|
Arçelik A55 OLED 9900 5B ve A65 OLED 9900 5B (29. sayfa)
-
-
Yazılım bulunmamaktadır diyor, 0066 sürümünü nasıl yükleyebilirim. -
66 sürüm geri çekildi. Sebebini bilmiyoruz ama ben henüz geri çekeyim demişken indirip yüklemiştim. Şu anda onu kullanıyorum benim problemim netflix'ten atmasaydı. Yükledikten sonra bir daha öyle bir problemle karşılaşmadım. yukarıda bir arkadaş da görüntü kalitesinden bahsetmişti yanlış hatırlamıyorsam. Çok ayrıntıcı olmadığım için bende bir değişiklik fark etmedim görüntülerde. -
Benim daha önce ilk açıldığında ekranda pembeleşme olmuştu kapatıp açtım düzeldi, dün tekrar aynı problemi yaptı bir de üstüne kumandanım kanal değiştirme tuşuna basınca tv kapandı, ses açma yapıyor kısma yapmıyor böyle değişik problemler oldu. Ne yapacağıma karar veremedim açıkçası. Yazılımlık sorunlar mı, yoksa donanımsal mı... -
Garanti uzatma gibi seçenek var mı? Deneyen soran oldu mu?
65'' 13800 gibi alınabiliyor alsam mı bilemedim :)
Konuyu bayağı okudum ama hala tam anlayamadım, netflix sorunu devam ediyor mu?
-
Garanti uzatma Tvlerde yok, 3 yıl garantisi var. Netflix için ben tvbox dan devam ediyorum, hiçbir sıkıntı olmuyor. F/P olarak en iyi TVlerden diyebilirim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Olmaması kötüymüş hocam, oled bu eninde sonunda elimizde kalır :( TVBox olmadan verim alamadınız mı?
-
TV box olmadan kullanmakta sıkıntı yok, sadece kumandası çok kullanışsız eski nesil bir kumanda. Sesli arama vs olmadığın için tvbox kullanıyorum
Netflixte bir problem yok. Dahili programlar düzgün çalışıyor. Tv’de tek sorun görüntü işlemede. Panel 100hz olmasına rağmen elde edilen görüntüde akıcılık yönünden sıkıntı var. Direk usb’den izlemelerde, bilgisayar bağlandığında, nvidia shield tv ile kullanımda olumlu geri bildirimde bulunanlar var. Ayrıca 66 sürüm nolu yazılımın sorunu çözdüğü belirtildi bazı kullanıcılar tarafından. Ancak kısa sürede 66 yayından çekildi Arçelik tarafından. 3-4 ay kadardır sorunu çözecek yazılım bekliyoruz. Topluca Arçelik’e yazmakta fayda var. Veya halihazırda elinde 66 sürümü olan biri paylaşırsa yükleyip deneyebiliriz. -
Aşağıdaki linke yükledim.umarım sorunsuz indirebilirsiniz
https://www.transfernow.net/dltransfer/?utm_source=20210428pws5mBhq&utm_medium=&utm_content=en
Çok teşekkürler ancak DH referansı sebebiyle sanırım link bozulmuş, dosya bulunamadı şeklinde uyarı veriyor. Sistemin link olarak algılamayacağı şekilde tekrar yazabilir misiniz? Veya bana mail atabilir misiniz? aygunal@gmail.com -
Mail olarak ilettim
Çok teşekkür ederim -
Merhabalar,
ben de yaklaşık 8 ay önce Grundig 65GCU9800s model tv aldım. TV 100Hz olmasına rağmen görüntülerde ve en fazla alt yazılarda titremeler var bazende tv kitleniyor pirizden çıkartıp takınca düzeliyor. alırket 100Hz 10-bit olduğu söylenmişti .tv yi bilgisayara taktım Hz ölçümü yaptığımda 30Hz gösteriyor. bir çok kere servis geldi çözemedi yarın Tv yi servise götürüp cihaza takıp test edecekler. bakalım sonuç ne olacak. bu arada tv nin OLED olduğunu servis gelince öğrendim. fabrika ayarlarına girdiğinde oled ile ilgili ayarları vardı servis çalışanına sorduğumda Oled olduğunu zaten 100Hz sadece oled tv lerde olduğunu söyledi. halbuki alırken araştırmalarımda hiçbir yerde bu bilgiyi görmemiştim.
bununla ilgili sorun yaşayan arkadaşlar varmıdır?
