Şimdi Ara

Santral ile kapı açma sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar durumu kısaca özetliyorum. Ofiste Alcatel OmniPCX santral var, bilgisayarlı bir cihaz. Oturduğumuz yer giriş kapısına biraz uzak ve sık gelen giden oluyor, kapıya otomat takıp ucunu da santrale vererek telsiz telefonlardan dahi kapıyı açabilmek arzusundayız. Lakin bu ikibinkusürliralık cihazda kapı otomatı çıkışı yok (alet iyi hoş da bir karel kadar düşünmemiş). Telefoncu arkadaşın çözüm önerisi şu oldu, röleye dahili hat olarak bağlayalım (510 diyelim dahiliye), arayınca kapı açsın. İyi hoş da, telefon çalınca DC vermiyor ki, 80V civarında AC veriyor diye biliyorum. Yine telefoncunun dediğine göre, bunun için özel bir röle varmış, PTT diye bir ucu ve bir çıkışı varmış, trafoyla beraber otomata girdiğimizde açılırmış..

Soru: Adam salladı mı, var mı böyle birşey. Santral değerli, elime almak (hele de böyle dandik bir sebeple) istemem.
    Saygılar

• böyle bi röleden haberim yok ama olabilir
    ama düşünce mantıklı
    röleyibiz uydurursak devre şöyle olur
    bir kondansatör seri olarak köprü diyota girilecek köprünün çıkışana bi transistör bağla tabiki beslemesini ayrı koy köprünün şasesini beslemeninkiyle birleştir köprü diyotun rtı çıkışını transistörün beyzine ver ve trnsistörle röleyi sür röleyide kapının otomatına bağla kesin olur
    bağladıgın hattı çaldırınca kapı açılacaktır
    hadi kolay gelsin
  • AC röle, röleye seri bir de kondansatör. korkulacak bişey yok çünki bahsettiğim bağlantıda yapabileceğin en kötü şey hattın 2 ucunuda kısa devre etmektir zaten santral tarafındada bu durum için bir koruma mevcut.

kolay gelsin...
  • Bugün geldi adamlar, Mutlusan elektriğin ürettiği bir aletle beraber. İsmi "munzam zil rölesi" imiş. Telefon çalınca röleyi çekiyor.
    Dediğiniz gibi yapabilirdim ama açıkçası o aletle elleşmek istemedim. Sonuç olarak şu an çalışıyor herşey.
  • Hazar kullanıcısına yanıt
    benim elimde de böyle bir parça var ama ben bir türlü çalıştıramadım kapı otomatiği kale marka sizin hangi marka bana yardımcı olurmusunuz şeması veya bağlantı görüntüsü varsa yollaya bilirmisiniz
  • https://store.donanimhaber.com/81/fa/a4/81faa40b43cc27b8863c05fae23f3fa0.jpg

benim bildiğim ofis kapı kilitlerinde bundan kullanılıyor çalışma voltajlarıda DC 12volt.
     Santral ile kapı açma sorusu

• telefon çalınca röleyi çeken hazır kutular var (yukarıda ismi munzam zil rölesi diye belirtilmiş)
    çıkışına istediğiniz şeyi bağlarsınız. gürültülü ortamlarda lamba yakar, zil çalar, kapı açar, bulaşık yıkar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar merhaba

benimde konuyla ilgili sıkıntım var role alıp santrale bağlıcam fakat bahsettiğiniz munzam zil rölesi 220V benim kilit karşılığı 12 V

12v adaptörden mi versem çalışırmı

kullananlar tavsiye verebilirmi
  • 12 voltluk bi trafo alacaksınız bi ucu kapının açılışına bi ucu santrale girecek seri olacak yani ozaman kolayca açılır kapı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.