Şimdi Ara

Arızalı seagate disklerin garantiden değiştirilmesi. (100. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.215
Cevap
40
Favori
155.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Seagate samsung'un hdd departmanını satın aldı ve bütün haklar seagate firmasına geçti dolayısıyla garantisi devam eden samsung ürünleri seagate'e yollamak gerekiyor hatta üretimi biten samsung hdd'ler yerine eşdeğeri seagate hdd yollamaları bile mümkün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brev

Seagate samsung'un hdd departmanını satın aldı ve bütün haklar seagate firmasına geçti dolayısıyla garantisi devam eden samsung ürünleri seagate'e yollamak gerekiyor hatta üretimi biten samsung hdd'ler yerine eşdeğeri seagate hdd yollamaları bile mümkün.

Zaten Bende Öyle Yaptım HD103SJ Gönderdim Gelen Paket 300 Gram Diyor UPS. Giden Diskin Ağırlığı 650 Gram Falandı. Dur Bakalım Bugün Geçecek İnşallah Elime Sonucu Yazarım
  • Bende 1 TB hd103sj kullanıyorum.Merakla bekliyorum!

Bu arada incelerken hd103sj modeli ve daha birçok samsung modelleri için patch çıkmış bazı anakartlar ve çipsetlieri ile uyumsuzluk yaşayanlar bu patchlerden faydalanabilirler.

http://knowledge.seagate.com/articles/en_US/FAQ/223631en?language=en_US
    http://jack-brennan.com/samsung-firmware-update-for-p67-and-sb850/

NOT:Benim gibi firmware versiyonu "1AJ1001" olanların bu update'i yapmalarına gerek yokmuş!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 5 Eylül 2014; 13:53:12 >

• quote:

Çok berbat bir haber.... Bu seagate disklerden çok canım yandı.... Bundan 15 yıl önce en hızlı-güvenilir disklerdi.... Sonra sıçtılar... Güvenilir samsung'a da artık "?" soru işareti olarak bakacağız...

Geriye Allah'a şükür western digital var....
  • arkadaşlar geçmişte bu başlıktan 80gb bir hdd değiştirmiştim ciddi bad sectorlu bir harddiskti, şimdi yeni aldğım 1tb seagate hdd de kafa vurma sesi var , fakat bu herzaman olmuyor genellikle uzun süre kapalı olduğunda yeni açtığımda yapıyor. fakat hdd de bad sector yada başka bir sorun yok fakat bu kafa vurma sesi ileride mutlaka sorun çıkarır diyorum.

garanti kapsamındaki diskler bad sector yada hiç çalışmama durumundamı değiştiriliyor yoksa biz kafa vurma sesi duymadık şeklinde bir açıklamayla hdd yi aynen geri gönderirlermi?
  • Evet Arkadaşlar Sonunda Diskim Elime Ulaştı Ancak Fırsat Bulupta Yazamamıştım. Kısaca Özetlemek Gerekirse 2011 de Almış Olduğum Samsung HD103Sj disk bozulmuştu ve Garanti Süresi de 3 Yıldı. Bende Seagate te RMA açıp Diski Gönderdim. PTT Kargo ile 23 TL Karşılığında Hollandaya 11 Ağustos ta RMA açıp 31 Ağustosta Göndermiştim Diski. Geçen Hafta Perşembe Seagateten Gelen Paket Elime Ulaştı. Bende Resimlerini Paylaşmak İstedim. HD Tune İle Yaptığım Testlerde Disk Saniyede 200MB ın Üstüne Çıkıyor Çok İlginç Bir Şekilde ve Bende buna Oldukça Seviniyorum :DDD

Arızalı seagate disklerin garantiden değiştirilmesi.

• Ahmet DOĞAN kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın.Benim hd103sj'yi bozup garantiye mi yollasam napsam.
    Uzun ve stresli bir süreçten sonra yeni HDD' nize kavuşmanıza sevindim. Hayırlısı olsun.
  • TARANTULA-MK kullanıcısına yanıt
    vay anasına hem alıcan hem gönderenden mi almışlar parayı bu nasıl iş ya
  • quote:

Güle güle kullanın.Benim hd103sj'yi bozup garantiye mi yollasam napsam.

Valla İçi Boşken Bozmak Herkese Nasip Olmuyor. Şayet Bana Olomadı Ama Allahtan İyi Bir Veri Kurtarma Yazılımı Buldum da 15 Günde Ontrack in Yapamadığını Bir Günde Yaptı Bende Ondan Sonra Gönderdim. Zaten RMA yı Açtıktan Sonra 20 Gün Geçti Ben Gönderinceye Kadar :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extralarge

Uzun ve stresli bir süreçten sonra yeni HDD' nize kavuşmanıza sevindim. Hayırlısı olsun.

