Şimdi Ara

Aras Kargo çalışanının kargoyu eve çıkarmaması (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
2
Favori
54.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aras kargo hayatımda gördüğüm en berbat kargolardan biri ardından mng gelir , sürat vs ye hiç bulaşmıycam zaten kullanmadığım kargo firmaları bir kere bile işim olmadı o yüzden onları katmasam daha doğru olur. bunların çalışanları genelde varoş oluyo gözlemlediğim kadarıyla söyleneni anlamayan görevlerinden bi haber insanlar hep bi sorunla karşılaşıyorum telefona çıkan insandan kuryeye kadar hepsi berbat (istisnalar hariç az da olsa düzgüne denk geldim bende ) bu arada farkettiğim birşey zaten firma olarak onlarda farkındadır çalışanlar sürekli değişiyor. paranız varsa ups gibi şirketleri tercih etmenizi öneririm onun dışında ptt kargo benim oturduğum yerde bir numara yurt içi ve yurt dışı çoğu kargolarda ptt kullanıyorum . şuana kadar hem zaman hem parasal olarak hiç bir zarara uğratmadılar çalışanları çok temiz insanlar ve düşünceliler ama ne zaman ptt dışına çıkıp alternatif olarak yerli kargo şirketine denk gelsem en iyi ihtimalle kapıma not bırakıyolar geldik bulamadık diye ama hepsi hikaye tüm gün evdeyim kapıyı çalan yok adi herifler zili çalıp kargoyu çıkarmaya acizler geldik bulamadık kağıdı bırakıp kaçıyolar sonra müşteri koştursun dursun ...

• Ben 5 tane kitap getirmiştim. Telefonla arıyor ben de aşağıya inip alıyorum. Adam arabanın içinden bile inmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4AE1C562F -- 18 Şubat 2017; 3:46:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARACABEYY

Aras kargo ile bende hep sorun yasiyorum dosya bile olsa adrese getirmiyor gecen yil getiren kargocuyla tartismistik o gun bugun getirmiyor subeyi ariyorum bugun gelecek dedikleri kargo hic gelmiyor defalarca eve getiren kargocu tartistiktan sonra getirmedigi gibi sebep sordugumda adresi bulamadim yaniti veriyor mecburen subeden gidip aliyorum genel merkezede sikayet ettim ama yine sonuc cikmadi alisveris yapacagim site aras kargo yaziyorsa urunu almaktan vazgeciyorum.

Adamla tartisip adami tehdit edersen ettin mi bilmiyorum.

Getirmeme durumu kişiseldir, ismini ezberlesmis. İsmini ahmet degilde hasan yap mesela

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam sokağa kadar getirmiş ona dua et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nightcigim bu 4.etap ziraat bankasinin orada da kargo sirketi var.Bayagi duzenli calisiyorlar arabalari hep ayni gun ayni vakitte gelip gidiyor.Ziraat bankasinin yaninda cadir gibi bir yer var.Neydi o kargo firmasinin adi ?

• Asgari ücretle çalıştırılıp, fazla mesai ücreti verilmeyen, günde 80-100 kargo yerine 200 kargo Zimmetlenen, bazen araç şoförü dahi verilmeyen insanlardan çok şey istiyorsunuz. Zaten bir işte sürekli eleman sirkülasyonu varsa, o işte sıkıntı vardır.

Genel merkez vs. hepsi hikayedir. Onlar aldıkları paraya bakar. Acente sahibi aldığı komisyona.

Bu işlere bir standart gerekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

kim diyor kata çıkartmaya mecbur değil diye ?
    10 yılı geçkin süredir kargo getirtirim ve şu ana kadar kata çıkartamam diyene rastlamadım

sende kargocuysan söyle bloklayalım ,değilsen bilmeden konuşma
    ayrıca bana da hakaret eder cinsten cevap verirsen ,şikayet edileceğini şimdiden bilesin
    üstelik otobüs ile kargonun ne ilgisi var ,sen her şeyi çorba etmişsin

Şikayet etmeyi ilkokul sıralarında arkadaşlarınızı gammazlayarak öğrendiğiniz için beni istediğiniz yere yakınmakta serbestsiniz, takılmam buna. Şimdiye dek yüzlerce savunma yapmışlığımızın nasırı ile havandan gelen su sesine çişimiz gelmez.

Kargo görevlisinin buzdolabı, mobilya vb. ağır şeyleri kucağa kadar getirme zorunluluğu yok, yasada bu konuda boşkuk var, istersen bi avukata sorabilirsin. 8 desiye kadar getirmelidir ama üstünü getirmese de hiç bir halt edemezsin. Ancak rica eder ve tatlı dil ile söylersen görevli sana bir iyilik yapabilir ya da para teklif ederek bu işi yapmasını isteyebilirsin.

