Şimdi Ara

Araştırmaya göre şişelenmiş sular, musluk sularından 3.500 kat daha fazla çevreye zarar veriyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En doğrusu musluk suyuna geri dönüş boşverin şişelenmiş suları herşeye zarar

• plastik besin zincirine karışmaya başladı bile.çözülmüş plastik bitki ve hayvanlara nüfuz ediyor.biz de onları yedikçe bize nüfuz ediyor.yani attığımız plastikler yüzünden hergün daha çok plastik ile doluyoruz

pasifiğin tam ortasında ıssız,insansız,unutulmuş ufacık bir ada Midway.üzerindeki birikimin resmi rezillik değil mi?

Araştırmaya göre şişelenmiş sular, musluk sularından 3.500 kat daha fazla çevreye zarar veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 10 Ağustos 2021; 16:32:21 >
  • Cam damacananın temizliğine güveniyorsanız sorun uok ;)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ortada bir mantık var; Tadı kötü olan bir su iyi olamaz. Tadı berbat olan musluk suyunu istediği kadar masum göstersinler, mecbur kalmadığım müddetçe hiç bir zaman içmem, sadece çay suyu olarak kullanıyorum, bazen tadı berbatın da berbatı oluyor ki çayın tadını bile bozuyor.
    Öyle görünüyor ki çay suyuna bile layık değil ama geçim dünyası işte..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 11 Ağustos 2021; 00:37:30 >
  • azizfikri A kullanıcısına yanıt

Cam damacana çıktığı günden beri kullanıyoruz ölmediğimize göre sorun yok. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oly1786

Bunu araştırmaya gerek var mı,

bu orman yangınlarında, ormandaki plastik atıkların yangınları harladığını söyledi bir itfaiyeci.

Muğla'yı geçtikten sonra Sakar tepesinden aşağı inerken yolun kenarlarına bir dikkat edin, acınacak halimizi bir görün, ama tabiat acımıyor, cezayı kesiyor.

Tabiat acimiyor falan degil, can cekisiyor.

• Bu sebepledir ki arıtmadan bahsediliyor makalede.

• hayır, tabiat can çekişmiyor, sadece uyarılarını yapıyor, gerekirse bizi sistemin dışına çıkarıp, kendi düzenini kurar.

milyon tane atom bombası ile bile yok edemeyiz , 500 yıl sonra yeni düzenini kurar.

Biz çevreyi kirleterek doğaya zarar verdiğimizi sanıyoruz, halbuki yaşamsal kaynaklarımızı yok ediyoruz.

nasıl 60 milyon yıl önce dünyanın hükümdarlar dinozorlardı. milyon atom bombası gücünde göktaşı ile her şey yok oldu

ama dünya yeni düzenini kurdu, aynı şey olur.

Tabiat diyor ki "bak sınırlarını zorluyorsun, böyle gidersen bozuşuruz"

Dünyaları tüm ağaçları keselim , oksijensizlikten ölecek olan biziz :) Ağaçlar yeniden yeşerecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oly1786 -- 11 Ağustos 2021; 11:19:40 >
  • Plastik damacana kullananlar toplu mezarlara atılıyor ;)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 6s 6 kullanıcısına yanıt

Hocam ben İzmirdeyim, suyumuz bütün bölgede sarı akıyor bazen. Yani bence sarı akabilen su sağlıklı değildir, olma ihtimalini göze alıp içesim de gelmiyor.

• 6s 6 kullanıcısına yanıt
    ya bina içindeki boruların durumundan bir habersin cahil cahil komuşma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tobepeople

Avrupa ülkelerinde durum öyle olabilir; çünkü genel olarak içilebilir sulara sahipler, bizim ülkemizde musluk suyunda pas ve pislik akıyor, hatta o denli ki filtreli bile içilemiyor. Çay için bile filtreli suyu kullanamıyorum, sebze yıkıyoruz ya da haşlama suyu olarak filtreli su kullanıyor. İmkanım olsa duş bile almam bu sularla , ilk 5 dakika akıtıyorum borulardan pas geldiği için.

Nerede yaşıyorsunuz merak ettim doğrusu. Ankara'dayım hiç de sular öyle paslı filan değil. Hatta senelerdir bu suyu içen arkadaşım bile var. Araştırmaya göre şişelenmiş sular, musluk sularından 3.500 kat daha fazla çevreye zarar veriyor Ankara'nın suyu içilebilir seviyede demiyorum tabi ama duş alınmayacak seviyede kesinlikle değil.

• daha 2 hafta önce musluk suyundan zehirlenen ben.

• Gelişmiş ülkelerde genelde suyu musluktan içiyorlar, suyu içilebilir olan ülkeler için geçerli olmuş bu karşılaştırma biraz.

• Bu ne boktan haber

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakın zamanda istanbulda kaldım bir süre. su musluktan sarı akıyor. önce acaip kopkoyu bir sarı, çamur gibi.. sonrasında berraklaşıyor ama beyaz akmıyor hiç bir zaman. saçlarım mahvoldu duş alırken. kim içer o suyu..

• Arıtma sistemler tam bir başa bela. Masraf üstüne masraf çıkarıyorlar. Tankının havası kaçıyor, musluğu su kaçırıyor. Şansın varsa tatildeyken patlaması sonucu evi su basıyor. Alt katın hasarı cabası. Her yıl değişmesi gereken filtrelerden bahsetmiyorum bile. İkrah ettim. Kaliteli markadan cam damacana söylüyorum o yüzden hijyen ve sağlık konusunda kafam rahat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JagerBomb -- 13 Ağustos 2021; 3:19:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mansur başkan 2 senedir asbestli boruları değiştirmemiz lazım, Gölbaşı ve Polatlı halkı yıllardır zehir içiyor derken şaka yapmıyordu sanırım. Eski şebeke boruları sıkıntılı. Bunlar halen varken şebeke suyu içmek bana pek cazip gelmiyor. Bazen içersin, birşey olmaz ama sürekli olursa böbrekler gidebilir. Midye yemek gibi işte, zararlı olduğunu bildiğimiz halde yiyoruz ya hani, 10 tane yiyince birşey olmuyor ama her gün 10 tane yersen birşey olur bir gün, cıva zehirlenmesinden selanı verirler bir gün...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.