araçlarınızı arkadaş,komşu vs. tanıdıklarınıza ödünç verirmisiniz.ben eski evdeyken çok verirdim.üzüldüğüm nokta ben ne olur ne olmaz diye mümkün mertebe depoyu dolu tutardım.tabii depo dolu olunca alanlar genelde hiç benzin almazlardı bende 1 sene dayandıktan sona kırmızıya yakın tutmaya başladım.yok arabanın pislendiği,ayarlarının bozulması neysede bari biraz benzin al parasıda var biliyom.birindede karşı komşum hem depoyu boşaltmış hemde lastik patlamış istetmeyle gelmiş kendim yaptırttım bana bi koydu ama bişide diyemedim
Emanet veriyoruz.
Ama kesinlikle emanet araba almam.
Kimseye vermem babama bile
Aracımı kimseye vermem.Allah korusun gidip bir insana çarpıp ölümüne sebep olursa bu suç kimin üstüne kalacak?
sadece bana da lazim oldugu zaman arabasini alabilecegim kisilere veriyorum
Kimin istediği ve ne için istediği önemli bazı durumlar istisna olabilir ama genel bi cevap vermek gerekirse vermem
Aracını istiyeceğim ve emanet vereceğim belli kişilerdir. Şu ana kimseden emanet araç almadım hep şuna inanırım; Emanet malın canı ağzındadır.
çok çok zorunlu olmadıkça emanet vermem ve almam.
yer zaman kişi çok önemli ama genelde vermem
emanet malın canı ağzında derler. ama gözüm kapalı anahtarımı vereceğim arkadaşlarım var.kendilerine bişi olmasın isterse yaksınlar arabayı.dert değil. ama kimsenin arabasını emanet almam.allah da o durumla karşılaştırmasın beni...
+1000.Aynı durumdayım.Bi kaç arkadaşım hariç kimseye asla aracımı vermem ama emanet aracı da asla almam.
quote:
Orjinalden alıntı: extremeenvy
emanet malın canı ağzında derler. ama gözüm kapalı anahtarımı vereceğim arkadaşlarım var.kendilerine bişi olmasın isterse yaksınlar arabayı.dert değil. ama kimsenin arabasını emanet almam.allah da o durumla karşılaştırmasın beni...
aile bireyleri babam, ablam ve iki arkadaşım dışında arabayı emanet vermem. bu kişiler haricinde de kimseden arabada almam...
arabamı kesinlikle vermem ,kimsedende istemem benden isteyen olursa ve vaktimde varsa şoförlüğünü yapabileceğimi söylerim
hocam kime verdiğine baglı veririz vermesine ama asla emanet arabnın sorumlulugunu almam
çok acil bir durum olursa verebilirim. hayat ve ölüm arasındaki çizgi mesela..
onun haricinde al gez keyif yap diye aracımı vermem..
yok bende vermem.acil olursa yani aniden rahatsızlanır komşu onada ben götürür zaten arabayı vermem.bırde taksi olayı yaygın taksiye bınsın gitsin kardeşim.
Sadece bir kişiye veririm. Verdiğimden daha iyi alırım arabayı. Benzin nasılsa aynen öyle ya da temiz vermem bazen temiz alırım. Ve kullanan kişi enaz benim kadar dikkat eder.