Şimdi Ara

Arçelik In Love Gurme Çay Makinesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
6
Favori
69.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ilk aşk

dediğiniz şekilde olmazdı çünkü işleyişleri bu şekildeymiş ...ayrıca işlem yine uzardı çünkü servis yetkili bayiye değil arçelik merkezine evrakları veriyor oradan onay gelmesini bekliyor .yani paranızla rezil oluyorsunuz

bayiiden alınan bir ürün ilk 2 hafta içinde doğrudan bayiiden değiştirilemiyor mu? veya iade?
  • valla bana aynısı olacaktı çok şükür benim makinemde sıkıntı yok ertesi gün bayiye götürecem bayi bana mırın kırın edecek o biraz sıkar dağıtırım orayı ne demek bariz arızalı ürün satılmış tamam bayininde suçu yok ama değişim yapacak mecburr
  • ürünün satışının iptalini istedim .adamlar hala 1 haftadır makina veremediler .bu işten soğudum .bir daha arçelik mi yanına bile yaklaşmam .türk firması diyoruz ,servisi bol ,yedek parça sorun yok diyoruz .bir makinayı getiremediler .almanyadan alsam kargo ile 2 günde gelirdi...
  • Elektronik işi şans işi derler, genelde şanssız olmama rağmen bu çay makinesinde bi sıkıntı yaşamadık. (Elektronik kısmı varya makinanın o açıdan ) Bir hafta oldu alalı ailece memnun kaldık. Bu tarz bir makinayı zaten anca yerli bir marka yapabilirdi. Çünkü bizim gibi demlikten çay içen fazla bi millet yok gibi. Genelde poşet çay. Bi de oturma odasından gelen bir sesle "hadi canım çayı bir demleyiver" işi tarih olacak gibi bu makinayla. Şuana kadar gördüğüm dezavantajlarından çayı demlemeyi bitirip alt hazneye bırakma işini tamamiyle hallettikten sonra çayı yudumlamaya başlayabiliyorsunuz. Yani çay komasına girip 5 dakikada demlenen çayı bunda içemiyorsunuz azıcık sabır Aslında bununda bir çözümü, özel çay modunu seçip demleme süresini kısaltmak, ama bunu yaparsanız demleme devam etmediğinden çayın demsiz kalacağı. Bunun dışında görünüşü güzel olmasına karşın azıcık hantal gibi ama ona da alışıyorsunuz. Şuan ki izlenimlerimiz genelde hep pozitif oldu, annem bile beğendi Marka olarak pek barışık olmamamıza rağmen bu ürünlerini sevdik. Bi de almadan kafamı kurcalayan birşey vardı, çay olduktan 60 dakika sonra ısıtmayı durduruyor. Su haznesini tekrar 60 dakikalık çalıştırabiliyorsunuz fakat demlenmiş kısım ısınmıyor. Bunun da çözümünü şu şekilde yapıyoruz, su haznesinin kapağını çıkarıp demlik kısmını onun üzerine koyuyoruz, yani standart çaydanlığa dönüştürüyorsunuz, böylece isterseniz 60 dakikalık kısmını da uzatabiliyorsunuz. Yine de farklı bir konuda sorusu olan varsa cevaplayabilirim.

• 3286 dan bizde aldık 220 liraya bir çayı demletemedim kitapçıkta denilenleri tek tek uyguluyorum sonuç negatif.Sadece kapatıp açıp uzunca program düğmesine basınca demlige iki kademede su olacak şekilde yapmayı başarabildim.Saatide ayarlıyorum gerimi kalıyor ilerimi gidiyor anlamadım:D Bios pilimi bitti acaba:D
    Sadece su kaynatıyor demliğe almıyor.
    Öneriniz varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyowl

3286 dan bizde aldık 220 liraya bir çayı demletemedim kitapçıkta denilenleri tek tek uyguluyorum sonuç negatif.Sadece kapatıp açıp uzunca program düğmesine basınca demlige iki kademede su olacak şekilde yapmayı başarabildim.Saatide ayarlıyorum gerimi kalıyor ilerimi gidiyor anlamadım:D Bios pilimi bitti acaba:D
    Sadece su kaynatıyor demliğe almıyor.
    Öneriniz varmı?

