Şimdi Ara

Arctic Accelero Xtreme IV Ekran Karti Soğutucusu İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler.Bir süredir ekran kartıma yüksek değerlerde overclock yapmayı ve aynı zamanda da sessiz performans vermesi için uğraşıyordum.Ve sonunda 1.24V,1531/7800mhz hızlarında 7/24 kullanmaya elverişli hale getirdim. Önce NZXT Kraken G10 + H105 kullanıp işlemci soğutucumu değiştirmeyi düşündüm.Sonra Evga'nın Hybrid sıvı soğutma hazır sistemini düşündüm.Uyumsuz olunca vazgeçtim.Neyse geçen gün Youtube'da 1080 FE kartına Arctic Accelero Xtreme IV soğutucuyu takınca kartın buz gibi çalıştığını gösteren incelemeyi izledim.Daha sonra Amazon'da baktım ve kargo dahil 80 dolarlık fiyatı görünce soğudum.Yani 65 dolarlık Evga Hybrid soğutucundan bile pahalı olduğunu görünce,umutsuzca N11'e baktım ve 167 TL'ye buldum.Forumdan birkaç arkadaşa da danıştım ve pişman olmayacağımı garanti edince aldım.Neyse uzatmadan incelemeye geçelim.

Not:B.M.W nickli arkadaşıma önerilerinden dolayı ayrıca teşekkür ederim.

TEKNİK ÖZELLİKLER
    * Fanla beraber yaklaşık 29 cm uzunluk (Kartın uzunluğu+5cm uzunluk)
    * 5 adet 6mm'lik ısı iletim boruları
    * Ortalama 650gr ağırlık
    * HD4850/GTS250 ve üzerindeki her karta uyumlu
    * 6 yıl garanti

KUTU İÇERİĞİ VE GÖRSELLER

* Backplate
    * Soğutucu Blok ve Fan
    * Yeterince termal pad
    * Gerekli vidalar
     Arctic Accelero Xtreme IV Ekran Karti Soğutucusu İncelemesi Arctic Accelero Xtreme IV Ekran Karti Soğutucusu İncelemesi Arctic Accelero Xtreme IV Ekran Karti Soğutucusu İncelemesi Arctic Accelero Xtreme IV Ekran Karti Soğutucusu İncelemesi Arctic Accelero Xtreme IV Ekran Karti Soğutucusu İncelemesi
     Arctic Accelero Xtreme IV Ekran Karti Soğutucusu İncelemesi Arctic Accelero Xtreme IV Ekran Karti Soğutucusu İncelemesi Arctic Accelero Xtreme IV Ekran Karti Soğutucusu İncelemesi Arctic Accelero Xtreme IV Ekran Karti Soğutucusu İncelemesi Arctic Accelero Xtreme IV Ekran Karti Soğutucusu İncelemesi
     Arctic Accelero Xtreme IV Ekran Karti Soğutucusu İncelemesi Arctic Accelero Xtreme IV Ekran Karti Soğutucusu İncelemesi Arctic Accelero Xtreme IV Ekran Karti Soğutucusu İncelemesi

TEST SİSTEMİ

*5930k 3,5Ghz@4,5Ghz
    *Asus X99 Deluxe
    *Evga 980Tİ Superclocked + 1190/700 @ 1531/7800
    *16GB Kingston DDR4 3000 CL15
    *Corsair AX1200i
    ...(Gerisi önemli değil)

KULLANILAN YAZILIMLAR/OYUNLAR
    * Heaven 4
    * 3D Mark
    * The Division
    * GTA5
    * Witcher 3

YAZILIM VE OYUN GÖRSELLERİ
     Arctic Accelero Xtreme IV Ekran Karti Soğutucusu İncelemesi Arctic Accelero Xtreme IV Ekran Karti Soğutucusu İncelemesi Arctic Accelero Xtreme IV Ekran Karti Soğutucusu İncelemesi Arctic Accelero Xtreme IV Ekran Karti Soğutucusu İncelemesi Arctic Accelero Xtreme IV Ekran Karti Soğutucusu İncelemesi Arctic Accelero Xtreme IV Ekran Karti Soğutucusu İncelemesi Arctic Accelero Xtreme IV Ekran Karti Soğutucusu İncelemesi

ARTILAR
    * Gerçekten olağanüstü soğutma başarımı söz konusu.
    * Ultra sessiz.Özellikle düşük fan devrinde(600rpm) sadece 5-6 derece farkediyor.
    * Sıvı soğutmaya göre oldukça ucuz.

