Şimdi Ara

Aras Kargo çalışanının kargoyu eve çıkarmaması (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
2
Favori
52.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ürüne zarar veren kargo yetkilisinin kendisidir. 1 m2 lik güvenlik kulübesinde güvenliğin sandalyesinde duracak hali yok kolinin. Görevli kulübesinin önüne bırakıp gidecek cesarete sahipse sonucuna da katlanır. Çıkar dışarı nereye bıraktıysa kalsın dedim en iyisi de oldu. Adam gibi hizmet etmeyi öğrenecekler başka yolu yok. Ben kargo şirketine ve çalışanına ders verdim. Siz bu yorumunuzla prim yapmaya çalışıyorsunuz başka bir şey değil.
  • belverus kullanıcısına yanıt
    Mecburen dışarda kaldıysa ayrı mesela girişlerde büyük güvenlik alanları var onlardan sandım..

Prim yapıp ne yapacağım kargocular bana prim mi verecek☺

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bak yine aklıma geldi

geçen kayınvalide koçtaş'tan tabure takımı beğenmiş ondan almamı istedi ve kargoyla gönder dedi.

kayınvalide edirne de yaşıyor, tamam anne dedim alır yollarım.

aldım paketledim gittim yurt içi kargoya, dedim bu edirneye su adrese gidecek, ücreti ben ödeyeceğim, ne kadar tutar?
    tam 55 TL dediler beni bir sinir beni bir gülme aldı.. orta halli bir koli ve 6 kg bişey.

ulan dedim bu koliye otobüs bileti alırım edirneye 35 TL 'ye oturturum koltuga öyle gönderirim insan muamelesi görür, size 50 TL verip hayvan muamelesi göreceğine dedim bunların suratına kaldılar tabi bişey diyemediler, ağbi bizden kaynaklanmıyor fiyatlar vs...

yönetmelik ve standart getirilmesi lazım bu kargo taşımacılık işlerine.
    tamam kurumsal olmaya çalışıyorlar ama kurumsallıkları sadece plaza içinde yönetim katında olmaz.
    yada asgari ücretli çalıştırdıgın emekçine polar, mont yaptırmakla da olmaz.
    bi kere çalışan sürekliliği, istikrar olması lazım ve periyodik eğitimler olması lazım.
    iş eğitimi değil sadece, kişisel gelişim eğitimleri de verilmeli.
    bak ondan sonra standart nasıl yükseliyor.

kimse kusura bakmasın %90 insanlar kendilerine nasıl davranılırsa, öyle cevap verirler.
    hizmet kalitesi artınca sorunlarda azalacaktır.

• Hemen hemen hepsiyle aynı problemleri yaşadım, yaşamaktayım. En çok rastladığım sorun ise evde bulunamamam. Sözde gelip beni evde bulamıyorlar geri dönüyorlar, SMS atıp ürünü gidip almamı istiyorlar. Ben de almıyorum, geri gönderip tekrar sipariş ediyorum. Göz göre göre yalan söylüyorlar. En son bir ürün bekliyordum aşağıdan zile bastı kargo görevlisi X bey siz misiniz dedi, evet dedim kargonuzu buraya bıraktım gelip alın dedi cevap vermeme fırsat bırakmadan gitti.

• Pazartesi gönderilen kargo daha şubeye bile gelmemiş allah belasını versin bu şirketin

• Nedense bugüne dek yüzlerce kez kargo firmaları kullandım neredeyse hiç sorun yaşamadım bu şans ve kargo şirketinin şubesiyle alakalı değişiyor.

