Şimdi Ara

Aras Kargo çalışanının kargoyu eve çıkarmaması (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
2
Favori
52.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: D. Targaryen

Ben de aynı şeyi diyorum zaten. Ülkede genel olarak iş ahlakı konusunda sıkıntı var. İşin neyse onu düzgün yapacaksın kural bu. Her meslek grubunda aynı sıkıntı var. Sonuçta acenteyi kandıran şirket de iş ahlakını bozmuş oluyor.

Sen kime neyi kanıtlamaya çalışıyorsun onu anlamadım.

Yav gelmek istediim yeri açıkça söyliyim o zaman

Türkiyede hizmet kalitesinde sorunlar var doğrudur ama Müşterilerde çok kro

internet bağlantısı kesildiğinde müşteri hizmetlerini arayıp hattımı iptal edin deyip üstünede ana avrat küfür edip karşıdaki bayana hakaret etmeyi Firmaya dersini vermiş olmak gibi gören bir dğnya insan var..

Herşey aslında eğitimle alakalı bu ülkede .

İnsanlar iş hizmet almaya gelince birden titiz oluyorlarda , çoğusu kendi işini yaparken bu kadar titiz insanlar değildir eminim ki..

• zupper79 Z kullanıcısına yanıt
    sen yazdıklarımızı okuyor musun ?
    hiç zannetmem
    çalışıyor musun desem
    hiç zannetmem

biz müşteriyiz kardeşim ağırsa o işi bıraksın ,yapmasın
    kargocuların çok para aldığını nerede yazdık ?

acıtasyon yaparak aferin almayı bekleyen birisin
    lafla peynir gemisi yürümez

ha kargoculuk nedir desek onu da bildiğini zannetmem
    kargoculuk bir çeşit hamallıktır (ismi farklı olunca yapılan iş değişmiyor)
    adamlar ağır taşımayı kabul etmeyecekse en baştan bu işe girmeyecekler
    bunların başka ne işi var ?

birde profiline bakınca her konuda ,herkese posta koymaya çalıştığın görülüyor
    bu kompleksin nedeni nedir ?

dikkatimi çeken bir diğer konu ise mesajıma cevap verip kayboluyorsun ,uykudan uyanıp birilerine sataşınca rahatlama falan mı hissediyorsun :)

neyse senle uğraşamam ,bloklamak en güzeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 16 Şubat 2017; 6:48:10 >
  • Bay önyargı sorularına cevaplıyım. Çok cahil bi adam olduğun belli..

1 çalışıyorum
    2 5 yıl kargoculuk yaptım 2 yıl şube müdürü olarak çalıştım
    3 kargoculuk içinde hamllıkta olan bir iştir ama hamallık değildir.

Mevzu ağır taşımayı kabul etmek değil laftan anlamayan beyefendi, Bu kargoculuk yaomadıysan bilmessin

En basitinden kargoculuk Trafiklede çok alakalı bir konudur ve kuryeler trafikle boğuşur , Trafik stresini en çok yaşayan insanlardır.. asansörsüz 5. kata ağır bir koli çıkarmak çok büyük zaman kaybıdır tek konu üşüenmek değil yani..

Sen bu önyargılarla anca kahvehane muhabbeti yaparsın.. Karanlıkta yaşamaya devam et sen.

Hayatımın hakkında ve profilim hakkında çok inceleme yapmışsın bari bide röntgenimi çekte hastalık tehşisimi yapsaydın sen bu kafayla doktorculuk bile oynarsın.
  • zupper79 Z kullanıcısına yanıt
    bana ne ,bize ne ?
    bunları bedava mı yapıyordunuz ?
    parasını alıyorsan seve seve yapacaksın
    şimdi haydi güle güle zeki ve süper kardeş

zaten yaptığın savunmalardan belliydi kargocu olduğun (yaptım diye kandıramazsın ,şuan da yaptığın gün gibi ortada)
    ayrıca kabalığın da buradan mı geliyor ?

daha fazla cevap vermeyeceğim ,çünkü anlayacağını zannetmem
  • elmayla armutu çok karıştırıyosunuz buda bilinçsizlikten..

