Şimdi Ara

Arçelik A sınıfı Buzdolabim Z sınıfı Çıktı - Ya sizinkisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
87
Cevap
3
Favori
6.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar konuyu açmamın sebebi bilinçli bir tüketici olarak özellikle buzdolaplarında meydana gelen fazladan tüketim konusunda herkesi bilgilendirmek, insanımızın cebindeki parayı gereksiz yere elektrik parası olarak ödemesini önlemek.

Burada yazmaya karar vermemin sebebi ise benim gibi fazla elektrik faturası ödeyipte neden olduğunu sorgulayan arkadaşlar olacaktır, onlara yaşadıklarımı anlatmak ve yardımcı olmak istiyorum.

Fazla elekrik faturası ödeyenler mutlaba buzdolabından da şüphelenmeli. "Elektrik faturam yüksek geliyor." diyorsanız mutlaka buzdolabınızı mercek altına almanız gerekiyor. Ben bunu yapmadığım için yılda şimdiki elektrik fiyatlandırmasına göre yılda 800 kW yani 240 TL fazla para ödedim. Şimdiye kadar ödediğim para ile bir 2 buzdolabı daha alabilirdim.

Bütün beyaz eşyalarımı A sınınıfı aldım az tüketir diye düşünmeyin. Mutlaka tüketim ile ilgili performanısını inceleyin. Bunu yapmak çok kolay prizlere takılan pratik enerji ölçerler var fiyatları 30-50 TL civarında, yapı marketlerde veya büyük elektrikçilerde bulunabilir. Yada internet ten sipariş edilebilir.

Cihazlarda ortam şartlarına bağlı olarak, tüketilen enerjinin kullanımında belli bir tolerans olur. Size 492 kW lık bir buzdolabı satıldı ise bu 450 - 550 aralığında olması gereklidir. Bu değerin dışındaki yüksek değerler mutlaka hatalıdır. Arıza vardır çalışmıyodur, yada Etiket sahtedir.

Aslında A sınıfı diye etiketlendirilip Bu değerden fazla tüketen buzdolapları olduğunda Sanayi Bakanlığının bu konuya el atması lazım. Bu işler Türkiyede henüz önem kazanmadı. Elektriğe zam yapıp önlemi tüketiciye bırakıyorlar.

Benim Hikayem İse Şöyle,

Bu yaz babamlarda iki ay kaldık. Evde sadece buzdolabı çalışıyordu Elektik faturası(grafiğini ayrıca yayınlayacağım.) yüksek geldi ve ben direkt buzdolabindan şüphelendim. Daha öncesinde fatura yüksekliğini elektrik sayacına bağlamıştım. Sayacı Ayedaş'a şikayet edip değiştirmiştim. Fakat fatura değişmemişti. Sonrasında bu tüketim, ütü, süpürge, fırın, televizyon, vs..çok kulanıyoruz deyip konuyu kapattım.

Evde yokken gelen bu Fatura "Arçelik A sınıfı Buzdolabının bir tüketim canavarı" olduğunu açıklamaya yetmişti.

Neyse geçen ay Arçelik Müşteri Hizmetlerini aradım. Fazla tüketim var diye şikayette bulundum. Servis gelip ölçüm yapacak dediler. Ben işyerinde iken eşim beni arayıp timeri diye bir parçayı değiştirip 60 TL ücret alıp gittiklerini söyledi. Bende sinirlenip servisi aradım tekrar, Buzdolabın bozuk olmadığını ve sadece ölçüm yapılaması için müşteri hizmetleri ile görüştüğümüzü söyledim. Servise gelen Usta ile beni görüştürdüler, Eski mekanik timer lerin bu tüketim değerine neden olabileceğini söyleyip bu nedenle değiştirdiklerini söylediler. Bende lütfen gidip Eski parçayı geri takın ve sözverildiği gibi ölçüm yapın dedim. Kısa bir tartışlma ve gerilimden sonra Eve gidip prize ölçüm cihazını takmışlar Ertesi gün gelip geri alacağız demişler. Fakat eski timeri takmamışlar. Ölçümü yeni elektronik timer ile yapmak istemişler. Fakat aldıkları 60 TL yide iade etmişler.

