Şimdi Ara

Arçelik A sınıfı Buzdolabim Z sınıfı Çıktı - Ya sizinkisi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
3
Favori
6.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: efem-35

@ufukcinar
    yeni aldığınız bosch marka buzdolabınıda 24 saat ölçüm cihazı ile ölçme durumunuz varmı?

a sınıfında tasarruf yapıdığı kesin z sınıfı nedir bilmem hiç bir tecrübem olmadı olan varsa paylaşmasını isterim nedir yani dahamı çok yakar
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Buzdolabında enerji etiketindeki değerleri yakalayabilmeniz için 20'C ortamda soğutucu +4, dondurucu -18'C civarındayken kapısını açmadan 24 saat çalıştırmanız gerekir.

Kapının açılması ve dış ortam direkt iç soğukluğu azalttığından birebir aynı değerin yakalanması mümkün değildir.

Elbette neredeyse 3 katı tüketimin de olması normal değil.

Ben de Bosch Low Frost buzdolabımı ölçmek isterdim ama ölçüm aletim maalesef yok.

Ancak şöyle bir hesap olabilir; yazın ablamla ben evdeydik ve 33TL civarı elektrik gelmişti. Ben de merak ettim, bari hsap yapayım

Ayda 5 kez bulaşık: 1,05kwX5= 5,25kw
    5 kere beyazlar: 1,15kw X 5= 5,75kw
    4 kere renkliler: 0,7 X 4= 2,8kw
    Ortalama günde 5 saat 2 tane 90w laptop= 27kw
    Toplam 1 saat elektrikli süpürge= 1,6kw
    1 kez 2400w elektrikli fırın= 2,4kw
    Günde 10dk 1000w mikrodalga= 5kw
    Günde 5 saat civarı 2 tane tasarruflu 25w lamba desek= 7,5kw

Toplamda 57,3kw civarı yapıyor.

1kw o zamanlar 32 kuruştu sanırım. 33/0,32= 103kw

103-57,3=45kw civarı

Yani buzdolabı yaz sıcaklarında günde ortalama 1,5kw civarı yakmış.

Tabi 24 saat prize takılı modem, şarjlı süpürge ve lambalardaki değişimleri hesaba katmadım. Arada bulaşık makinesini eko 50'C yerine yoğun veya otomatik programda da açmışlığım olmuştur.

Yani, 20'C ortamda 0,78kw yaktığı söylenen buzdolabım yaz sıcağında akşam kapı açma ve kapamaları ile birlikte en kötü ihtimalle 1,5, ya da ortalama 1,25kw civarı bir tüketime neden olmuş.

Şu an enerji ölçüm cihazına para vermek mantıklı gelmiyor ama elime geçerse ölçüp yazarım.

arçelik maraksından ben şimdiye kadar böyle bir problem okumamış görmemiş vede kullanıcısı olarak hiç sorun yaşamadım zaten böyle bir sorun yaşanmışsa tüketici haklarından hakknızı bence alabiliriz

• quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

quote:

Orijinalden alıntı: ufukcinar

Burada yazıyorum çünkü Arkadaşlar farkana varanlar için söylüyorum Etiket değerleri yalan A sınıfı yalan, Neden yalan biliyormusuz, sadece satış arttırmak için. Beğenmediğim Vestel Arçelik yanında Aslan gibi Arçelike göre 492 kW lık etiketi ile 1.300 kW tüketen bir tüketim canavarı Arçelik.

Bu yazıları okuyan Arçelik kullanıcıları Buzdolabınızı Lütfen takibe alıp tüketimini inceleyin cebinizi yakmasın

açıkcası işkillendim bu konudan sonra bizdede 5 yıldır arçelik 5273 modeli var,bizede elektrik faturası çok geliyor bir ara şüphelendim dolaptan ama pek önemsemedim..

şu enerji ölçer ucuz yollu nerden alabiliriz bide dolabın prizinemi takıyoz onu nasıl ölçülüyor?

o zaman grundiglerde böyledir arçelik üretiğine göre denilebilirmi

zaten o enerji ölçüm cihazları yüzünden arçeliği zedeliyorsunuz adamlar çevreci ödülü aldı be yuh artık düşmanlığın bu kadarı!!! ayrıca bosch markası bozulduğu an bittiğiniz andır servis denen bişey yok biz arçelik buzdolabımızla ilgili bişey sorduk müşteri temsilcisi eğer sorun varsa servisi yönlendirip değişim yapalım dedi ama sorun yoktu ve arçelik ürünün takibini yapıp memnuniyetini soruyor

• quote:

Orijinalden alıntı: yusufmet

Eski bir arcelik 5020 buzdolabini samsung RT60KZRSL ile degistirdim. Iki aydir elektrik faturam 20-25 tl dusuk geliyor. Bilginize.

adı üstünde eski arçelik o yüzden çok yakar ve arçelik boschtan çok daha az yakar :):))) bizde beko aldık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erenforce48

quote:

quote:

Burada yazıyorum çünkü Arkadaşlar farkana varanlar için söylüyorum Etiket değerleri yalan A sınıfı yalan, Neden yalan biliyormusuz, sadece satış arttırmak için. Beğenmediğim Vestel Arçelik yanında Aslan gibi Arçelike göre 492 kW lık etiketi ile 1.300 kW tüketen bir tüketim canavarı Arçelik.

