Şimdi Ara

Arcelik Beko Profilo Bosh Siemens çamaşır makinasi tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ailemin yaşadığı yerde eleltrolux servisi yok. İlçe de servisi bulunan bir marka olsun istiyorlar. Max 23 bütçe ile hangi çamaşır makinasi alabiliriz? Arcelik şubesine gitmişler galvaniz kazanli indirimde diye onermisler. Sizin tavsiyeniz ne olur

• 25murat0517 kullanıcısına yanıt
    Galvaniz kazanlı çamaşır makinesi hangi model hocam?
    O hangi model kazanın ne özelliği var
  • Arcelik 9100 dmx modeli. Hatta bu modeli forumda elestirmislerdi. Bana önerebileceğiniz model var mı? Ona göre acilen almaları lazım. Servis yüzünden elekrolu alamıyoruz :)

Dmx alacağım ben de 4144 bulaşıkla beraber 27 bin
    Hocam bu makine çelik tambur. Galvaniz kazan gibi bir özellik göremedim ben.
    Tayfun Yüksekyoutube
    9100 DMX Yeni Arçelik Çamaşır Makinesi Detaylı İnceleme Videosu/ 9 Kg Kapasiteli 1000 Devir 9100 DMX
    https://www.youtube.com/watch?si=le7VGWT-WzpmFqOT&v=Jt67mo-TFlg&feature=youtu.be

4:50 de tamburu gözüküyor.

Siz kazan bilgisine nereden ulaştınız?

Tamburun kazanı muhtemelen diğer serilerde olduğu gibi bunda da plastiktir. Yeni makinelerin çoğu plastik enjeksiyon kazan.

Galvaniz tambur daha çok kurutma makinelerinde kullanılır. Önden yüklemeli çamaşır makinelerinde galvaniz tambur görmedim hiç.

Tamburun içinde döndüğü kazan ise yeni makinelerde hep plastik. 20-30 sene önceki eski makinerde kazanlar çelik kazandı. Artık sektör geneli ev tipi makineler plastiğe döndü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 13 Ağustos 2024; 11:9:2 >

• onatba O kullanıcısına yanıt
    Forumda bu makina yi sormuşlar ve cevap olarak galvaniz denmiş önerilmedi diye okudum. Arcelik mağazası 17850 fiyat vermiş. Alalım mı hocam fikriniz nedir, yada başka öneriniz olur mu? (bütçe max 23)
    Hocam yt da yorumlarda da galvaniz kazan yazmışlar. Mümkünse o yorumu uyarınız hocam.

Bu seri makine kullanmadım ancak elde avuçta bu makimeler var hocam. Arçeliğin en azından servisi bol parçası uygun. Yeni makinelerde markaların genelinde kalite düşük.
    Aynen okudum şimdi. Uyarayım hocam.

Profilo CGA252X0TR

Profilo CGA242X1TR

Bosch WGA142X1TR

Bunlarda dikkatimi çeken modeller.
    Kendi evimde profilo kullanıyorum. Aslında profilo da olabilir ancak o kadar çok model var mı çıkamadım işin içinden
    Hocam kullanırken BSH/profilo grubunda daha kaliteli hissi var. Bozulunca arçeliğin servisi tamiri daha kolay, parçası daha uygun. İlçe için arçelik grubu daha uygun olabilir ancak bu yeni seri makineleri kullanmadığım için sıkmasına veya yıkama algoritmasına yorum yapamıyorum.

Önceki kullandığı markaya göre tercih edebilirsiniz. Kendilerinine de sorun hocam, kullanacak olan onlar sonuçta. Bu yeni ekranlı modeller karışık gelebiliyor yaşlılara.

Ben kendime ilçe için arçelik tercih ederdim, çok satılan modellerin parçası piyasada internette rahat bulunuyor. Kendim söküp takıyorum çoğu zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 13 Ağustos 2024; 11:44:19 >
    Tsk ederim hocam yorumunuz için.

Profilo CGA252ZOTR 17 bine hepsiburada(satıcı da hb) da buldum. 10 Kg 1200 devir

İlçedeki bayi 21 bin dedi.

Bu makina yada 9100 dmx alacağız inş
  • Arkadaşlar çelik kazanlı ( galvaniz olmayan ) 8 kglik bir makine arıyorum Koç grubundan çok pahalı olmayan. Var mıdır tavsiyeniz? Sitelerde yazmıyor hiç bu bilgi. Bugün bayiden aldığım bilgiye göre 10kg ve üstü şu anlık çelik kazan. Aşağısı galvaniz dendi... Bakınca parlak metal gözüküyor ama o kısmı da anlamadım ya... Var mı bilgisi olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ussuz -- 13 Ağustos 2024; 18:35:54 >
  • SMS4IKW62T

WGA242Z0TR

Bu iki bosch 32 ye geliyor ne dersiniz
  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    Hocam kurutmada galvaniz kazan kullanılıyor ancak yıkamada galvanizi ilk defa duyuyorum. Kurutmada galvaniz kazan bir yere kadar idare eder ancak yıkamada o kadar alkali ve asidik deterjana nasıl dayanacak anlamış değilim. Zaten aluminyum flanşlar dökülüyor.

Yıkamada 2 ana parça var.

1- tambur dediğimiz dönen parça(paslanmaz çelik)
    2- kazan dediğimiz tamburun etrafındaki sabit hazne(plastik)

Hocam yıkama galvaniz değildir. Kurutma ile karıştırılıyordur muhtemelen. Yani bende şüphe ettim az önce ancak yok hocam galvaniz değildir diye umuyorum. Kurutmalarda galvaniz var ancak yıkama olmaması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 14 Ağustos 2024; 11:40:56 >

Valla hocam bana da saçma geldi ama satıcıya sordum bir sitede bana galvaniz dedi. Cmxd 9100 beko modeli için. Fotoğraflara bakıyorum parlak duruyor kazan? Bu nasıl oluyor onu da anlamadım. Parlak galvaniz kaplama mı var?

Hocam hot dip denilen bir yöntemle nispeten parlak görünüm elde ediliyor sanıyorum ancak bana kalırsa bu bildiğimiz kromlu paslanmaz çelik. Çamaşıra da galvaniz tambur koymazlar herhalde diye düşünüyorum.

Bkz.
    https://www.conklinmetal.com/product/galvanized-coils/

Bkz.2
    american galvanizers association
    Dull Gray vs. Shiny Finishes
    https://galvanizeit.org/knowledgebase/article/dull-gray-vs-shiny-finishes

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 14 Ağustos 2024; 12:12:45 >

Vay arkadaş ya:) Teknoloji ilerlemiş. Biz bakıp da anlayamayacaksak bilgisiz satıcı ve müşteri hizmetlerinin sözüne güveneceğiz herhalde artık. Ne yapacağım bilemedim valla

Hocam çaktırmadan anahtarla kanırtın olmadı kenarından.

Mantıklı Bu gidişle öyle olacak  

Hocam bu arada dikkat ediniz, kurutmada showroomda tezgahta ön tarafta çelik kazan gösterip sonra arkada çürük domatesleri koyuyorlamış poşete.

Bkz.
    www.sikayetvar.com
    Galvaniz Kazan - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/galvaniz-kazan

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.