3286 dediğiniz ürün hangisi?
    bu konuda bahsedilen ürün değil sanırım...
    üstüste, kule gibi duran ürün ise o başka bir ürün.
  • evet aynı ürünün üstüste olanı
  • aynı ürünün üst üste olanı gibi görünüyor ama birinde demlikte çayla beraber duruyor diğerinde ise çay demlendikten sonra yapraklarından ayrılıyor yani gurme olan ürün daha taze tutuyor sanırım.
  • Saatini ayarlayip otomatik cay demlemesi cayi hazir hale getirmesi falan cok iyi ama yinede 300tl edecek bir alet degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: @CAN@

quote:

Orijinalden alıntı: Alehar

%100 Türk Malı ne demek?
    Apple ürünleri Amerikan malı değil midir?
    Sony ürünlerinin bazıları Çİnde üretilirse Çin Malı mı olur?
    ...

Bu gibi sorular arttırılabilir.

Telve %100 Türk Malı ve Arçelik teknolojisidir.
    Gurme de %100 Türk Malı ve Arçelik Teknolojisidir.

Önemli olan budur.
    Nerde üretildiği ikinci planda gelir.

Telve Türkiye'de Arçelik'in Çerkezköy'deki fabrikalarında üretilir.
    Gurme de Türkiye'de Arçelik'in Çerkezköy'deki fabrikalarında üretilir.

Dünya'daki tüm ürünlerde olduğu gibi, bu iki üründe de DÜnya'nın başka yerlerinde başka firmalarca üretilen komponentler / bileşenler de kullanılmaktadır, kullanılabilir. Bu bir şeyi dğeiştirmez.

Önemli olan ürünün kimin geliştirerek tasarladığı, teknolojisini kimin ortaya koyduğudur.

Evet camın üstünde made in Germany yazarken % 100 Türk malı oluyor. Ben arçelik için emek harcamamış demiyorum, % 100 Türk demek yanlış. Sizin zorunuza giden ne? Kimseyi karalamadım mesajım ortada. Diğer in love serisi aletlere bakarsanız zaten made in Prc olduğunu görürsünüz.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak diye buna denir işte. Ürünün cam kısmı almanyadan alındı diye ürün türk malı olmuyorsa dünya üzerinde sanırım yüzde 100 bir ülkeye ait hiç bir ürün yok. Ürünün fikri Türkiye'de ortaya çıktıysa tasarımı Türkiye'de yapıldıysa isterse her bir parçası farklı bir ülkeden gelsin o ürün yüzde 100 Türk malıdır.

Çünkü üretim tamamen hamallıktır. Sana çizimler tasarımlar gelir sen sadece şuursuzca üretirsin. Tasarım demek her şey demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kronin

quote:

quote:

%100 Türk Malı ne demek?
    ...

Önemli olan budur.

Dünya'daki tüm ürünlerde olduğu gibi, bu iki üründe de DÜnya'nın başka yerlerinde başka firmalarca üretilen komponentler / bileşenler de kullanılmaktadır, kullanılabilir. Bu bir şeyi dğeiştirmez.

Önemli olan ürünün kimin geliştirerek tasarladığı, teknolojisini kimin ortaya koyduğudur.

Evet camın üstünde made in Germany yazarken % 100 Türk malı oluyor. Ben arçelik için emek harcamamış demiyorum, % 100 Türk demek yanlış. Sizin zorunuza giden ne? Kimseyi karalamadım mesajım ortada. Diğer in love serisi aletlere bakarsanız zaten made in Prc olduğunu görürsünüz.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak diye buna denir işte. Ürünün cam kısmı almanyadan alındı diye ürün türk malı olmuyorsa dünya üzerinde sanırım yüzde 100 bir ülkeye ait hiç bir ürün yok. Ürünün fikri Türkiye'de ortaya çıktıysa tasarımı Türkiye'de yapıldıysa isterse her bir parçası farklı bir ülkeden gelsin o ürün yüzde 100 Türk malıdır.

