Şimdi Ara

Arçelik A sınıfı Buzdolabim Z sınıfı Çıktı - Ya sizinkisi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
3
Favori
6.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ve
    yenisi ilede ölçüm yaparak aradaki farkı gösterebilirmisniz mumkunse
  • quote:

Orijinalden alıntı: can kırıkları.

senin buzdolabında arıza olduğu kesindi niye çamur atıyorsunkibana göre etiket değerinin üzerinde pek gelmiyor dolabı kullanmayı bilmezsen low frost tada aynı şeyi yaşarsın

Sevgili Can Kırıkları,

Keşke arıza olsaydı, ama yok, servis kendisi gördü, resimdeki ölcüm cihazı onlara ait. Arıza olsa yaptırırdım.

Kendim Makina Mühendisiyim. Uzmanlık dalım Mekanik tesistat + Endüstiyel soğutma + iklimlendirme.

Allah tan korkarım çamur atmaya, nice insan çalışıyor Arçelikte, Fakat nice insanda bilmeden çoluk çocuğunun rızkını elektrik parasına veriyor.
  • Yeni buzdolabını 1.850 TL fiyata 4 ay ertelemeli 12 taksit liste fiyatı ile aldık. Bayimiz bize 50 TL ayrıca bir iskonto uyguladı. 1.800 TL yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufukcinar

quote:

senin buzdolabında arıza olduğu kesindi niye çamur atıyorsunkibana göre etiket değerinin üzerinde pek gelmiyor dolabı kullanmayı bilmezsen low frost tada aynı şeyi yaşarsın

Sevgili Can Kırıkları,

Keşke arıza olsaydı, ama yok, servis kendisi gördü, resimdeki ölcüm cihazı onlara ait. Arıza olsa yaptırırdım.

Kendim Makina Mühendisiyim. Uzmanlık dalım Mekanik tesistat + Endüstiyel soğutma + iklimlendirme.

Allah tan korkarım çamur atmaya, nice insan çalışıyor Arçelikte, Fakat nice insanda bilmeden çoluk çocuğunun rızkını elektrik parasına veriyor.

kullandığın yeni nesil bir dolap değilki zaten 8 sene öncesine aitti yanılmıyorsam

illaki elektrik faturasında düşüş olacaktır elbet ama dolabı ne kadar tıkış tıkış kullanırsan elektrik tüketimi en az 2 kat artıyor kendimden biliyorum neyse yeni dolabın hayırlı olsun

• quote:

quote:

quote:

Sevgili Can Kırıkları,

kullandığın yeni nesil bir dolap değilki zaten 8 sene öncesine aitti yanılmıyorsam

illaki elektrik faturasında düşüş olacaktır elbet ama dolabı ne kadar tıkış tıkış kullanırsan elektrik tüketimi en az 2 kat artıyor kendimden biliyorum neyse yeni dolabın hayırlı olsun

Sevgili Can Kırıkları,

Öncelikle şunu soyleyeyim hak vereceksin. Bilirsiniz bir buzdolabı en çok yeni doldurulduğunda ve kapak açılmasında enerji kaybeder. Cidarlardan olan kayıp ise minimumdur.

Düşünün evde yokum 2 ay buz dolabı açılmıyor, kendi kendine çalışıyor ve günlük 3,5 kW ortalama enerji harcıyor. Yeni dolum yok, sürekli kapak açılma yok, kapak lastiğinde, aralık bile yok. Acaba neden?

Arçelik Ana servisinden beni arayan müdüre telefonda dedimki lütfen gerekli ölçüm ve kontrolleri yapın, dolabım modeline de bakın sorun bende ise hiç birşey demeyeceğim. Görüşmenin sesli kaydı vardır.

Bak birde bu sorun 8. senede birden başlayan bir sorun gibi düşünme, yıllardır tüketimi böyle. Ama etiketinden dolayı hiç dolaptan şühhelenmedim.

