Şimdi Ara

Arif V 216 (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
603
Cevap
4
Favori
32.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Film muhteşem arkadaşlar bu akşam izledim. Buyrun bu da spoilersız incelemem:

https://www.youtube.com/watch?v=cXSvzMvounU
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drybeansandrice

Cem Yılmaz'ın bu kadar emek vermesi, Türk sinemasını bu denli önemsemesi mutluluk verici.
    Ben filmi beğenerek izledim.

Yer yer güldüm, yer yer üzüldüm. 60'lar kuşağına hitap eden birçok gönderme olduğu için biraz yabancı kalsam da severek izledim, sıkmadı.
    The Shining, Whiplash gibi filmlere göndermeler yapılması da ayrı bir güzeldi.
    Beğenmediğim kısımları bazı ürün yerleştirmelerin yersiz olması, filmin sonundaki efektler oldu. Aynı zamanda filmin sonu pek iyi ve yeterli gelmedi. Daha iyi bir final beklerdim.

Genel olarak filme notum;
    7/10

Hocam shining ve whiplash gkndermelerini hatirlatir misiniz kacirmis olabilirim.Belki en ondeydim ondan da olabilir:dd

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Film fena degildi bence.Kurtaran yanlari var,muzikler cok iyiydi,efektler turk filmine gore efsane,tema ve kiyafet secimi harika.
    Ama gel gelelim hicbirimiz cem yilmazi bu yuzden izlemiyoruz.Bu adam aslinda bir sanatci tam anlamiyla muzigi resimi sinemasi stand upi.Ama biz adami komedyen olarak ele aldigimiz icin beklentileri karsilamamis olabilir.

Urun yerlestirme konusunda yemeksepeti olayi yerindeydi,ancak arcelikten iki uc kurus alacagim diye mis gibi sahneyi bok etmenin anlami ne? Hangi filmde gorulmus? Ben filmin sonlarinin aceleye getirildigi kanaatindeyim.

Komedi olarak kesmedi bence,he eglenceli miydi? Gayet ama cem yilmaz gulmesi yasamadim hicbir sahnede.Senaryo hos gercekten verilen mesaj da guzel ama biraz daha saglam islenebilirdi izleyicinin kafasina.Ya senaryoya abanirsin ya guldurmeye bunda ikisi de ortada kalmis.Filmde hissiyat olarak gora ve arog kadar dogallik sezemedim.Ne sebep oldu bilmiyorum buna.

Kisacasi umarim yanilirim ama cem yilmaz da sahan gibi bir yola girdi sanirim.Tabi daha kaliteli girdi ancak recep ivedik 1-2 oldukca komik ve basarili filmlerdi.İvedik karakteri de arif karakteriyle uyusuyordu.Sonra sahan isi paraya vuriyim herkese hitap edeyim derdine girince 3-4-5de gram ince yapmayan bir barzoyla karsilastik.Cem yilmaz da gerek nostalji yesilcama hitap edeyim,her yastan kitle izlesin,mumkun oldugunca para kazanayim endisesiyle cekmis sanki filmi.He bu kadar yuksek butceyle cekilen bir film icin dogru bir hareket mi yanlis mi orasina siz karar verin.Ama umarim yaniliyorumdur da eski cem yilmaz daha dogal yapimlarla doner.

• Bamya Avcisi kullanıcısına yanıt
    The Shining göndermesi;

Filmin ilk başlarında halk evin etrafına toplanınca Arif'in dışarı çıktığı sahne. Mavi elbiseli ikizler vardı. Arif sanırsam bütün dünya sizden korkuyor gibi bir şey demişti.

Whiplash göndermesi;

Arif'in ''Kuzu Kuzu'' şarkısını yine bir başka Cem Yılmaz'a söylediği sahne. Oradaki diğer Cem Yılmaz (karakterin ismini unuttum) Whiplash'daki Terence Fletcher'in hareketlerini yapıyordu. Ben çok benzettim.
    Şu sahne:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drybeansandrice -- 6 Ocak 2018; 1:55:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Drybeansandrice

The Shining göndermesi;

Filmin ilk başlarında halk evin etrafına toplanınca Arif'in dışarı çıktığı sahne. İkiz, mavi elbiseli ikizler vardı. Arif sanırsam bütün dünya sizden korkuyor gibi bir şey demişti.