Çünkü üretim tamamen hamallıktır. Sana çizimler tasarımlar gelir sen sadece şuursuzca üretirsin. Tasarım demek her şey demektir.

O zaman neden başka ülkede üretilen malların parçaları başka yerden alınmıyor? Bilgi sahibi olmadan yorum yaptığımı söylemişsiniz, eğer mesajlarıma bakarsanız sürekli bu konularda yazı yazdığımı görürsünüz. Ki ben düşüncemi belirttim diye de ekledim. Burası tartışma forumu insanları yargılama değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

%100 Türk Malı ne demek?
    ...

Önemli olan budur.

O zaman neden başka ülkede üretilen malların parçaları başka yerden alınmıyor? Bilgi sahibi olmadan yorum yaptığımı söylemişsiniz, eğer mesajlarıma bakarsanız sürekli bu konularda yazı yazdığımı görürsünüz. Ki ben düşüncemi belirttim diye de ekledim. Burası tartışma forumu insanları yargılama değil.

Nerden biliyosun başka ülkelerde üretilen malların parçalarının başka yerden gelmediğini? kaç tanesinin içini açtında civatasına kadar inceledin? Bugün en büyük markaların çoğu üretimlerini çine yaptırıyorken neyin parçasından bahsediyoruz burda? Ama dikat edersen sadece üretimini yaptırıyor bu firmlar çinde. tasarım kısımları hep kendi ülkelerinde yer alıyor. Çünkü bi önceki mesajda da söylediğim gibi parçalar istediği yerde üretilsin esas olan tasarımdır. Tasarım kime aitse o ürün yüzde 100 ona aittir, gerisi de fasa fisodur.

Burası evet tartışma forumu ama varsayımlara dayanılarak fikirlerin söylediği bir yer olduğunu zannetmiyorum. Bilgin yokken resmen varsayımlarına dayanarak burda bu da çindir diyerek kötülüyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kronin -- 23 Eylül 2013; 2:11:27 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

%100 Türk Malı ne demek?
    ...

Önemli olan budur.

Nerden biliyosun başka ülkelerde üretilen malların parçalarının başka yerden gelmediğini? kaç tanesinin içini açtında civatasına kadar inceledin? Bugün en büyük markaların çoğu üretimlerini çine yaptırıyorken neyin parçasından bahsediyoruz burda? Ama dikat edersen sadece üretimini yaptırıyor bu firmlar çinde. tasarım kısımları hep kendi ülkelerinde yer alıyor. Çünkü bi önceki mesajda da söylediğim gibi parçalar istediği yerde üretilsin esas olan tasarımdır. Tasarım kime aitse o ürün yüzde 100 ona aittir, gerisi de fasa fisodur.

Burası evet tartışma forumu ama varsayımlara dayanılarak fikirlerin söylediği bir yer olduğunu zannetmiyorum. Bilgin yokken resmen varsayımlarına dayanarak burda bu da çindir diyerek kötülüyorsun.

Ürün kötü demedim benim dediğim In Love serisi cihazlar made in prc. Bu üründe öyle sanırım dedim. Ve nedense kesin konuşmama ma rağmen hala uzatılıyor. Made in Germany olduğunu zaten yazdılar cam kısmı için. Ben Türkler tasarlanmadı demiyorum, burada üretilmedi onu diyorum. Fiyatı pahalı olduğu için söyledim bunu.

• Ilk firsatta bu cihaZdan alacagim....

• Arkadaşlar,

Öncelikle amacım, forumda paylaşımda bulunan arkadaşlarla polemik yaratmak değil, doğru bilgi alma hakkı olan (bende onlardan biriyim...)
    insanımıza (üyelere) elimden geldiğince yardımcı olmaktır.