Tamam yapacağın iş sana söyleniyor kabul ediyorsun giriyorsunda herşeyinde bir sınırı var ve değişen koşullar var..

Belli bir yükün üstünde kargolar genelde horoz kargoyla gelir ve hiç şikayet etmeden, gelirler bırakırlar beyaz eşya gibi büyük ve ağır kolileri, neden çünkü horoz kargo ağır yük taşıyıcı kargodur şartları ona göre düzenlenmiştir ona göre işleri vardır ona göre planlamalarını yaparlar sabah araç çıkartırken.

Yani saçma saçma elmayla,amurutu karıştırarak görüş bildirdiğinizde cahilliğiniz günyüzüne çıkıyor komik duruma üşünoyrsunuz.. Diğer şikayetçi arkdaşlar üstüne alınmasın onların haklı şikayetlerine dediğim bir şey yok.

Ayrıca detektif edasıyla bak haa kargoda çalışıyorsun, yakaladım gibi komikliklerde çok eğlenceliymiş..

Ben burda kimden korkacağım ki hala kargoda çalışıyor olsaydım söylemeyeceğim..

Bu tamamen cahil insanlarda olan 'Linç kültürünün sizdeki yansıması'

Birini yakalıyımda dejarz olayım linç edeyim güdüleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zupper79 -- 16 Şubat 2017; 7:9:4 >

• bana bu 1 defa oldu tesadüf ki yine aras kargo oldu ve ürün çok hafif bir üründü sanırım.

Sepetle saldım aldım 1.kata :) tc'yide balkondan söyledim..

çalışana işe girerken bunlar söylendiyse ve eve teslimat demek kapıya kadar getirmek ise böyle olmaması lazım.

Diğer konuya gelirsek Türkiye'de her sektörde olduğu buda tam bir sömürü düzeni.

Maaşların düşük olması devletin ve zenginlerin aşırı aç gözlü olması kargo ücreti değil !

Bence bu işin hakkın tam yapana tabi 3 bin lira Maaştır.
  • İL veya ilçeye göre değişiyor demek ki bizim burada ki çok iyi hatta evi bile arayıp haber veriyor getiriyorum diye. tabi aşırı ağır ürün denk gelmedi Aras kargoya ama yurt içi kargo 10 kiloluk pc kasasını 4 kata çıkarttı sorun etmeden ağırı çıkartmak mecbur değili ilk kez duyuyorum ilginç
  • Ne kadar boş, gereksiz bir konu ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: agameminon

neymiş terbiyesiz aras utanmaz yurtiçi işbilmez sürat vs..
    Çoğu kişi kargo firmalarından mağdurum diye yakınıyor ama hiç düşünmüyor acaba neden böyle oluyor. İnternet üzerinden alışveriş yaparken 10 TL kargo ücreti görsek hemen veryansın ederiz bu kadar kargo mu olur diye. Birkaç kuruş ucuz diye esnaftan değil internetten alışveriş yaparız. Nasıl bir hizmet bekliyorsunuz ki bu kadar yoğun taşıma sürecinde hem ucuz hem de kaliteli hizmet vermesini. Yeri geliyor kahvede boş oturan adama 1 koltuk çıkarmak için 20-30 veriyorsun burun kıvırıyor. Burda tantana edenler kargo firmasında çalışıyor olsa o zamanda ben o maaşla o kadar yükü taşımak zorunda mıyım diye başlık açarlardı. Yani herkes kendine göre haklı. Bence bu paralara bu hizmet normal. Ben bir şey sipariş verirken en kötü durumu hesap edip öyle veriyorum siparişi. Siz de öyle yapın kafanız rahat etsin.

