Şimdi Ara

Aractan anlamayan biri arac alirken neler yapmasi gerktigini nasil ogrenir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslinda bu konuyu acarken biraz birseyler ogrenirim diye dusunuyorum yardimlariniz dogrultusunda. Cunku suan bir showrooma gitsem sanirim bana 2.el yada kmsi olan bir arac bile verseler anlamam gibi. Arabalarla sadece ehliyet doneminde tanismis ve babaninda gemilerden baska aracla ilgilenmiyor olusu sebebiyle isler vahim yani. 
    Fakat cevremdeki insanlara sordugumda ne yapacaksin ilkinde kotuyle basla ogren demesinden sıkılınca is basa dustu ama ogrenmek biraz zaman aliyor.
    Sizden bilgi almak istedigim seyler belki cok detay fakat genel manada bir arac bakmaya gitsem ilk once aracla ilgili hangi detaylari incelemeliyim ve bunlarin iyi olup olmadigini nasil anlarim. Yukarida da belirttigim gibi km sifir olmayanlari bile bazen oynayarak 0 verdiklerini isittim.
    Birde vergilendirme mevzusu var ulkemizde tabi 1.6 astimi yukseliyormus. Burdaki 1.6 nedir ornegin....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.6 motordur 1.3 1.4 diye gider..aracın değişeni var mı diye bakmak lazım önce kapı kaput şaselerde falan hasar olmuş mu varsa kaç öyle arabadan..km düşürülmesini direksiyondan anlayanlar var direksiyon boyalı mı değil mi diye de ben baksam anlamam şahsen..tramerine bak kazaya karışmış mı değil.computeste sok boya var mı varsa neresinde boya var..bazı araçlarda çizik boyaları olur önceki fotosu varsa sorarsın gösterir adam...tavanda güneş yanıgından boyada olabilir takla da atmış olabilir..sonra arabayı al gazı kökle bi uçurumdan aşağı sür eğer ölmezsen arabayı al ölürsen alma da zaten...sonra atalet sönümleyicileri çalışıyo mu diye bak galaktik yolculuklarda önemlidir..ışık hızına geçişte titreme var mı o da önemli

• Keske bir de dalga gecmeseydin iyi olacakti...
    sonucta bilmemek ayip degil ogrenmemek ayip!!!

• 1.3-1.4-1.6 gibi şeyler motor hacmini gösterir.
    İlk olarak 5664 den plakayı ve şasi numarısanı yollayarak arabanın geçmişini sorgulayın yada tanıdık bi sigortacı arkadaşınız varsa şasi numarasını ona verirseniz oda bakabilir.
    Arabayı almaya giderken yanınza arabadan iyi anlayan birini alın ( usta olabilir ) ardından expertize sokun eğer herşey normalse fiyattada anlaştıysanız alabilirsiniz
  • Peki "0"larda ne yapilmali. Hangi ozellikleri bilinmeli ki gidildiginde ben bu bu ozelliklere sahip bir arac istiyorum denebilsin?

• quote:

Orijinalden alıntı: cerebral cortex

Peki "0"larda ne yapilmali. Hangi ozellikleri bilinmeli ki gidildiginde ben bu bu ozelliklere sahip bir arac istiyorum denebilsin?

Beklentilerinize bağlı.
    Hangi donanımlara ihtiyacınız varsa o donanımların bulunduğu marka-model ve donanım paketlerine bakın.
  • Neye ihtiyacim oldugunu ben biliyorum ama arabada ne ise yarar onu basaramiyirum. Mesela burda forumda incelerken gordum atmosferik, dsg, manuel vites gibi kavramlar varda ben ne ise yarayacaklarinin pek farkinda degilim.
    Yada diyelim ki bazilari cok yakiyor bazilari az bazilarina lpg takilabiliyor yada uyumsuz gibi....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cogumuzun bilmedigi kucuk bir sey
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cerebral cortex

Neye ihtiyacim oldugunu ben biliyorum ama arabada ne ise yarar onu basaramiyirum. Mesela burda forumda incelerken gordum atmosferik, dsg, manuel vites gibi kavramlar varda ben ne ise yarayacaklarinin pek farkinda degilim.
    Yada diyelim ki bazilari cok yakiyor bazilari az bazilarina lpg takilabiliyor yada uyumsuz gibi....

Kafanızda bir kaç tane marka-model oluşturun sonra bu arabalar sizin beklentilerinize karşılık verebilir mi diye araştırın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.