Ertesi gün, servis geleceği sırada evde yoktuk, eve trafik yoğunluğu neden ile geç kaldık, biz binaya vardığımızda onlar 2 dakika önce çıkmışlardı, Telefonla görüştük Pazartesi geliriz dediler. Ben eve çıktığımda buzdolabının arkasında takılı cihazın ekranına baktığımda 24 saat sonra 3,5 kW değerini gördüm şok oldum. (resmi, ekledim) Benimle tartıştıkları yeni elektronik timer parçası ile tükerim 3,5 kW tı. Yılda 1280 kW ediyor Bu değerin normalde 1,35 kW seviyesinde olması gerekiyor.

Pazartesi servis gelmiş 3 gün sonunda (70 saat) sonunda 10,34 kW tüketim değeri ölçmüşler.

Arçelik ten konu ile ilgili olarak fazla ödediğim para ve cihazın iadesini istedim. Oralı bile olmadılar. Sonrasında şikayevar'da yazdım yine oralı olmadılar.

Şikayetvar sitesine yeni kaydolmuş biri olarak şunu gördüm diğer markalarda da fazla elektik tüketimi sorunları var. Ve bazı insanlar konu ile ilgili olarak mağdur.

Bende Buzdolabı alırken ve sonrasında insanların konu ile ilgili olarak bilinçli olaması için burada yazma gereği duydum.

Arkadaşlar Buzdolabı Alırken Dikkat!

1. Alacağınız firma sattığı buzdolabı için verdiği tüketim değerine sahip çıkmalı, bu bir taahhüttür.
    2. A sınıfı aldım deyip güvenmeyin tüketimini alacağınız basit bir enerji ölçer ile ölçümleyin. Bunu garanti süresinde ölçmenizde fayda var çünkü her firma ürününün arkasında durmuyor.
    3. Ve tüm ölçümleri garanti süresine yapın ve buzdolabı için gerekli önlemleri alın.( garanti süresinde hakkınızı daha rahat koruyabilirsiniz.)
    4. İlgisiz firmalar için tüketici mahkemesine başvurun.

Aslında konu garanti süresi ile ilgili değil. Garanti süresi dışında bile olsa Firmanın ürününe sahip çıkması ve gerekli önlemleri alması gerekir. Bu tüketici hakkıdır.

Konuyu okuyan arkadaşların Buzdolaplarının sınıflarını bu konu başlığıda yazmaları ve elektrik tüketimlerini ölçerek modeleri ile belirtmeleri elektrik faturası fazla olan arkadaşlarımıza yardımcı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukcinar -- 12 Kasım 2012; 13:33:33 >

• Aslında en yaygın satış yapan firma ve her köşe başında servisi var (neden var belli ama) genede tüketicisi mağdur oluyor (bilinçli tüketicisi)

Hiçbir zaman alınmaması gereken markaların 3 sırasında gelir.
  • ben 6 sene önce alınmış arçelik dolabımın a sınıfı olmasına rağmen elektrik canavarı olduğunu biliyorum 1.6 kw enerji harcıyor bu günlük değermi bilmiyorum

ama kalkıpta çok memnun olduğum dolabı durup dururken değiştirmem senin dolabın kaç yıllık ki bu değeri buldun
  • Benim buzdolabım 8 Yıllık ama 1,6 kW çekse motorunu öpücem, fakat 3,5 kW tüketiyor. Hafta sonuna doğru yeni buzdolabı modeli ve markası için karar vermeyi ve sonrasında değiştirmeyi planlıyorum. Ama Arçelik bir daha almam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufukcinar

Benim buzdolabım 8 Yıllık ama 1,6 kW çekse motorunu öpücem, fakat 3,5 kW tüketiyor. Hafta sonuna doğru yeni buzdolabı modeli ve markası için karar vermeyi ve sonrasında değiştirmeyi planlıyorum. Ama Arçelik bir daha almam.

bosch low frost öneririm hem enerji yönünden hemde kullanım açısından tabi no frost takıntın yoksa
  • Sağol tavsiyen için. Bende öyle düşünüyorum fakat yükseklik sıkıntım var mutfakta revizyon gerekiyor. Mevcut yerde yükseklik olarak 183 cm sığdırabiliyorum. A+++ budolabı için yaklaşık 10 cm daha yükseklik gerekiyor.

Halledebilirsem A+++ Bosch Low Frost olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufukcinar

Sağol tavsiyen için. Bende öyle düşünüyorum fakat yükseklik sıkıntım var mutfakta revizyon gerekiyor. Mevcut yerde yükseklik olarak 183 cm sığdırabiliyorum. A+++ budolabı için yaklaşık 10 cm daha yükseklik gerekiyor.