-
TV oled değil, oled olsa o fiyata buralar yıkılırdı. Topraklı prizde ve başka kablo ile deneyince de aynı sorun devam ederse değişim yapacaklardır.quote:
Orijinalden alıntı: LAZOYIMerhabalar,
ben de yaklaşık 8 ay önce Grundig 65GCU9800s model tv aldım. TV 100Hz olmasına rağmen görüntülerde ve en fazla alt yazılarda titremeler var bazende tv kitleniyor pirizden çıkartıp takınca düzeliyor. alırket 100Hz 10-bit olduğu söylenmişti .tv yi bilgisayara taktım Hz ölçümü yaptığımda 30Hz gösteriyor. bir çok kere servis geldi çözemedi yarın Tv yi servise götürüp cihaza takıp test edecekler. bakalım sonuç ne olacak. bu arada tv nin OLED olduğunu servis gelince öğrendim. fabrika ayarlarına girdiğinde oled ile ilgili ayarları vardı servis çalışanına sorduğumda Oled olduğunu zaten 100Hz sadece oled tv lerde olduğunu söyledi. halbuki alırken araştırmalarımda hiçbir yerde bu bilgiyi görmemiştim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Merhabalar,
Bende OLED olmadığını biliyordum ama servisin söylediği bu ve servisin girdiği bir ekranda OLED ile alakalı ayarların olması beni şaşirttı.
Hatta ben bu Tv oled değil dediğimde, Oled olmazsa Böyle ince olmaz. bunu sadece oled panel olunca yapabiliyorlar dedi. benim Tvde, çerçevesiz, kalın bir cam kalınlığında. sadece orta kısmı normal tv kalınlığında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAZOYI -- 18 Mayıs 2021; 16:55:12 >
-
Yaklaşık 5 ay sonra karara bağlansa da tüketici hakem heyetince haklı bulundum. Biraz geç ve güç oldu ama ülkemizde hakkın için ekstra çaba sarf etmen gerekiyor.
Eve tebligat halen gelmedi, e-devlet üzerinden karar formunu görebildim. Şu an ne yapmam gerekiyor tebligatı mı bekleyeceğim? Yeni gelen de böyle çıkarsa ne yapıyoruz bu arada?
-
Başlığa konu Arçelik/Beko 9900 5B’ler de bilgisayar tarafından tek ekran olarak seçildiğinde maks 4k 50/60hz olarak algılanıyor. Çift ekran seçerseniz 30hz olarak kullanılabiliyor. Bütünleşik intel ekran kartlı tek bir bilgisayar ile denedim gerçi, çift ekran bundan dolayı kısıtlı kalmış olabilir.
Bahsi geçen altyazıda titreme, hareketli görüntülerde titreme (özellikle hızlı el ve kafa hereketlerinde hemen göze çarpar) görüntü kaynağından bağımsız olarak ne yazık ki hep mevcut (usb, shieldtv ve appletv denemedim sadece). @caglarr1905 sayesinde ulaşabildiğim 66 nolu yazılım da bu sorunları çözmedi. Bana göre bunun nedeni panelin kendisi değil görüntü işleme yazılımı ve işlemci gücü, mevcut haliyle çok sağlıklı çalıştığı söylenemez. Bu konuda takıntı varsa Sony en iyi seçenek. Ancak Sony oledler uçuk rakamlarda. Sony ledler ise arçelik bile olsa oled gördükten sonra tatmin etmiyor insanı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X