Whiplash göndermesi;

Arif'in ''Kuzu Kuzu'' şarkısını yine bir başka Cem Yılmaz'a söylediği sahne. Oradaki diğer Cem Yılmaz (karakterin ismini unuttum) Whiplash'daki Terence Fletcher'in hareketlerini yapıyordu. Ben çok benzettim.
    Şu sahne:

He o ikiz dingilleri bi yerden hatirliyordum da tam cikaramamistim.Cem yilmaz da bos gonderme yapmaz diye sasirmistim.

Yalniz ikinci kubrick gondermesi,arogda da maymunlara tas firlatmisti

• Sinemada izlenir mi?
  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    İzlenir bence. Cem Yılmaz İçin sıradan ama Türk Sineması için yüksek düzeyde bir film.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sceme965 -- 6 Ocak 2018; 2:16:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bamya Avcisi kullanıcısına yanıt
    UYARI: İzlemediyseniz açmayın.
    Bunu ben de sezdim bir şey eksik diyorum, bulamamıştım. Tam olarak bu, doğallık eksikti filmde. Besim Toker, Garavel Usta, Cambaz Ömer, partideki diğer yeşilçam oyuncuları çok güzel oynamışlar fakat bunların dışındaki diğer oyuncular bir şekilde oturmamış rolüne sanki tam girememişler role. Cem Yılmaz Erşan Kuneri olarak çok iyiydi ama Arif olarak bir kasıntılık vardı sanki. Ozan Güven ilk hali iyiydi fakat drama kısımlarında tam girememiş role. Zeki Müren fevkalade idi diyemem ama baya iyiydi mesela o da. Ajda Pekkan yine iyiydi, Cem Yılmaz'ın Tarkan-Zeki müren karışımı sahneleri güzeldi ve doğaldı, mesela 216'nın 2017'deki hali çok kasıntıydı ya da şu mahalleliyi cambaz ömer dışında pek beğenemedim. Bir de çitlembik fena değildi de o da sırıtıyordu yine çokta iyi değildi. En sevdiğim yer sünnet düğünü kısmıydı çok çok güzeldi mekanları cennet olsun dünyadan göçmüş olan saygıdeğer oyuncuların. Mesela diğer Cem Yılmaz filmlerinde Cem Yılmaz tek başına döktürüyordu, olayın akışında bir şey anlamadan yağ gibi kayıyordu film. Bunda bir pürüz var sanki tam giremiyosun filme hissedemiyosun. Bunun en büyük sebeplerinden birinin de doğallık eksikliğinin yanında senaryonun biraz kopuk olması da var sanırım. Bir anda acayip duygulanıp bir anda gülüyorsun bir anda 2017 bir anda 69 derken kafa gidiyor. Şu 2017 sahneleri çok saçmaydı bence mesela. Finalde de noktayı tam koyamadılar alakasız bir yerden bir anda pilim bitiyor falan filan diyene kadar iş finale bağlandı ne olduğunu anlamadan final oldu. Ama tüm bunların yanında güzel duygular yaşattı daha önce hiçbir Cem Yılmaz filminde böyle duygulanmamıştım hele Cambaz Ömer(Kerem Alışık) - Sadri Alışık sahnesi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dj.trust.06

arif yine arifliğini yapıyor filmin bir bölümünde ve zirve yaptığı bölümde bence odur.arka arkaya saydırıyor esprileri ve şakaları ve resmen damardan yakılıyor.müzik dünyası çokça geçiyor konu olarak.zaten ordan damar yakalamaya çalışıyor.yoksa başı sonu belli değil hani filmin bence.ayrıca garavel ustanın sahneleride efsane.bu ikisi dışında kalan muhabbetler ve şakalar çok soğuk resmen gereksiz bir sırıtma ifadesi oluyor, ulan ben buna nasıl güldüm diye kendinizi sorguluyorsunuz.hatta izlerken bu nedir la sosyal mesaj üstüne mesaj verilmiş diyesim geldi.son çıkan teaser resmen efsane zaten.onu defalarca izleseniz keyfini zaten almış oluyorsunuz.sinemaya gitmekte üstüne cila oluyor. zeki müren ve erşan kuneri sahneleriyse efsane olmuş. erşan kuneri karakteride bir film ister bence ama tabi bilemiyorum biz buna hazır mıyız?