Halledebilirsem A+++ Bosch Low Frost olabilir.

bencede senin için en mantıklı seçim o olurdu ayarlayabilirsen güzel olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim 10 yıllık Arçelik no frost dolabım fabrika verilerine göre 1,75 kw harcıyor ama bu değer ortam sıcaklığına göre değişir. Yazın bizim mutfak 40 dereceyi buluyor o zaman 2 kw'ı geçiyordur diye düşünüyorum.
  • Ben İstanbul Kartal da oturuyorum. Arçelik servisinin enerji ölçümünde, mutfak sıcaklığı 28-29 oC civarında idi. Yazın ev 30 oC kışın ise 24-25 oC civarında tutuyoruz. Sizin tüketim normal gözüküyor. Benim şartlarıma göre 3,5 kW hata seviyesinde aşırı yüksek. Halbuki 1,35 kW olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukcinar -- 12 Kasım 2012; 14:20:07 >
  • contalarda zamanla hava kaçırabılır çok elekrtık tuketır sık acıp kapamayın . pudra surun contaya bizdeki asınıfı ama rahat 15 20 sallıyo faturya
  • Bu tip firma reklamlarla milleti bayıp satış yaparlar ürettiklerinin hiçbirisi birbirini tutmaz kararlı ürünleri yok. DEVAMLI MODEL DEĞİŞTİRİRLER çakılmasın diye..
  • Buzdolabında conta ile ilgili sızdırma yada hava kaçağı yok, öyle olsa dolap nem alma pozisyonunda çalışan klima gibi sürekli su akıtırdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: computeron

Bu tip firma reklamlarla milleti bayıp satış yaparlar ürettiklerinin hiçbirisi birbirini tutmaz kararlı ürünleri yok. DEVAMLI MODEL DEĞİŞTİRİRLER çakılmasın diye..

senin evinde ne tür beyaz eşya kullandığını merak ediyorum arçeliği sevmek zorunda değilsin bende başka markalara hakaret ediyormuyum
  • Birtek eski çamaşır makinam var arçelik ona rağmen bende küfür kervanına rahatca katılabilirim...Adamlar diğer Türk markaları gibi milleti söğüşlemeye doyamadılar..Haa indesit ariston da aynıdır gözümde.Bm ve Çm konusunda samsungcu olmama rağmen samsunguda iteleyebilrim kendi çapımda aralarına..
  • Buzdolabında enerji etiketindeki değerleri yakalayabilmeniz için 20'C ortamda soğutucu +4, dondurucu -18'C civarındayken kapısını açmadan 24 saat çalıştırmanız gerekir.

Kapının açılması ve dış ortam direkt iç soğukluğu azalttığından birebir aynı değerin yakalanması mümkün değildir.

Elbette neredeyse 3 katı tüketimin de olması normal değil.

Ben de Bosch Low Frost buzdolabımı ölçmek isterdim ama ölçüm aletim maalesef yok.

Ancak şöyle bir hesap olabilir; yazın ablamla ben evdeydik ve 33TL civarı elektrik gelmişti. Ben de merak ettim, bari hsap yapayım

Ayda 5 kez bulaşık: 1,05kwX5= 5,25kw
    5 kere beyazlar: 1,15kw X 5= 5,75kw
    4 kere renkliler: 0,7 X 4= 2,8kw
    Ortalama günde 5 saat 2 tane 90w laptop= 27kw
    Toplam 1 saat elektrikli süpürge= 1,6kw
    1 kez 2400w elektrikli fırın= 2,4kw
    Günde 10dk 1000w mikrodalga= 5kw
    Günde 5 saat civarı 2 tane tasarruflu 25w lamba desek= 7,5kw

Toplamda 57,3kw civarı yapıyor.

1kw o zamanlar 32 kuruştu sanırım. 33/0,32= 103kw

103-57,3=45kw civarı

Yani buzdolabı yaz sıcaklarında günde ortalama 1,5kw civarı yakmış.

Tabi 24 saat prize takılı modem, şarjlı süpürge ve lambalardaki değişimleri hesaba katmadım. Arada bulaşık makinesini eko 50'C yerine yoğun veya otomatik programda da açmışlığım olmuştur.

Yani, 20'C ortamda 0,78kw yaktığı söylenen buzdolabım yaz sıcağında akşam kapı açma ve kapamaları ile birlikte en kötü ihtimalle 1,5, ya da ortalama 1,25kw civarı bir tüketime neden olmuş.

