Şimdi Ara

Araçlarınızı nerede nasıl yıkatıyorsunuz ? yıkıyorsunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar büyük şehirlerde araç yıkatmak tam bir sorun birde aracınıza özen gösteriyorsanız çoğu oto yıkamacıya hem çok para verip hemde aracınızı çizik veya kirli lekeli almak çok büyük sıkıntı hatta kullandıkları kalitesiz maddeler yüzünden aracın boyasındaki değişimde ayrı bir sorun sizler nasıl yıkıyorsunuz ne gibi malzemeler kullanıyorsunuz ?

1 tl atıp su veren yerler varmış izmirde nerlerde var bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim ?

veya başka önerilerinizi bekliyorum..
    ..konun ana konusu araç sağlığı olduğundan en uygun yeri burayı gördüm ancak yanlışsa yeri adminlerimiz düzeltirler sanırım..

• 1 TL köpük su beleş ben öyle yıkıyorum zaten 2-3 ayda bir pasta ve cila atıp koruma yapıyorum kendim.
  • Shell den benzin alınca yıkama bedava 2 lira da köpükle yıkama fırçasız yıkıyorlar .

Ancak 1 aydan fazla oldu yıkatmayalı hava kötü diye uğraşmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Shell den benzin alınca yıkama bedava 2 lira da köpükle yıkama fırçasız yıkıyorlar .

Ancak 1 aydan fazla oldu yıkatmayalı hava kötü diye uğraşmıyorum

+1 kar yağıyor üzerinden karı alınca miss. 1ayı geçti benimde.

Normalde 2tl makineye sokuyorum kurulayıp devam..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyuk sehirlerde boyle bir imkan yok.ama kucuk sehirde bahceli evimiz var.en kaliteli hortumu oto sampuanini ve cok kaliteli su fiskiyesi aldim.arac supurgemde vardi zaten.ayda 2 kez yikiyorum.galeriden ilk aldigimdan daha guzel oluyor.kaliteli cilali oyo sampuanini israrla herkese oneririm.arac ates ediyor resmen.paspaslarina varana kadar ellerimle sungerle yikiyorum.araca hic firca degmedi.degmiycekte.hemen 2 bina yanimizda oto yikama var.15 tl 20 tl aliyorlar.yazik gunah ya.10 tl ye oto sampuani aldim 5 Lt .hortum desen pahali bisey degil zaten.cok para veriliyor oto yikama yerlerine.

• Benzinlikte 2 liraya su tutturuyorum, bezle de siliyorum, içine süpürge çekiyorum, ama kauçuk paspasları tam olarak yıkayamadım bir türlü, su tutsam kuruması uzun sürecek, kiri de kolay kolay geçmiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şampuan ve cila markalarınızı söylerseniz sevinirim birde bu cilalı şampuanlar var bunların üstüne cila atmaya gerek var mi birde 0 araca cumaya gerek varmidir

• Ankara panorada yıkatmıstık gecenlerde arabanın arka kolonundaki döşeme yerinden çıkmış yillardir bana misin demeyen aracin agzina etmisler daha yeni farkedebildik. İç diş güvenilir temizleyen bir yer yok mu koca ankarada merak ediyorum

• Birde 0 araç ta cila tam kurumadigindan üstünde çok çabuk kılcal çizik oluşuyor bende bulabilsem 1 tl lik su puskurtenlerden üstünde aşırı otopark tozu birikti aracın Bi bez sürsem her tarafı cizilecek

• quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

Benzinlikte 2 liraya su tutturuyorum, bezle de siliyorum, içine süpürge çekiyorum, ama kauçuk paspasları tam olarak yıkayamadım bir türlü, su tutsam kuruması uzun sürecek, kiri de kolay kolay geçmiyor.

Malum sitelerde kaliteli paspas yapan yerler var . Benim araç Coupe zaten arka tarafa gerek yok öne 2 tane almayı düşünüyorum . Kauçuk paspas hem güzel değil hem de kiri falan çok kötü duruyor . Bana göre tabi

Makine dediğin nasıl ? Dönen fırça şeylerini mi diyorsun ? Onlara sokmuyor aracı ya Fırçalı olan her türlü yıkamaya karşıyım Dediğim gibi bedavaya su tutuyor adam bir de köpük istersen öyle yapıyorsun .Aslında zamanım olsa uygun olsam Meguiars Ultimate Wax Shampoo yanlış yazmadıysam bundan almayı düşünüyorum 40-45 lira sanırım 1.5 litre mi ne . Bunu yıkamacıya vereceksin ama şu da var her yıkamacı başka ürünü kabul eder mi ? Bunu Shell de yapamazsın tabi Oto yıkamaya gitmek lazım . @Dukkha

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Orjinal halı paspas vardı, süpürgeyle tozunu alıyordum ama çamur olduğunda felan temizlemekte zor diye kauçuk aldım, kauçuk paspasa alışkınım, ama onuda temizlemek zor birde dişleri var kirler araya kaçıyor, bez sünger fırça hiçbiri tam olarak çare olmadı temizlemek için, bir daha ki sefere su tutan dayıdan rica edicem 2 dksını ayırıp onlarıda ıslatsın sonra bir şekilde kurutup devam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet evet. O dönen fırça valla sıfır aracım olsa yıkamaya bile vermem elimle silerim o derecedeyim Ama buna abanıyor insan

O meguiars almana gerek yok direk o meguiars kullanan yerleri tercih etmek bence daha mantıklı uğraş dur yoksa

• quote:

Orijinalden alıntı: Dukkha

Evet evet. O dönen fırça valla sıfır aracım olsa yıkamaya bile vermem elimle silerim o derecedeyim Ama buna abanıyor insan

O meguiars almana gerek yok direk o meguiars kullanan yerleri tercih etmek bence daha mantıklı uğraş dur yoksa

Öyle de Evin dibinde Sonax var ama oraya da bir girsem çıkamam Megiuars ın ürününü versem ayıp olur bu sefer yapmaz belki de .

Bana normal oto yıkama lazım ama shell idare ediyorum şu an .

• 2 aydır yıkatmadım yağmur,kar,çamur derken beyaz olan araba kahverengine döndü.Havalar iyiyken total de diğer istasyonlardan farklı bi makine var onda yıkatıyorum.Bıcı bıcı tarzı bişey ama tekerleri ayrı yıkıyor yıkadıktan sonra havayla kuruluyor aracı.Ondan sonra pek toz tutmuyor araç

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shell`den benzin alınca onların beleşe yıkamasını hiçbir şeye değişmem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.