Şimdi Ara

arap baharı mı arap kışı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • abd nin italya nın fransa nın ingiltere nin ve israil in yıllar önce bölgelere serpiştirdiği diktatörler yine aynı güçlerin el birliği ile indirilmekte... büyük ortadoğu ve genişletilmiş kuzey afrika projesine şekil vermek isteyen bu emperyalist güçleri yine biz müslümanlar veya türkler veya "insan" olarak fark etmez destekliyor olmamız bence düşündürücü. sizin düşünceniz görüşünüz nedir bilmiyorum ama ben "insan katliamlarından" ötürü duyduğum üzüntüyle beraber dah önce de "demokratikleşme" adı altında girilen ülkelerde ırak , lübnan ve afganistan gibi... daha da kötü durumlar olduğunu görmekte ve bu sebeple nato , ab , israil veya abd nin eliyle bölge şekil verilmesine karşıyım. adamlar bir de çıkıp utanmadan meydanlarına ingiliz amerikan fransız italyan bayraklarını çekiyorlar. çok değil daha 3 nesil evvel onları inim inim inleten sadece kara kıta afrika ve ortadoğu da 10 milyona yakın insanı katleden bu küresel güçleri komik diktatörlerin elinden alıp daha büyük ve karanlık bir girdabın içine sürüklemeye ben "arap baharı" değil olsa olsa "arap kışı" derim. petrolün bitmesine "50" sene gibi kısa bir müddet kalmış iken bu yamyamların bölgeye gelerek çıkar savaşına girişmeleri tabiki kaçınılmazdır... ben türkiye'nin "pay kapma" derdinden doğan siyasetini de açıkçası doğru bulmuyorum. yarın bizden de "pay" kapmaya kalkarlarsa ne olur hiç düşünüyor mu bu insanlar?

• İyi demişsinde güzel kardeşim hırsızın (Arapların) hiç mi suçu yok?
  • quote:

Orijinalden alıntı: castorpollux

İyi demişsinde güzel kardeşim hırsızın (Arapların) hiç mi suçu yok?

amenna zaten onu da eleştiriyorum kardeşim. filistin de kardeşleri israil zulmü altındayken 7 yıldızlı mı 10 yıldızlı mı olsun bu otel diye düşünen zavallıları zaten eleştiririm. fakat ben bir türk olarak bu köşe kapmacada yanlış tarafta olduğumuzu düşünüyorum. bunu ifade etmek istedim sadece...
  • Arap yazı (petrolü) bitiyor, otomobil bölümünde epey donanımlı ilgili bir link de bulunmakta "peak oil"
    Arap son baharı başlıyor, bitmeyecek kış aylarında ona bekçilik yapacak eskiden de tecrübesi olan biri aranıyor
  • Ben size biraz ilginç birşeyden bahsedeyim arkadaşlar.

Dün bir arkadaşım aradı. Ne yaptığını sordum; "Tatildeyim" dedi. Ben de Antalya'da olduğumu söyleyince, Antalya'nın suyunun soğuk olduğunu, yanına gitmem gerektiğini söyledi. Nerede olduğunu sorduğumda, aldığım cevap gerçekten dikkat çekiciydi; Lazkiye (Suriye)

Tatil nedeniyle Lazkiye'ye giden birçok insan varmış ve buradaki televizyonlarda bize sunulanla da alakası yokmuş durumun. "Al mayonu gel." dedi ama üşendim, yoksa gidesim vardı açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batu_boun

quote:

amenna zaten onu da eleştiriyorum kardeşim. filistin de kardeşleri israil zulmü altındayken 7 yıldızlı mı 10 yıldızlı mı olsun bu otel diye düşünen zavallıları zaten eleştiririm. fakat ben bir türk olarak bu köşe kapmacada yanlış tarafta olduğumuzu düşünüyorum. bunu ifade etmek istedim sadece...

şerif hüseyini naapacagız :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: batu_boun

quote:

Sizce doğru taraf neresidir peki? Nasıl bir tavır takınmamız gerekiyor yani?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.