Şimdi Ara

ARAS İLE GÖNDERDİĞİM MACBOOKUMUN HALİ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
13.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Cemalcigim ne sozlesmesi ? Askere gidecek,is bulamayan adam,dara dusen direkt kargo isine giriyor.Hicbir kosul,sart aranmiyor.Sadece 12 saat esek gibi mesaiye kalip calisacak asgari ucretin ustune robotize calisma kosuluyla isine saygi duyup ister kargo ister doktor bilmem ne kim olursa olsun atar tutar firlatir. Isci sakatlaninca sozlesme feshediliyor yerine baska adam aliniyor,bes para vermeden hadi yallah.

Once adam akilli calisma sistemi yaparsin sonra sozlesme bilmem ne.Elalemin kargolarina tukureyim adamlar atarda kirarda parcalarda kimse kopek degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar asgari ucret alıyor napsin koyundamı götürsün diyen zihniyet daha gelmedimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aras kargo 1 yıl önce gelen ürünümü teslim etmemişti bahaneler saydırmıştı. Bunun üzerine gittim şubeye fırçayı attım servis araçları bozukmuş dağıtıma çıkamamışlar o zaman telefonda söyle de gidip alayım demi. İlla fırça atmak için mi gitmem gerekiyor? O günden sonra Aras kargo ile hiç işim olmadı.
  • Eskiden kargoda çalıştığım için işin içindeyim biliyorum. Kırılabilir yazanlar atılmaz özenle taşınır fakat üstünde bir şey yazmıyorsa geçmiş olsun o kargoya. Ama valla o kadar çalıştım max 2 tane gelmişti içindeki kırıldı diye. Oda yazmamış üstüne kırılabilir diye. (yurtiçi)
  • myres kullanıcısına yanıt
    bahane değil kardeşim. herkesin malı kendine kıymetlidir. bütün eşyalara aynı davranması gerekir.

1 kağıt gönderecem diye 11 lira ücret kesti çalıştığın kargo firması.
  • Ben de bilgisayarimi bir kere kuzenimde birakmak zorunda kalmistim o da yurtici kargoyla istanbul'dan ankara'ya gondermisti. Havada atiyorlardi kutulari ben dedim %100 bilgisayar falan kalmamistir simdiye. Aldim actim baktim 1 kat sunger kap 2-3 kat kucuk baloncuklu ve 5-6 kat buyuk baloncuklu posetle sarmis kuzen Bu adam isi biliyor yani demek istedigim eger bu tur seyler varsa kendi korumanizi kendiniz yapmaniz gerekmekte. Maalesef her yerde boyle yani sadece Aras'a ozel birsey degil. Regulasyon ya da ceza falan yok ki millet kafasina gore kutulari havaya atiyor tekmeliyor vs.
  • Sürat kargoda iyileşme var büyüme çabasındalar gibi, bir süre kullanılır ups şart

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu tür sıkıntılar benimde başıma geldi, sürat ve mng bazen gecikmeler olsada şuana kadar bir sıkıntı yaşamadım.
  • Foxin kullanıcısına yanıt
    mng değil o sürat kargo
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakup3457

Geçen gün 5 günde yurt içi kargo geldi

+s.a -A.s + ürünü kontrol edebilir miyim? - Şuraya imza lütfen +imza attım, adam gitti.

Kar yağıyordu bekletmek istemedim ama adamın hiç umrunda olmaması hafiften zoruma gitti.

İmza atarsan kabul etmis sayilirsin.Atmadan bakicaksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Cemalcigim ne sozlesmesi ? Askere gidecek,is bulamayan adam,dara dusen direkt kargo isine giriyor.Hicbir kosul,sart aranmiyor.Sadece 12 saat esek gibi mesaiye kalip calisacak asgari ucretin ustune robotize calisma kosuluyla isine saygi duyup ister kargo ister doktor bilmem ne kim olursa olsun atar tutar firlatir. Isci sakatlaninca sozlesme feshediliyor yerine baska adam aliniyor,bes para vermeden hadi yallah.