Genel bazı hususlarda ve konu ürün ile ilgili değerlendirme yapmak istiyorum.

1. Her konuda olduğu gibi kişilerin her hususta yeterli bilgi sahibi olması beklenemez.

2. Ancak bu doğal ve kabul edilebilir durum, kişilere "paylaşım" adı altında bilgi kirliliği yaratma ve/veya yanlış yönlendirme hakkı vermez.

3. Arcelik Gurme aynen Telve gibi Çerkezköy işletmesinde üretilmektedir. Tasarım ve üretim yerli olup, çay demleme şekli patent korumasındadır.
    Ürünün tasarımı ve proejenin hayatı geçrilmesi yaklaşık 1,5 yıl kadar sürmüş, asıl fonksiyon ve elektronik kart tasarımları Arcelik Çayırova merkez
    ar-ge sinde tamamlanmış, bunula birlikte gerek housing gerekse üretim bantındaki optimizasyon ayarları (tüm test kondisyonları dahil)
    Çerkezköy işletmesi ile ortaklaşa tamamlanmıştır. Ürünün seri üretime (mass production) girişi Şubat2013'tür...

Bugünün global dünyasında tasarım(yazılım/donanım/ergonomi/işlevsellik...vs) ürünü tanımlar. Ürünü meydana getiren bazı parçaların (components) üretici firma (Arcelik)
    dışında, firmanın yan sanayilerinden (yerli veya yabancı sub-contractors) veya 3ncü firma ve ülkelerden tedarik edilmesi (uygun fiyat ve tedarik kolaylıkları sebebiyle ...)
    buna halel getirmez ve ürün bu nedenle 100% TÜRK MALIDIR. (Hem tasarım ve hemde üretim olarak...)

4. Ürünün işlevselliği, görüntüsü (estetiği), yaptığı iş (demleme kabiliyeti), kullanım kolaylığı/zorluğu veya işinizi görüp görmediği gibi hususlarda her türlü yorum,eleştiri ve bilgi paylaşımında
    bence bir sorun yoktur. Ancak eskilerin dediği gibi "iyilikten maraz doğar..." yani her ne kadar iyi niyetli olunsada yazdıklarımız/söylediklerimiz veya paylaşımlarımız farklı sonuçlar doğurabilir.
    :) belki benim bu yazdıklarımda bazıları için bu neticeyi verecek... (umarım vermez...)

Neyse, forumda bir arkadaşım ; ürüne ilgili duymuş ve pahalı (izafi olarak) olan bir ürünü satın almış ve ürün ile ilgili ilk deneyimlerini video'ya alıp bizlerle paylaşmış.

Şimdi, bu arkadaşın ürünle ilgili olumsuz bir hava yaratma kastı olabilir mi? elbette hayır... Ancak demlediği çayı bardaklara servis ederken demin ardından "kettle" ı kaldırıp çaya su ilave etmesi
    esnasındaki "çift el" kullanımı ESPRİ konusu olmuş ve hatta bazı arkadaşlar bu rüzgarı arkasına alarak o halde BU ÜRÜNÜ ALMAYA NE GEREK VAR, KİM KULLANIR BÖYLE HANTAL (non-pratic) ürünü
    havasına girmişler (doğal olarak)...

İşin doğrusu ;

Gurme'nin çay demleme sistematiği ve arkasındaki tasarım mantığı , çayın demini,miktarını ve tazeliğini geleneksel ağız tadımıza (ortalama) uygun olarak servis edilmesini sağlamak olup, ayrıca farklı
    damak zevkleri içinde KİŞİYE ÖZEL ayarlamalara da müsadee etmesidir.

Demlenen çayın tipi (siyah,yeşil,özel), dem yoğunluğu (hafif,normal,sert),miktarı (az,orta,çok) hesap edilerek (70-95C aralığında...) olabilecek en iyi (optimum) sonuç almak adına ürün tasarlanmıştır.

