Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (106. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.159
Cevap
168
Favori
113.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Belki de artık koyulmuyordur , bana böyle birşey söylenmedi , kuraray karbonlu diye biliyorum sadece de önemli değil zaten . Açarım kullandıktan sonra bakarız var mı diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 25 Mayıs 2024; 23:50:19 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Bu arada filtre hala yavaşta mı sende Kerim ? Yavaşta ise filtreyi kelepçeden çıkarmadan kendi etrafında çevirsene bi , filtrenin kaçta kaçı su ile dolu ? PH yükselmeme sebebi sanırım bu , yavaş akışa aldım orp -500 lere kadar çıktı ama pH fazla yükselmedi , taşlara tam temas etmediği istediğim tada henüz ulaşamadım , filtrenin üst tarafındaki taşlara temas etmeden ve hava boşluğu kaldığı için , pH anlamlı yükselmiyor sanırım . Hızlı akışta önde filtre varken ve tankın basınçı ile filtrede hiç su değmeyen yer kalmıyor gibi . Önde filtre yokken 1-2 bardakta pH ve orp yüksek , önde filtre varken 4-5 bardağa kadar orp ve pH yüksek oluyor .

Yavaşta ise filtrenin su doluluk durumuna baksana bi

• valla şu sıralar mutfak bayan işgalinde  pek deniycek vaktim yok bioetix diğer kullandığım mgo bazlılara göre fazla hassas,en son baktığımda üstü hafiften boştu.

şu an 8.10 8.45 lerde gidiyor tam istediğim ph ama.

filtre biraz tükenmeye başlayınca sorun yaratıcak gibi.

ayrıca bende kattığı tds hep azdı ordan anlıyorum zaten hassas olduğunu 15-18 filan katıyor.

bence içindeki mgo taşlarının gram oranı arttırılması gerekiyor bu haliyle herkesde etkin sonuç vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Mayıs 2024; 13:11:45 >
    Çevire çevire kullan ara ara her yere su değsin 😀 yavaşta kalacaksa yani .

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

yok ondada anlık fırlıyor yine kısa süreli taşların sürtüşmesinden oluyor 1-2 gün sonra yine düşer.

sendede pompalı olduğu akış yoğun önüne ağzında kadar tıklım tıklım dolu bir karbon at yükselir ph .

yine akıştan kaynaklı bence oldukça düşük akım istiyor mgo taşların gram oranı yetersiz bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Mayıs 2024; 13:35:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

yok ondada anlık fırlıyor yine kısa süreli taşların sürtüşmesinden oluyor 1-2 gün sonra yine düşer.

sendede pompalı olduğu akış yoğun önüne ağzında kadar tıklım tıklım dolu bir karbon at yükselir ph .

yine akıştan kaynaklı bence oldukça düşük akım istiyor mgo taşların gram oranı yetersiz bence..

Yüksek pH derdim yok tadı iyi olsun yeter , mgo taşı yetersiz olması imkan dahilinde değil . Öyle olsa hızlı akışta da vermez , yatayda suyun temas ettiği bölgedeki mgo taşı miktarı ile ilgili olabilir anca .

hızlı akıştada vermiyor bende hatta çok daha beter bir 6 bir 8.5,saatlerce yada dakikalarca taş içinde kalan suyla değerlendirme yaptığın için yanılıyon bence.

sana daha öncede yazdım 2 tane 1.5 litrelik pet şişe bul 2.ci doldurduğun şişedeki oran gerçek hızlı akış değerindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Mayıs 2024; 14:17:14 >
    Bardak bardak su alırken neden 1,5 litre su geçirdikten sonrasını alayım Kerim mantıklı değil ki bu , ben de bunu sana daha önce yazdım günlük kullanımda nasıl kullanıyorsan öyle su alıp bakacaksın , çaydanlık bile için bile alsan bir litre su alıyorsun orta boy için. Yani yöntemin bana göre doğru değil .

