Şimdi Ara

Arızalı seagate disklerin garantiden değiştirilmesi. (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.215
Cevap
40
Favori
155.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende de bayağı eski bir SATA HDD var 2,5 yıl önce bozulmuştu. Şöyle bir sorunum var. HDD normal çalışıyor gibi. Ama İçine windons kuramıyorum. İlk aşamada mavi ekran veriyordu tüm Windows'larda sonra bir şekilde kurulum ekranına kadar geldi. Ama dosyalar genişletiliyor kısmında hata veriyor bu sefer. Acaba yapabileceğim bir şey var mı bildiğiniz? Seagate 250gb barracuda 7200.10
  • UPS gümrük sorununu duyunca, sonra gönderirim dediğim 3 diskinde garanti süresi dolmuş iyimi :) 500GB, 1TB, 2TB tam 3 disk çöp oldu böylece.
  • Dönüşte hala sorun yaşıyan varmı? İlçedeki ptt kargoyla göndereyim dedim harici disk kendi kutusu kablosu şusu bu su olunca paket büyüyor. 50 Tlden fazla tutar dediler. Gönderip göndermemede kararsız kaldım.
  • elimdeki 2 tb'lık diski sistem görmediği için seatools programıyla hata kodu alamıyorum. bunun için yapılabilecek bir şey var mı?
  • daha bugün yolladım 45.20 tl 900gr geldi aps kabul etmiyorlar posta olarakta almadılar ptt kargo ile sevk ettim fedex sordum en indirimli haliyle 115tl dediler. odeğilde adam çinden 3 dolarlık şeyi yolluyor kargo ondan bizde neden bu kadar pahalı. eee devlet her taraftan zikiyor sonumuz ne olacak.
  • fb33 F kullanıcısına yanıt
    Diski tanıyabilecek başka bir bilgisayara takmak lazım.Ama bundan önce seatools'u CD veya USB'den açmayı deneyin.Belki o zaman tanıyabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brev

Diski tanıyabilecek başka bir bilgisayara takmak lazım.Ama bundan önce seatools'u CD veya USB'den açmayı deneyin.Belki o zaman tanıyabilir.

diski bios görmediği için seatools ile taratamıyorum. diski bilgisayara taktığımda bir iki ses geliyor sonra duruyor. bu durumda da seatools'tan bir hata kodu alamıyorum. bu şekliyle göndersem kabul etmezler mi acaba?
  • fb33 F kullanıcısına yanıt
    Hata koduna göre siteden kontrol etmeniz gerekebilir.Bazı durumlarda kabul edilemeyebiliyor.Seagate sitesinde bu konu detaylı anlatılmış.
  • Bu hd tune de çıkan B8 nedir arkadaşlar ürünün garantisi var 2014 şubat ın 8 inde bitiyor
    bad sector yok seatools lada taratıyorum bişi yok diyor
    hd tune de B8 hatası verıyor ve diskinizi yedekleyin Değiştirin gibi ingilizce bir yazı var ?
    başka programlarla da bakıyorum healt %25 gösteriyor ve aynı hata B8 Hatası
    C7 Hatası da Crc hatası Sanırım Sata kablosundan kaynaklı diyor

Garantiye yollasam sonuç ne olur yenisini yollarlarmı ? Yoksa bu sağlam deyip geri mi yollarlar ? acil cevap lazım arkadaşlar
     Arızalı seagate disklerin garantiden değiştirilmesi.

• Deagle06 kullanıcısına yanıt
    Seagate'in seatools programı ile tarama yapın eğer değişim gerekiyorsa bu program uyarı mesajı gösterir.Bazı durumlarda problem geçicidir ve böyle kullanmaya devam edebilirsiniz.Fakat mesaj hep smart ekranında gözükür.
    http://www.seagate.com/tr/tr/support/downloads/seatools/
  • quote:

Orijinalden alıntı: brev

Seagate'in seatools programı ile tarama yapın eğer değişim gerekiyorsa bu program uyarı mesajı gösterir.Bazı durumlarda problem geçicidir ve böyle kullanmaya devam edebilirsiniz.Fakat mesaj hep smart ekranında gözükür.
    http://www.seagate.com/tr/tr/support/downloads/seatools/

Seatools ile tarama yaptırdım hiç bir sorun yok diyor
    ve garantisinin bitmesine de 2 ay kaldı satın aldıgım yer ile görüştüm getirin garantiye yollayalım dediler
    brev bu ciddi bir sorun mudur sizce pek anlamıyorum hdd hatalarından
    ve hdd yi yollasak ne olur, sağlam diye yollarlar mı geri ?
    bu arada çok teşekkur ederim BREV Yanıtınız İçin.

