Şimdi Ara

Arızalı RX580'e karşı servis rx480 öneriyor. THH olumlu sonuçlandı. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
135
Cevap
5
Favori
11.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hakkınızı arayın. 10 sene sürsede vazgeçmeyin. ülkenin en büyük sorunlarından biri budur. kimse hakkını aramıyor. uğraşmak istemiyor.

• Eskiden THH den tüketici hakkında olumlu kararlar çıkardı. Bende farklı konularda THH ye başvurduğumda hemen her defasında uğraşma, o madde hep yanlış anlaşılıyor zaten, bir şey çıkmaz gibi abuk sabuk cevaplar veriyorlar. Sanki ürünü satan satıcı ile görüşüyorum. Yazıklar olsun, artık hakkımızı arayamıyoruz. Avukat tutup mahkemeye dava mı açalım. THH artık şehir efsanesi.

• Ahlaksızlığa bak düşük model kart teklif edemezler. Servisin iş bilmezliği ellerinde yoksa ya bir ust model verirler ya da para iadesi ama şu durumda tuketici bazında para iadesi sende kayba yol açacağı için ya aynı modeli bulup verecekler ya da ust modelini. Servisin yapması gerekeni sen yap ve direkt gigabyte a basvur, git elinde bir dusuk model teklifi yaptıklarına ilişkin yazılı birşey varsa onu da sun gigabyte'a ve acikla detayli olarak. Adamlardaki piskinlige bak muadili yoksa en ust modeli mi vereyim diyoe. Nefret ediyorum bu Türkiye'de tüketici yanında yer almayan ahlaksız servislerden. Sırf bu yüzden evga ekran kartı aldım.
  • Bizde böyle, onlarda şöyle: https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/kmir1o/i_rmad_my_2070they_sent_me_a_3070/

Ellerinde aynı karttan yoksa üst modelini göndermeliler. Alt model göndermek ne demek? Keriz tokatlamaya çalışıyorlar bence. Hiçbir şekilde kabu etme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 15 Ocak 2021; 9:46:22 >
  • Zamanında sıfır aldığım Sapphire HD 2900XT kartım arızalanmıştı. Bunun yerine Zotac GTX 260^2 Core216 göndermişlerdi. Kart sağlam çatır çatır çalışıyor halen :)

RX580 yerine muadili RX 5500XT 8GB göndermeleri gerekiyor. Öyle bir saçmalık olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_34 -- 15 Ocak 2021; 9:45:50 >
  • THH'ye giderseniz kazanma ihtimaliniz var. Savunmanızda, değişim istediğinizi ancak piyasada bile olmayan, satıştan kalkmış alt model teklif edildiğini yazabilirsiniz. Bu gayet yeterli bence kazanmanız için. Ne demek elimizde RX 580 yok RX480 verelim? Bu arada o RX 480'in de sıfır olup olmadığı belirsiz.

Zamanında Lenovo bir dizüstü bilgisayarım vardı. Garanti bitime 1 hafta kala göndermiştim. Bazen tuşları sapıtıyordu. Klavye sorunlu çıktı, ürün de üretimden kalkmış. Fabrika ile görüşüp yeni klavye üretimi yaptırdılar ama üretimi, kargosu vesaire derken Türkiye'ye gelene kadar servis süresi doldu. Dolduğu anda yazdım, değişim istiyorum dedim. Para iadesi yapalım dediler. Para iadesi çok komik olacaktı çünkü 575 liraya almıştım ve değişim istediğim andaki fiyatı 1000 lira üstüydü. 10 dolar gibi bir ücret ödeyerek bir üst modelini almıştım. Normalde servisin yapması gereken budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Köl Tigin -- 15 Ocak 2021; 9:53:27 >

• 2021 yılında Rx 480 i nereden bulmuşlar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Confick3r kullanıcısına yanıt

Vektron ilk olarak aradım yine aynı şeyleri söyledi başka bir yetkili çalışan. Zaten 20 iş günü geçti biz karşılayamıyoruz otomatik para iadesi olur almazsanız şekline getirdi. Bende seçimlik hakkımın oluştuğunu bildirdim bu durumda eş değer bir kartla değişimini istedim RX5500xt ya da rx 5600xt gibi. Bunu karşılamıyorlarsa yazılı servis raporu yollamasını istedim. Zaten servis onay verdiğini ama kartı sağlayamadıkları için herhangi bir belge veremeyeceklerini itopya'ya para iadesini belirteceklerini bildirdi.

