Şimdi Ara

Aras Kargo çalışanının kargoyu eve çıkarmaması (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
2
Favori
52.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aras kargoyla sorun yaşamadım şube den subeye değisiyordur
    mng kargo getirmedi kargomu gidip aldım. atmışlar bi kutuya duruyordu
  • benm bildiğim çamaşır mak. vs sipariş ettiğinizde de yukarı çıkarmıyorlar.
  • Geçen set üstü Fırın aldım, sürat kargo olması lazım tam hatırlayamadım getirdiler yukarı çıkamıyoruz falan filan ayağı yaptı gidip almadım aşağı inip, sonra kendi çıkardı fazla taviz vermeyin
  • online alışveriş sitelerinden alınan beyaz eşyalar nasıl geliyor o zaman? kargo görevlileri cihazları yukarıya çıkarmadan aşağıda mı teslim ediyorlar?
  • zupper79 Z kullanıcısına yanıt
    quote:

5. kat'a asansörsüz binaya her hafta antepten fıstık getirtip kuryenin 5. kata kadar çıkmasını yeterli bulmayıp bide oraya değil şu köşeye koy diyenler ver..

sana ne kardeşim milletin nereden ne getirdiğinden ?
    parasını verdikten sonrası seni ne ilgilendiriyor ?

bunu öğrendiğimiz iyi oldu bundan sonra sayın kargocularımız yorulmasın diye Antep'den fıstık falan getirmeyiz
    kafa mı buluyorsun yahu :)

benim yakınım asgari ücretle fabrika da çalışıyor ,gecesi yok gündüzü yok ,elleri kolları harap vaziyette
    ne yani onun yada onunla birlikte çalışanların canı yok mu ?
    aldığı maaş 1400 tl.

bu sistemi kimse savunmaz ,lakin bunların suçlusu çalışanlar yada müşteriler değil ,şunu bir anlasan artık
    patroncuklar biraz az keyif sürseler ve çalışanlarına biraz daha iyi imkanlar ve daha iyi ücretler verseler olmaz değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 15 Şubat 2017; 0:28:18 >

• kargo şirketinde çalışanları kölesi gibi görenler yorum yazmış... yuh...
  • tutankenshta kullanıcısına yanıt
    misal kim bunlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lafayette1979

Bugün Aras Kargo ile kargom geldi. 1 koli ancak çok da ağır bir malzeme değil. Ki ağır olsa ne olur; kargocunun görevi teslimatı yapmak.

Beyefendi binanın önüne getirmiş, yukarı çıkaramazmış, aşağı inip alacakmışım. Yok ya! Bu ne pişkinşiktir, ne rezalettir!!?

Pişkin pişkin getiremem dedi, geri götürdü.

Ne yapmam lazım? (İlgili şube: Ankara Eryaman)

O şube benim kargomu kaybetti. 6 ay oldu.
  • Yurtiçi'de
    UPS 'de
    MNG'de

Telefonla arar beni , ne yapalım diye ...

Bunu bi Aras ile Sürat yapmaz .

Yalnız UPS nerdeyse dakik ,bizim bölgeye hep aynı saat dilimi içinde geliyorlar ve hiç şaşmıyor

Bugün Şubeye gittim Yurtiçine ,adamlara hak vermedim değil , o nasıl bir kargo yığınıdır öyle .Personel sayısını arttırmadıkça o iş mümkün değil takırında yürümez
  • Mademki görevleri binanın önüne kadar getirip koymakmış, o zaman bundan sonra internetten mal satın almayalım.. Mahalle esnafından adrese teslim karşılığı pazarlıkla çeke çeke o malı o paraya almasını da biliyoruz.. O zaman bu kargocular ne kazanacak, ne yiyip içecek, nasıl istihdam olacak.. Bir kısım kargocular vay efendim onu getiriyorsun bunu getiriyorsun diye sızlanıyor, eğer biz bunu yapmazsak bu kargo çalışanlarının en az yarısı işsiz kalır.. Atıyorum bir şubede 5-6 kişi çalışıyorlarsa patron en az yarısını işten çıkartır..

Kargo çalışanları içinde benim denk geldiğim bir çoğu işini düzgün yapan pırlanta gibi gençler, gönül ister ki böylelerine en az iki katı maaş ödensin.. Ancak Türkiyede hangi sektör hangi çalışan hakkını alabilmiş ki kargo çalışanı hakkını alabilsin, piyasada haksızlık, adaletsizlik, işsizlik ve bunun doğurduğu öldürücü sömürü ve rekabet her yerde.. Ticaret bile yapsan ortam iş yapan ve para alamayanlarla dolu, elini sallasan batık.. Konuyu dağıtmadan diyeceğim, kargo personeli çalışıyor da teslimat yaptıkları adamlar boş beleş yatarak para kazanmıyorlar.. Kimse kimsenin durumunu bilemez ama piyasada insanlar ne badirelerle para kazanmaya çalışıyor, bu durum her çalışanın ortak sorunu.. Çalışan olsun işveren olsun farketmez herkes biraz elini taşın altına koymasını bilerek işine gücüne sahip çıksın, yapması gerekeni yapsın..

