Şimdi Ara

Arka Kapıdan Coax a Kablo Çekme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracim Focus 1.8Tdci 2004. Arkadaşlar internetten sipariş verdim jameson js 60. Buna arka kapıdan kabloyu nasıl çekerim. Ve bunu nasıl bağlamam gerekiyor. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz? + yı +ya -yi - ye baglicaz onu biliyorum. Ama başka dikkat edilmesi gereken noktalar var mı acaba? Geçen gün eniştemin 2000 palioya bizim ev tesisatindaki bass ı bağladık ama arkadaş palio beyinsiz sizin araba beyinli yakarsin tesisatı dedi içime kurt düştü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaanyeter -- 16 Eylül 2017; 11:42:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• palioda da beyin var ne alaka yani, ağzı olan konuşuyor, boşver herkesi dinleme. takacağın 2 tane oval kolon sonuçta , hoparlör kablolarını birbirine bile bağlasan anca teybin sigortası atar o kadar yani. arka pandizota uygun yuva açılacak, arka kapılardan +- dikkat edilerek döşemenin altından kablo çekilecek, oval kolonlara paralel olarak takılacak. seri bağlamaya gerek yok. paralel demek ++ ya, -- ye olacak şekilde bağlanır, 4 ohmda çalışır bu şekilde tüm hoparlörler.

• ecrasniann kullanıcısına yanıt
    Boşuna bağlatmaya para vermeye gerek yok yani. Teşekkürler. Bir sorum daha var. Adını bilmiyorum ama kabloyu içine geçirip hoparlöre taktığımız parçaya kendi aracın kendi hoparloruyle aldığım hoparlörü birlikte bağlayıp taksam birşey olur mu? Yoksa zaten öyle bağlamam mı gerekiyor. Bu işlemi nasil yapayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaanyeter -- 17 Eylül 2017; 2:12:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakaanyeter

Boşuna bağlatmaya para vermeye gerek yok yani. Teşekkürler. Bir sorum daha var. Adını bilmiyorum ama kabloyu içine geçirip hoparlöre taktığımız parçaya kendi aracın kendi hoparloruyle aldığım hoparlörü birlikte bağlayıp taksam birşey olur mu? Yoksa zaten öyle bağlamam mı gerekiyor. Bu işlemi nasil yapayım

pandizota yuva açılacak, bunu kendiniz yapamayabilirsiniz. daha önce kapı döşemesi sökmediyseniz baya zorlanabilirsiniz. durum sadece hoparlör bağlamak değil, hazırlık evresi zahmetli biraz. 2. sorunuzu anlamadım.

Demek istedigim şu tek tek anlatiyim. Hoparlörün çıkışlarına teypten gelen kabloyla aldıgım hoparlörün kablolarını birbirine bağlayıp mı takayım

• quote:

Demek istedigim şu tek tek anlatiyim. Hoparlörün çıkışlarına teypten gelen kabloyla aldıgım hoparlörün kablolarını birbirine bağlayıp mı takayım

evet

Çok sağol senden başka ilgilenen olmadı valla internette de sorularimin cevabi yoktu eyvallah

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Çok sağol senden başka ilgilenen olmadı valla internette de sorularimin cevabi yoktu eyvallah

bişey değil kolay gelsin

• hakaanyeter H kullanıcısına yanıt
    Teypten kapıdaki hoparlörlere kablo geliyor ve bağlı,, kapıya girmeden önceki yerden döşemenin altındaki yerden + ve eksi sağ kapı dan sağ oval hoparlöre,, sol kapıdan sol oval hoparlöre ,,

Benim tavsiyem ovallere kablo gitsin, kapı hoparlörü iptal olsun,,, sadece ovaller çalışsın,,, diğer türlü 4 ohm dan, 2 ohm a düşer ses çıkışı,, teyp ses anfisi zorlanabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Teypten kapıdaki hoparlörlere kablo geliyor ve bağlı,, kapıya girmeden önceki yerden döşemenin altındaki yerden + ve eksi sağ kapı dan sağ oval hoparlöre,, sol kapıdan sol oval hoparlöre ,,

Benim tavsiyem ovallere kablo gitsin, kapı hoparlörü iptal olsun,,, sadece ovaller çalışsın,,, diğer türlü 4 ohm dan, 2 ohm a düşer ses çıkışı,, teyp ses anfisi zorlanabilir

paralel bağlarsa 4ohm, seri bağlarsa 2ohm a düşer. paralel bağlayacağı için 4 ohm olur her ikiside. tabi tercih meselesi, bir çıkışa 2 hoparlör takmak tercihim değildir, arka kapıdakiler iptal edilebilir.
    Ben anlamadım durumu, bir yerde hata var..
    Seri ve paralel durumunu karıştırdığınızı düşünüyorum, açıklık getireyim duruma

Kapıdaki hoparlör 4 ohm ise, buna + ve eksi paralel bir adet daha hoparlör bağlanırsa yük 2 ohm olur.
    A B teyp çıkışı,, R ler hoparlör.
    http://evdeteknik.com/images/seribag.jpg
    seribag , paralel bag.jpg olmalıydı
    4*4 = 16

4+4 = 8. = 16/8 = 2 ohm.

+ < +

-- < --

Eğer seri bağlanırsa teyp +, > +/- > +/- > teyp --,, 4+4 = 8 ohm olur.

http://www.elektromania.net/images/temel_elektronik/rezistor_seri_bag.JPG
    U teyp çıkışı , R ler hoparlör.

Sizin dediğiniz , paralel bağlanınca değerin artması kondansatörler için geçerli,,

Kondansatör seri bağlanırsa 1f > 1f = 0.5 F olur,,

Paralel bağlanırsa 1f + 1f = 2f olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 23 Eylül 2017; 11:51:27 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.