Bu yazıları okuyan Arçelik kullanıcıları Buzdolabınızı Lütfen takibe alıp tüketimini inceleyin cebinizi yakmasın

açıkcası işkillendim bu konudan sonra bizdede 5 yıldır arçelik 5273 modeli var,bizede elektrik faturası çok geliyor bir ara şüphelendim dolaptan ama pek önemsemedim..

şu enerji ölçer ucuz yollu nerden alabiliriz bide dolabın prizinemi takıyoz onu nasıl ölçülüyor?

zaten o enerji ölçüm cihazları yüzünden arçeliği zedeliyorsunuz adamlar çevreci ödülü aldı be yuh artık düşmanlığın bu kadarı!!! ayrıca bosch markası bozulduğu an bittiğiniz andır servis denen bişey yok biz arçelik buzdolabımızla ilgili bişey sorduk müşteri temsilcisi eğer sorun varsa servisi yönlendirip değişim yapalım dedi ama sorun yoktu ve arçelik ürünün takibini yapıp memnuniyetini soruyor

amma sallamışsınız yahu demek bosch da servis yok öylemi..

çevreci ödülü alması az enerji tüketimi anlamına gelmez..tabikii bir konuda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunca böyle olur işte..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Erenforce48

quote:

quote:

amma sallamışsınız yahu demek bosch da servis yok öylemi..

çevreci ödülü alması az enerji tüketimi anlamına gelmez..tabikii bir konuda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunca böyle olur işte..

o senin düşüncen benim düşüncem farklı arçelik ile ilgili :)

• Bende de Arçelik var A+ 24 saat gündelik kullanımda ortalama 2kw elektrik çekiyor. Elbette olması gereken değerin üzerinde.
    ...ve tek başına aylık elektrik faturasının yarısının tek başına sebebi.
    Yaz ayları olduğu için normaldir, kışın tüketimin yarıya ineceğini düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz...

Neyse tespit ettiğim farklı bir noktayı paylaşayım.
    En düşük ayarda (1) kullanım ile en yüksek ayarda kullanım (5) arasındaki tüketim farkı günlük yalnızca 0.5 kw kadar.
    Bu sonuç beni dolap üzerindeki termostat ayarının aslında lüzumsuz olduğunu düşünmeye sevkediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blur -- 3 Ağustos 2013; 0:42:00 >
  • bilirer B kullanıcısına yanıt
    Arçelik A sınıfı buzdaolabının yıllık tüketiminin yaklaşık 500 kW olması gerekiyor. Fakat 1.200 kW tüketim yapıyor. Arçelik sevisi tüketim değerin ölçtü fakat herhangi bir açıklama yada değişim yapmadı.

Bende buzdolabının atıp Bosch A+++ aldım gayet memnunun elektrik faturam net şekilde zam gelmesine rağmen düştü. Yani buzdolabı kendisini ödüyor. 5 sene içerisinde karşılamış olacak yeni buzdolabı parasını.

Arçelik kullanıyorsanız mutlaka enerjisini ölçün.
  • Bende yeni A+ Arçelik buzdolabı aldım elektrik faturasında düşüş olmadı eskisi 20 yıllık profilo idi şastım kaldım

Bu yüzden benimkin'de de A+ hikaye olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quad HD -- 1 Ekim 2013; 16:42:06 >
  • quote:

Arçelik A sınıfı buzdaolabının yıllık tüketiminin yaklaşık 500 kW olması gerekiyor. Fakat 1.200 kW tüketim yapıyor. Arçelik sevisi tüketim değerin ölçtü fakat herhangi bir açıklama yada değişim yapmadı.

Bende buzdolabının atıp Bosch A+++ aldım gayet memnunun elektrik faturam net şekilde zam gelmesine rağmen düştü. Yani buzdolabı kendisini ödüyor. 5 sene içerisinde karşılamış olacak yeni buzdolabı parasını.

Arçelik kullanıyorsanız mutlaka enerjisini ölçün.

Havalar soğudu ondandır Bizim dolap da eskisi kadar tüketmiyor artık.