Benim önerim şu, bundan sonra internet alışverişlerinizde adres beyan ederken mutlaka bina nosu ile birlikte kat numarasını da yazalım.. Örnek: No:47 Kat:6 Daire:27 gibi.. Genelde bu şekilde kat numaramızı yazmayı ihmal ediyoruz.. Gönderen de bu şekilde gönderdiği takdirde o kargo kat numarası ile birlikte kabulü yapılmış ise ve sözleşmede aksine hüküm yoksa kurye kaçıncı kat olursa olsun o dairenin kapısına kadar malı götürerek teslim etmek zorunda. Sonuçta o binanın her bir dairesi ayrı bir adres sayılır.. Yani kapı numarası ile birlikte kabul yapılmış ve "adrese teslimat" parası alınmış ise o kapı numarasına teslimatı zorunludur.. Apartmanın kapısında teslimat, yok böyle bir şey.. Kargocular böyle bir durumda uyanıklık edip sizi telefonla arayarak aşağıya çağırıyor.. İnmeyin abicim, ben adresimdeyim kardeşim küçük var ayrılamam, adrese teslimatlı kargo, kat numarası ile kapı numarası orada yazıyor deyin.. Ben de yukarı çıkarmam derse o zaman tutanak tutun bende şimdi satıcıyı telefonla arayıp haber veriyorum dersiniz.. Tutanağa falan da imza atmayın.. Çalıştığı şubeden iki adam bulsun imzalatsın.. Çünkü siz bir indiniz mi ihale üstünüze kalıyor.. Adam kağıdı önünüze iteleyip imzanızı da aldımı hadi eyvallah deyip çekip gidiyor..

• Dibimde yurtiçi var hiç sorun yapmaz ama arasta bir eleman var ne zaman gelse söylenip duruyor. At kafası biz olmazsak işşiz kalacaksın. Bir daha Aras kargonun yanından geçmem bogarim yoksa o herifi
  • Yatak almıştım HB'den. Yurtiçi kargo, eleman diyor çıkarmam yukarı... O zamanlar bende boynumu incitmiştim, herifin yaptığı zaten terbiyesizlik, ama sağlığımdan ötürü de "boş ver" deyip kargoyu yüklenmedim, hatta dahada sinirlendim. Yukarı çıkarmıyorsan almıyorum dedim, benim görevim değil, taşıyabilecek yok mu oralarda dedi, ***tiri çektim, yatağı almadım.

Yurt içi kargo genel müdürlüğüne, şubeye, Hepsiburadaya birer tane şikayet yazdım baktım tınlayan yok. THH'ye gittim dilekçe verdim, hemen evimin karşısı zaten, sağolsun orada arkadaşlarda var ilgilendiler.

5 gün sonra HB aradı, vay efendim özür dileriz şunu ederiz bunu ederiz ama hep bu kargo şirketleri tü kaka falan diye acıtasyon yaptılar.

50 tl hediye çeki teklif ettiler THH'den şikayeti çekmem için Küfürü bastım.

Sonra Yurtiçi kargo aradı, dedim artık evime kadar getirip üstüne ananızın çeyizini dahi serseniz istemem.

Sonra HB koşulsuz para iadesi yaptı, 50 tl çek tanımladı, üstüne birde farklı bir elemanla Yatak geldi, bende aldım.

THH'den aradılar, dediler bir yaptırım istiyorsanız yatağı almayıp sonucu bekleyecektiniz, HB karşı savunma yapmış "para iadesi, hediye çeki + yatak" diye, gelip imzalamak dosyayı kapattırmak zorundasınız dediler. Gittim gerekeni yaptım.

Keşke almasaydım da biraz daha süründürseydim.

Arkadaşımın G4'ünü de G5 yaptık THH sayesinde

Bu ülkede pek çok mekanizmanın işlemediğini biliyorum ve bizzat eleştiriyorum ancak Tüketici Hakem Heyetleri %90 tüketici lehine karar veriyorlar. (gerçi bu da düzgün işlemediğinin bir kanıtı olabilir, çünkü bazı yerlerde insanlar çok suistimal ediyor, firmayı soyup soğana çeviriyorlar haksız olunan durumlarda dahi)

Henüz bunada bir ket vurulmadan bu tarz sorunlarda hiç çekinmeyin baş vurun THH'ye.

Evet sonuç için 4-5 ay beklemek gerekbiliyor bölgeden bölgeye ancak, dolayılı yoldan neticeyi çok hızlı alıyorsunuz, anında karşı tarafa ihtar gidiyor. Onlarda dava vuku bulmasın diye oranızı buranızı yalıyorlar, siz yine zarara uğramamış oluyorsunuz.