Ekleme
    1,5 litre sonra yüksek pH istiyorsan zaten içeriği 300 gram değil atıyorum 500 gram kullanılan bir filtre kullanılır , evsel için de çok pahalıya gelir aynı zamanda gereksiz olur .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 26 Mayıs 2024; 14:38:26 >

bizde kullanım çok olduğu için 8.5 ğu anca gece saatlerinde görürüz herhalde :) herkes su matarasını,sürahi dolduruyor yada yemeğe litrelerce su alıyor bana hızlı akım hiç olmuyor genelde dip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Mayıs 2024; 14:42:28 >
    Heh bak böyle desen tamam , aşırı yoğun kullanım varsa sen istersen çift bağla , illa yüksek pH istiyorsan yani . Senin kullanım senaryona uygun değil demek doğru .

Hatta Ethic taş satıyor doldurulabilir 12 inç inline ya da Housing filtre kabı al koy içine istediğin kadar taş , sonra istediğin kadar su al . PH derdin olmaz önemliyse yani .

7 nin altını kullancaksam herhangi bir bardakta hiç masraf yapıp alkali almam o kafadayım. 

bozulmamış ex sorunusuz bioceradan bile hassas şu an bioetix değerler az ,değer olarak purosisin yanından bile geçmiyor kattığı tds de az yeni filtreye göre

tabi ömrü önemli onuda yazarım yok bir sene bana 7-8.5 arasında su verir yavaş akımda kullanışlı bulurum şu an brişey demem için erken, ama hassas olduğu ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Mayıs 2024; 14:52:3 >

Hocam benim de yavaşta filtrenin tamamı dolu değil ama tankta 10-11 ph var. Sizin ikinizin ph yükselmeme sebebi cihazların pompalı olması mı acaba merak ettim?

Pompasız ama dk da 370 ml alıyorum. Yavaşta düşük ph almaya çalışıyorum sizin tam tersi. Hızlı da hem tat beğenmiyorum hem de değişken ph. Yavaşta tadı 7 ila 8.5 ph araligindayken guzel ama bu aralıkta tutmak mesele benim için. 2 gündür post sonda hızlı deniyorum tanktaki 11 ph, 7-8 arasında veriyor post, ama zamanla yükselecek muhtemelen yine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    -500mV aldığını söylüyor arkadaş, buna birde MGO arttırmak tavan yapar hocam, daha fazlası H2 filtresine döner, gerçi zaten -500'le dönmüş vaziyette görüyorum. Eğer devamlı bu civardaysa.

pH biraz daha arttırmak isterseniz MGO olmaz, öncesine karbon kullanın, bu alkali topları 5.5pH ve altında su girişi olunca çok fazla çalışmaz. Hatta bazen 7'yi bile vermeyebilir 6.8'de kalır.

Asit baz iliskisiyle çalışıyor bu filtreler sonuçta, ne kadar güçlü asit o kadar az yükseltir filtre, yani gücü yetmez. Mineral arttırmak işi çözer ama en basiti ve uygunu önüne bazik karbon kullanmak 6.5 seviyelerine çekebilir bazik karbonlar, bu da alkali filtre için iyi bir değer ve 9.5pH üstüne kadar çekebilir pH değerini.

Kısaca alkali filtreler her su da değişik davranır.

Zaten çok yüksek pH'ta önerilmez orta seviye veya kullanıcının damak zevki neyse o değerde tutmak gerekli, çoğu kişi sert bulur alkaliyi suyu sevmez.

Renk olarak yeşil renk ideal bir değerdir, çoğu şebeke suyu da yeşil renktedir. Mavi biraz daha güçlü alkali, mor ise aşırı yüksek seviye demek, misal ben mor renk sevmiyorum, yeşil ve maviye çalan renk tonu yani yaklaşık 8ph en iyisi gibi geliyor bana, bu değerler herkese göre ve kullandığı alkali filtre markasına göre değişir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• tersosmos kullanıcısına yanıt

Hocam dediğim gibi benim şu an 8.10 8.40 gayet beğendiğim değerde ph da ama ömrü önemli, bu değerlerde nekadar süre kalıcak yazarım, 9.5 10.5 benim zaten gözüm yok,bizim şimdi hem pompa hemde membran yüksek gpd olduğu için 9.5 10.5 lar alamıyoruz filtre akışa göre oldukça hassas o belli yani,filtre 4-6 ay sonra yavaş yavaş dip değer olmaya başlarsa yavaş akımda yazarım foruma.

