Şimdi Ara

Arızalı seagate disklerin garantiden değiştirilmesi. (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.215
Cevap
40
Favori
155.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 Adet diski daha önce seagate tarafından gönderilmiş olan kutu ile PTT üzerinden 17.75 TL'ye mektup posta yoluyla gönderdim.
    UPS üzerinden 2 ayrı kutuda bugün ürünler elime ulaştı.

Giderken üzerine Garanti Kapsamında değişim için gönderiliyor yazmamım bir etkisi oldumu bilmiyorum.
    Belki de UPS ve gümrük yetkilileride durumun farkına varıp gümrükleme uygulamasından vazgeçmişlerdir.

Yada seagate tarafından düzenlenen evrakta kırmızı ile çizdiğim kısmın etkisi oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkforce -- 19 Temmuz 2013; 13:56:01 >

• Tüm süreç ne kadar zaman aldı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harddisk gönderirken birden fazla göndermeyin arkadaşlar veya farklı isimlerle gönderin gümrüğe takılıyor vergi çıkıyor birden fazla ürün olunca.
  • Süreç 20 gün civarı sürdü. PTT ile gidip seagate tarafından teslim alınması 13 gün kadar sürdü. 3 gün sonrasında kargo çıktı.
    3 gün sonrasındada UPS ile geldi.
  • Bende St2000Dm001 var,Vatan'dan aldım.Bad sector vs oluşmuş,kime göndermem gerekiyor?
  • ***Önce sayfalardan yazmış olduğum iletilere bakabilirsiniz.

Benimde Diskim geri dönüş yolunda gümrüğe takılmıştı. TKH'larına gittim. Ve karar her zamanki gibi tüketici lehine çıktı. Ve uzun uğraşlar sonucunda Teknosa'yı muhattap alarak para iadesi aldım. Gönderdiğim ürünüm 640gb Samsung Harici Hdd, gelecek olan ürün 1 Tb Seagate idi. Ben 225TL ye almıştım 2010 yılında. Para iadesi olması benim daha çok işime yaradı tabi . Yani yaklaşık olarak bi 3-4 ay uğraşirsınız ama, sorunun hallolmasının verdiği mutluluk paha biçilemez . Benim gibi aynı durumda olan arkadaşlarımız varsa, yardımcı olmaya çalışırım vakit buldukça. Ama bidaha Seagate'miş, Samsung'muş hikaye bulaşmayın .

• Arkadaşlar Merhaba
    Ben de 2010 yılında seagate 1tb harici hdd aldım nerden bulaştıysam ( Hepsiburada )
    Bugüne kadar sorun çıkmadı fakat bugün taktığımda hdd'nin ışığı bir yanıp sönüyor pc tanımıyordu .
    Netden araştırdığım kadarıyla kronik bir sorunmuş değişim yapıyorlarmış sitesinden iade işlemlerini yaptım hollandaya göndermem gerekli sanırım . Garanti 2015 e kadar .
    Bu konunun hepsini olmasada okuyabildiğimi okudum . Şimdi neye üzüleceğime şaşırdım
    Hard disc'in bozulup 900gb arşivin gitmesine mi , vereceğim kargo parasına mı ? , Dönüşte gümrüge takılma riskine mi
    Nasıl bir yol izlemeliyim , kargo ne kadar tutar? Yardımcı olursanız sevinirim .
  • benimde seagate 2 tb expansion harddiskim bozuk.. ilk aldıktan 2-3 ay sonra sorunlar vermeye başlamıştı, geç açılma, çoğu zaman bilgisayarın tanımaması, açılmama, kafasına göre kapanma vs..
    seagate dashboardla baktım ürünün garantiye gitmesi yazıyordu test et dediğimde.. garantiside kasım 2013 e kadar diye pek üstüne gitmedim salladım zar zor kullandım açıla, kapana.

garanti süresi az kaldı göndericem bende.. nasıl olcak anlamadım..hem mağduruz aldıktan 2-3 ay sonra ürün bozuluyor, onca verimiz kaybolacak, ürünün gönderme parası bizden çıkcak, gümrüğe takılcak mı bilmiyoruz bide onunla uğraşıcaz.. uzak durun arkadaşlar almayın bu markayı.

lanet edip parçalıcam diski göndermicemde hollandaya ondan korkuyorum.. uğraş dur bi sürü şeyle.. parayla rezil olmak buna diyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 67sam55

