Şimdi Ara

ArcheAge Online [ANA KONU]-OYUN ÇIKTI-F2P- (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.365
Cevap
13
Favori
141.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • apex (patron) olmadan ev tarla çiflik bir dağınbaşına kurabilir miyim?
    sakıncası var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kazahell

apex (patron) olmadan ev tarla çiflik bir dağınbaşına kurabilir miyim?
    sakıncası var mı?

ev kuramazsın tarlayı istediğin yere kurabilirsin ama gören omuzlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Santiago Munez

quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

quote:

Oyunda 50 level olmak cok kolay. Onun disinda 50 olduktan sonra eger bi craftla ugrasmiyosan ve teksen yapabilecegin hic bisey yok. Token topla savaslara katil trade yap falan filan ama bi yerden sonra gercekten cok sikici oyun. Ve skiller konusunda bence yeterli degil oyun. Tikla saldir olayi bence cok geride kalmis bi savas sistemi. Bende yeni bi arayis icine giriyorum yavas yavas. Bu benim kisisel yorumum katilmayan olabilir tabiki.

Merak ettim diğer oyunlarda ne yapıyorsun da sıkılmıyorsun..Bu oyunda sıkılıyorsun. :D Beceremiyoruz deyin anlayalım.Ama oyun sıkıcı demek ne yahu ?Oyunun sadece denizi bile yeter.Git balık tut,batık ara..Guildinle orta adaya ticarete git..Korsanlarla savaş,kırmızılarla savaş kendi ırkınla uğraş..Tıkla saldır yerine ne tercih ederdiniz mesela bu oyunda ?

Edit : Bu arada oyunu Trion'un bitireceğine bende katılıyorum.Kaç gündür kapalı swler çözemiyorlar.Ama daha oyunu anlamadan etmeden şu oyunu sıkıcı diyen adam çarpılır.Bu kadar açık ve net..

songcraft dışında tüm skilleri 50 yaptım.
    leatherwork ve carpentry 40k ya yakın kastım.
    ev, tarla, gemi, farm wagon yaptım.
    elimdeki bow'u ah koysam 1000 g verirler çok rahat ama oyun sıkıcı işte. savaşlar, gemi savaşları beklediğim gibi olmadı. pvp içinde aynısı geçerli.
    oyun kötü değil ama beklentiyi karşılamadı. oyuna başladıgımda beraber kastıgım oyunda tanıştıgım adamların çoğu bıraktı göremiyorum hiçbirini. aynı şey guild içinde geçerli ilk baştaki kişilerden sadece çekirdek kısmı kaldı guildin gerisi full değişti. tamam ben beceremiyorum belki ama bu kadar adamın oyunu bırakması oyun çıktıgı günden bu güne olan yorumları oku. durmadan negatif yöne koyması eleştirilerin sence normal mi.

Ben daha çıktığı gibi çılgınlarca tüketilen bir online oyun görmedim..En azından 1 sene süre veriyorum..Daha oyunun çıktığı ne kadar oldu ki doğru düzgün bilen bile yok..

Kesinlikle yanlış anlamayın..Sadece merak ediyorum..Savaşlar ve Gemi Savaşlarından ne bekletiniz vardı,nasıl çıktı ? Mesela sayın desem kaç tane bu kadar sıkılmamak adına çeşit sunabilen oyun sayabilirsiniz ?

Tarla ek biç,uzmanlık kas,git denizde batık ara,trade run yap,savaşa katıl,deungeonlara gir,Rift kovala,guild toprakları için savaş..

Raid ile item düşürmek haricinde başka hiç bir şey sunmayan oyunlar efsane diye adlandırılırken.Böyle pek çok alternatif sunan bir oyunun sıkıcı olma durumunu anlayamıyorum hala. :)

oyunu ne kadardır oynuyosun bilmiyorum ben oyun free kullanıcılara açıldığı 19 eylülde 2k 3k sırayı saatlerce beklyerek oyuna başladım ve 1-2 hafta öncesine kadar hergün saatlerce girdim.