Arçelik sorunun genele yayılmasından korkuyor olabilir. Çünkü Arçelikte böyle bir tüketim sıkıntısı var. Tüketicilarin hak talebi onlar için maddi kayıp olacaktır. Hatta Bosch un bile bazı modellerinde var.

Toyota hatalı üretim seri araçlarını geri çağırıyor da. Arçelik neden hatalı üretimlerini düzeltmesin.

Arçelik sorunu çözemiyor, açıklayamıyor vede anlamıyor, al sana üçü bir arada. Şikayetvar a yazdım. Tarat göreceksin. Verilen cevap şu "müşteriye gerekli bildirim yapılmıştır". Bu cevabı yazmaları şikayetvar da maalesef şikayet cevaplandı manasına geldiği için Şikayetvar ında işlevselliğini yitirmesine neden olmuş.

Firmalar verdikleri etiket değerinin arkasında durmalı, Toleransı olur +- %20 ama % 250 değil, Çünkü verilen değerler 25 derece ortam sıcaklığına ve belli bir açma kapama sayısına göre veriliyor.

Evlendiğimde tüm eşyalarımı A sınıfı aldım fakat bu buzdolabı için ödediğim elektrik faturası ile çok lüks bir buzdolabi daha alabilirdim.

Bizler araştıran insanlar için burada tecrubelerimizi yazıyoruz. Buzdolabım elektrik fazlamı tüketiyor diye düşünüp araştıran herkes bu foruma uğrayacaktır.

Bu arada Hayırlı olsun dileğin için teşekkür ederim.

Bosch aldım ama servis müdürlüğüne yazıp onlar ile yaşamış olsaydım bu durumu nasıl bir aksiyon alacaklarını sormayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

quote:

Burada yazıyorum çünkü Arkadaşlar farkana varanlar için söylüyorum Etiket değerleri yalan A sınıfı yalan, Neden yalan biliyormusuz, sadece satış arttırmak için. Beğenmediğim Vestel Arçelik yanında Aslan gibi Arçelike göre 492 kW lık etiketi ile 1.300 kW tüketen bir tüketim canavarı Arçelik.

Bu yazıları okuyan Arçelik kullanıcıları Buzdolabınızı Lütfen takibe alıp tüketimini inceleyin cebinizi yakmasın

açıkcası işkillendim bu konudan sonra bizdede 5 yıldır arçelik 5273 modeli var,bizede elektrik faturası çok geliyor bir ara şüphelendim dolaptan ama pek önemsemedim..

şu enerji ölçer ucuz yollu nerden alabiliriz bide dolabın prizinemi takıyoz onu nasıl ölçülüyor?

o zaman grundiglerde böyledir arçelik üretiğine göre denilebilirmi

Sevgili Righteous@

Enerji olçüm cihazı prize takılıyor tıpkı üçlü prizler gibi. Onun üzerinde de bir priz yeri var onada ölçeceğin cihazı takabiliyorsun, devreye seri bağlanıyor gibi yani.

Grundig Arçelik üretimi. Etiket değerini sağlamayabilir. A sınıfı diye satılan cihaz muhtemelen daha alt sınıf çıkacaktır. Enerji ölçüm cihazı Yapı market, internet ten alabilirsin bazıları ona wattmetre de diyor.

Bende vardı bir arkadaşa hediye ettim yenisini alacağım. Resimde gördüğün ise servise ait olan.

• ufuk beyin evden attığı modelden bende de var.kendisiyle şikayet var aracılığıyla görüşmüştük.benim faturada gereksiz yüksek geliyor.ufuk beyin olayı benide işkillendirdi.yakın zamanda bir elektrik ölçüm cihazı alıp, dolabımın tükkettiği değere bakacağım.ancak piyasada uygun fiyatlı bir elektrik ölçüm cihazı bulamadım.
  • Arkadaşlar buzdolabından şüphenediğim ay gelen fatura,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukcinar -- 14 Ocak 2013; 11:55:00 >
  • Eylül Ayı Faturası sadece buzdolabı aktif iken gelen fatura, tam 34 TL.

Zam ve kombi çalışmasından sonra ise Fatura 110 TL ye çıkıyor. Sonrasında Bosch A+++ ile 20 TL düşüş. Bu arada resim TEB bankası otomatik ödeme talimatlarından alınmıştır.

Arçelik A sınıfı Buzdolabim Z sınıfı Çıktı - Ya sizinkisi ?
  • Arkadaşlar merhaba,

Konu ile ilgili birkaç bildiğimi paylaşmak isterim. Enerji Etiketleri'nde yazan değerleri evsel kullanımda ulaşmak imkansızdır. Yani günlük tüketim değeri, örneğin 600 W/24h olan bir buzdolabını evde kullanırken çektiği gücü bu seviyeye düşüremezsiniz. Neden mi ? Gerekçeleri şunlar:

1) Belirtilen enerji ölçüm değeri dolabın rejime girmesinden sonraki bölümünde ölçülür.
    2) Ölçümler ısı odalarında gerçekleşir. Yani oda sıcaklığı kaç dereceye ayarlanırsa bu oda sıcaklığında salınım dahi meydana gelmez. (Testler 25, 35 ve 45 Celcius ortam sıcaklıkları için yapılır.)
    3) Dondurucu ve buzdolabı kapısında conta olsa dahi istenmeyen hava akımına karşı contanın güvenilirliğini arttıran malzeme eklenir.
    4) Ölçümler sırasında kapı kesinlikle açılmaz. Yani ek bir ısıl yük söz konusu değildir.

Bir tarafta bunlarla ölçülen enerji değerleri söz konusu. Diğer tarafta sıcaklık salınımı gösteren bir ortamda çalışan, kapısı açılıp kapanan, yeni besinler ile ek ısıl yükün olduğu buzdolabı. Haliyle bu değerlerin birbiriyle örtüşmemesi çok normal.

Ayrıca pazardaki neredeyse tüm buzdolaplarının, benchmark çalışmaları kapsamında, rakipler tarafından incelendiğini ve aynı enerji deneylerinin yapılıp etiketteki değeri sağlayıp sağlamadığının kontrolünün yapıldığını belirtmeliyim. Eğer etiketteki değerlerin sağlanmadığı ortaya çıkarsa, uluslararası olarak girişimler söz konusu.

Tabi bunlar bir tarafa buzdolaplarında yaygın kullanılan poliüretan köpüklerin ısıl dirençleri ilk başta çok iyidir fakat aylar içerisinde bu dirençlerini kaybederler. Haliyle 1 sene içerisinde bile buzdolabının enerji tüketiminde gözle görülür bir artış meydana gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 21 Ocak 2013; 0:48:59 >

• @ufukcinar
    yeni aldığınız bosch marka buzdolabınıda 24 saat ölçüm cihazı ile ölçme durumunuz varmı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • El Diablo Sizle aynı fikirdeyim. Aynı sorun Bosch firmasında da var. Şikayetvar da bu konu ile ilgili şikayetler de var.

Ben A+++ Bosch aldım fakat onun tüketimini henüz ölçmedim. Ama ölçeceğim.

Konu ile ilgili olarak Bosch a yazı yazdım. Yazıdan yarım saat sonra, bir bayan müşteri hizmetlerinden aradı ve bu soruya cevap veremeyecekleri söyledi.

Bu cevabın manası "Bosch firmasıda kendi ürününün arkasında değil" demek benim için.

Anlayacağınız Bosch un Arçelikten bu manada farkı yok. İkiside birbirinden beter.

• quote:

Orijinalden alıntı: efem-35

@ufukcinar
    yeni aldığınız bosch marka buzdolabınıda 24 saat ölçüm cihazı ile ölçme durumunuz varmı?