Çok Teşekkür Ederim Destekleriniz İçin :D Sayenizde İlk Kez Seagate e Disk Gönderdim Ne Yapılması Gerektiğini Nasıl Yapılması Gerektiğini Bilerek
    Aynen ya şuan içi hınca hınç dolu mazallah bir gitse uğraş dur artık.Ontrack'ı iyi bilirdim geçmişte bir defa kullanmıştım baya işimi görmüştü.Bu yeni yazılım hangisidir merak ettim doğrusu.
  • quote:

Aynen ya şuan içi hınca hınç dolu mazallah bir gitse uğraş dur artık.Ontrack'ı iyi bilirdim geçmişte bir defa kullanmıştım baya işimi görmüştü.Bu yeni yazılım hangisidir merak ettim doğrusu.

Benim Dİsk Hıncahınç Doluydu Ve Bayağıda Bad Sectör Vardı. Ontrack Denilen Salak Program Dosyayı okumaya Başlayıp Bad Sector e Denk Gelince Atlayıpta Bir Sonraki Dosyayı Okumayı Akıl Edene Kadar Saatler Geçiyordu Ama Raise Data Recovery for FAT NTFS Denilen Program Harika Birşey Çıktı. Okuyamadığı Dosyayı Doğrudan Atlıyor. Bad Sector e Denk Gelmiş Olsa Bile Dosyadan Vazgeçip Yoluna Devam Ediyor. Zaten İçinde Ağzına Kadar Dolu Olan Şeyde 720P Film Arşivimdi. Alamadıklarımı Tekrardan İndiriyorum :D

• quote:

Birşey Soracağım Gelen Disk 3 Yıl Garantili Demiştiniz Ben Kontrol Ettiğimde Eski Diskin Tarihinden Devam Ediyor Garanti Süresi. Yani 2 Ay İçinde Garantisi Bitiyor Dİskin Sizdeki Farklı Olmuş Anlaşılan :D
    Değişimi yapılan disk 3 Yıl değil hocam 3 ay garantili Her 3 yılda bir HDD sorunu diye değişime girerse Seagate batar yaw
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet DOĞAN

Evet Arkadaşlar Sonunda Diskim Elime Ulaştı Ancak Fırsat Bulupta Yazamamıştım. Kısaca Özetlemek Gerekirse 2011 de Almış Olduğum Samsung HD103Sj disk bozulmuştu ve Garanti Süresi de 3 Yıldı. Bende Seagate te RMA açıp Diski Gönderdim. PTT Kargo ile 23 TL Karşılığında Hollandaya 11 Ağustos ta RMA açıp 31 Ağustosta Göndermiştim Diski. Geçen Hafta Perşembe Seagateten Gelen Paket Elime Ulaştı. Bende Resimlerini Paylaşmak İstedim. HD Tune İle Yaptığım Testlerde Disk Saniyede 200MB ın Üstüne Çıkıyor Çok İlginç Bir Şekilde ve Bende buna Oldukça Seviniyorum :DDD

Kaç günde geldi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bounty Hunter

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet DOĞAN

Evet Arkadaşlar Sonunda Diskim Elime Ulaştı Ancak Fırsat Bulupta Yazamamıştım. Kısaca Özetlemek Gerekirse 2011 de Almış Olduğum Samsung HD103Sj disk bozulmuştu ve Garanti Süresi de 3 Yıldı. Bende Seagate te RMA açıp Diski Gönderdim. PTT Kargo ile 23 TL Karşılığında Hollandaya 11 Ağustos ta RMA açıp 31 Ağustosta Göndermiştim Diski. Geçen Hafta Perşembe Seagateten Gelen Paket Elime Ulaştı. Bende Resimlerini Paylaşmak İstedim. HD Tune İle Yaptığım Testlerde Disk Saniyede 200MB ın Üstüne Çıkıyor Çok İlginç Bir Şekilde ve Bende buna Oldukça Seviniyorum :DDD

Kaç günde geldi?

Ağustosun 11 iydi gönderdiğimde 29 mu 30 mu geldi

• quote:

Değişimi yapılan disk 3 Yıl değil hocam 3 ay garantili Her 3 yılda bir HDD sorunu diye değişime girerse Seagate batar yaw

ne batması usta ya :D en fazla su alırlar azıcık. 15 sene oldu kaç tane disk aldım kaç tane sattım müşterilerime. bu seferde onlar bana iade yapsınlar hep bana hep bana olmaz ama :)
  • seri numarasıyla sorgulatma yaptığımızda hiç bir bilgi çıkmayan hardiskleri yollasak ne olur
  • RMA formu doldurmadan nasıl göndermeyi düşünüyorsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.