Şimdi Ara

arkadas ısrarla arabayı emanet aldı 2000 km gidecek (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşim hem arabanı vermişsin hemde yok döverim yok sildim zaten gelsin o yoluna ben yoluma diyosun. Verme o zaman başından kotu ol. Bir insana birşey için ilk başta hayır dersen o gün kötü olursun ama bir daha senden o şeyi istemez, ama sen o istediği şeyi verip verip bir keresinde vermezsen yine kötü olursun. O yüzden başından hayır demek en mantıklısıdır her zaman.
  • ne kadar basit insanlar var su dunyada. o arkadaş benim sözüm seni nasil tanimamiş bunca zaman senin gibi bir adamdan araba almiş. mezara götürüsün arabayida ölünce
  • araba şahin mi? şahin değilse nasıl verdiniz anahtarı 2000km için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Gecmis olsun. Kiymetini hectim trafik kazasi vs gibi durumlarda trafik sigortasi ve kasko arac sahibi ve 1. Derece yakinlarinin masrafini karsilar. Yani bir kaza durumunda tum para sizden cikar. Olumlu bir kazaya karismasi durumunda yuzbinlerce liryi cebinizden odersiniz. Eviniz barkiniz neyiniz varsa gider. Bilginiz olsun

Böyle birşey oldugunu sanmıyorum. Şirket araçlarını herkes kulanabiliyor. Detaylı bir şekilde açar mısınız ? Şayet böyle ise aşırı mantıksız bir olay
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet-UA

Kardeşim hem arabanı vermişsin hemde yok döverim yok sildim zaten gelsin o yoluna ben yoluma diyosun. Verme o zaman başından kotu ol. Bir insana birşey için ilk başta hayır dersen o gün kötü olursun ama bir daha senden o şeyi istemez, ama sen o istediği şeyi verip verip bir keresinde vermezsen yine kötü olursun. O yüzden başından hayır demek en mantıklısıdır her zaman.

Buna benzemis

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: omcool

quote:

Gecmis olsun. Kiymetini hectim trafik kazasi vs gibi durumlarda trafik sigortasi ve kasko arac sahibi ve 1. Derece yakinlarinin masrafini karsilar. Yani bir kaza durumunda tum para sizden cikar. Olumlu bir kazaya karismasi durumunda yuzbinlerce liryi cebinizden odersiniz. Eviniz barkiniz neyiniz varsa gider. Bilginiz olsun

Böyle birşey oldugunu sanmıyorum. Şirket araçlarını herkes kulanabiliyor. Detaylı bir şekilde açar mısınız ? Şayet böyle ise aşırı mantıksız bir olay

şimdi şöyle açıklayayım.
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22422709.asp

haberi okuduysanız devam edeyim.

burada trafik kanunu 85. maddeden bahsediyor
    "Bir motorlu aracın işletilmesi bir kimsenin ölümüne veya yaralanmasına yahut bir şeyin zarara uğramasına sebep olursa, motorlu aracın bir teşebbüsün unvanı veya işletme adı altında veya bu teşebbüs tarafından kesilen biletle işletilmesi halinde, motorlu aracın işleteni ve bağlı olduğu teşebbüsün sahibi, doğan zarardan müştereken ve müteselsilen sorumlu olurlar."

bu ne demek ?
    aracınızı verdiniz, kaskolu trafik sigortalı araç. verdiginiz adam kaza yaptı. elektrik direğine çarptı yıktı, kamu zararı olustu, elektrikler kesildi 50 milyar kamu borcu çıktı. trafik sigortası ödemez. kasko da 1. derece akraban olmadıgı için ödemez. bu zarar cebinden çıkar. araç sahibi öder. çünkü kanun , araç sahibi de kazayı yapan kadar suçludur der.
    hele ölümlü kazaya karışırsa hiç anlatmiyim.

kiralama durumunda, sözleşmede yer alan "Sözleşmenin akidi olarak hareket eden KİRAYA VEREN ve KİRALAYAN tüm yükümlülüklerini karşılıklı birbirlerine taahhüt edip kabul ile imzalamışlardır." maddesi yer alır.
    bu maddede kiralayan şirket, tüm haklarını ve sorumluluklarını kiralayana devretmiş olur. bir kaza anında sorumlu kim ? kiralayan. bütün hak ve sorumluluk onda çünkü.
    kralama işleri de boyle.
    iyi akşamlar

edit: şirket sahipleri arac ile ilgili bir kağıt imzalatırlar. tüm sorumluluğu birine kitlerler yani. buna aracı zimmete vermek denir. şirketler de genelde bildiğiniz standart kasko poliçesi yapmazlar. büyük ve kapsamlı poliçeler genelde oluşabilecek tüm sorunları kapsayacak biçimde yapılır. bu yuzden de genelde kaza yapana veya şirkete birşey olmaz. bu yuzdendir ki , bireysel aracınızın kaskosu 1250 tl tutuyor ise, kurumsal kaskolar 4-5 bin tl senelik tutarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 27 Mayıs 2015; 0:04:37 >

• Olan olmuş aracı teslim aldığınız da depo dolu şekilde teslim etsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • csb
  • quote:

quote:

quote:

şimdi şöyle açıklayayım.

