Şimdi Ara

Arıza tespit cihazı ve önemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araç sahipleri bilir ki kullanması ne kadar güzelse araç arızaları da bir o kadar uğraştırıcıdır. Bu arızanın boyutu her ne kadar büyük ya da küçük olursa olsun o arıza araçta olduğu sürece canımızı sıkar. Çözümü de doğruca sanayilerde ya da servisler de bulunur.

Servise ya da sanayiye gittiğimizde işinin ehli bir usta bulur ve aracımızı tamir ettiririz. Sonra o ustaya minnettar kalırız. Çünkü araç arızasını bulmuş ve tamir etmiştir. Evet bunu yapmıştır çünkü yılların vermiş olduğu bilgi ve beceriye sahiptir. İnsan gücü bir kez daha sorunumuza çözüm olmuştur diye düşünürüz. Bu düşünce kısmen doğru da olsa atladığımız çok önemli bir nokta vardır. O da o servisin ya da sanayide ki ustanın o arızayı nasıl bulup çözüm ürettiğidir. İşte bu nokta da devreye teknoloji giriyor.

Bulunduğumuz dönemde yani teknolojinin dünyaya hakim olduğu bir çağda üretilen araçlarda da tıpkı canlılar gibi beyin bulunmaktadır. Bu beyin araçla ilgili bütün sistemlerin kontrolünü sağlamaktadır. Nasıl bir insan vücudunda olan bir olayı sinirler yardımıyla beynimiz algılayıp işlem yapıyorsa araçlarda da can hattı denilen hat sayesinde motor beyni işlem sağlar. Araçta bir arıza oluştuğunda ya da araç fabrikasyon ayarlarından farklı çalıştığında da bu hatlar sayesinde beyinin bundan haberi olur.

Araçtaki arızayı da yetkili servisler, özel servisler ya da sanayi ustaları aracın beyninden öğrenirler. Tabi bu işlemi yapabilmek için bir cihaz kullanılır. İşte bu cihaza genel olarak arıza tespit cihazı denir. Arıza tespit cihazı sayesinde motor beynine bağlanarak araçlardaki arızaları görebilir, temizleyebilir ve bu sayede hızlı bir şekilde arızaları tamir edebiliriz.

Her marka araç için ayrı arıza tespit cihazı bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; mercedes arıza tespit cihazı, ford arıza tespit cihazı, volvo arıza tespit cihazı, scania arıza tespit cihazı, volkswagen arıza tespit cihazı, iveco arıza tespit cihazı, man arıza tespit cihazı vb.. Tabi bu cihazların kendilerine has isimleri ve yazılımları mevcuttur. Bunlar Mercedes SD Connect, Scania VCI 3, Ford Samtec, Ford VCM 2, Volkswagen Vas 5054A, Man T200, Iveco Eltrac Easy gibi isimlerdir.

Her marka araç için arıza tespit cihazı olduğu gibi birden fazla markayı destekleyen arıza tespit cihazları da mevcuttur. Bunlara örnek verecek olursak; Volvo Vocom arıza tespit cihazı, Universal New VCI arıza tespit cihazı, Nexiq arıza tespit cihazı, Iobd2, Opel Gm MDI arıza tespit cihazı ve benzeri bir kaç tane daha arıza tespit cihazı.

Diyelim ki siz bir yetkili servis işletmecisi, özel servis sahibi ya da bir ustasınız, bir arıza tespit cihazından beklenmesi gereken en önemli şey bize doğru bilgileri, verileri ve sorunları vermesidir. Bu sayede kesin ve hızlı bir çözüm üretebilirsiniz. Bu cihazları Türkiye'de temin edebileceğiniz ve teknik anlamda hizmetini veren bir çok firma bulunmaktadır. Burada seçimi doğru yapmak önemlidir. Çünkü alacağınız cihaz sorunlu olabilir, teknik hizmet yetersiz olabilir ve bu yüzden ciddi maddi kayıplar ve müşteri kaybı yaşayabilirsiniz. Bu da sizin itibarınızı zedelemeye yeter de artar.

Sizi bir firmayla tanıştırmak istiyorum. Firmanın adı Auto Tech. Auto Tech kurulalı henüz 6 ay olmuş. Evet bende aynı şeyi düşünmüştüm "altı aylık bir firmaya nasıl güvenebilirim?". Ama sonrasında da gördüm ki, arıza tespit cihazının kalitelisini almak yetmiyor. Sonrasında verilen teknik destek hizmeti de çok önemli.

Metadiag arıza tespit cihazı konusunda rakiplerinin açık ara ilerisinde. Sebebi ise gayet basit. Firma yeni olmasına rağmen o kadar güçlü bir kadrosu var ki, satış ekibinden tutun teknik servisine kadar herkes arıza tespit cihazını Türkiye'ye tanıtan isimlerden oluşuyor. Özellikle satış sonrası verdikleri hizmet takdire şayan. Kendi ürünleri dışında, mekanik anlamda bile yardımcı oluyorlar. Zorunlulukları olmadığı halde bilgileri doğrultusunda teknik hizmet dışında da bilgilerini paylaşmaktan ve çözüm üretmekten kaçmıyorlar. Adamların amacı para kazanmak. Bunun için de yapılması gerekenin müşteriyi memnun etmek olduğunun bilincindeler. Bu saye de doğru hizmet ve kaliteli ürün alabiliyorsunuz. Kısacası Auto Tech, para kazanmayı biliyor ve kazandığı parayı her kuruşuna kadar hak ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnrsln -- 14 Eylül 2017; 9:47:42 >

• Arkadaşım ben Metadiag sitesine girdim ve sattığı arıza tespit cihazlarının iş makineleri,kamyonlar, otobüsler ve traktörler için olduğunu gördüm.Benim gibi küçük araç sahipleri için yardımcı olur musun, piyasada o kadar çok marka ve model var ki hangisini seçeceğimi şaşırdım. Benim aracım 2011 PASSAT tır.
  • sadece arıza tespitse benim ebayden 20-30 liraya aldığım cep telefonuna bluetooth ile bağlanan bağlanan cihazlar gayet kullanışlı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.