tarla ek biç demişsin. oyunda ömrüm buffalo keserek geçti . zaten günde 1 kere kesiyosun onu kesmek yenilerini koymak sadece 10 dakikanı alıyo.
    trade run yapmaya gerek yok oyunda bir süre sonra gider peltleri leather'a çevirirsin , trimmed meat yapar satarsın. günde en kötü 20g kar yaparsın ve biyerden biyere gidip uğraşmana gerek bile yok. ah'de satarsın paran gelir.
    savaşa katıl demişsin halycone'da savaşlara katıldın diyelim. karşı ırktan kaç tane düşman geliyodu sanki. 10 - 20 dakikada karşının relic patlayıp madalyamızı alıyoduk.
    dungeonlar desen ayrı bir olay. oyundaki dungeonlar bildiğin herşeyi yaptık 3-4 tane koridoru birbirine ekleyelim içinede bikaç güçlü yaratık koyalım adınada dungeon diyelim mantıgıyla yapılmış. ortanın üstünde bi healer ve mage olduktan sonra rahatlıkla yapılıyodu.
    rift kovalamaya gelince. rift yerinde kalabalık bi raid bul . ondan sonra sadece uzaktan okla düz vursan yetiyor. sırf yapmak için yapıyosun.
    uzamanlık kas demişsin yukardaki mesjaımda kasıtıgımı belirttim zaten.

o kadar şey yazdın bende bunları zamanında yapan biri olarak eksiklerini yazdım. oyun teoride sunduklarıyla efsane olacak nitelikteydi. ama uygulamada öyle olmadı hiçbiri.

ayrıca oyunda hile çok fazlaydı. şurda oyun başlayalı 6 ay bile olmadı durum ortada. hile yapanları geçtim adamlar all chatten reklam yapanları bile 1 ay sonra banlamaya başladılar. chatte 100g şu kadar dolar şu kadar euro yazısından geçılmiyodu.

çoğu kişi bu oyunu tek başına oynarsan zevk alamazsın demişti mesajlarında bende öyle düşünüyodum. ama şimdi fikrim değişti tek başınıza oynayın bu oyunu. eğer kalabalık bi grubunuz varsa herşeyi çok çabuk tüketip oyundan 1 gram zevk almıyosunuz.

Vakit ayırdığınız ve cevap verdiğiniz için teşekkürler.Öncelikle bir kaç şeye değinmek istiyorum.Bu saydıklarınız haricinde daha fazlasını yapabileceğiniz bir oyun zaten yok.Varsa da kısıtlı bir şeyler sunuyor.Neyse ben şuan AA oynamıyorum.WoW'dan vakit kalmadığı için ara vermek zorunda kaldım.Fakat katılmadığım noktalar yok değil.

Öncelikle 20 g ne ki ? Ben günde 100 Gold yapamadım mı kendimi zararda sayıyorum.Bilmiyorum en son oyunu nerede bıraktınız fakat 1-2 hafta öncesinden konuşuyorsak ki o zaman bi TS TREE 1500-2000 Gold'du.Trade Run yapmaya nasıl gerek yok hala anlamıyorum.İşe yarar bir silahin ya da bir setin en az 1500-2000 Gold'a satıldığı oyunda Trade Run'a ihtiyaç yok demek çok ilginç.Ayrıca bilirsiniz ki Trade Run sadece Gold için değil Gilda ve İtem içinde yapılıyor.Onun haricinde Halycona'da en az 200 e 200 kaç kere karşı karşıya geldiğimizi hatırlıyorum.Demek ki sizin oynadığınız SW'de ırklar arası dengesizlik vardı biraz.Mesela Ticaret Adasına giderken sana pk açan kendi ırkın,yine aynı yere ticarete gelen düşman ırk ve herkesi soymaya çalışan korsanların arasında dönen savaşları hele ki bu savaş denizdeyse bugüne kadar abartmadan söylüyorum Lotro'dan WoW'a kadar hiçbir oyunda böyle bir zevk yaşamadım.

Dungeon konusuna gelince ilk Dungeonlar evet basit fakat GHA ve diğer Dungeon'lar için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil.10 kişilik Dungeon'ı geçtim daha GHA'yı bile rahat rahat yapan kişi sayısı çok az.

Tekrar ediyorum Balıkçılıktan,deniz altında batık aramaya kadar bu oyunun sunduklarından fazlasını sunan oyun bulabilmek çok zor..Fakat kişisel tercih tabii..Oyunun işleyişi sıkmış olabilir haklısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorod -- 5 Aralık 2014; 21:39:22 >

