olmaz
quote:
Orjinalden alıntı: necmi42
araçlarınızı arkadaş,komşu vs. tanıdıklarınıza ödünç verirmisiniz.ben eski evdeyken çok verirdim.üzüldüğüm nokta ben ne olur ne olmaz diye mümkün mertebe depoyu dolu tutardım.tabii depo dolu olunca alanlar genelde hiç benzin almazlardı bende 1 sene dayandıktan sona kırmızıya yakın tutmaya başladım.yok arabanın pislendiği,ayarlarının bozulması neysede bari biraz benzin al parasıda var biliyom.birindede karşı komşum hem depoyu boşaltmış hemde lastik patlamış istetmeyle gelmiş kendim yaptırttım bana bi koydu ama bişide diyemedim
Kişiden kişiye değişir aileme her zaman veririm,arkadaşlarıma kişiye göre.
Sonuçta sadece bir otomobil kullandığımız, çevremdeki hiç kimseden daha değerli değil...
Veririm, gözüm arkada kalmaz, kendine bir şey olmadığı sürece otomobile ne olursa olsun yerine konulabilir. ama arkadaşlık, akrabalık, insanlık asla... Bir kaza, arıza cana gelmediği sürece sorun değildir, olabilir, insanlık halidir... Ama suistimale girmediği sürece, ince bir sınır belki de bu, ama dengeyi korumak lazım. Tek beklentim kendi arabasıymış gibi kullanması, çevremde de buna uymayacak insanlar olmadığına göre sorun yok...
Gerekiyorsa alırım da, ama çok yakınlarımdan, benim nasıl otomobil kullandığımı bilenlerden...
Emanet almaktan da vermekten de rahatsız olurum. Herşeyi kafama takarım. Ancak bugüne kadar 1 kez istendi ben de verdim. Samimi olduğum ve güvendiğim kişiye emanet veririm arabamı. Sonuçta dostluk hiçbir kaygı durumu ile ölçülemez.
En güvendiğim dostum ve babam dışında kimseye vermem aracımı. . .o dostumda istediğim zaman veriyor aracı sağolsun.Niye başkasına vermem?çünkü; Kaza yapıcak karşı taraf ölümlü sonuç olucak Allah korusun sonra başım yanıcak,gerek yok.İstediği yere ben bırakırım.
Oğluma verdim komple. Çok mecbur kalmazsa kimseye vermiyo
arabamı kimseye vermem burası malum türkiye.nedenine gelince 2 ay önce bi arkadaşın kardeşi kiraladığı arabayı 1 saatliğine isteyen bi tanıdığına vermiş ve sonrası arabayı alan vatandaş arabayla kaza yapıp arabayı bırakıp kaçmış ve arkadaşın kardeşi (araç rentacar aracı olduğu için) hem karşı tarafın zararını hemde rentecarın aracının masraflarını ödemek zorunda kaldı.1 saatlik iyiniyeti 15000 ytlye maloldu ve bende aracımı veripte sonra milletle bi teneke parçası yüzünden kötü olamam.
eş dost akrabalardan ihtiyacı olan varsa istedigi yere götürürüm götürürüz.anahtarı asla vermem.emanet araba almadım şimdiye kadar.sadece abim istanbula gittigimde al olum gezersin diye anahtarı işe gitmeden önce bırakır altınada 50 lira benzin parası sıkıştırır.bende 50 liralık benzin alırım akşama kadar gezerim sonra bi güzel yıkatıp evin önüne bırakırım.
quote:
Orjinalden alıntı: necmi42
araçlarınızı arkadaş,komşu vs. tanıdıklarınıza ödünç verirmisiniz.ben eski evdeyken çok verirdim.üzüldüğüm nokta ben ne olur ne olmaz diye mümkün mertebe depoyu dolu tutardım.tabii depo dolu olunca alanlar genelde hiç benzin almazlardı bende 1 sene dayandıktan sona kırmızıya yakın tutmaya başladım.yok arabanın pislendiği,ayarlarının bozulması neysede bari biraz benzin al parasıda var biliyom.birindede karşı komşum hem depoyu boşaltmış hemde lastik patlamış istetmeyle gelmiş kendim yaptırttım bana bi koydu ama bişide diyemedim
baba sen kabenin damından mı düştün tebrik ediyorum sizi..
Eskiler at, avrat, silah emanet verilmez diye boşuna dememişler. Eskinin atı şimdinin arabası. Bence araba emanet alınacak ya da verilebilecek bir şey değil. Düşünsenize evden sonra en çok para ödediğimiz ikinci şey. Almak istemem hele vermek hiç hiç istemem.
ne emanet kullanırım ne de emanet veririm (aile ve 1-2 arkadaşım dışında)
Cok acil durumlar icin belki aracimi verebilirim, hatta boyle durumlarda musait isem kendim gotururum. Akrabaya (bazen kendimi mecbur hissedip) vermisligim vardir, ancak genel kanaatim verilmemesinden yanadir. Her ne sartlarda olursam olayim, otobus-taksi bir cozum bulup asla akrabamdan bile araba istememisimdir. Teklif etseler de almam. Ancak arac sahibi ile seyahat ederken aracini kullanmami isterse (yorgunluk vs. gibi sebepler) kullanirim.
Amacim ise dostluklarin,akrabaliklarin, mal-teneke-para pul sebebiyle kisa surede harcanmamasi, omur boyu surebilmesidir. (tecrube konusuyor)
At,avrat,silah bu üclü emanet verılmez.Burdakı at herhalde araba oluyor.Bende emanet araba vermem.
Hiç çekinmem, güvendiğim biriyse arabamı emanet veririm. Paranoyak olmayak gerek yok :)
Aynı şekilde hem aracımı güvendiğim insanlara vermekten hem de bana güvenen insanların araçlarını kullanmaktan hiç çekinmem :)
quote:
Orjinalden alıntı: funkmaster
Hiç çekinmem, güvendiğim biriyse arabamı emanet veririm. Paranoyak olmayak gerek yok :)