biocera ex model (4 adet eskittim),purosisin yeşil baklır modeli 3-4 ay boyunca sabit 9.5 10 değer -350 -500 orp alıyordum hatta daha ucuz membranlarla,bioetix de bu olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Mayıs 2024; 15:32:29 >
    Biocera bile diyor ki 6 ayda bir beni değiştir , pH veriyor orp veriyor diye senelerce kullanmak doğru gelmiyor bana , roycera bende 5,5 ayda 7 pH ın altına düştü hep yavaş akışta ki güzeldi tadı yatayda kullandığım için , normal kullanıcı gibi test ettiğim için öyle kullandım , dik koydam en az 9 ay giderdi , gitse de kullanır mıydım pek emin değilim , tadı bir süre sonra değişiyor zaten ,

Yüksek pH Tds veriyor diye bioplus mı kullanalım ?
    Taşlar da değişti artık , daha sağlıklı olsun diye uğraşıyor Biocera , önemli olan da bu . Yüksek pH ve orp değil . Dik filtre kullanımı belki senin ihtiyacını çözer , 150 gram taş varken bile 6 ay 7 üzeri pH verdi bende , ama sendeki gibi yoğun kullanım yoktu . Tek aile kullanıyor , babamda roycera var mesela şu an filtre lux plus içinde dik halde , 6 ay oldu hala 7,5 civarı pH . Yatayda üstte hava boşluğu kalıyorsa da fazla yükselmiyor genelde . Bende öyle oluyor daha doğrusu herkeste öyledir değildir bilmem .

Alkali çok elzem birşey değil zaten Nsf sertifikalı musluğun varsa pH dert etmen gereken bir şey de değil .

Senin atladığın kısmı da bu , değer veriyorsa tamam hangi filtre taş olmuş önemli değil , etix aldığına ben senden daha çok sevindim , ister inan ister inanma , ne bulursan kullanma işini bence son ver , hatta alkali kullanma purosis şu bu kullanacaksan bence yani .

Erken biterse bitsin o benim için bir kriter değil .

@meb az tüketiitği için 3 sene filan kullanıyor en iyisi az tüketmek  bende 11-12 ay gidiyordu ex biocera ,maddi durumu müsait olan alırda ben 4-5 ayda bir filtreye 1.400 tl vericek şekilde maddi durumum yok,çoğu insanın müsait olduğunuda sanmıyorum en azından bir sene civarı gitmesi lazım.

• Tutma işi çok zor , önceki bioceralarda hafta da bir tankın içindeki suyu boşaltana kadar kullan , sonra su ver şeklinde 2 hafta dengeli istediğiniz pH da su olabiliyordunuz, şu an içerikler değişti taşlar değişti , gramlar değişti , bu sistem roycera da tutuyor mesela , etix de bakalım henüz erken yavaş akışta olan bitenleri konuşmak için , daha üç gün oldu , bir hafta on gün bir geçsin daha net konuşurum .

Pompalı sistem ile sizin membran sonu sistem aynı olur , benzer oranda su üretimi var , her bölgenin suyunun farklı olması meselesi bir de membranlar farklı , a membranı suyun pH değerini 6 altına indirir , b membran 7 altında tutar , filtreye giren su farklı olduğu için filtre herkeste aynı özellikte etki göstermez , giren Tds ler de şebeke suyuna göre farklı olur . Bu da etken

Fiyatlar yüksek kabul , düşmeli bana göre de ,yoksa bu fiyatlara zor , ama dediğim gibi elzem değil . Kaliteli Nsf sertifikalı post karbon da seçenek olur , o da altı ay da bir değişse iyi olur , kullanmadan önce de yıkama yapılması önemli .

• merhabalar. elimde geçen sene aldığım Omnipure Model CL6RO T/33 Post Karbon filtreden var. kısa bir filtre. sanırım 6 inch. önüne fluxtek HD 50 Hücre canlandırıcı Hidrojen alkali filtre taksam nasıl olur. fluxtek HD 50 daha önce kullanmıştım. tat ve koku çok iyiydi. ama hiç ölçüm yapmadım. birde membranım 3 yıllık. onuda değiştirmek istiyorum . Dupont TapTec Membran TT Plus HF aklıma yattı ama sahtesi varmıdır bu modelin. veyahut mineral filtre ve membran öneriniz varsa alabilirim. yardımcı olabilirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.