Not : Yurtdışından hazır olarak (özellikle Çin'den) getirilen yerli/yabancı bir çok çay makinesinde çayı sıcak tutma aralığı 70-75C'yi geçmez (istisnaları oluşmaya başladı...) ancak bu sıcaklıktaki çay Türk
    damak zevkine uygun değildir. Bizde çay ocağın üstünde tutlarak (klasik yöntemde) her daim sıcak servis edilir. Bu sebeple Gurme'de bu sıcaklık (defult olarak) 95C ye set edilmştir. Ancak farklı ihtiyaç
    ve beğeniler için 70-95C aralığında da ayar yapma imkanı sunulmuştur.

Bu sebeple, KLASİK ÇAY SERVİS yöntemindeki gibi çay bardağına DEM+SU karıştırarak servise GEREK YOKTUR... (Yani video'daki kullanıcı KETTLE 'ı hiç kullanmamalıydı. Ancak isterse kullansın, zevk onun,ürün onun)

DEMLİ ÇAYIN olduğu ve kullanma kılavuzunda KARAF olarak adlandırılan PARÇA'da HAZIRLANAN ÇAY SERVİSE HAZIR ÇAYDIR, SU EKLENMESİNE GEREK YOKTUR.
    Demlediğiniz çay ile ilgili lezzet ve damak zevkiniz için KULLANMA KILAVUZUNDA bazı referans ölçü ve ölçekler verilmiş olmakla beraber, bildiğiniz gibi farklı marka çay kullanımı, çayları harmanlayıp kullanma gibi
    farklı kullanıcı seçenekleri sebebiyle, çayın demi ve miktarı üzerinden bir kaç deneme yaparak AĞIZ TADINIZA EN UYGUN olanı kendiniz bulmalısınız. Gurme çay makinası AYNI SU TİPİ ve ÇAY ORANLARI ile size
    sürekli AYNI TAT VE LEZZETTE ÇAYI SERVİS ETMEYİ GARANTİ EDER. (zaten tasarımın ve buna bağlı olarak ürünün hedefide budur...)

Bu ürünün arkasındaki fikir, aynı TELVE'de olduğu gibi Türk insanına uygun damak zevkini daha modern (teknoljik) yöntemlerle evlerimize getirme hedefinin hayata geçirilmesidir, umarım ileride daha iyileride olacaktır.
    Hayatın doğal akışı böyle...

Ürün pazarda başarı elde edermi, telve'nin başarısı gibi bir başarı yakalarmı bilinmez bunu zaman ve kullanıcı memnuniyeti gösterecek. Ancak Telve için söylenebilecek tek şey "tüfek icat oldu mertlik bozuldudur".
    2005'ten sonra kayınvalideler gelin seçerken (geleneksel şekilde) gelin'inin kahve yapmadaki becerisini test ederek not vermiyorlar artık... Herkes iyi ve aynı kalitede Türk kahvesi yapabiliyor :)
    Not : Burdaki TELVE büyük olan çift cezveli üründür. Küçük telve için aynı yorumu yapamam...

Kendi kanaatimce ürünle (Arçelik K 3284 Gurme Çay Makinası ) ilgili öne çıkan bazı hususlar ;