Not: O eleman hakkında bayağı bir şikayet varmış, geçenlerde temiz yüzlü bir eleman getirdi kargoyu yine aynı şubeden, işten atıldığını söyledi, üstelik elemana da bayağı bir tüfe koymuşlar. Beter olması dileklerimi ilettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 15 Şubat 2017; 10:8:28 >

• yine kapınıza kadar getirmişler bazen zili 1 kere çalıp 5 saniyede kapı açılıp aşşağı inmezsen geri götürüyorlar.
  • Yurtiçi Kargo' yu tek geçerim. İş yeri değişikliği sebebi ve sürekli internet alışverişi yaptığım için kargolarla çok içli dışlıyım. İstisnasız her şubesinde sorun yaşadım Yurtiçi Kargo' nun.
  • Herkes başından geçeni yazmış bir de ben yazayım buralar şenlik olsun bari

Neyse efenim kitap sipariş verdik İnternet'ten adamlar kitapları tedarik edip hemen yolladılar kargo geldi sonra kar yağdı ben gidip alamadım şubeden bulunduğum adrese gelmediği için bir başka şubesinde aras kargonun tanıdık vasıtasıyla bekleme süresini uzatalım dedik ki karlar eridiğinde gidip alalım.şubeye gittim bir de baktım benim kargonun yerinde yeller esiyor gideli bayağı olmuş.

E dedim ben böyle böyle uzattım bir köşeye koyamadınızmı dedim yok efendim onlara hiç bir şey gelmemiş.Neyse dedik bir daha isteriz göndermelerini sağolsunlar tekrar gönderdiler.Tekrar gönderişte 3.gün oldu daha yeni başka adrese.Demem o ki hizmet kalitesi bulunduğu şubeye göre değişiyor.

• bıktık artık bu kargo konularından.sorununuz varsa gidin kişisel halledin.
    benim bölgemde aras gayet iyi çalışıyor...
  • Bildiğim kadarı ile ağırlığının yanı sıra boyu 100 desi yi aşan ürünleri çıkarmıyorlar. Bütün kargolarda aynı durum geçerli. Sadece müşteriyle bunun tartışmasını yapmak istemeyen ve fazla zamanı olmayan kargo görevlileri çıkartıyor.
  • Az önce Evideadan aldıgım TV ünitesi (demonte) için Aras kargo çalışanı aradı. Abi biz yukarı cıkaramıyoruz kapının girişine bırakıyoruz diyo. Lan Teres dedim
    kargo ücretinde adrese teslim ücreti - adresden alım ücreti var neyini teslim etmiyorsun dedim ya ık mık dedi ewdede değildim apartmanın 1.katına bırakıp gitmişler. Adrsesden alırken ben sankı asagı ındırıyorum kargoyu gelıyo kapıya kadar alıyo. İşyerinde müsait değildim yoksa ana avrat döşenecektim. Edebildiğim yere kadar şikayet edip kayıtlı oldugum tüm forumlarada yazıcam. Böle işgüzarlık böyle şerefsizlik olmaz. Kerameti 1 kutu demonte ürünü taşımak bu kadarmı zor. 2 tanede yarma gibi herif bide. Memleketimizde malesef kargolar yurtiçi kargo ve aras kargo ieltişimde zaten ulaşmak zor iken artık ambar mantıgı ile atıp vurmalar savurmalar kata çıkartmamalar gibi birsürü sıkıntılar mevcut.
  • latiff1903 kullanıcısına yanıt
    İmza almadan nasıl bırakıp gidiyor.. Şimdi malı ben teslim almadım imzayı gösterin deseniz ne yapacaklar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

quote:

5. kat'a asansörsüz binaya her hafta antepten fıstık getirtip kuryenin 5. kata kadar çıkmasını yeterli bulmayıp bide oraya değil şu köşeye koy diyenler ver..

sana ne kardeşim milletin nereden ne getirdiğinden ?
    parasını verdikten sonrası seni ne ilgilendiriyor ?

bunu öğrendiğimiz iyi oldu bundan sonra sayın kargocularımız yorulmasın diye Antep'den fıstık falan getirmeyiz
    kafa mı buluyorsun yahu :)

benim yakınım asgari ücretle fabrika da çalışıyor ,gecesi yok gündüzü yok ,elleri kolları harap vaziyette
    ne yani onun yada onunla birlikte çalışanların canı yok mu ?
    aldığı maaş 1400 tl.

bu sistemi kimse savunmaz ,lakin bunların suçlusu çalışanlar yada müşteriler değil ,şunu bir anlasan artık
    patroncuklar biraz az keyif sürseler ve çalışanlarına biraz daha iyi imkanlar ve daha iyi ücretler verseler olmaz değil mi ?

Yav siz ne kadar anlamaz, çarpıtıcı insanlarsınız yav. Lafı nerden anlayıp nereye getiriveriyosunuz..

Ben onu ağır ve taşıması zor olduğu için örnek olarak söyledim. Bunu anlamak çok mu zor.

Bide asgari ücret edebiyatı yapmışssınız, sanki kargocula çok para kazanıyormuş gibi..

Çok akıllı zeki sanıyorsunuz bide dimi kendinii , hnani2 laf çeviripte şampiyon olmuş gibi filan..

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.