Ölçüm yaptınız mı? 24 satte ne kadar sarfiyatı var?

• oysaki arçelik çamaşır makinalarını tek geçerdim hatta aldırdım teyzeme yeni birtane , yanlış ettik ozaman
  • Blur kullanıcısına yanıt
    Henüz ölçüm yapamadım. Fakat yapar yapmaz yazacağım. Ölçüm cihazımı bir arkadaşa hediye ettim. Yenisini de henüz almadım.

Blur hava soğuması ile alakası yok, neden mi? Çünkü buzdolabı yaşam mahalinde olduğundan Eğer buzdolabını kışın balkona koyup güneşten de korursan belki düşebilir faturan. Ama ortala 22-25 C aralığındaki mahal sıcaklıklarında aynı enerji tüketimini yapacaktır.

Bu yazda evde yoktum 1 ay kadar, faturam ciddi düştü grafik koyacağım bununla ilgili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: can kırıkları.

ben 6 sene önce alınmış arçelik dolabımın a sınıfı olmasına rağmen elektrik canavarı olduğunu biliyorum 1.6 kw enerji harcıyor bu günlük değermi bilmiyorum

ama kalkıpta çok memnun olduğum dolabı durup dururken değiştirmem senin dolabın kaç yıllık ki bu değeri buldun

evet 24 saatlik değer bizim de aynısı

açelik 24 derecede 1.61 kw

32 derecede 2.23 kw
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

quote:

ben 6 sene önce alınmış arçelik dolabımın a sınıfı olmasına rağmen elektrik canavarı olduğunu biliyorum 1.6 kw enerji harcıyor bu günlük değermi bilmiyorum

ama kalkıpta çok memnun olduğum dolabı durup dururken değiştirmem senin dolabın kaç yıllık ki bu değeri buldun

evet 24 saatlik değer bizim de aynısı

açelik 24 derecede 1.61 kw

32 derecede 2.23 kw

Bu dolabı bursaya gönderdim ve faturada nerden baksanız 20 tl kara girdim yeni dolap ariston ama idare etçez artık.

• 2200 kaata dün Arçelik A+ 5797 NH aldım...Bugün geliyo...Bi başlıyim kullanmaya,alacak olanlar için yorum yazarım...
  • Arçelik mühendisleri ne işe yararlar. Bunlardan haberleri yok mu?
  • quote:

Henüz ölçüm yapamadım. Fakat yapar yapmaz yazacağım. Ölçüm cihazımı bir arkadaşa hediye ettim. Yenisini de henüz almadım.

Blur hava soğuması ile alakası yok, neden mi? Çünkü buzdolabı yaşam mahalinde olduğundan Eğer buzdolabını kışın balkona koyup güneşten de korursan belki düşebilir faturan. Ama ortala 22-25 C aralığındaki mahal sıcaklıklarında aynı enerji tüketimini yapacaktır.

Bu yazda evde yoktum 1 ay kadar, faturam ciddi düştü grafik koyacağım bununla ilgili.

Sizin evi bilmem ama benimki yazın 30C şu an 19C 'lerde, kışın 9C'ye kadar da düşüyor.
    Şu an yaza oranla dolabın tüketimi 1kw/s düşmüş durumda. 24 saatte 1.250 kw harcıyor.

Yani mevsimlerin ciddi şekilde tüketime etkisi var, tartışılmaz!

• Vestel buzdolabımızın yerine Samsung almıştık. Fatura 100 liradan 75-80 liraya düştü.
    Takip eden aylarda gelen faturaları bir önceki yıl aynı dönemle karşılaştırdığımda, 20 lira cıvarı düştüğünü gördüm.
    Yılda 250 lira gibi bir fark var ki yabana atılmaz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: computeron

Bu tip firma reklamlarla milleti bayıp satış yaparlar ürettiklerinin hiçbirisi birbirini tutmaz kararlı ürünleri yok. DEVAMLI MODEL DEĞİŞTİRİRLER çakılmasın diye..

senin evinde ne tür beyaz eşya kullandığını merak ediyorum arçeliği sevmek zorunda değilsin bende başka markalara hakaret ediyormuyum

Selam! Nasılsınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mutlucan96

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: computeron

Bu tip firma reklamlarla milleti bayıp satış yaparlar ürettiklerinin hiçbirisi birbirini tutmaz kararlı ürünleri yok. DEVAMLI MODEL DEĞİŞTİRİRLER çakılmasın diye..

senin evinde ne tür beyaz eşya kullandığını merak ediyorum arçeliği sevmek zorunda değilsin bende başka markalara hakaret ediyormuyum

Selam! Nasılsınız?

hayırdır ne bu sıcaklık

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.