• Oyunun en büyük sıkıntısı bence apex dene şey. Yeni başlayan ve oyuna para vermek istemeyenler günlerce apex için gold kasıyor ve ah kullanmadan para kasmak hele sıfırdan para kasmak oldukça zor. hadi para kastın apex aldın da ne oldu daha çok labor daha çok para kasma isteği ki bunun sebebi oyunda pvp ve pve sorunları ki bunu deyince bazıları karşı çıkacaktır ama açıkçası ben meydan savaşı gibi yirmi kişiye yirmi kişi pvp den bişey anlamıyorum kim kime dum duma. istediğin gear ı tak ama fazla sayıdaki kişiler gelsin ve seni kessin ( skillerinde bunda çok büyük etkisi var, takım halinde saldırıda az sayıdakiler illaki ölüyor). Böyle olunca pvp ye ait bişey kasmak saçma oluyor çünkü bişey kasmak yerine kalabalık gruba dahil ol ve sen kazan, ne anladık bu işten. PVE de hikaye iyi aslında ama bütün ırklara farklı yaklaşımlar biraz olayı eksik bırakıyo gibi geldi bana, görevler de çok tek düze oluyor. Aslında oyunda çok güzel şeyler var ama oyuncuları bi süre sonra trade run, tarlada ekip biçme gibi resmen köleliğe sürükleyip aksiyonda yeterli bişey katamadığı için ( mesela dungeonlar çok çok sönük, arenalar çok boş ve avantajı yok vs vs ) baymaması mümkün değil, sürekli bi para kasma düşüncesi zaten insanı çileden çıkartıyor. Kısacası oyun güzel düşünülmüş ama bence aceleyle içindeki dinamikler çok iyi oturtulmadan piyasaya çıkarılmış, aksiyon eksikliği çekip oyuncuları para için debelenen kölelere dönüştüren bir oyun, kalabalık kitleler oyundan ayrıldı ve kalabalık olmadan da bu oyun ne hale gelir bilmiyorum, bolca dungeon falan koymaları lazım gibi ama sanırım geri dönüşü olmayan bi hal alacak ve son bulacak gibi ( dandik rift hatta nwn bile bundan daha çok tuttu, hiç beklemiyordum bu kadar çabuk patlamasını...)

• warior ile plate set giyiyorum.
    plate set de magic resistant yok.
    boss magelerde sıkıntı çekiyorum.

ayrıca deri set mi hazırlıycam napacam yahu?
  • Kazahell kullanıcısına yanıt
    Pati'de görmüştüm aynı soruyu

Magic. def potion ve düzgün takılar ile ortalama bir magic resist yapılabiliyor.Birde itemlerdeki slotlara ilgili gemi koyunca rahat edersiniz. (Lunagem'di galiba adları , uzun süredir oynamadığım için tam hatırlayamadım)

Ya da ekstradan cloth bir set bulundurabilirsiniz yanınızda.

Son olarak Vitality ağacında vardı sanırım yanında ki herkese 500 m.def veren bir aura.Yani yanınızda bu skill setine sahip birini bulundurun.
  • 200 tl acc satıyorum
  • 200 tl ye acc satıyorum.

Orchidna'da 2 tane full donanımlı lvl 50 karakter - Daggerspell - Blighter.
    Ana karakterde farm hauler var ( 7 tane trade pack tasıma kapasiteli traktör ) ve gemi var.
    600-700 gold para + 2 aylık patronluk alabilecek kadar crystal yüklü.

NA serverının birindede bir adet lvl 38 karakter var, labor bolsatmak mining yapmak icin actim arada girip onlada mining yapiyordum.

İlgilenen arkadaslar PM atabilir.
  • The Crew ile takaslık account mevcut.

1300 Civarı Gold
    LVL 50 Primeval Hesla Weaponlı
    3 Adet 16x16 1 Adet 8x8 Tarla
    1 Adet Treatched Farmhouse (Tarlalı Ev)
    Patron Statuslu
    İyi bir guildde.
  • 200 tl tertemiz acc satılık
  • Oyun çok zevkli ama oyunu bitiren şey pay to win ve arkası kesilmeyen hackler olacak kesinlikle. Arenaya giriyorsunuz adam delphinadları divine grade yapmış tüm 2400 def potları basmış ölümsüz modda takılıyor. Dolayısıyla p2w olayı pvp'yi direkt anlamsız ve dengesiz kılıyor.
    Kendisiyle konuştum 900 apexten fazla harcadığını söyledi set için.
    Bu durumda gerçek hayatta zengin olmayan normal bir oyuncunun yapabileceği geri kalan tek olay pve işleri. Online oyun dediğin herkes eşit şartlarda trade'ini yapmalı, ah ile uğraşmalı, farm/fishing ile uğraşıp bunları elde etmeli. Oyun içine emek vermeden havadan delphinad sahibi olabiliyorsan ne anlamı kaldı o zaman emeğinin...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Oyun çok zevkli ama oyunu bitiren şey pay to win ve arkası kesilmeyen hackler olacak kesinlikle. Arenaya giriyorsunuz adam delphinadları divine grade yapmış tüm 2400 def potları basmış ölümsüz modda takılıyor. Dolayısıyla p2w olayı pvp'yi direkt anlamsız ve dengesiz kılıyor.
    Kendisiyle konuştum 900 apexten fazla harcadığını söyledi set için.
    Bu durumda gerçek hayatta zengin olmayan normal bir oyuncunun yapabileceği geri kalan tek olay pve işleri. Online oyun dediğin herkes eşit şartlarda trade'ini yapmalı, ah ile uğraşmalı, farm/fishing ile uğraşıp bunları elde etmeli. Oyun içine emek vermeden havadan delphinad sahibi olabiliyorsan ne anlamı kaldı o zaman emeğinin...