• barsuka B kullanıcısına yanıt
    bunları söylemeden önce açıp bir kargo firmasının kendi sitesinden baksaydın böyle boş atıp tutmazdın
    özellikle y.içi kargonun kendi sitesinde dahi 30 kğ. kadar olan kargoların kapıda teslim edilecek yazısını görürdün
    ne demek bir halt edemem ,sen ne saçmalıyorsun ?
    getirmese ne olacak ,acımızdan mı öleceğiz ,sanki o kargocunun parası havadan mı geliyor ?
    onun maaşını biz veriyoruz ,biz
    helal yemek istiyorsa görevini yapacak

birde biz zaten buzdolabı ,mobilya gibi ağır ürünlerden bahsetmedik ,ki bazı satıcılar kargocu kapıda teslim edecek diye not düşüyor , çıkartmadığı zaman kargocuyla ne uğraşacağım ben enayi miyim ,söylerim satıcıya kargocu çıkartmıyor diye ,o arayınca koşturarak getirirler yada kabul etmeyip kargo geri döner

avukata soracakmışım yok ya ,başka işim yok bunlarla uğraşacağım
    parasını verdiğim adama ne yalvarırım nede üste para falan veremem

aklını kendine sakla

blok

• quote:

Orijinalden alıntı: nightsoldier

Hocam hangi is sorunsuz? İnşaattaki iscinin calisma kosullari daha mi iyi?

Bu adamlar kargo siketine basvururken bunlarin basina gelecegini biliyordu. İse girerken, x bey, vallaha billaha gunde 5 gramdan fazla kargo tasimayacaksin, 10 adres yeterli falan mi dediler de bizim haberimiz yok?

Her isin kendine gore zorluklari var. Doktoru da, savcisi da, muhendisi de, müfettişi de zor sartlarda gorev yapiyorlar ve hepsinin tehlikesi, yogunlugu kendine gore...

Begenmeyen gider baska kapiya. Ben evde birilerini bekletecegim, milleti isinden gucunden edip eve hapsedecegim, kargocu Beyefendinin cani istemeyecek, kolinin desisi pasazadeye agir gelecek ve cok kiymetli ayaklari 5 kat merdiven cikarsa aciyacak diye kapiya not kagidi yapistirip gidecek, sonra ben isimi gucumu birakip pesinden kosacagim.

Evet buldum, suclu apartmana asansor koymayan toplu konut idaresinde biz salagiz cunku her gun 5 kat inip cikiyoruz tovbe ya...

Bana bunlari anlatmayin Allah askina,komik oluyorsunuz@zupper79

Bu adamlar bu işe başvururken evine ekmek götürmek için başvuruyor , zengin evladı gidipte bu şekilde hammallık etmez kardeşim bu bir.
    X bey böyle bişey söylemez ama bunu bizlerin düşünmesi gerekir, bu işin arka yüzünü bilmediğiniz çok belli eminim ki bu işe girseniz bir hafta dayanamazsınız.
    Bak ben bu işte çalışmıyorum ama hergün olup biteni görüyorum gözlerimle ki yaşadığım şehir küçük olmasına rağmen bu kadar kargo geliyorsa istanbulu ankarayı bursayı vs. düşünemiyorum.
    Sabahın köründe gelen aracı boşaltıp- dağıtım bölgelerine göre ayırıp - kaydını yapıp- daha sonra araçlara tekrar yüklenip zimmetlenir ve bunlar için ayrı bir elemanları yok hepsini kuryesinden müdürüne hepsi yapar.
    Ben kesinlikle işini savsaklayan, konuşmasını bilmeyen ukala tavırlı insanları savunmuyorum yanlış anlasılmasın sadece biraz empati kurulması gerek.
    Mesai saatleri normalde 08.00 - 18.00 arasıdır ama ben henüz 18.00 dediğinde kapatıp çıkan görmedim ki en erken akşam 7-8 gibi anca çıkıyorlar burdakiler küçük bir olmasına rağmen iş sarkıyor tanıdıklarım var mesai ücreti de yok asgari ücrete hammal gibi değil bildiğin hammal gibi çalışıyorlar.
    Her işin zorluğu olduğunu biliyorum fakat o kişi o işi yapıyor diye de işini daha da zorlaştırmamak gerekiyor birazcık empati ve saygı sadece.

