Şimdi Ara

Arka koltuk havalandirmasi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
8.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabistan'da yaşıyorum ve çöl sıcaklarında sık sık uzun yol yapıyorum. Benim için çok gerekli bir donanım, ne kadar ayarlanabilir olursa o kadar iyi. Buraya gelen araçların çoğu iyi soğutma sistemine sahip olduğu için arkada da gayet iyi iklimlendirme yapılabiliyor.

Bu donanım olmazsa arka tarafın soğuması için önde fırtına koparmak gerekiyor ve bu sefer öndeki sürücü ve yolcu üşürken arkadaki anca ideal serinliği hissediyor. Ama arkada iklimlendirme olduğunda arkadaki yolcu da kendi ayarını ayrıca yapıyor. Hem kabin daha verimli bir şekilde soğuyor hem de araç içindeki herkes serinlemiş oluyor. Hatta bazı Suv'lerde ve Mpv'lerde 3 bölgeli olanları da oluyor o daha da iyi.

Sözünü ettiğim deneyim E ve üzeri sedan, Fullsize Suv ve fullsize mpv için geçerli. B segmenti araçta çok elzem olacağını düşünmüyorum. Türkiye'de çok sıcak olan şehirlerde işe yarayacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 22 Mart 2019; 6:10:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Polestar191

Arkadaşlar 60-70,sene öncesine kadar insanlar at eşşek sırtında gidiyordu abartmayın şu bebek olaylarını insan bünyesi düşündüğünüzden daha dayanıklı çocuklarınızı doğadan kopuk büyütmeyin size tavsiyem
    araç arka havalandırma e segmentinde işe yarıyor.
    olsa iyi olur ama aman aman Bi faydasıda yok zaten debisi havanın arkaya gelene kadar azalıyor
    Uzun zamandır gördüğüm en boş ve saçma mesaj
    Nasıl ise yaramıyor ya ?
    Vw golf
    Bmw 1
    Bmw 3
    Hepsinde var arka havalandırma oldukça da ise yarıyor
    Arkada oturanlar sıcaktan pişsin kışında Soguktan dönsun mu?
    Ne demek ise yaramıyor ?
    Arka havalandırma olmayan araba coptur 5 kuruş verip almam
    Opel astra k gibi mesela

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Audi a4’de 3 bölge klima var arkası da on gibi çalışıyor çok başarılı

• eski jetta'mızda vardı. bilmiyorum ne kadar gereklidir. görüntü olarak güzel duruyordu. önde klima açıkken azıcık bir hava geliyordu ama öyle ahım şahım değil.

dayımda 2004 w211 var. onda da var ama altında tuşlar ve ekran var, derecesi ayarlanıyor. sanırım o üst düzey bir sistem...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Uzun zamandır gördüğüm en boş ve saçma mesaj
    Nasıl ise yaramıyor ya ?
    Vw golf
    Bmw 1
    Bmw 3
    Hepsinde var arka havalandırma oldukça da ise yarıyor
    Arkada oturanlar sıcaktan pişsin kışında Soguktan dönsun mu?
    Ne demek ise yaramıyor ?
    Arka havalandırma olmayan araba coptur 5 kuruş verip almam
    Opel astra k gibi mesela

Alıntıları Göster
    Yaşın genç delikanlı boş boş konuşma

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    gereksiz olur mu? arkada havalandırma olmadığında öndekiler klimayı fazla açıp donmak zorunda kalıyorlar arkadakiler de biraz serinleyebilsin diye. stilo'nun bile arka havalandırması iyi üflüyor cls'nin kötü üflemesine imkan yok.
  • Aracın komple taban, tavan ve kapı yalıtımının daha önemli olduğunu düşündüren donanımdır.
  • A ve B sınıfında bulunmayan bir donanım fakat C ve üstü sınıflarda insan bu özelliği arıyor. Otomatik Yağmur sensörü yada far oyuncaklarından daha önemli bir özellik.