Allah nasip ederse, Bauhausa yolum düşer düşmez bir ölçüm cihazı alacağim ve ölçüp yazacağım.
  • hocam selamlar... benim buzdolabıda aynı durumda sanırım.. tam olarak ölçüm yapmadım fakat faturalar yüksek geliyor buzdolabını aldığımızda faturada epey kabarma olmuştu pek dikkate almamıştık fakat bu konuyu okuyunca aklıma takıldı.buzdolabını alalı 4 sene oldu yeni alma gibi bir durumda söz konusu değil servisi çağırıp ölçüm yaptırsak işe yarar mı ki ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: minmax

hocam selamlar... benim buzdolabıda aynı durumda sanırım.. tam olarak ölçüm yapmadım fakat faturalar yüksek geliyor buzdolabını aldığımızda faturada epey kabarma olmuştu pek dikkate almamıştık fakat bu konuyu okuyunca aklıma takıldı.buzdolabını alalı 4 sene oldu yeni alma gibi bir durumda söz konusu değil servisi çağırıp ölçüm yaptırsak işe yarar mı ki ??

Minmax, bir ölçü cihazı lama şansı var mı? Eğer ölçer isen bu daha yol gösterici olacak. Çünkü fazladan verdiğin para ile yeni bir buzdolabı taksiti ödenebilir. Tabiki fazla tüketim varsa.
  • sanırım bizimki L:)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: minmax

hocam selamlar... benim buzdolabıda aynı durumda sanırım.. tam olarak ölçüm yapmadım fakat faturalar yüksek geliyor buzdolabını aldığımızda faturada epey kabarma olmuştu pek dikkate almamıştık fakat bu konuyu okuyunca aklıma takıldı.buzdolabını alalı 4 sene oldu yeni alma gibi bir durumda söz konusu değil servisi çağırıp ölçüm yaptırsak işe yarar mı ki ??

Minmax, bir ölçü cihazı lama şansı var mı? Eğer ölçer isen bu daha yol gösterici olacak. Çünkü fazladan verdiğin para ile yeni bir buzdolabı taksiti ödenebilir. Tabiki fazla tüketim varsa.

hocam ölçme şansım yok fakat aldığımızda faturada gözle görülür bir fark olmuştu şu ölçüm cihazını araştırayım bulabilirsem ölçüm yapacağım en doğruyu o ölçüm gösterecek

• quote:

Orijinalden alıntı: El-Diablo

Bu arada HOTPOINT E2BYH 19223 O3 Aktif oksijen sistemli buzfolabi, INSESIT PWE91272S Camasir makinasi, AEG 77010 WOP Bulasik makinasi, LG 47" 3D Led tv gibi A sinifi urunleri alarak ve tum lambalari tasarruflu ampul/Led takarak son faturalarimi oldukca dusurdum.

Bugun itibari ile son elektrik faturam 69,60 tl idi.

Kombi calismasa dahada duser diye tahmin ediyorum.

HOCAM BI BOSCH ISI POMPALI KURUTUCUDA ALSAN IYI OLUR.
  • quote:

Arkadaşlar A sınıfı taklidi yapan Arçelik Z sınıfı buzdolabını evden attım.

NO FOS muş demekki arçelik.
  • aslında bende şüphelenmeye başladım buzdolabımdan nedenmi

1 hafta öncesinde evde sadece ben kaldım (çalıştığım için mecbur bursaya gidemedim herneyse )

dolapta yiyeceğe dair birşey yoktu dolabı doldurmadık yani meyve kahvaltılık vs 1 rafı toplasanız anca vardır soğutucu taraf 4 derece idi

ben farkettimki dolap boşken alt taraf resmen kutuplardaymış hissi veriyor ceset koysam 1 sene rahat çürümez yani ve elektrik faturasının en az 40 tl sinin buzdolabından geldğine kanaat getirdim çamaşır makinası ocak ayında haftada 2 yada 3 kez çalıştı o bile yarı yarıya tasarruf sağladı 150 tl civarı gelen fatura 80 tl ye düştü

haftaya servis çağırmayı düşünüyorum eğer fırsat bulursam bir çözümünü bulacağım acaba 6 veya 8 dereceyemi getirsem soğutucu ayarını

model 5194 nfy
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.