• paradox08 kullanıcısına yanıt
    ne yani o zaman kargocu beyefendi yorulmasın diye kendisi 5 kat inip kargo mu alacak ?
    onu düşün ,bunu düşün
    peki bizi kim düşünecek ?
    parasını vereceksin yetmeyecek birde onun yerine hamallık yapacaksın
    oh ne ala dünya ?

zaten kargocu dediğimiz iş ve bu işi yapanlar hamallık yapıyor (isminin kargocu olması bir şeyi değiştirmiyor)
    bu adamlar hamallık yapmayacaksa kim yapacak ?
    adamın işi bu ,beğenmiyorsa yapmayacak ,kimse kusura bakmasın millete üzüleceğiz diye daha fazla kanser olmamıza gerek yok

ha ben acıyorum diyen ,5 kat iner kargosunu alır ama başkasına bunu söyleyemez
    o zaman lojistikçilere kim acıyacak,onlar insan değil mi ?
    onlarda sabahtan akşama kadar ağır yükleri sırtlayıp katlara çıkartıyorlar

ve ben adım gibi eminim ki burada kargocuyu savunanların büyük çoğunluğu kargoculuk yapıyor ,diğer türlü savunmak saçma ötesi bir şey

• Kargo personelini düşünüyorsunuz ama adı üzerinde kargo personeli kendi nam ve hesabına çalışmıyor, şirket hesabına sigortalı olarak çalışıyor.. Burada hizmeti veren yani muhatap şirketin tüzel kişiliğidir.. Biraz empati yapın diyorsunuz ancak kusurlu, gecikmeli veya eksik yapılan teslimata karşılık parasını kuruşuna kadar tam aldıklarını unutuyorsunuz.. Şimdiye kadar hangi mağduriyete karşılık kime kaç kuruş geri ödeme yapmışlar, alın bu da bizim hatamız, vermiş olduğumuz zarara veya gecikmeye karşılık size şu kadar indirim veya ödeme yapıyoruz denildiğini duydunuz mu.. Parasını geçtim çoğu yerde firma adına bir özür bile yok.. Bu, hizmet sektörü. Her kurum ve kuruluşun kendine özel hizmet standartları vardır. Bunun sınırlarını yasa, yönetmelik, tebliğ gibi mevzuat çizer. Bu çerçevede her şirket önceden belirlenen bir ücret karşılığında sözleşme karşılığında taahhüt edilen hizmeti belirtilen süre içerisinde eksiksiz olarak yerine getirmek zorundadır.

Burda kargo personeli kurye arkadaşlar neyi savunduklarının ve tartıştıklarının farkında değiller. A şirketi veya B şirketi ayırmadan yazıyorum bunları.. Sen, işini doğru düzgün yapmaya çalıştıkça sömürüldüğün yetmiyormuş gibi başındaki adam daha ucuza adam bulmanın derdinde.. Piyasada hizmet kalitesi git gide düşüyor, eleman kalitesi de düşüyor.. Yani piyasa üç kuruş daha fazla kazanalım diye (daha düşük paraya ben adam bulurum zihniyeti ile) çalışıp çalışmadığına bakmadan insanların ayağını kaydıran işveren kaynıyor ortalık.. Yani üç kuruş fazla maaş ödüyorum diye işi bilen adamların yerine üç beş kuruşa sokaktan topladığı niteliksiz acemi adamlari başınıza musallat ederlerse onların yarım yamalak yaptığı veya yapmadığı işler de sizin başınızda patlar.. Bu işler arabadan soğan indirmeye, sebze haline hıyar getirmeye benzemez.. Eğer biz birtakım eksikleri yanlışları bulup burada dile getirmezsek, daha iyi şartlarda hizmet istemezsek adam yarın sizi şutlayıp yerinize amele pazarından suriyeli de çalıştırabilir.. Şu benim işim değil, bu benim görevim değil diye ekstra gördüğünüz işleri kestirip attıkça geriye kalan hammaliye işini onlar pek güzel yaparlar merak etmeyin.. İlla her şeyi açıkça yazmak mı lazım.. Burada hedef kargo personeli değil, o nedenle hemen müdafaaya girişmenize gerek yok.. Beş kişinin yapacağı işi üç kişiye yükleyenden başkası yazdıklarımızdan üzerine alınmasın..

Mademki ağır yükün sevkiyatı ve teslimi yapılamıyor ve sorun oluyor ise ise baştan kabul etmesinler, sorumluluğunu almasınlar, taşımasınlar.. Bu işte gönderenin de suçu yok, kuryenin de.. Kabul edip parasını almışsalar bi zahmet masrafına katlanıp ona uygun sayıda araç gereç ve uygun nitelikte personel tedarik etsinler.. Kuryeler genelde tek çalışıyor.. Tek adamın da 30 kilonun üzerindeki malı tek başına getir götür yapamayacağı ortada.. Dağıtım merkezinde 30 kiloyu geçenleri ayır (çamaşır, bulaşı makinesi vb), günlük bir kamyona doldur, sağlamından üç tane hamal bul, akşama kadar birer birer bunları dağıt.. Hatta kata teslim şeklinde ekstra ücret belirle, bunu da gönderenden tahsil et.. Çözülemeyecek sorun yok, yeter ki istesinler..