• bende gittigidiyor dan mikrodalga aldım media markt aras kargoya vermiş teslimatta görünüyor

eğer benim üründe kapıya kadar çıkarmazsa direk şube il muhattap olmmadan direk bölge müdürlüğünü arayıp şikayet ederim

şubeye kalırsa hayatta ilgilenmez bölge müdürlüğü söylediği zaman o kargoyu alıcıya teslim ediyorlar

kargo ile sorun yaşıyorsanız direk bağlı oldugu bölge müdürlüğü arayın kargonuz teslim olur
  • Bu forumdan biri buna kizmisti.Hepsiburadadan agir plakalar siparis ediyordu ama almiyordu geri yolluyordu

• Son zamanlarda başladı bu Aras'ın problemleri. 2 ay önce karşı ödemeli (kendileri istedi karşı ödemeliyi) dosya gönderdim. Neymiş "karşı taraf ödemeden dolayı kabul etmedi" dediler. İade olarak hop bana geldi. Genel merkezle konuştuk falan ama çare yok. "Bizim prosedürlerimiz böyle ya geri alırsınız ya da depomuzda imha olur." yerim sizin prosedürünüzü. İçinde kimlik fotokopisi var imha ederken çalmayacağınızı nerden bileyim? Mecbur gidiş geliş parasını ödeyip aldık. Tekrar yollayınca sorunsuz ulaştı.

Başka bir olay, telefonum yok kargoda bilgi olarak yazılmamış. Dün arıyıp soruyorum "geldi mi abi?" diye. "Abi geldik yoktunuz evde yakınsan buralara getiriyim veriyim sana yoksa şubeden alırsın" dedi. Evde yoktum o gün harbiden. "Şubeye götür abi yarın gelicem alıcam" dedim. Eleman da tamam dedi götürdü. Bugün uğradım. Bir de ne öğreneyim abi? "Kargonuz 3 iş günü dolduğu için iade oldu." diye bir yanıt aldım. Zaten ben gelip alıcam diyorum. Kargonun ne zaman geldiğini bile bilmiyorum ki. Kapıya hiç not bırakmak akıllarına gelmiyor. Telefonum yoksa not bırak. Bunda ne var? Yurtiçi'ne bile o kadar laf yapıyoruz ama onlar da telefon varsa mesaj yolluyorlar, telefon yoksa not bırakıyorlar kapıya kargonuz var diye. Aras'ta oda yok.

444lü numarayı aradık adam akıllı ilgilenmiyorlar. Oradakilerde insan sonuçta. Genel merkezi aradım. Ben "2+2=4" diyorum karşıdaki bana "2+2=5" diyor. Olayı anlatıyorum ama anlayan mı var? Baştan anlattım bu sefer de oflayıp pufluyor eleman. Gerizekalı yerine koydular beni iyice.

Şubeden şubeye değişir diyorsunuz. Doğrudur. Ama bu kadae belirgin şikayetler olup tüm şubelere herhangi bir yaptırım uygulanmıyorsa, kimse kusura bakmasın Aras'ı başarısız bir firma yapar. Müşteri memnuniyeti diye bir şey kalmamış artık.

• Ben fıtık ameliyatı oldum kargoyu kapıya kadar çıkarmayan kargocuyu da şirketi de yapmadığımı bırakmam. Getirecek söke söke

• buraya gelip acıtasyon yapıp ,sözde çalışanlara acıyormuş gibi yada gereksiz konu gibi yazanlar hep genelde kargocu çıkıyor :)

hiç değilse önce kargocu olduğunuzu söyleyin ki bizde ona göre cevap verelim ,hatta hiç uğraşmayıp bloklayıp kurtulalım :)
    çalışanlara bu maaşı uygun görenler müşteriler değil , o nedenle bizim elimizden bir şey gelmez
    lakin çok bilmişler o zaman bize değil ,bunların patronlarına ulaşıp ,maaşlarını ve çalışma şartlarını düzelttirsinler
    vatanda parasını ödeyip ürün alıyor + kargo parasını ödüyor ve hem satıcıyla hemde kargocuyla boğuşuyor
    buna ne hakkınız var ?

not: lütfen kargo çalışanı olanlar ve yaşı tutmayıp boş yere atıp tutanlar benden alıntı yapmasın
  • Süpermarket alışverişlerimi Carrefour - Migros gibi marketlerin kendi sitelerinden yapıyorum. HB gibi kargo firması kullanan sitelere yaklaşmıyorum bile. Ya yumuşatıcı patlıyor, ya deterjan deliniyor. Onlarla mı uğraşacam?