En son çıkan teaser derken hocam ? Credits'ten sonra sahne mi vardi ?

• Öncelikle bir gora veya arog seviyesinde değildi.Bu film daha farklıydı.Sinemamızın hali ortada,yani bu film diğer Türk filmlerinin baya üstünde.Sinemada izlenmeli hakkı verilmeli bir önceki sayfada galiba link soran vardı büyük saygısızlık.Sonuç olarak güldüm eğlendim ortada kaliteli bir iş vardı nostalji vardı memnun kaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Verdampfer

UYARI: İzlemediyseniz açmayın.
    Bunu ben de sezdim bir şey eksik diyorum, bulamamıştım. Tam olarak bu, doğallık eksikti filmde. Besim Toker, Garavel Usta, Cambaz Ömer, partideki diğer yeşilçam oyuncuları çok güzel oynamışlar fakat bunların dışındaki diğer oyuncular bir şekilde oturmamış rolüne sanki tam girememişler role. Cem Yılmaz Erşan Kuneri olarak çok iyiydi ama Arif olarak bir kasıntılık vardı sanki. Ozan Güven ilk hali iyiydi fakat drama kısımlarında tam girememiş role. Zeki Müren fevkalade idi diyemem ama baya iyiydi mesela o da. Ajda Pekkan yine iyiydi, Cem Yılmaz'ın Tarkan-Zeki müren karışımı sahneleri güzeldi ve doğaldı, mesela 216'nın 2017'deki hali çok kasıntıydı ya da şu mahalleliyi cambaz ömer dışında pek beğenemedim. Bir de çitlembik fena değildi de o da sırıtıyordu yine çokta iyi değildi. En sevdiğim yer sünnet düğünü kısmıydı çok çok güzeldi mekanları cennet olsun dünyadan göçmüş olan saygıdeğer oyuncuların. Mesela diğer Cem Yılmaz filmlerinde Cem Yılmaz tek başına döktürüyordu, olayın akışında bir şey anlamadan yağ gibi kayıyordu film. Bunda bir pürüz var sanki tam giremiyosun filme hissedemiyosun. Bunun en büyük sebeplerinden birinin de doğallık eksikliğinin yanında senaryonun biraz kopuk olması da var sanırım. Bir anda acayip duygulanıp bir anda gülüyorsun bir anda 2017 bir anda 69 derken kafa gidiyor. Şu 2017 sahneleri çok saçmaydı bence mesela. Finalde de noktayı tam koyamadılar alakasız bir yerden bir anda pilim bitiyor falan filan diyene kadar iş finale bağlandı ne olduğunu anlamadan final oldu. Ama tüm bunların yanında güzel duygular yaşattı daha önce hiçbir Cem Yılmaz filminde böyle duygulanmamıştım hele Cambaz Ömer(Kerem Alışık) - Sadri Alışık sahnesi...

Katiliyorum hocam senaryo konusunda.

Hani bazi sahneler vardi sahne espri icin cekilmis.Buraya kadar sorun yok ama guzel bir sey patlat sen de o kadar cekiyorsan.Mustafa sandal sahneleri vs onca senarist var onu gectim o senaryoya bakan nice sanatcilar var bi kisi de demedi mi cem abi burada bu espriyi yapsak daha iyi diye.Mustafa sandal guzel oynamadi.Tamam,oyuncu degil ama o zaman adama ona gore bir sey ver ki siritmasin.Ya da bosuna karistirma hic oynamasin.Sarkisini kullandik oynatmazsak ayip olur oldu.Sehirdisindan istanbula gelen kuzene etrafi gezdirelim ayip olur gibi bisey yani.