bir parça kulakliga 6-7 lira arası kargo ücreti ödedim sen neyin kafasındasın.parayi aliyorsan isini adam akıllı yapacaksın

• Hepsiburada'dan anneme çamaşır makinesi sipariş etmiştik 2 sene önce.
    yurt içi kargo getirmiş apartmanın önüne, bırak kapıya çıkarmayı apartman içine bile değil, apartmanın dış kapısının önüne bırakmış, bide anneme ileri geri konuşmuş, sesini yükseltmiş felan..
    annem tabi beni bir aradı kadın korkmuş sesi titriyor, o sesi hissettiğim an ve bana söylediği an varya işte beyine kan sıçramak nedir anlamış oldum.
    tabi o sinirle ofisten çıkıp bizim atalar yurt içi kargo şubeye bir gidişim var, bu muameleyi yapan elemanı bir buluşum bunu bir kamyona çarpıp çarpıp geri getirişim var, kargoyu yukarı çıkarmadıgı için degil, yalnız, güçsüz kadına yaptıgı muamele için.
    kişilik saldırısı için gebertiyordum o pezevengi orda sonra bıraktım buna bağırmaya başladım ilk önce ne oldugunu anlamadı tabi sonra hatırladı..
    bende bitmedi dedim görüşeceğiz dedim çektim gittim o subede kalmadım uzatmadım.
    ardından yurt içi kargo genel müdürlüğü aradım, sancaktepe dağıtım merkezini aradım, vs... Marmara bölge yöneticisine kadar ulaştım konuştum dedim ki bu kargo 1 saat içinde evime çıktı çıktı yoksa kardeşim geliyorum genel müdürlüğe, bütün haber kanallarına da haber veriyorum, sosyal medyadan da yazıyorum rezillikse rezillik siz beni delirttiniz bende sizi delirtcem lan dedim kapattım.
    Yalanım yok o kamyona vurdugum pezevenkle diger arkadaşı tıpış tıpış geldiler çıkarttılar.
    bak yine aklıma geldi deli oldum.

• Kargo çalışanlarının yapabileceği bir şey yok. Onlar kendi açılarından haklılar.
    Müşteri kendi açısından haklı...

Haksız olan kim? O ağırlıktaki ürünü kargo ile gönderen satıcı ile bu kargoyu kapıya teslim ederim diye kabul eden kargo firması.

Belli bir ağırlığın üzerindeki kargolar lojistik firmalarıyla gönderilir. Haliyle biraz daha tuzludur. Bu da satıcının işine gelmez.

Her iş dönüp dolaşıp paraya geliyor.
  • Bana da monitör alışverişim de oldu aynısı. Güvenliğe gelmiş paşam beni aratıyor, aşağı inip ürünü alacakmışım. Yukarı çıksın dedim. Ürünü güvenliğe bırakıp gitmiş. Aradım getiren şubeyi böyle böyle bir durum var. Ben kargomu almadım. E güvenlik formu imzalamış biz teslim ettik sayılır dediler. 4 bin tl yi güvenlik mi ödedi dedim. Siz ürünü bana teslim etmediniz, o 4 bin tl size kaçacak bilginiz olsun dedim. Dışarıda da yağmur yağıyor. Telefonu kapadıktan sonra koliyi de kulübenin dışına ıslanabileceği bir yere çıkarttırdım. Anası bellendi afedersiniz. Hepsiburada'yı aradım durum böyle böyle diye. Kapıma yeni monitör göndereceksiniz diye. 1 saat içinde o kargocu "kavşak" gelip o perişan koliyi aldı. Ertesi sabah yepis yeni PG279Q yu 9. kata çıkardı, tek bir kelime bile etmeden. İmzayı atıp geri de göndermedim. Bekle dedim, önce ürünü kontrol edeceğim. Yavaaaş yavaaş koliyi açıp enine boyuna inceledim ekranı, monitörün altını üstünü. Sonra gülerek imzalayıp kolay gelsin dedim.