Migros ya da Carrefour gibi firmalardan aldığımda kendi elemanları taşıyor ve ne kadar yükünüz olursa olsun kapıya kadar getiriyor. Üstelik ürünleriniz istediğiniz gün ve saat aralığında geliyor evinize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 16 Şubat 2017; 23:56:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barsuka

usta kargo görevlisi adrese teslimat ile mükellef ayağına getirmek ile değil, yani binanın önüne geldiğinde iş biter. aynen öyle... sen de ksenin ağzını aç, kardeş kusurabakma eşofmanlayım, duştayım falan gibi bişi söyle ve çıartabilirsen 3-5 tl verebilirim de. ben 5 tl ye çamaşır makinesini 3.kata çıkarttırdım sen nedi yon1 herkes 1 iki lira verse bu insanlara zaten seve seve çıkartırlar emin olun. aldın mı mesajı?

sen gibi enayiler yüzünden bizler zor durumda kalıyoruz zaten kargo ücreti ödüyorsun bir de amelelik parası mı ödüyorsun bu ne enayilik

• quote:

Orijinalden alıntı: losttime35

Kargoya ne zamam gitsem kavga aşamasına geliyorum nasıl bir millet olduk biz!!!

İşine gelmeyen kural oldu mu kargocu umursamaz,,, yukarı birşey taşımamak kural oldu mu heryerde öne sürerler tamda bize yakışan birşey...

Hadi bizim gücümüz var taşıyabilioz ya telefonda konuştuğun kişi bedensel engelli veya yaşlıyda kalp kırmaya değer mi?

Her geçen zamam kötüye gidiyoruz umarım bir gün kaliteli kibar, gereğince sert, entellektüel aydın bir kesim yetişir de kurtuluruz bu bataktan....

düşüncene sağlık ne güzel yazmışsın bırak engelliye yardımı bir tekme daha atalım diyen adi insanlar olduk oturduğum apartmana böyle insan kılığında yaratıklar geldi Allaha havale ettim artık böyle yaratıkları kargo olayına gelirsek 4 kattayım hiç çıkarmam diyen olmadı kapıya kadar getirdiler hep

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 17 Şubat 2017; 1:5:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kvadankpakal

Hepsiburada'dan anneme çamaşır makinesi sipariş etmiştik 2 sene önce.
    yurt içi kargo getirmiş apartmanın önüne, bırak kapıya çıkarmayı apartman içine bile değil, apartmanın dış kapısının önüne bırakmış, bide anneme ileri geri konuşmuş, sesini yükseltmiş felan..
    annem tabi beni bir aradı kadın korkmuş sesi titriyor, o sesi hissettiğim an ve bana söylediği an varya işte beyine kan sıçramak nedir anlamış oldum.
    tabi o sinirle ofisten çıkıp bizim atalar yurt içi kargo şubeye bir gidişim var, bu muameleyi yapan elemanı bir buluşum bunu bir kamyona çarpıp çarpıp geri getirişim var, kargoyu yukarı çıkarmadıgı için degil, yalnız, güçsüz kadına yaptıgı muamele için.
    kişilik saldırısı için gebertiyordum o pezevengi orda sonra bıraktım buna bağırmaya başladım ilk önce ne oldugunu anlamadı tabi sonra hatırladı..
    bende bitmedi dedim görüşeceğiz dedim çektim gittim o subede kalmadım uzatmadım.
    ardından yurt içi kargo genel müdürlüğü aradım, sancaktepe dağıtım merkezini aradım, vs... Marmara bölge yöneticisine kadar ulaştım konuştum dedim ki bu kargo 1 saat içinde evime çıktı çıktı yoksa kardeşim geliyorum genel müdürlüğe, bütün haber kanallarına da haber veriyorum, sosyal medyadan da yazıyorum rezillikse rezillik siz beni delirttiniz bende sizi delirtcem lan dedim kapattım.
    Yalanım yok o kamyona vurdugum pezevenkle diger arkadaşı tıpış tıpış geldiler çıkarttılar.
    bak yine aklıma geldi deli oldum.