EKSİLER
    * Montajı zor ve uzun sürüyor.
    * Kutu içeriğinden bellekler için bakır ısı emici çıkmıyor.Ayrıca almak zorundasyız.
    * Backplate'li 4,backplatesiz 3 slot yer kaplıyor.Yani aşırı yer kapladığı kesin.Anakartın birinci pci exp. slotunu kullandırtmadı bana.
    * Yaklaşık 5 cm ekstra kart uzunluğu...

SONUÇ
    Soğutucu beklediğim gibi çok iyi soğutma performansı gösterdi.Üstelik 1600-1700 rpm civarında neredeyse hiç ses duymuyorsunuz.Sesin 30db'nin altında olduğu kesin.Tam fan devrinde(2100rpm) fan sesi duymaya başlıyorsunuz ama çok düşük seviyede.30 db civarı var ya da yoktur.Boşta 27-30 derece olan kart,ekstra overclocklu haldeki 980ti kartını 70 derecede sabit tutmayı başardı.Ve kesinlikle fiyatının hakkını verdi.Ürün kesinlikle f/p ürünü. Stok saat hızlarında,stok fan devrinde 77 derece çalışan Evga'nın başarısız ACX 2.0 soğutmasından sonra,1500mhz overclocklu kullanabilmek için 2600-2700rpm fan devrinde kullandıktan sonra,kart ilaç gibi geldi.Kendi kartının sesinden ve soğutmasından memnun olmayan herkese esinlikle öneriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 20 Mayıs 2016; 12:25:17 >

• Güzel inceleme güzel soğutucu eline emeğine sağlık.
    Ekran kartı baya bi yamuk duruyo yanlız.

Birde önlem olarak desktopta vga benchmark yaparken görebildiğiniz bütün sıcaklıkları bi kontrol edin derim ben..
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık, konu için teşekkürler.

Aslında bu seviyedeki bir kart için ilginç bir çalışma olmuş. Böyle dememin sebebi; sonuçta o kadar para verdikten ve özellikle EVGA gibi bir firmadan kart aldıktan sonra haliyle OC altında da daha iyi soğutma performansı bekliyor insan. Geldiğiniz hız yüksek tabii ama; sonuçta ekstra soğutucu da ekstra maliyet en nihayetinde. Acaba termal macun değişimi ile ACX'te durum nasıl olurdu ? Mesela Noctua vb. kaliteli bir markanın macunu ile. Muhtemelen 3 derece veya üzerinde düşüşler yaşanabilirdi yine. Tabii bu noktada fan sesi handikap olabilirdi.

Daha yüksek hızları, daha sessiz bir biçimde elde etmek isteyenler ve bütçesi olanlar için değerlendirilebilir tabii yerine göre. Size fiyatı Türkiye şartlarında gayet uyguna gelmiş. Hayırlı olsun.
  • YAZICIOĞLU kullanıcısına yanıt
    @YAZICIOĞLU
    Teşekkürler hocam.Kasanın konumu itibariyle biraz eğimli çekmek zorunda kalıyorum.Siz deyince tekrar kontrolünü yaptım.Sıkıntı görünmüyor.

@R£DSTON£
    Teşekkürler hocam. Kartı aldığım gün yaptığım ilk şey NOCTUA NT-H1 macunu kullanmak oldu.Ancak hiçbirşey değişmedi. ACX 2.0 soğutmasının ne kadar zayıf kaldığı ortada maalesef.Kart şu anda 1545 mhz stabil.Daha da gideri var mı diye bakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 20 Mayıs 2016; 1:20:41 >

Güzel çalışma olmuş elinize sağlık :)

Aynı karttan kullanan birisi olarak eğer çalışma sıcaklığı yüksek olsaydı bu tarz bir soğutma değişimi düşünebilirdim fakat kartın sıcaklıklarından memnun olduğumu söyleyebilirim.1550 Mhz gpu 8012 Mhz efektif bellek hızlarında kullandığım Evga 980 Tİ SC+ oyunların genelinde tam yük altında ortalama 75 C civarı çalışıyor.Bu sıcaklıklarda tehlikeli sayılabilecek değerlere yakın olmadığı için mevcut ACX 2.0 soğutma çözümüyle devam ediyorum.Kartınızı yeni soğutma çözümüyle daha performanslı bir şekilde kullandığınız sonuçlardan görülebiliyor.İyi günlerde kullanın :)
  • Hayırlı olsun. Acep benim emektar hd7950 ye uyar mı biyle bişey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabii ki uyar hocam.Vramleri ve ısınan mosfet bölümünü soğuttuktan sonra sorun olmaz.