900 apex satmış bu da bir emek direkt itemi satmıyorlar ne de olsa :)

• oyunu steam üzerinden oynama imkanım var mı? bir ara satılmıştı kaldırmışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hurdacı

oyunu steam üzerinden oynama imkanım var mı? bir ara satılmıştı kaldırmışlar.

Aynen bunun cevabını bekliyorum bende niye kaldırıldı.
  • janudar da apex 350 gold oldu.
  • beyler patron olmadan oyun oynanmıyormuş herkes pay to win diyor oyun için. hack falan var diyorlar halbuki oyunu 1seneden fazladır bekliyorum ama oyun u oynama hevesi bırakmadılar nediyorsunuz bu konular hakkında bi aydınlatın beni lütfen ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stannis Baratheon

beyler patron olmadan oyun oynanmıyormuş herkes pay to win diyor oyun için. hack falan var diyorlar halbuki oyunu 1seneden fazladır bekliyorum ama oyun u oynama hevesi bırakmadılar nediyorsunuz bu konular hakkında bi aydınlatın beni lütfen ?

oyun p2w oldu tamamen ben f2p oynuyordum başladığım zaman apex 80 gold civarıydı tanesi 300 golda çıktı f2p olarak para kasman zaten çok zor hani patron almak sorun değil 40 lira birşey ama diğer adamlar sürekli gold çekip rng kutu çekip item basıyor f2p oynarsan zaten craft olayı tamamen ölü birşey yapamazsın buglar vs. derken bir sürü insan istediği itemları falan yaptı patron alırsın takılırsın oyunda ama hiç bir zaman mükemmel itemlara kolay kolay ulaşamazsın
  • quote:

beyler patron olmadan oyun oynanmıyormuş herkes pay to win diyor oyun için. hack falan var diyorlar halbuki oyunu 1seneden fazladır bekliyorum ama oyun u oynama hevesi bırakmadılar nediyorsunuz bu konular hakkında bi aydınlatın beni lütfen ?

600gold kasip oyun icinde Patron(2 apex) alabiliyorsun.
    50lvl oluncaya kadar bu goldu biriktirip hiç gerçek para harcamadan devam edebilirsin.
  • quote:

quote:

50lvl oluncaya kadar bu goldu biriktirip hiç gerçek para harcamadan devam edebilirsin.

eminim 600 gold birikir f2p oynarsan sırf görevler ve üstündeki ıvır zıvırı satmanla max 100 gold kazanırsın ben f2p oynayıp balık tutmaya veya arkadaşlarla pack taşıyan adamın daha 600 goldu geç 300 goldu bile görmedim eminim hiç gold harcamadan 600 gold kasar arkadaş reelde başarılar diliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: D Nihilus

quote:

quote:

eminim 600 gold birikir f2p oynarsan sırf görevler ve üstündeki ıvır zıvırı satmanla max 100 gold kazanırsın ben f2p oynayıp balık tutmaya veya arkadaşlarla pack taşıyan adamın daha 600 goldu geç 300 goldu bile görmedim eminim hiç gold harcamadan 600 gold kasar arkadaş reelde başarılar diliyorum

hardcore bir oyuncu değilim.
    3-4 haftada 700 gold kazandım.
    dün 2x apeximi 600 golda aldım.
    patron olarak kendi satışlarıma başladım.

şu an 220 goldum var.
    geceden bu yana 120 gold satışım olmuş.

ben yapıyosam herkes yapabilir çünkü solo oynuyorum.

server : janudar
    nick : kazahel

• 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.