Şu an enerji ölçüm cihazına para vermek mantıklı gelmiyor ama elime geçerse ölçüp yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 12 Kasım 2012; 20:26:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: efemre5059

quote:

Bu tip firma reklamlarla milleti bayıp satış yaparlar ürettiklerinin hiçbirisi birbirini tutmaz kararlı ürünleri yok. DEVAMLI MODEL DEĞİŞTİRİRLER çakılmasın diye..

senin evinde ne tür beyaz eşya kullandığını merak ediyorum arçeliği sevmek zorunda değilsin bende başka markalara hakaret ediyormuyum

gerçekler hakaretmi oldu... iyice oku.. tabii kimisi için önemli değil ne mal aldığı..sizn gibi tüketicileri olduğu müddetçe sırtları yere gelmez..

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Buzdolabında enerji etiketindeki değerleri yakalayabilmeniz için 20'C ortamda soğutucu +4, dondurucu -18'C civarındayken kapısını açmadan 24 saat çalıştırmanız gerekir.

Kapının açılması ve dış ortam direkt iç soğukluğu azalttığından birebir aynı değerin yakalanması mümkün değildir.

Elbette neredeyse 3 katı tüketimin de olması normal değil.

Ben de Bosch Low Frost buzdolabımı ölçmek isterdim ama ölçüm aletim maalesef yok.

Ancak şöyle bir hesap olabilir; yazın ablamla ben evdeydik ve 33TL civarı elektrik gelmişti. Ben de merak ettim, bari hsap yapayım

Ayda 5 kez bulaşık: 1,05kwX5= 5,25kw
    5 kere beyazlar: 1,15kw X 5= 5,75kw
    4 kere renkliler: 0,7 X 4= 2,8kw
    Ortalama günde 5 saat 2 tane 90w laptop= 27kw
    Toplam 1 saat elektrikli süpürge= 1,6kw
    1 kez 2400w elektrikli fırın= 2,4kw
    Günde 10dk 1000w mikrodalga= 5kw
    Günde 5 saat civarı 2 tane tasarruflu 25w lamba desek= 7,5kw

Toplamda 57,3kw civarı yapıyor.

1kw o zamanlar 32 kuruştu sanırım. 33/0,32= 103kw

103-57,3=45kw civarı

Yani buzdolabı yaz sıcaklarında günde ortalama 1,5kw civarı yakmış.

Tabi 24 saat prize takılı modem, şarjlı süpürge ve lambalardaki değişimleri hesaba katmadım. Arada bulaşık makinesini eko 50'C yerine yoğun veya otomatik programda da açmışlığım olmuştur.

Yani, 20'C ortamda 0,78kw yaktığı söylenen buzdolabım yaz sıcağında akşam kapı açma ve kapamaları ile birlikte en kötü ihtimalle 1,5, ya da ortalama 1,25kw civarı bir tüketime neden olmuş.

Şu an enerji ölçüm cihazına para vermek mantıklı gelmiyor ama elime geçerse ölçüp yazarım.

Tchiboda 20 tl ye veriyorlardı enerji ölçüm cihazı senden nasıl kaçmış

• O zaman kaçırmıştım, sonradan da takip etmedim. Şu sıralar elektrik israfı sorununu çözdüğümden sıkıntım yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

O zaman kaçırmıştım, sonradan da takip etmedim. Şu sıralar elektrik israfı sorununu çözdüğümden sıkıntım yok

candogan bey altus al-376 620 lt hacmi olan buzdolabını tavsiye edermisiniz..bir arkadaşım alacak sizden onay almayınca kafamız rahat etmedi.acaba 1700 tl bu dolabımı alsın yoksa önereceğiniz başka bir dolab varmı geniş olması şartı ile.yarın gidip alacak samsung falan olmuyor hakkaride olduğumuz için servis sıkıntısı var...arçelik beko vestel altus vb gibi servis ağı olan bir marka olsun istiyor.ilginize tşk ederiz...sizden haber bekliyoruz hocam....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: efemre5059

quote:

gerçekler hakaretmi oldu... iyice oku.. tabii kimisi için önemli değil ne mal aldığı..sizn gibi tüketicileri olduğu müddetçe sırtları yere gelmez..

bir markayi herkes sevmeyebilie arceligi bende sevmem ama piyasada satilan bosch siemens profilodan nefret ederim ama kimseyede alma berbat vs demedim

ben hangi konuya girsem hic olumlu mesajini gormedim ozellikle konu arcelik olunca tabi yarasi olan gocunur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.