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

ne yani o zaman kargocu beyefendi yorulmasın diye kendisi 5 kat inip kargo mu alacak ?
    onu düşün ,bunu düşün
    peki bizi kim düşünecek ?
    parasını vereceksin yetmeyecek birde onun yerine hamallık yapacaksın
    oh ne ala dünya ?

zaten kargocu dediğimiz iş ve bu işi yapanlar hamallık yapıyor (isminin kargocu olması bir şeyi değiştirmiyor)
    bu adamlar hamallık yapmayacaksa kim yapacak ?
    adamın işi bu ,beğenmiyorsa yapmayacak ,kimse kusura bakmasın millete üzüleceğiz diye daha fazla kanser olmamıza gerek yok

ha ben acıyorum diyen ,5 kat iner kargosunu alır ama başkasına bunu söyleyemez
    o zaman lojistikçilere kim acıyacak,onlar insan değil mi ?
    onlarda sabahtan akşama kadar ağır yükleri sırtlayıp katlara çıkartıyorlar

ve ben adım gibi eminim ki burada kargocuyu savunanların büyük çoğunluğu kargoculuk yapıyor ,diğer türlü savunmak saçma ötesi bir şey

Yeri gelmişken bir atasözü vardır hani derler ya "Sen ağa ben ağa, bu ineği kim sağa"

• Ooo.

Yurtiçi ne kalitesizlik yarışında rakip çıktı sonunda.

• serenas kullanıcısına yanıt
    hocam biz hakkımız olanın dışında bir şey istemiyoruz ve kuryelere de gerçekten üzülüyoruz ama bu konuda biz ne yapabiliriz ?

elimizde olan tek imkan internetten alım yapmamak ama bu defa da firmalar kurye sayısını azaltacaktır ve yine zarara uğrayan kuryeler olacaktır

burada yazanların çoğu genç olduğu için "ne var sanki biraz kargoculara yardımcı olsanız" diyorlar
    oysa ki evde bekleyen genelde bayanlar oluyor ve bunların bazıları da yaşlı insanlar
    misal bende fıtık var ,kuryeye acıyıp kendim taşımak istesem kendimi sakatlarım

bu sorunun kaynağı belli ,firma ve şube sahipleri
    kurye ve araç sayısını çoğaltsalar sorun bitecek ama para tatlı geliyor olmalı :)
    diyelim ki kazançları yetmiyor ,işte o zaman da kargo ücretlerini biraz yükseltecekler

aslında biz burada boşuna kendimizi üzüyoruz ,bu böyle gelmiş böyle gidecek gibi görünüyor (işsizliğin tavan yaptığı ülkede bunların yaşanması normalleşmeye başlıyor)
    bir kurye işi bıraksa anında başka birisini buluyorlar ,bu kadar iş talebi olduğunu bilen firma vurun abalıya diyor

• Dün yurtiçi ile gittigidiyor üzerinden dosya gönderdim. 3.80.TL + KDV

1 litre mazot parasına adamlar Turkiyenin obur ucuna, eve kadar taşıma yapıyor.

Devlet postasinin 3/1 fiyatına. Bu paraya çok şey istiyorsunuz.

• dedi aras kargo çalışanı

yurtiçi veya sürat olması lazım tam hatırlamıyorum, adamlar 40 kg dambıl setini 3.kata çıkardılar arasla gelse %100 problem yaşardım. diğer kargolara bok atmayın
  • Sorunlar, kargo şirketlerinde değil. Acentelerin istihtam ettiği insanlarda. Eksik personel/yoğun iş yükü vs.vs.

Mesela 3 aydır takipsiz kargolarımı getiren postacı. Ne kadar kibar, nur yüzlü bir insan.

Zili çalar, günaydın der. Takipsizleri bile bana elden teslim eder. Kontrol eder, yanlışlık var mı diye. Hayırlı günler dileyerek gider. Postacı yerine müdür filan olsa keşke.

Bundan önceki de bırakın eve getirmeyi, site bahçesine atar kaçar, çoluk çocuk getirirdi bana.

• kargo şirketleri şubeden şubeye değişiklik gösteriyor ya

mesela gaziantepte yurtiçi gayet iyi çalışıyor bi sorun yaşamadım şuana kadar ama aras öyle değil

şuan osmaniyedeyim yurtiçi rezalet ama aras çok iyi adamlar eve kadar gidiyolar evde degilim okuldayım diyorum kargoyu okula getiriyorlar. şans işi biraz

• AsTraLL A kullanıcısına yanıt
    Osmaniye yurtiçi rezalet.

3-4 defa batarya sattım Osmaniye'ye.. Kimi teslim edilmeden geri geldi. Kimi 15-20 günde teslim edildi.

• gecen dershaneye aras kargonun arabasi geldi. dershanenin zilini calmadan iceriye girmeye ugrasmadan direk arabadan indigi gibi geldik yoktunuz kagidini yapistirip bindi arabaya gitti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.