Bunun üzerine gigabyte türkiye yetkili servisini aradım. Kendileri karta değişim için onay verdiklerini vektron'a iletmişler. Durumu anlatınca direk olarak satıcı firma ile iletişime geçmemi istedi Gigabyte Türkiye. Şimdi itopya'ya mail olarak durumu bildirdim. Kartımın eşdeğerini ya da RX5600xt yollamalarını istedim. Bakalım ne olacak. Şuan R9 280 ile idare ediyorum. Fanları bozuk bu kartın 12mm kasa fanı monte ettim soğutucu bloğa ama yeteri kadar soğutmuyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.ED -- 15 Ocak 2021; 10:18:42 >

• Rx 480 aslında stok hızlarda çok benzer kart ama neredeyse hiç OC potansiyeli yok. rx580 ise o konuda çok daha iyi. Size ya rx580 8gb, ya da rx5500xt 8gb vermeleri lazım. Siz diretin, tüketici mahkemesine gideceğim vs diye korkutun. Kabul ederlerse güzel, etmezlerse açıkçası bilmiyorum süreç nasıl işler. Aylarca uğraşıp sonunda 1000tl para iadesi gibi saçma sapan bir sonuç da çıkabilir.

• THH ye başvurun direkt.

• Geçtiğimiz günlerde 4 yıldır kullandığım Asus Rog Strix RX480'i 1200TL'ye sattım. Bence kartı alıp, 1000TL üstüne satmayı deneyebilirsin.

• Aynen ülkede hukuk var da insanlar hakkını aramıyor tek sorun vatandaş ülkede adalet olmaması ile alakası yok

• Kanunen Fatura bedeli ne ise onu öderler aynı kart yok ise..

Hiçbirşey yapamazsınız..

• Hakem heyetne git ama uzun sürer bilgin olsun. rx480 alacaksanda bu gunki farktan üste paranı versinler o zaman.

• Bu çakallığı yapan hangi firma? Ona göre ileride oradan alışveriş yapmamaya dikkat edeyim.

• Aynısı veya üst modeli ile değişim iste veremeyiz edemeyiz derlerse tüketici haklarına şikayet et direk uğraşma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.ED

Vektron ilk olarak aradım yine aynı şeyleri söyledi başka bir yetkili çalışan. Zaten 20 iş günü geçti biz karşılayamıyoruz otomatik para iadesi olur almazsanız şekline getirdi. Bende seçimlik hakkımın oluştuğunu bildirdim bu durumda eş değer bir kartla değişimini istedim RX5500xt ya da rx 5600xt gibi. Bunu karşılamıyorlarsa yazılı servis raporu yollamasını istedim. Zaten servis onay verdiğini ama kartı sağlayamadıkları için herhangi bir belge veremeyeceklerini itopya'ya para iadesini belirteceklerini bildirdi.

Bunun üzerine gigabyte türkiye yetkili servisini aradım. Kendileri karta değişim için onay verdiklerini vektron'a iletmişler. Durumu anlatınca direk olarak satıcı firma ile iletişime geçmemi istedi Gigabyte Türkiye. Şimdi itopya'ya mail olarak durumu bildirdim. Kartımın eşdeğerini ya da RX5600xt yollamalarını istedim. Bakalım ne olacak. Şuan R9 280 ile idare ediyorum. Fanları bozuk bu kartın 12mm kasa fanı monte ettim soğutucu bloğa ama yeteri kadar soğutmuyor :)

Öncelikle geçmiş olsun. Satın aldığım tüm parçaları gigabyte marka alan/almaya çalışan biri olarak süreci merakla takipteyim. Gelişmelerle ilgili bizi bilgilendirmeye devam edin lütfen.

• kanunen üst model vermeleri gerektiğini söyle, gene yanaşmazlarsa ver thhye

• Bu para iadesi konusu can sıkmaya başladı. Ürünü aldığımız zaman ki fatura fiyatından değilde güncel satış fiyatından iade yapılması gerekmez mi? Sonuçta enflasyon ülkemizin en büyük gerçeği
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.