O dogallik filmde nasil saglanir onu bilmiyorum o biraz sans isi gibi yani.Gora cok dogaldi arog da ayni sekilde ama yahsi batidan sonra bir kaybolmaya basladi.Onu geri kazanmasi gerekiyor.Eskiden ersan kuneri replikleri yapardik etrafta.Simdi bu film gora hic olmadan cekilseydi ersan kuneri bilinmeyecekti bile belki sokak dilinde.Bunlar basit gelebilir bazi insanlara ama cem yilmazin filmlerini film yapan espriden once repliklerdir.

• Arkadaş ivedikten sonra böyle bı film gelmesi iyi oldu. 8 milyonu bulurda ivedik rezilliginden kurtuluruz. Kaliteli replik espri kahkaha fenaydi . Tüm salon çok güldük. Kahkalardan bazı yerleri duyamadım. Malum sahnede 3 dk milletin gülmesi bitmedi.

Uzun zaman sonra kaliteye dönmek sevindirici. Tatilde cem yılmaz akar. Ben 8 milyon diyom

Gorayi biraz geçmiş bence. Zamanla aklımıza daha çok oturup efsane olacak.

• Bizim sorunumuz şu, film Cem Yılmaz'ın olunca insanda haliyle büyük beklenti içine giriyor, tüm film gülüp kahkaha atmak istiyor, ama her filmde böyle birşey beklemek yanlış tabiki. Film son 10 dakika hariç genel olarak eğlenceli, yer yer güldüren, yer yer duygulandıran sahneler mevcut, gittiğinize asla pişman olmazsınız, sadece son 10 dakika zorlama gibi geldi, öyle otur izle misali bitsin diye bekledik yalan yok! 10 üzerinden 7.

Edit : Bundan sonra ne olursa olsun bir filme gitmeden önce yorumlarını okumayacağım!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyEfendi7 -- 6 Ocak 2018; 8:47:58 >
  • Robot muymuş effenim ? Benim görüşümce mükemmel bir filmdi. Yani hem görsel hemde müzikal bir şölendi adeta. Ha evet, belki gülmekten yerlere yatmadık ama yüzümüzden de gülümseme hiç eksik olmadı. Kostümler, mekanlar, şarkılar.. Ciddi manada çok çok keyif alarak izlediğim bir film oldu. Mustafa Sandal olmamış vs. diyenler olmuş ama adam tüm filmde belki 15 saniye bile gözükmedi. Nesi olmamış anlamadım. Bence giden, evine mutlu döner. Tavsiye ediyorum effenim :)

EDİT: Acaba filmdeki şarkıları bir platformda satın alma imkanımız olacak mı ? Bilen birileri varsa lütfen yazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weing -- 6 Ocak 2018; 9:24:44 >
  • Spoiler sayılmaz küçük bı sahne var. Yani bundan sonraki filmi 2070 geleceği konu alacak Arif.

• Gayet güzeldi

• Tarkan'ın Kuzu Kuzu'sunu söylemeye çalışırken onun dans figürlerini ve Garavel Ustanın da yere kum atarak kuzu kuzu klibini canlandırmaya çalıştıkları sahne aklıma geldikçe gülüyorum....

• Bu akşam bir kez daha gidebilirim
  • Kendini zeki sanan tipler de "ahahaha filmde çok gönderme vardı, anlayamadın mı kuzum?" şeklinde takılıyorlar. Ama dönüp de nerede gönderme olduğunu söyleyemiyorlar, çünkü papağan gibi başkalarının söylediklerini tekrar ediyorlar. Bu kadar taklitçi olmayın be

• Arifin şarkıcı olma serüveni çok güzeldi spotify'a yükleseler hep dinlerim şarkıları ben izlerken eğlendim sadece sonları güzel değildi havalimanını yeşil perde yapmışlar cgi göze çok batıyordu onun dışında Türk sinemasına göre efektler güzeldi.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.