• Deagle06 kullanıcısına yanıt
    Ya burdan kesin ciddi bir sorun olup olmadığını 100% anlayamam.Fakat ciddiye yakın bir sorun olduğu ortada,başka kaynaklarda da baktım böyle kullananlar var.Fakat garantisi dolduktan sonra hiçbir şansınız olmayacak direkt çöpe atarsınız.

Seatools tarama sonucuna göre hdd problemsiz olduğuna göre kablo veya buna benzer geçici bir problem olmuş olabilir.3 sene önce aldığım hdd'de smart uyarısı vermişti,kabloyu değiştirip 3 senedir problemsiz kullanıyorum fakat smart değerlerinde gözüküyor.Sanırım sizin durumda geçici bir problem olabilir.

İçinize sinmediyse yollayın aldığınız yere en azından kontrol edilir bir problemi yoksa tabi size geri iade olur.Eğer problem mevcutsa değişim olur böylece garantilemiş olursunuz.Dediğim gibi 2 ay sonra çöpe atmaktan veya pahalı tamir masrafından başka şansınız olmayacak.iyi düşünün.
  • arkadaşlar bende 1 tb samsung hard disk var arızalı durumda.
    yarın ptt kargo ile postalayacağım.
    bakalım neler olacak sizi haberdar edeceğim konu ile ilgili
  • bu arada hard disk iade işlemini başlatırken şöyle birşey dikkatimi çekti.

Sonraki Adımlar:
    1. Adım – Seagate İade İlkesine göre, Seagate’e giden ve dönen gönderilerin geçerli tüm harçlarını ve gümrük masraflarını sizin ödemeniz gerekir.
    2. Adım –Samsung Harici Sabit Diskleri için:Lütfen aksesuarları Seagate'e geri GÖNDERMEYİN. Seagate veya Maxtor Harici Sabit Diskleri için: Lütfen bunları Seagate'e geri GÖNDERİN: Harici Disk ve Güç Adaptörü.
    3. Adım – Kendi kayıtlarınız için bu sayfayı yazdırın. Siparişinizin durumunu daha sonra kontrol etmek için, siparişi numaranız gerekir.
    4. Adım – Paketleme ve iade edilen ürünün Seagate’e postayla gönderilmesi hakkındaki talimatları içeren PDF dosyasını okuyun.
    5. Adım -İade ürün paketi için bir posta etiketi yazdırın.
    Seri NumarasıServis/Yükseltme Seçenekleri

burda bir çelişiki var gümrük kısmını anladımda harç derken ne demek istiyor acaba
    kargo bedelini hem giderken hem gelirken ödeyeceksem zaten külfetli olacaktır mantıklı bir iş gibi gözükmüyor durum böyle ise tabi.
    bununla ilgili bir mail attım seagate ye haber bekliyorum.

• Gönderdiğim diskler bugün teslim edildi bakalım prosedür ne şekilde işleyecek.

http://imgur.com/AB8G4d1
  • 1 hafta oldu ellerine ulaşalı ancak hala "Awaiting your return" diyor? Ne yapmam gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yokkan

1 hafta oldu ellerine ulaşalı ancak hala "Awaiting your return" diyor? Ne yapmam gerekiyor?

hocam ne oldu dönüş yaptılar mı ? Kontrol ettiğim de aynı ifadeyi görüyorum bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReSpAwN_22

quote:

Orijinalden alıntı: yokkan

1 hafta oldu ellerine ulaşalı ancak hala "Awaiting your return" diyor? Ne yapmam gerekiyor?

hocam ne oldu dönüş yaptılar mı ? Kontrol ettiğim de aynı ifadeyi görüyorum bende.

mesaj gönderdim özür dilediler ve ürünüm kargolanmış
  • ben bu ayın 17 sinde gönderdim ptt kargo ile
    karayolları ile gönderildi.
    yurt dışına sevk edildi yazıyor sitede ama hala ellerine ulaşmamış
  • yokkan kullanıcısına yanıt
    nereye ne şekilde attınız hocam mesajı bir mesajda ben atayım.
  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.