Once adam akilli calisma sistemi yaparsin sonra sozlesme bilmem ne.Elalemin kargolarina tukureyim adamlar atarda kirarda parcalarda kimse kopek degil.

bu işe çok mecbur kalanlar giriyor bunda hem fikiriz ,lakin bildiğim kadarıyla kargocular 12 saat çalışmıyor (ki zaten çalıştığı zaman dahi çok yıpratıcı)

zaten bizim en büyük sıkıntımız firma yöneticileri ,çalışanlarla çözebileceğimiz bir konu değil bu iş
    köpek kelimesi pek hoş değil ve asgari ücretlilerin büyük çoğunluğu buna benzer şartlarda çalışıyor
    ki bu şartlarda dahi bazı kişiler asgari ücreti dahi çok görenler var (bu forumda çok gördük)
    öncelikle sömürü düzenine çözüm şart ama kimse olumlu yönde çalışma yapmıyor
    eskiden bu kadar çok asgari ücretli yoktu ,şimdi asgari ücretle dahi iş bulamayanlar var
    devletçilik bitti ve çalışanlar patronun insafına bırakıldı

yine de her ne olursa olsun kimsenin kargoları oraya buraya fırlatma hakkı olamaz
    aynı hareket onun kargosuna yapılsa kabul eder mi ?

• Kimse etmez malına zarar gelmesini istemez. 12 saat çalışıyorlar,ben avm de çalışırken mağaza ürünleri için kargo gönderimi çok yapıyordum.Gelen ürünleri kontrol amaçlı kargocunun yanında açıyordum.Fatura ve irsaliye üzerinden teker teker sayıyordum.Gelen ürünler pahalı İphone,macbook,airpod bilmem ne... O esnada sohbette adam diyor sabah 8 de mesaiye başlıyoruz merkez depoları varmış. Tırdan,kamyondan indirip yüklüyoruz kamyonetlere teker teker dağıtımlara çıkıyoruz. Günde atıyorum 3 araba dolusu kargoyu dağıtmakla yükümlüler. Akşam normalde 6 da mesai bitmesi gerekiyor fakat 8 i buluyormuş. Resmi kağıt üzerinde görünene bakarsan ölme eşeğim ölme.

Ceva lojistik ve aras kargo anlaşmalı kullanıyorduk. Hadi kargoyu geçelim gene avm de üst katta yemek bölümünde 9 saat mesai yapıyorlarmış. Gobitte adlı fastfood yeri kasiyerle sohbet ederken öğrendim. Asgari ücret 9 saat çalışıyoruz eleman yokmuş. Peki iyi hoş size hakkınızı veriyorlar mı ? Fazla mesai ücreti var mı ? Yok,gidin çalışma bakanlığına isimsiz şikayette bulunun. Yazık günah kimse kimsenin hakkını yiyemez,sömüremez. Geriye dönük ücretlerinizi alırsınız her türlü,dedim. Uluslararası kimliğe sahip olmayan özel sektör kadar yavşak ve üçkağıtçı görmedim. Büyüklerimiz boşuna demiyorlar belediyede çöpçü olsa bile kafidir,kadrolu işçi olursun emeğinin ve alın terinin hakkını alırsın. Bende birçok asgari ücretli işlerde çalıştım garsonluk,kırtasiye,tezgahtar,manavcılık,anketör,superonline falan filan herşey resmiyette öyle. 1700 tl para almıştım adam asgari ücretten gösteriyor sigortayı neymiş fazla vergi veriyormuş.Saymakla bitmez...

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    bazı yerlerde dediğiniz gibi 12 saat çalıştırıyor olabilirler ,benim bulunduğum yerde (y.içi) dağıtıcılar saat 16:00 olduğu an şubeye dönüyorlar ,yıllardır daha y.içinin saat 15:30 dan sonra bana kargo getirdiğini hiç görmedim
    ama sürat kargo ve ups hava karadıktan sonra dahi getirdiği oldu
    özelleştirmenin yada özel firma olmanın şeyini çıkarttılar bu firmalar ,bu bilinen bir konu ama ülke şartları bu hale getirildiği için ne desek boş
  • Mağazanıza baktımda Amerika 0 fiyatıyla karşılaştırdım gerçekten ucuza satıyorsunuz.

bir iki aya sizden ürün almayı planlıyorum.

örneğin

http://www.apple.com/shop/buy-mac/macbook-pro

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/ozel-seri-256gb-ssd-macbook-pro-retina-i5-2-4ghz-8gb-266878932#product-detail

Ürün hangi yılın onu yazarsan iyi olur.

• 2013 sonu diye geçiyor hocam. 2.4 i5 işlemci 8gb 1600mhz ram. 256gb SSd depolama mevcut.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.