Arkadaşlar Merhaba
    Ben de 2010 yılında seagate 1tb harici hdd aldım nerden bulaştıysam ( Hepsiburada )
    Bugüne kadar sorun çıkmadı fakat bugün taktığımda hdd'nin ışığı bir yanıp sönüyor pc tanımıyordu .
    Netden araştırdığım kadarıyla kronik bir sorunmuş değişim yapıyorlarmış sitesinden iade işlemlerini yaptım hollandaya göndermem gerekli sanırım . Garanti 2015 e kadar .
    Bu konunun hepsini olmasada okuyabildiğimi okudum . Şimdi neye üzüleceğime şaşırdım
    Hard disc'in bozulup 900gb arşivin gitmesine mi , vereceğim kargo parasına mı ? , Dönüşte gümrüge takılma riskine mi
    Nasıl bir yol izlemeliyim , kargo ne kadar tutar? Yardımcı olursanız sevinirim .

Bende de aynı durum oluştu. Daha alalı 1.5 ay oldu 2 TB (STBV2000200) ürün var ve 1.5-1.6 TB önemli veri yüklemiştim içine. Harddisk ürün değişiminden çok içindeki verileri kurtarma peşindeyim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

• Bildiğim kadarıyla değişim yapsalar bile içindeki veriler için kurtarma yapmıyorlar
  • benim kurtarma ihtimalim var.daha önce birçok diski kurtardık. ama teşhis için bile kutuyu acsak garanti dışı kalır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugun samsung 1.5tb diskimi 21 tl 'ye uçakla gönderdim. Kara yolu ile giderse 17 tl tutuyordu ama garantinin bitmesine 1 ay kaldı, ne olur ne olmaz diye uçakla gönderdim.

öyle bi paket yaptım ki, o paket için bana 2 tane disk göndermeliler

sorunsuz teslim edilmesini, ve sonrasında da ups ya da ne ile gelecekse sorun çıkarmamasını beklicem artık.

hala ses yok. yurt dışına gönderildi gözüküyor ama devamı yok. PTT ile göderince aşağı yukarı kaç günde teslimedildi sizinkiler ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPaCeLoRD -- 1 Ekim 2013; 13:29:12 >
  • hızlı olsun diye 26 eylülde uçakla gönderdiğim disk anca bugun teslim edildi gözüküyor. o da ptt'nin sayfasında. seagate hala bize gelmedi olarak gösteriyor. uçak parası alıp kesin karayolu ile gönderdiler paketi

Ek : Diski bu sabah teslim aldmışlar, akşam üzeri yeni diski kargoya vermişler. Site üzerinde 1.5tb seagate barracuda gönderilecek gözüküyorken, gelen kargo malinde Seagate Barracuda 2TB ST2000DM001 olarak gözüküyor.

umarım ups sorun çıkarmaz da diski sağ salim teslim alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPaCeLoRD -- 8 Ekim 2013; 17:38:44 >
  • Yahu bu Seagte nin Türkiye distrübütörü yokmu

nedne ürünler yurt dısına gidiyor..

Burada servis ve garanti desteği yokmu
  • ekatmer E kullanıcısına yanıt
    TR' deki ürünler 2 sene garantili. Seagate 5 yıl garanti vermişti bir dönem. Giden ürünler onunla alakalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extralarge

TR' deki ürünler 2 sene garantili. Seagate 5 yıl garanti vermişti bir dönem. Giden ürünler onunla alakalı.

Hım ok tesekkurler
  • Benim de 3TBlik diskim 5 günde bozuldu, şimdi değiştirmek için hepsiburadaya mı başvurmalıyım, ayrıca değişirse içindeki filmlerim gider mi, 250 gblık arşiv koymuştum içine.
  • grknkr G kullanıcısına yanıt
    Yeni aldığınıza göre garantisi geçerlidir.HB'ye yollayın gereğini yaparlar.Ekstra(ücretli) veri yedekleme hizmeti talep etmedikçe,veriler gider.
  • Benimde bir harici diskim var. Trde garantisi yokmuş Hollandaya gönderin dedi datagate. Nasıl göndereyim en ucuz nasıl gider. Son zamanlarda gönderen dönüşte sorun yaşıyan varmı?
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    5-6 üst mesajdaki SPaCeLoRD nickli üyenin gönderim şekli sanırım en ucuzu.PTT ile 26 eylülde yollamış 7 ekimde ellerine ulaşmış.Fiyatta uçak ile 21 tl karayolu ile 17tl bence oldukça makul ücretler.
  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.