Merhaba , arduino ile nfc'li kapı sistemi yaptım.Bir sorunum var, 1 kere nfc ile kapı açıldıktan sonra tekrar aynı nfc ile kapıyı açamıyorum.İlla ki farklı bir nfc gösterip tekrar ilk nfc yi göstermem gerekiyor . Kodlama Şu şekilde ;
void setup() { Serial.begin(9600); SPI.begin(); mfrc522.PCD_Init(); pinMode(RelayPin, OUTPUT); digitalWrite(RelayPin, LOW); Serial.println("RFID KART OKUMA UYGULAMASI"); Serial.println("--------------------------"); Serial.println(); //EEPROM'dan kart bilgisini oku readEEPROM(); }
void loop() { //yeni kart okununmadıkça devam etme if ( ! mfrc522.PICC_IsNewCardPresent()) { return; } if ( ! mfrc522.PICC_ReadCardSerial()) { return; } //kartın UID'sini oku, rfid isimli string'e kaydet String rfid = ""; for (byte i = 0; i < mfrc522.uid.size; i++) { rfid += mfrc522.uid.uidByte[i] < 0x10 ? " 0" : " "; rfid += String(mfrc522.uid.uidByte[i], HEX); } //string'in boyutunu ayarla ve tamamını büyük harfe çevir rfid.trim(); rfid.toUpperCase();
Sistem şu şekil işliyor ; EEPROM a kayıtlı herhangi bir nfc kart okutunca , arduino delay pininden sinyal gönderiyor. Delay pini role devresine bağlı.Sinyal alan role otomatın elektriğinin geçişine izin veriyor. Sıkıntı aynı kartla üst üste 2 kere kapıyı açamamam.
Dostum kodlamayı tekrar gözden geçir istersen(loop kısmından sonraki bölüm de ilk if kodun da zaten kendin oluşturmuşssun koşulu)
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme