Şimdi Ara

Argent Dawn (EU) - Role Playerlar Aranıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
6.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkes merhabalar,bu konuyu aranızda hala Lore - Role Playing sevenler olduğu umuduyla açıyorum fazla aktif değildim bu forumda genel olarak ama eskiden forumda açılan hararetli lore konuları dikkatimi çekti açıkçası

Arkadaşlar Argent Dawn EU realminde aktif olarak yıllardır Role Playing işinde olan bir grubuz,daha önce;
    Sinners of Ravenholdt (Gerçi o kadro baya dağıldı ama olsun)
    Aegis of the South
    Blinnes Brotherhood
    The Robed Ones
    The Broken Compass
    The Gilneas Sovereignity
    Crusade of The Lion

Gibi Role Playing projeleriyle çalışmalar yaptık.Soylusundan haydutuna / süikastçisine,Şövalyesinden büyücüsüne bütün rolleri canlandırdık.Bazen topluluğumuz tek bir askeri taburdu,bazen birbiriyle kan davalı iki soylu aile,hatta üç farklı büyü sınıfı üzerine çalışmalar yapan bir grup bile olduk.

Çok güzel zamanlarımız oldu,guild içi samimiyetin dibine vurduk açıkçası,bu oluşum sayesinde kendi adıma söylüyorum çok iyi insanlar tanıdım ve bu samimiyetimiz tek oyuna bile bağlı değildi,şu an world of warcraft oynamamama rağmen birçoğu ile skype dan görüşüyorum. @dogabeey ile hele ki bu sene wowdan çok hearthstone oynadık diyebilirim açıkçası

Ama tabi her güzel şeyin de bir sonu(?) vardır ki,guildin büyük bir çoğunluğu özellikle genel olarak MoP paketinin beğenilmemesi sebebiyle oyunu bırakıp hayatlarına bakmaya başladılar,ve hatta yine de deli gibi Role Playing yapmak isteyenlerimiz bile Üniversite Sınavı nedeniyle (bunlardan biri ben oluyorum :/ ) artık oyuna girememekte.

Ben de guildin kalanından mevcutun bu kadar düşmesi haberini aldıktan sonra desteğimi vermeye karar verdim.Kendim ancak Haziran-Temmuz gibi katılabilecek olsam da yine boş vakitlerimde size yardımcı olmaya çalışıcam. (Kim bilir belki birkaç hikaye karalarım )

Evet şu anda en büyük sorunlarımıza gelelim,arkadaşlar en büyük sorunumuz ;

1.Role Player sayısı

2.Hikaye konusu

Bu ikisi birbiriyle orantılı şeyler.Örneğin mevcut yeterli olursa bölünebilme ve Faction RP dediğimiz gruplaşmalı Rp projelerinin imkanları açığa çıkar ve bu olasılıkları arttırmasının yanı sıra,Genel rp zevkine de katkıda bulunur,5 kişilik bir asker grubu olarak alacağınız zevk başkadır,25-30 kişilik bir küçük ordu olarak alacağınız zevk başkadır.

Hikaye konusuna gelince,öncelikle herkesin ortaya sunduğu şey şuydu ki,kimse klasik RP yapmak istemiyordu.Klasik RP olarak kast edilen şey,Alliance ise hiyerarşi sistemi olan askeri bir guild,Horde ise bir grup Horde askerinin Alliance köylerine saldırıp üstünlüklerini kanıtlaması,baltaların havada uçuştuğu bir guild .

Kurgulu bir guild oynamak istiyoruz artık,belli bir ana hikayenin üzerinde dönen ve alışılmışın dışında olan,bunun için hepimizin kafa patlatması gerekiyor tabi.

Şimdi diyeceksiniz ki ; Guildin daha kendine has belirli bir hikayesi bile yok,ayrıca ben RP tecrübesine sahip değilim.Yıllardır rp yapıyormuşsunuz gerinizde kalma gibi bir durumum olur mu ?

Sırayla cevaplıyıcam,guildin kendine has belirli bir hikayesi yok ve tartışmaya açık. Size şunu sorayım, Stormwind / Orgrimmar'da karakterinizi bineğiyle anlamsızca sağa sola uçururken,veya karakterinize realistik bir transmog seti yaparken karakterinizi ne olarak hayal ettiniz ? "Keşke Azeroth'da bir büyü okulu olsa.." veya "Keşke Skyrim deki Dark Brotherhood tarzı bir oluşum olsa" diye aklınızdan hiç geçmedi mi ? Geçmediyse de artık düşünebilirsiniz

Guild oluşumunda yeni fikirlere hepimiz açığız,yani siz yeni katıldınız diye fikirlerinizin taraflı değerlendirilmesi gibi bir durum olmayacak,artılarıyla eksileriyle tartışılacak çok absürd bişey olmadığı sürece.Şu aşamada daha Horde / Ally konusunda bile emin değiliz,güzel bir kurgu yaratabilirsek Horde / Ally kısmı fark etmez zaten :)

RP bilmeyen kesime gelince,hiçbir şey için geç değil,ben RP nin R sini bilmezken bu oluşuma katıldığımda adeta bir kitap karakteri gibi oynayan arkadaşlarımız vardı guildde. Ve inanın izleye izleye gayet iyi bir seviyeye geldim. Konu olmayışı şu an bu arkadaşlarımız için büyük avantaj çünkü Casual dediğimiz rastgele konu üzerine prova tarzı RP'ler daha yaygın olucak konu bulunana kadar.Bu süre içerisinde guildden arkadaşlarım aramıza yeni Role Playerlar yetiştirmek için ellerinden geleni yapacaktır :)

Uzun lafın kısası,sizi de aramızda görmek istiyoruz :)

İletişim için,bu konunun altına yazabilir veya dogabeey#1180 battletag ine arkadaşlık isteği gönderebilirsiniz.Ya da oyun içinden Jedrix'e whisper atabilirsiniz.

Guild bir düzene oturduğunda bir websitesi açmayı,eventlardan görüntüler ve kısa özetleri orada paylaşmayı düşünüyoruz.

Hepinize iyi eğlenceler ve iyi forumlar :)

Edit 5 Haziran : An itibariyle guildda toplanmaya başlamış bulunmaktayız. Yeterli çoğunluğa ulaşırsak projenin başlaması 21'ine bile kalmayabilir,Bu aralar RP konusu konuşuluyor,eğer siz de fikrinizi beyan etmek istiyorsanız dogabeey#1180 battletag'ini ekleyip guilda girebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erodion -- 5 Haziran 2015; 14:23:46 >

• o kadar senedir oynuyorum adam akıllı bilmediğim bir şey varsa o da RP ne yapıldığından, ne gerektirdiğinden gram fikrim yok :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apakk

o kadar senedir oynuyorum adam akıllı bilmediğim bir şey varsa o da RP ne yapıldığından, ne gerektirdiğinden gram fikrim yok :/

Hiçbir şey için geç değil hocam,RP aslında oyunun en keyifli unsurlardan biri diyebilirim size,RP nin genel tanımını yapmıştı yıllar önce bir arkadaşımız,ordan copy-paste yapıyorum affınıza sığınarak çünkü cidden teoride anlatılacak şey aşağıdaki kadar Oyun içerisinde pratikte görmeniz daha doğru olacaktır,bizimle iletişime geçmeden bile Argent Dawn'da bir karakter açıp Stormwind'de Cathedral Street gibi yerleri gezmeniz yeterli,günün her saat Role-Playerlar mevcut. (Söylemeden edemiycem,sakın Goldshire'a uğramayın )

Role-play(ya da kısaca RP) adı üstünde rol yapma oyunudur. Belli bir fantastik evrende(bizim durumumuzda bu warcraft evreni oluyor) mümkün olan herhangi bir hayali karaktere bürünür ve o karakteri oyun içinde yaşayarak beklenmedik fantastik maceralara atılırsınız. Bir nevi sizin yazıp yönettiğiniz bir tiyatrodur. Neler yapabileceğiniz sadece hayal gücünüzle sınırlıdır. Sarhoş bir cüce, bir goblin mucidi ya da Varian Wrynn için savaşan sadık bir asker olabilirsiniz. İlla ki savaşçı olmak da zorunda değilsiniz, katedralde çalışan bir sıhhiyeci ya da sıradan bir terzi bile olabilirsiniz. Varınızı yoğunuzu toplayıp Azeroth'u keşfe çıkabilir, Stormwind sokaklarında altın dilenebilir, Ironforge'da kütüphane görevlisi olabilir ya da ölüp bir hayalet olarak halka problem çıkarabilirsiniz. Kısaca oyuncu ve senarist sensin, yönetmen ise bütün dünya.

WoW'da RP yapmak ise bambaşka birşeydir. Zaten dünya ve lore buna elverişli olduğu için yapmanız gereken tek şey nasıl bir karakter açtıysanız onun ağzıyla konuşmak ve davranmaktır. Bu giderek daha zevkli bir hal alır, ilk hafta içinde bu dünyanın sizi içine çektiğini farkedersiniz. Daha sonraki haftalarda ciddi bağımlılık yapar, 1 yıldan ileriki zamanlarda artık karakterinize bürünürsünüz. Arkadaşlarınıza "What's on yer mind?" ya da "Time is money friend!" diye konuşmaya başlarsınız

Buradaki önemli nokta, PvE ve PvP nasıl öğreniliyorsa, RP yapmak da oynaya oynaya öğrenilir. Her karakterin ve class'ın farklı bir rp yapma şekli vardır. Buradaki en çekici noktaysa şu; sadece oyundaki classlar ile yetinmek zorunda değilsiniz. Irk olarak bir Jungle Troll, class olarak bir Shadow Hunter olabilirsiniz vs vs.

• Erodion kullanıcısına yanıt
    Kulağa eğlenceli geliyor ama tahminimce vakit ayıramam buna :/
  • quote:

ArmAIII deki gibi RP geçerlimi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slincer

Arma III deki rp nin hangi boyutunu kast ettiniz hocam ? Bir iki tane izledim aşağı yukarı yapılan iş benzer ama wow mekanikleri dolayısıyla ayrılıyor oradaki rp den.
  • quote:

Yine de fikriniz değişirse kapımız her zaman açık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erodion

quote:

Arma III deki rp nin hangi boyutunu kast ettiniz hocam ? Bir iki tane izledim aşağı yukarı yapılan iş benzer ama wow mekanikleri dolayısıyla ayrılıyor oradaki rp den.

mesela biri paramızı vermedi mekanını basıp ağzını burnunu nasıl kırcaz ? duel atıp beklicezmi ?
  • quote:

quote:

quote:

mesela biri paramızı vermedi mekanını basıp ağzını burnunu nasıl kırcaz ? duel atıp beklicezmi ?

İşte tam olarak orada ayrılıyor zaten.Wow daki RP oyunun genel mekaniğinden kendini soyutlamak,mini bir tiyatro oluşturmaya benziyor.Guild içinde herkes birbirini tanıdığı için "Parasını alıp kaçtım zaa xd" gibi bi durum olmaz,olursa ilgili guild üyesi hakkında gereken yapılır.Başka oyuncularla olan RP de ise ki bizim temel kadroyu oluşturmadan öyle bir planımız yok çünkü aramızda ingilizce bilmeyenler de olucak,

Örneğin hancı rolü yapan bir oyuncudan bir kadeh şarap istedin,olay tamamen şu ;

Erodion : 'Ey pretty lass,get me a glass of wine would ya?

Trisha : Here you go sir.5 silver please.
    /e puts the wine on the table

Erodion : Thank ye.
    /e quickly hands the lass her 5 silver and starts to sip his wine.

Burada /e ile gösterdiğim şey bir oyun içi chat'teki emote komutudur.Örneğin yazılanlar oyun içi chatte tam olarak şu şekilde gözükür.Oyuncunun adı erodion ise,

Erodion : Thank ye.

Erodion quickly hands the lass her 5 silver and starts to sip his wine.

(Aşağıdaki kısım normal chat beyazı yerine turuncu emote renginde çıkıyor tabi)

Yani kısacası içilen şarap da,verilen para da verilmiş kabul ediliyor.Oyun içinde mekanik olarak dönen bir alışveriş söz konusu değil.Ama tabi renklendirmek için Erodion hancı şarap verdiğini söylediğinde kafaya dikmek üzere oraya gitmeden bir şarap satın alıp çantasına koyabilirdi.Rp ye renk katan şeyler de bu küçük ayrıntılarla oyununuzu ne kadar süsleyebildiğiniz.

Buradan anlatınca belki saçma geliyor ama Argent Dawn'da bir karakter açıp rahatsız etmeden oradaki Role Playerları izleyin derim ben :)

• Ben bundan istiyorum işte yaBen de oyuna yazın geri döneceğim yüksek ihtimalle, uyarsa katılabilirim.
  • Sana birşey söyliyim mi çok içten söylüyorum türkler kesinlikle düzgün rp yapamıyor. Yapan çok ama çok tek tüktür. Ben çok fazla RP oyun denedim ingilizler o rp yi öyle bir yapıyor ki ağzın açık kalıyor, Türkler'e bakıyorum gram yok rp hep böyle. Deneyenler var sonra hemen bırakıyorlar olmuyor işte. Neden bende bilmiyorum ama şuana kadar Web tabanlı olsun normal clientli rp oyunları olsun hiç rp yapabilen türk görmedim net konuşayım. WoW da belki o tek tük dediğim insanlar olabilir oda yaşları diğer oyunlardaki kitlelerden daha büyük olduğu için olabilir. Bende denedim wow da değil ama denedim aşırı zevkli öyle böyle değil ama bende yapamıyorum olmuyor bir süre sonra.

Mesela geçen o sunucuya bakmak için girdim ilk defa, biri pm attı konuşmanın ortasında alt f4 attım yapamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 19 Şubat 2015; 9:52:18 >

• Karşılaştırdığın o ingilizlerin ana dili ingilizce olduğundan olabilir mi iyi olmaları ? Bu oyunu oynayanların ne kadarı bir ingiliz kadar akıcı konuşabiliyor. Ha sen türkçe rp yapılmasını kast etti isen, laflarımı geri alıyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmopasa

Karşılaştırdığın o ingilizlerin ana dili ingilizce olduğundan olabilir mi iyi olmaları ? Bu oyunu oynayanların ne kadarı bir ingiliz kadar akıcı konuşabiliyor. Ha sen türkçe rp yapılmasını kast etti isen, laflarımı geri alıyorum .
    RP yapmak için sağlam birikim lazım,her konuda.
  • Ahmopasa kullanıcısına yanıt
    Yok ben dilden bahsetmedim, kendi dilinde de yapamıyor türkler niye bilmiyorum ama %90 ını yapamıyor. Deniyor ama olmuyor bende öyleyim deniyorum ama olmuyor niye bilmiyorum içimden birşey gıdıklıyor
  • bir zamanlar efendi ve kaliteli bir genç adam vardı bildin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: khalef

bir zamanlar efendi ve kaliteli bir genç adam vardı bildin mi?
    Arkadaşlar merhaba. Erodion arkadaşımızın bahsettiği roleplay guildlerinden biri hariç tamamında aktif rol almış birisi olarak şunu söyleyebilirim ki; herkes rp yapabilir ancak ortamdaki atmosfere kendini kaptırabilmek lazım. Eğer Erodion'un da söylediği gibi benimle iletişime geçebilirseniz deneme amaçlı 3 ya da 4 kişi rp yapabiliriz. Hem de gelecekte nasıl bir roleplay senaryosu tasarlayacağımızı belirlemiş oluruz.

dogabeey#1180

Genel olarak oynadığım karakterler:
    Benactes - A
    Jedrix - A
    Gajrokh - H
  • @Nefarius

Yazın birlikte geri dönelim o halde :)

@IcyTea Lemon
    Aslında bir bakıma haklısınız RP konusunda wow dan başka oyunlarda RP yapanları gördüm.Hatta 2-3 sene önce MTA da rp yaptığını söyleyip de wowdaki rp nin boyutunun çok daha farklı olduğunu gören bir arkadaşımız vardı,
    Bunun nedeni o tür oyunlarda wow kadar gelişmiş bir emote sistemi olmaması.Yabancı oyuncular gerçekten dediğiniz gibi ingilizceyi öyle iyi kullanıyorlar ki emotelarla birlikte sanat yapıyorlar adeta.Ama yazınızda katılmadığım bir nokta var
    Türkçe rp yapmaya gayet müsait bir dil inanın.Yapan sayıca az katılıyorum ama bu dili ve oyun mekaniklerini müthiş derecede birleştiren insanlar tanıyorum.Yukarıda söylediğim gibi onları izlerken bir Warcraft kitabındaki karakteri izliyor gibi oluyorsunuz.

Eğer illa gözünüzle görmek isterseniz Doğa ile konuşayım birdahaki Casual (rastgele rp) yaptıklarında sizi de çağırsın bir izleyin görüceksiniz ki Türklerin bu alanda başarılı olmaması için bir sebep yok :)

@Nuke General

Sağlam bir Lore,Oyun mekaniği bilgisi ve imla bilgisi tabi ki Role Play'e katkıda bulunur daha güzel şeyler ortaya çıkarır ama RP yapmaya başlamak için bir şart olarak görmüyorum hocam.Kendi adıma konuşayım ben çoğu şeyi
    Rp sırasında görüp üzerine araştırma yaparak öğrendim.

@khalef
    Hatırlamammı dostum aktif misin şu an oyunda

• Erodion kullanıcısına yanıt
    yazın dönmeyi planlıyorum bende.birde allah için alliance rpsini bırakalım horde hatta forsaken rpsi yapalım, kafamda çok güzel bir transmog var

birde önerim sıfırdan karakter açıp questleri, dungeonları rp yaparak yapalım.hem level kasmış oluruz hemde rp yaparız, birde konu tıkanmaz, 100 levela kadar sürüyle quest var nasılsa, her quest farklı bir macera
  • quote:

yazın dönmeyi planlıyorum bende.birde allah için alliance rpsini bırakalım horde hatta forsaken rpsi yapalım, kafamda çok güzel bir transmog var

birde önerim sıfırdan karakter açıp questleri, dungeonları rp yaparak yapalım.hem level kasmış oluruz hemde rp yaparız, birde konu tıkanmaz, 100 levela kadar sürüyle quest var nasılsa, her quest farklı bir macera

Biz Doğayla zaten Horde RP yi en çok deneyen,quest yaparken rp olayına başlayıp 20 kere Durotarda bırakıp geri Ally RP'ye dönen iki kişiyiz

Horde RP iyi hoş,ama çeşitlilik Ally'a göre daha az.Klasik Horde RP den öteye gitmeye çalışsakta biz bi yere kadar gidebildik sonunda hep Klasik Horde'a bağlandık.Ha eğer güzel bir konsept bulursak ben FC almaya bile hazırım yeter ki kafa kafaya verip bir RP fikri bulalım.

• quote:

quote:

Biz Doğayla zaten Horde RP yi en çok deneyen,quest yaparken rp olayına başlayıp 20 kere Durotarda bırakıp geri Ally RP'ye dönen iki kişiyiz

Horde RP iyi hoş,ama çeşitlilik Ally'a göre daha az.Klasik Horde RP den öteye gitmeye çalışsakta biz bi yere kadar gidebildik sonunda hep Klasik Horde'a bağlandık.Ha eğer güzel bir konsept bulursak ben FC almaya bile hazırım yeter ki kafa kafaya verip bir RP fikri bulalım.

bende aynı şeyi alliance için düşünüyorum misal, hep paladin, rogue, mage rpleri olmuyor.birde challenge yok, hep hayali düşmanlarla kapış dur, quest, dg olayını o sebeple dedim

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.