Anlatırken bile sinirleniyorum yeminle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belverus -- 16 Şubat 2017; 9:21:12 >

• shadowtr kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle, Beyaz eşya gibi gönderilerin kapıya teslimi konusunda hukuki bir boşluk kalıyor..

Ayrıca bahsettiğim Acenta olayı işi karıştıyıro, Alıcı şube acenta ise kurallara uymayan paketleri bile amacı para kazanmak oldupu için alabiliyor, Teslim eden şubeyide zor durumda bırakabiliyor. Kargo şirketinin Marka ddeğerini düşündükleri filan yok, Eğitimle kaliteylede işleri yok amaç sadece daha fazla para kazanmak..

Ben bunları kim haklı kim haksız diye söylemiyorum milletin anlamadığı bu ben kargo firmasında çalışan biri olarak bide işin bu tarafını göstermeye çalışıyorum.. Ben Müstakil evde yaşadıpıım içib kat sorunumda yok kapıya teslim sorunumda yok

ÖZellikle beyaz eşya gibi ürünlerin teslimatında hukuki bir netlik yok.. Bunu bilinmesi lazım..

Bir bölge aracana üst üste ağır ve yüksek katlara olan teslimatlarda kuryeler cidden darma duman oluyor.. Bunuda insanı açıdan belirtiyorum.

ama Hizmet beklerken olaylara matematiksel açıdan bakan arkdaşlar.. Herkes işini adam gibi yapsın naraları atmaktan bıkmıyorlar..Eşşek gibi kapıma kadar gelecek yok o onun işi işini yapmak ona ağır mı geliyor..

Empati sıfır.. blinç sıfır,

İş yaparken herkes burası türkiye diyor.. İş beklerken norveçli gibi düşünüyor.. Çok acaip bir memleket olduk

Gönderici firma eğer , kargo şirketini önemli bir müşteriyse , müşteri hizmetleri ara girip her sorunu ortadan kaldırabilir..

dediğin gibi para konşuyor çoğu şeyde.

Hiç unutmam ufacık bir paket için arefe günü tam eve gitmek üzereyken önemli bir müşterini istediği üzerine aktarama merkezine arabasıyla gelen bir alıcı için bir konteynırı boşaltmıştık. 3 tl ücreti olan bir şeydi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zupper79 -- 16 Şubat 2017; 9:29:1 >

• MNG kargoda benden 1 tane a4 evrak için 16 tl ücret almıştı. bursa'dan istanbul'a yani düşünün. herhalde hakkari'ye falan göndersek 150 tl alacaktı.
    benimde acelem vardı ve çevrede başka firma olmadığı için mecbur ödedim parayı. sonra sövünce de vay anam neden sövüyorsunuz oluyor.
  • Sonuç ne oldu bulamadım.
  • Kargoya ne zamam gitsem kavga aşamasına geliyorum nasıl bir millet olduk biz!!!

İşine gelmeyen kural oldu mu kargocu umursamaz,,, yukarı birşey taşımamak kural oldu mu heryerde öne sürerler tamda bize yakışan birşey...

Hadi bizim gücümüz var taşıyabilioz ya telefonda konuştuğun kişi bedensel engelli veya yaşlıyda kalp kırmaya değer mi?

Her geçen zamam kötüye gidiyoruz umarım bir gün kaliteli kibar, gereğince sert, entellektüel aydın bir kesim yetişir de kurtuluruz bu bataktan....
  • Bende eryaman da oturuyorum köy mezarlığının asagisindaki aras kargo ile geçen günde ben bir sorun yaşadım.

Laptop imi servise göndermek için aras kargoya gittim(teknik servis in anlaşmalı kargosu aras idi)

Oradaki kadın zaten ayrı bir şeydi sanki zorla taşıyorlar umrumda değil dünya her neyse dedim bunun içinde laptop var bir şey olmaz demi dedim taşınırken, beyefendi kırılırsa kırılır dedi bu bizim görevimiz değil dedi dedim bari dikkat kırılır yapışkanı yapıştırinda görevliler dikkat etsin dedim masanın üzerinde duruyor istediğiniz kadar yapıştırın dedi (diyorki kısaca biz paramızı alırız taşınırken s*kimizde değil )

Takip kodu istedim onuda vermedi kutunun üstüne etiket yapıştırdım onun fotoğrafını çekin dedi

İnternet'ten sık alışveriş yaparım sadece yurt içi ve ups kargo ile sorun yaşamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailozcn -- 16 Şubat 2017; 10:47:37 >

• belverus kullanıcısına yanıt
    Birde marifetmiş gibi buraya yazdın 4 bin tl ödemenle 4 tl ödemen fark etmez ûrünû getirmesi lazım

Ama ürüne kasıtlı zara verip birde marifetmis gibi yazman !
  • Ben Kargo firması yüzünden ölüyordum simdi aklima geldi UPS kargo doblo araçla kaldırımdan sakin sakin yürürken kaldırıma çıkıp hızlıca geçmişti atik davranmasan şuan meftadaydım..

Ups kargo ile ilgili çok vukuat duymuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headkoc -- 16 Şubat 2017; 11:13:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailozcn

Bende eryaman da oturuyorum köy mezarlığının asagisindaki aras kargo ile geçen günde ben bir sorun yaşadım.

Laptop imi servise göndermek için aras kargoya gittim(teknik servis in anlaşmalı kargosu aras idi)

Oradaki kadın zaten ayrı bir şeydi sanki zorla taşıyorlar umrumda değil dünya her neyse dedim bunun içinde laptop var bir şey olmaz demi dedim taşınırken, beyefendi kırılırsa kırılır dedi bu bizim görevimiz değil dedi dedim bari dikkat kırılır yapışkanı yapıştırinda görevliler dikkat etsin dedim masanın üzerinde duruyor istediğiniz kadar yapıştırın dedi (diyorki kısaca biz paramızı alırız taşınırken s*kimizde değil )

Takip kodu istedim onuda vermedi kutunun üstüne etiket yapıştırdım onun fotoğrafını çekin dedi

İnternet'ten sık alışveriş yaparım sadece yurt içi ve ups kargo ile sorun yaşamadım

Benzer bir seyi bende yasamistim. Kargomun uzerinde koskoca Eryaman diye yazmasina ragmen etimesgut subye gitmis. İnternetten kontrol ediyorum, kargo Etimesgut gorunuyor, etimesgutu ariyorum, bize ulasmadi diyor, eryamani ariyorum bu takip kodlu no bize ait degil diyor.

En sonunda actim etimesguta sordum, valla biz bilmeyiz. Aractaysa cikar yoksa eryamana gitmistir. Dedim ben mi bilecegim kargonun nerede oldugunu? Takip no etimesgut gorunuyor, adresi eryaman yazmistim. Hata sizin hataniz,kargomu hemen bulacaksiniz dedim. Genel mudurlugu aradim,sikayet kaydi olusturdum. Neyse aksamina eryamandan aradilar, kargonuz bizim subeye geldi, yarin sabah teslim edilecek adresinize. E dedim hanfendi, dun butun gun ugrastirdiniz bizi, siz etimesguta telefon edip kendi aranizda anlasarak benim sorunumu cozebilirdiniz? 4 dondum sayenizde bu kadar isim gucum arasinda kargoyla ugrastim. Himm mimm yogunuz falan da filan...

İstanbuldan ankaraya 5 gunde gelebildi en nihayet. Cunku etimesgutta yine ankara aktarmaya yolluyor, o da eryamana yolluyor, eryaman aciyor,kaydi yapiyor, ertesi gun dagitima cikariyor ....

Amerikadan amazondan siparis ettigim kargo aramex ile 10 gunde geldi, bunlar 450km yolu 5 gunde gelemediler

Ki buna benzer seyleri balikesirde de yasamistim...

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.