• TSI motor ilk 1 2 km de ısınıyor ve arka havalandirmadan çok tatlı bir sıcak hava geliyor. Arka yaşam alanı konforu için gerekli bir özellik.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

eski jetta'mızda vardı. bilmiyorum ne kadar gereklidir. görüntü olarak güzel duruyordu. önde klima açıkken azıcık bir hava geliyordu ama öyle ahım şahım değil.

dayımda 2004 w211 var. onda da var ama altında tuşlar ve ekran var, derecesi ayarlanıyor. sanırım o üst düzey bir sistem...
    W211 in ki bambaşka bir sistem. Hem orta kolcakta hem de B stunlarinda olmak üzere toplam 4 adet menfez mevcut. Efsanevi bir sistemdir mersolarinki.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

W211 in ki bambaşka bir sistem. Hem orta kolcakta hem de B stunlarinda olmak üzere toplam 4 adet menfez mevcut. Efsanevi bir sistemdir mersolarinki.

Alıntıları Göster
    sanırım opsiyon. bütün w211'lerde yok. bazı 211'lerde sadece ortada iki tane havalandırma var ekran da yok
  • Ne kadar da sostetik oldu bu toplum anlamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

sanırım opsiyon. bütün w211'lerde yok. bazı 211'lerde sadece ortada iki tane havalandırma var ekran da yok

Alıntıları Göster
    Classic ve Elegance lar da yok. Sadece Avangarde donanımda var sanırım.

• Bir çok otomobil eğer f segmenti bir s class veya 7 kasa vb değilse zaten sunduğu yaşam alanı oldukça küçük. Isınma öyle böyle tüm noktalarda sağlanıyor. Gel gelelim benim şahsi düşüncem d segmenti bir araç alıyorsam arka klima üfleme menfezleri olmalı. Yani en azından ben alırken bakıyorum bu noktaya.
  • Ayaktan verince Koltuk altı boşsa arkaya gidiyor.
    20-30 m2 odayı ısıtmıyorsunuz 3-4m2 yer için çokta abartmaya gerek yok.

zaten arkada olan ızgara kolçağın orada oda ortaya üflüyor zaten.
    onun ortaya üflediği yere, konsoldaki ızgara zaten üflüyor.

bu arada arac çok soğuksa motor ısınınca ilk etapta 27-28 derece aracı 5 dk falan ısıtırım, bu dakkalardan sonra fazla ısı kişiyi uykuya götürebiliyor ve mayıştırıyor bunun önüne geçmek içinde, ısıyı 25 dereceye ve fan hızınıda düşürüyorum, bölgeyide ayaklar yapıyorum yoksa konsoldan yüzüme gövdeme gelen sıcak hava rahatsız ediyor. böylece daha konforlu bir sürüş oluyor yani ne çok bunalıyorum ne de üşüyorum. sürekli yüksek sıcaklıkta seyahat aslında rahatsız ediyor.
  • Probable_error P kullanıcısına yanıt
    Yeni corolla in en baz paketinde bile mevcut. Kışın çok önemli değil ama yazın gerçekten onemli bir olay. Olması tabi ki tercih sebebidir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bağımsız süspansiyon bir araçta ne kadar önemliyse bu donanım da o kadar önemlidir.Yani olması araç için bir artıdır ama olmazsa olmaz bir donanım asla değildir.Bağımsız süspansiyonu yere göğe sığdıramayıp buna gereksiz demek kıvırmaktan başka birşey değildir.Mesela benim bravoda var ve çok işe yarıyor.Bizimkiler her arkaya bindiğinde ayarını kontrol eder kapalı ise mutlaka açtırırlar.Ön havalandırma ızgaraları yönleri ayarsızsa ya da önde oturanlar varsa arkaya hava yeterince ulaşmıyor.Ama dediğim gibi olmazsa olmaz donanım değildir.

• EmreGLC kullanıcısına yanıt
    zenginleşiyoruz

diyoruz inanmıyorlar bir de itiraz ediyorlar daha da fakirleşiyoruz diye, inka ediyorlar resmen nimeti
  • Araçta minumum 3 bölge klima olmadığı sürece pek faydası olacak birşey değil

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.