- Her zaman aynı dem ve tad'ta çay hazırlayabilmek,
    - Her zaman taze çay servis etmek (ürün çayın bayatlama/kararma sürecini elktronik olarak takip ediyor, fark etmez ben zift olsada içerim :) diyenlerdenseniz de içime hazır olduktan 60dk sonra KARAF (hatta kettle'ıda)
    ısıtmasını kapatıyor. Yani çayınız muhtemelen bayatladığı ve soğuduğu için içemiyor veya başkasına servis edemiyorsunuz.
    - 24h ölçeğinde programlama şansı veriyor, yani gece yatmadan kettle'a suyunu, demleme haznesine çayını, koyup ürünü set ettiğinizde ertesi sabah (demleme süresinide ön görerek) istediğiniz saatte okula,işe gitmeden
    kahvaltı masanızda (en azından) ÇAYINIZ HAZIR oluyor.
    - Kendini temizleme özelliği
    - Yeşil çay (bana göre bazı bitki çayları da) demlemesi (siyah çay mantığı ile aynı ancak süreçler yeşil çay demleme tarifindeki gibi...)
    - Tezgah üsütünde (yada mutfakta) uygun bir alanınınz varsa çok şık ve modern bir görüntüsü var (ürün ağır ve kaliteli bir görsele sahip)
    - Kettle' yalnızca kettle olarak da kullanılabilmekte, mutfaktaki sıcak su ihtiyacı olduğunda ...vs
    - Digital saat (elektrik kesilsede backup'ı var saat ayarı bozulmuyor) ve DOKUNMATİK kontrol paneli
    ...

Bu ürünü ofiste kullanıyorum, ev ve ofis kullanımı için yeterli buldum. Çok kalabalık ortamlarda sınırlı KARAF hacmi sebebiyle, devir-daim (süreklilik) süreci bazı kullanıcıları tatmin etmeye bilir...
    Zaten böyle ortamlar için daha PROFESYONEL ürün ve çözümler mevcut. (İlk sayfada fotoğrafla paylaşım yapmış bir arkadaş mevcut...)

Kendim günde çok fazla çay içen biri olarak, ilk günler GURME ile biraz papaz olduğumu söyleyebilirim, 60dk sonra ISITMAYI KAPATMASI ve KARARMIŞ ÇAY içirmem sana havaları, yani AKILLI MAKİNA
    triplerine bayağı kafayı takmıştım. (bize bir şey olmaz, yada atın ölümü arpadan olsun genetik kodumuzdan hareketle...). Yani ayıptır söylemesi alışmışım biraz (kötü alışkanlık), çay ocakta
    yada makinada yada semaverde hazır olacak (özellikle iş yerinde çünkü zaman kısıtlı...evde hanım bayat çay'a müsadee etmez :) ) Ardından bende göz kararı biraz dem biraz su falan çayı
    içilebilir hale (kimyagerle gibi) getirip hüpleteceğim... Şimdi bu değişti, daha fasılalı ama kaliteli bir çay içiyorum... İçmek zorundayım eski makine çoktan rahmtli oldu.

Not : Çay'ı 21 yıldır şekersiz içerim, damak zevkim oldukça iyi olup, dışarda bayat,eski, karbonatlı veya başka tatlardaki çayları içmem asla da yutturamazlar , yukarıdaki husus "yoğurdum ekşi demediğim", kendi ofisimdeki özel durumumdur.

Sabrınız ve hoş görünüz için teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: ICYMAN

Teşekkürler, fırsatlarla 200 TL. ye bulabilirsem alacağım;)
  • makinamın yenisi geldi. hiç bir sorun olmadan çalışıyor .keşfettiklerimin arasında çay demler demlemez hemen çayınızı katmayın 2-3 dakika bekleyin cam demlik daha fazla ısınarak daha sıcak çay alabiliyorsunuz .aksi takdirde soğuk günlerde sıcak olmayan bardağa boşaltrsanız tam ısınmayan çay misafirlerinize pek scak gelmeyebilir ...
  • Arçelik k3286 modelinden uzak durun. Resmen tasarım hatası var, saat elektrik gidince sabit kalıyor. Bundan sonra çöp almam arçelikten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ICYMAN

ben bir şey merak ediyorum

sertliği en düşük modda miktar en çok olarak seçtiğimde bile demliğin yarısı dahi dolmuyor. bu demlikteki çay miktarını nasıl arttırıyoruz.

birde sadece demlikten çay içmek sanki imkansız gibi zira light modda bile demi çok koyu oluyor.
  • hocam tüm ürünler aynı şekildemidir acaba n11de 197tlye geliyor almayı düşünüyorum
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.