@Terminator T-800
    Fan hızınız nedir hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 20 Mayıs 2016; 7:22:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam vrm bolgesine direk temas ediyormu sogutucu yoksa pasifmi sogutuyor vrm yi bende asus gtx 970 icin dusuniyorum fakat birde sorum olacak bendeki kart 1500 un uzerine cikinca valley de ekranda yirtilma yapiyor bu sogutucu ile daha serin calisacagi kesin acaba 1500 uzeri yine ayni yirtilmalar olurmu 1480 de kullaniyorum karti

• ömr0681 kullanıcısına yanıt
    O biraz da kart stabil olmadığı zamanlarda oluyor.1545'te bahsettiğiniz yırtılmalar olurken.1531'de olmuyor benim kartımda mesela. VRM'ler için pasif soğutucu şart.En ufak şekilde temas etmiyor soğutucu blok.
  • Çok büyük gibi geldi bana 2 fanlı modeli varmı acaba bunun bende düşünüyorum böle birşey.

Bu arada alıp montajını yapmak isteyen arkadaşlar için büyük kolaylık olmuş rehberiniz hem onların adına hem kendi adıma teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black modern -- 20 Mayıs 2016; 7:14:19 >
  • black modern kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle çok büyük.Ancak backplate kullanmak zorunda değilsiniz.Bu şekilde 1 slot daha az kaplıyor. Arctic Accelero Hybrid III sıvı soğutma modeli var ama 100 dolar civarında satılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 20 Mayıs 2016; 7:28:27 >
  • İnceleme için teşekkür ederim, faydalı bir konu üstünde çalışmışsınız yine.Peki hocam Stok soğutucu ile arctic arasında totalde kaç derece fark etti? Ve bu işlem sizi memnun etti mi? Ki siz boşa kürek sallamayan birisisiniz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: osedon

İnceleme için teşekkür ederim, faydalı bir konu üstünde çalışmışsınız yine.Peki hocam Stok soğutucu ile arctic arasında totalde kaç derece fark etti? Ve bu işlem sizi memnun etti mi? Ki siz boşa kürek sallamayan birisisiniz :)

Teşekkür ederim.. Stok soğutucuyla overclock yaptığımda kartı 83 derecede sabitleyebilmem için fan devrini 2700rpm civarına yükseltmem gerekiyor.En fazla 3D Mark'ın 4K testinde 86-87 dereceyi gördüm.Oyunlarda 83 derece.Eğer hızları 1530mhz civarına yükseltirsem 3000rpm fan hızı gerekiyor oyunlarda 84 derece sabitlemesi için.3D Mark'ı açmaya korktum ve açmadım bu hızda.Bu da kulaklık takmadan bilgisayar başında oturmamı zorlaştırıyor. Hatta kulaklık takılıyken de fan sesi duyuyordum.Arctic ile 1600rpme kadar fan sesi duymuyorum.En fazla 3D Mark'ın 4K testinde 71-72 dereceyi gördüm.Oyunlarda 68-69 derece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 20 Mayıs 2016; 10:14:39 >

• Referans tasarımlı kart alıp bu sogutucudan takasım geldi

• crysef kullanıcısına yanıt
  • Elinize sağlık gerçekten güzel değerler. Soğutucu ucuza gelmiş ve oldukça iyi iş çıkarıyor...

Gta5 bench ve 3d mark performans ile xtreme sonucu atmanız mümkün mü hocam ?
  • Hayirli olsun. Urun ve sonuclar gayet guzel.

Ben de gecmiste, 780 Ti ile Prolimatech MK-26 sogutucu kullanmistim:

http://forum.donanimhaber.com/m_94140408//tm.htm

Soyle bir seydi:

Arctic Accelero Xtreme IV Ekran Karti Soğutucusu İncelemesi Arctic Accelero Xtreme IV Ekran Karti Soğutucusu İncelemesi
    Son foto icin, fanlarin slim oldugunu belirteyim.

Bulabilirseniz ve kasaniz uygunsa bu urunu de oneririm. Kartina gore, fansiz da sogutabilir

• Amd HD7950 ile uyumlu versiyonu elimden geçmişti zamanında, çok sessiz çalıştığından eminim. Güle güle kullanın

• burak bey bu deneyiminizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler gerçekten güzel bir paylaşım ha bu arada hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost37 -- 20 Mayıs 2016; 21:03:48 >
  • İncelemenize baktım hocam.Ellerinize sağlık.Yalnız merak ettiğim bir konu var.Referans 780Ti'ın tabii ki saat hızları çok düşük geliyor.Acaba özel tasarım 780ti'larla benzer hızlara çıkabilmiş miydiniz? Gerçekten özel tasarım karta ek ücret ödemenin anlamı kalmıyor bu soğutucu eldeyken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 20 Mayıs 2016; 20:56:36 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.