eline sağlık böyleleri anca tanımadığı kadınlara dayılanır ama evine git karısından ödü kopar bu tiplere bizzat şahit oldum lanet bir komşu var yeni taşındı taşmaz olsaydı keşke.

• yav sen bizi blokla istersende artık konuyuda blokla girme bizahmet yeter bu kadar yani altı üstü bi kargo, memleket meselesi değil 50 tane post yazmakta ayrı bi gariplik..

Benim şahsen eski kargo çalışanı olarak derdim kimse şikayet etmesin kargocular az para kazanıyor demek değil, o sektörünün gözünden olayı yansıtmaktı. Sen anlarsın anlamassın artık yapabileceğim bi şey yok benden bu kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tauriel

quote:

Orijinalden alıntı: barsuka

usta kargo görevlisi adrese teslimat ile mükellef ayağına getirmek ile değil, yani binanın önüne geldiğinde iş biter. aynen öyle... sen de ksenin ağzını aç, kardeş kusurabakma eşofmanlayım, duştayım falan gibi bişi söyle ve çıartabilirsen 3-5 tl verebilirim de. ben 5 tl ye çamaşır makinesini 3.kata çıkarttırdım sen nedi yon1 herkes 1 iki lira verse bu insanlara zaten seve seve çıkartırlar emin olun. aldın mı mesajı?

sen gibi enayiler yüzünden bizler zor durumda kalıyoruz zaten kargo ücreti ödüyorsun bir de amelelik parası mı ödüyorsun bu ne enayilik

senin enayilik dediğin şey emeğin hakkını vermektir, mecburiyeti yok adamın kata çıkarmaya, mal mısın sen? bu şuna benziyor; belediye otobüsüne bindiğinde şoförün duraktan çıkıp seni evinin önünde bırakması gibi bişi, gerçi sen g.tte versen şoför bunu yapmaz. ben en azından bi kaç tl emek ücreti ile rica minnet bazı işleri yaptırabiliyorum mecuriyeti olmadığı halde insanlara... eğer sen adamın üstüne vazife olmayan bir iş isteyip buna ücret ödemiyorsan adamın emeğini gasp etmiş oluyorsun, yani senin gibiler yüzünden bu insanlar iyi niyetli bile davranamıyor, çünkü ırzına geçilmiş hayatınızla insanların emeklerine tecavüze yelteniyorsunuz... sizin gibi ''gasparagoz sapık'' olmaktansa emeğe ücret ödeyip enayi diye anılmayı yeğlerim.

• barsuka B kullanıcısına yanıt
    kim diyor kata çıkartmaya mecbur değil diye ?
    10 yılı geçkin süredir kargo getirtirim ve şu ana kadar kata çıkartamam diyene rastlamadım

sende kargocuysan söyle bloklayalım ,değilsen bilmeden konuşma
    ayrıca bana da hakaret eder cinsten cevap verirsen ,şikayet edileceğini şimdiden bilesin
    üstelik otobüs ile kargonun ne ilgisi var ,sen her şeyi çorba etmişsin
  • Ben yazlığımda 260 Kiloluk ATV yi sorunsuz teslim almıştım. (servise teslim oldu ama burada bir fark yok)

İstanbul da ise 3 metre uzunluğunda 1.5 kilo bile gelmeyen süpürgeliği apartman girişine bırakıp gitmişlerdi.

(teslim edildi imzası bile almadan hemde.)
  • Değil apartmana girmek , bizimki yıllardır alıştı beni telefonla arıyor mahallenin başından koliyi verip gidiyor.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.