Şimdi Ara

Arızalı seagate disklerin garantiden değiştirilmesi. (98. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.215
Cevap
40
Favori
155.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://support2.seagate.com/ sitesine girip istenilenleri doldurdum.Where is my drive mı ne öyle bir şey diyip forma "rma no, seri no, takip no'yu girip birkaç gün önce ellerine ulaştığını hala işlem yapılmadığını falan yazmıştım. Şuan ingilizcelerini tam hatırlamıyorum.
  • yokkan kullanıcısına yanıt
    sağolun hocam size mesajı attıktan buldum aynı adresi ingilizcem iyidir sağlam bir mail döşerim şimdi tekrar teşekkürler.
  • Daha bir hafta oldu seagate 1tb hdd aldım kipadan.Az önce bozuldu durduk yerde çalışmamaya başladı.Garanti belgesini okudum saçma sapan şeyler...Yok amsterdama gönderecekmişim falan.Şimdi benim merak ettiğim ben bu ürünü kipaya götürüp bunu değiştirin veya gerekli yere gönderin diyemiyor muyum?Aksi taktirde amsterdama bunu göndermeye kalksam astarı yüzünden pahalıya gelcek.
  • guloguzhan G kullanıcısına yanıt
    yurt dışına gönderilen diskler 2 yıl yurt içi sonrasında 3 yıl yurtdışı olmak üzere toplamda 5 yıl garantiye sahip olan diskler sizin buradaki muhattap olacağınız kişi kipa ve ürünü Türkiye'ye kim ithal ettiyse o firma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ReSpAwN_22 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: guloguzhan

Daha bir hafta oldu seagate 1tb hdd aldım kipadan.Az önce bozuldu durduk yerde çalışmamaya başladı.Garanti belgesini okudum saçma sapan şeyler...Yok amsterdama gönderecekmişim falan.Şimdi benim merak ettiğim ben bu ürünü kipaya götürüp bunu değiştirin veya gerekli yere gönderin diyemiyor muyum?Aksi taktirde amsterdama bunu göndermeye kalksam astarı yüzünden pahalıya gelcek.

nasıl yahu, Türkiyeden alınmış diskin garanti belgesinde Amsterdama gönderin mi diyor ? penta, datagate arena vs gibi bir distribütörün garanti belgesi yok mu ?

bu arada çok fazla para tutmaması için postaları adi mektup olarak gönderebilirsiniz, 1 kiloya kadar 21 tl tutuyor sanırm. 24 te olabilir. benim de notebookun 320gb lık samsung diski bozuldu, tr de penta ve arenadan garanti çıkmadı, muhtemelen bu da kont garantili ama sorgulama sayfası çalışmıyor, gerçi çalışsa da çok farketmeyecek kont battı :)

yeni bir gönderme macerasına girişicem bakalım, bakalım ne olacak bu sefer. gerçi 320 gb disk için pek değmez, gerçi 500 le değiştirirlerse güzel olur :)

• SPaCeLoRD kullanıcısına yanıt
    Göndereceğiniz disk notebook'un kendi orjinal diski (OEM) ise garanti dahilinde işlem yapmıyorlar.
    Ancak notebook üreticisi firma işlem yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Göndereceğiniz disk notebook'un kendi orjinal diski (OEM) ise garanti dahilinde işlem yapmıyorlar.
    Ancak notebook üreticisi firma işlem yapabilir.

seagate sitesinden baktığında o belli oluyor diye biliyorum. bileşen olarak gözüküyor garanti süresi gözükmüyor ve alındığı yere başvur diyor. benim disk 27 şubat 2014 e kadar garanti dahili gözüküyor. buna güvenerek göndericem ama bu şekilde yapıp olumsuz sonuç alan birilerini mi biliyorsun ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce birkaç disk için bakmıştım ama çıkan mesajı hatırlamıyorum.
    Bence öncelikli olarak mesaj atıp garantiye girip girmediğini sorun.
    Bedavadan kargo parası vermiş olmayın.
  • in warranty yazıyor pek mesaj atmaya gerek olmadığını düşünüyorum ama bakarım yine de :)
  • Vatan bilgisayardan aldım bu diski 1 tb barracuda 3.5 25.08.2012 tarihinde nereye göndereceğim bu diski çok garip davranıyor.
  • YunusPhp kullanıcısına yanıt
    Öncelikle vatan bilgisayara göndermeyi deneyin.Eğer bir sonuç alamazsanız seagate'e yollarsınız.
  • Merhaba. 2 TB 3.5" Seagate harici diskim var. geçen senelerde bilgisayarımın dahili diski bozulmuştu diski söküp dahili yapmak istemiştim. sökmeye çalışırken bir kaç tırnağı kırılınca sökmekten vazgeçtim. Dış kapağı felan sökülmedi hiç bir vidasına tornavida değmedi. 2014 ağustosa kadar garantisi var. Diskte arıza olduğunu düşünüyorum. Bu durumda Seagate garantiyi kabul eder mi? Direk seagateye yollayacağım diski.
  • Arkadaşlar benim de harici harddiskim bozuldu. Harddiskin garantisi devam ediyormuş... harddiskin orijinal kutusunu attım. kayıt oluşturdum. Elektrostatik poşete sarın gönderdin dediler. . elimde ne kutu var ne de elektrostatik poşet siz nasıl gönderdiniz?
  • arkadaşlar beni ikinci el olarak aldığım sata3 ST3500413AS az önce bozuldu ve garantisini sorgulattığımda Component yani bileşen olduğu için satın aldığınız yer ile irtibat kurun uyarısı verdi.Satın aldığım yeri bilmiyorum.Fikri olan var mı?
  • mj_pelit kullanıcısına yanıt
    component ise HP vb mkainadan çıkmadır. veya harici disk kutusundan çıkarılmış demektir. Ben belki tamir edebilirim.

nasıl bir sıkıntısı var? tak tak diye ses mi geliyor? @mj_pelit
  • hiç görmüyor hocam.
  • Bugun bir ader 2.5" samsung 320 gb diski de gönderdim, bakalım ne zaman gelecek.

mj_pelit, hocam sen aldığın yeri bulsan bile diski o şekilde tamir ettiremezsin. parça olarak gözüktüğü için casper exper vs gibi bir fimanın sattığı pc den çıkmadır, ve serviste işlem görmesi için ait olduğu pc yi komple göndermen lazım. en azından bizim iş yaptıklarımız o şekilde istiyor. farklı parça varsa bile kabul etmiyor.
  • Arkadaşlar Seagate hala 5 yıl uluslararası garanti veriyor mu?
  • SiNaPSiS kullanıcısına yanıt
    Sitesinden sorgulatıp görebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.