"Bir motorlu aracın işletilmesi bir kimsenin ölümüne veya yaralanmasına yahut bir şeyin zarara uğramasına sebep olursa, motorlu aracın bir teşebbüsün unvanı veya işletme adı altında veya bu teşebbüs tarafından kesilen biletle işletilmesi halinde, motorlu aracın işleteni ve bağlı olduğu teşebbüsün sahibi, doğan zarardan müştereken ve müteselsilen sorumlu olurlar."

bu ne demek ?
    aracınızı verdiniz, kaskolu trafik sigortalı araç. verdiginiz adam kaza yaptı. elektrik direğine çarptı yıktı, kamu zararı olustu, elektrikler kesildi 50 milyar kamu borcu çıktı. trafik sigortası ödemez. kasko da 1. derece akraban olmadıgı için ödemez. bu zarar cebinden çıkar. araç sahibi öder. çünkü kanun , araç sahibi de kazayı yapan kadar suçludur der.

kiralama durumunda, sözleşmede yer alan "Sözleşmenin akidi olarak hareket eden KİRAYA VEREN ve KİRALAYAN tüm yükümlülüklerini karşılıklı birbirlerine taahhüt edip kabul ile imzalamışlardır." maddesi yer alır.
    bu maddede kiralayan şirket, tüm haklarını ve sorumluluklarını kiralayana devretmiş olur. bir kaza anında sorumlu kim ? kiralayan. bütün hak ve sorumluluk onda çünkü.
    kralama işleri de boyle.
    iyi akşamlar

edit: şirket sahipleri arac ile ilgili bir kağıt imzalatırlar. tüm sorumluluğu birine kitlerler yani. buna aracı zimmete vermek denir. şirketler de genelde bildiğiniz standart kasko poliçesi yapmazlar. büyük ve kapsamlı poliçeler genelde oluşabilecek tüm sorunları kapsayacak biçimde yapılır. bu yuzden de genelde kaza yapana veya şirkete birşey olmaz. bu yuzdendir ki , bireysel aracınızın kaskosu 1250 tl tutuyor ise, kurumsal kaskolar 4-5 bin tl senelik tutarlar.

Siz tüzel kasko poliçelerine de değinmişsiniz fakat 2. paragraftaki mesajınız için yazmak istedim.
    Bireysel kasko poliçelerinde eğer tek şoför indirimi alınmamışsa;
    bahsettiğiniz hasarlar ve tazminatlar , aracı kullanan 3. şahıs dahi olsa
    İhtiyari mali mesuliyet teminatı ile ödenir.

Hatta yeri gelmişken ekleyeyim, kasko poliçesi düzenlenirken,
    poliçede manevi tazminat taleplerinin teminat altına alınmasını sağlamak gerekir.
    Görüyorum birçok arkadaşımın poliçesinde bu teminat alınmamış.
    Ölümlü vb kazalarda karşı tarafın kan parası yani manevi tazminat talebini bu şekilde karşılayabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chronos_ -- 27 Mayıs 2015; 1:34:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben il dışında iken ikinci aracımı bir arkadaşım rica etti cenazeleri varmış memlekete gitmek istedi bende kıramadım verdim.. 2 hafta aracım arkadaşta kaldı Kırşehir Trabzon arası 3 kere gitti geldi ortalama git gel 1500 km toplamda araç ile 1500+1500+1500+500=5 bin km yol yaptı aracı teslim aldığım zaman bakımı yeni yapılmış ön lastiklerim yeni arkaların durumu kötü idi 2 tane yeni lastik almış pasta cilası atılmış içi dışı tertemiz hatta süper temiz bir vaziyette verdi hatta sis lambasının birisi kırıktı onuda trabzonda çıkma alıp halletmiş arkadaş var arkadaş var diyorum.. Hatta depo yarım düzeyinde idi bana full depo teslim etti ben mahçup oldum işte.. iyiki vermişim diyorum eş dost kolay kazanılmaz..! Yani ben hiç demedim acaba kaza mı yaptı yoksa hor mu kullandı diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoctorEconomy -- 27 Mayıs 2015; 2:21:01 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 km yola emanet araba ha otobüsü kim kullanıyor acaba

• Yerinizde olsam calinti uhbari yaoarim :)

• Klişe bir söz vardır at,avrat,silah diye o hasepten otomobil,motosiklet gibi bilimum araçlar emaneten verilmez.İster uzun süreli kullanım olsun ister kısa süreli.

İyilikten maraz doğar,arkadaşın gider bir motorcuyu öldürür,yayayı ezer Allah korusun tabi ama olur mu olur sonra ömür boyu uğraşırsın ne paran yeter ne de tinsel gücün yeter,hadi yetti diyelim yinede ayan bir şekilde çok yıpranırsın,üstüpüye dönersin ne gerek var dertsiz başına dert alıyorsun ilk sayfadaki mesajlarına bakarak şöyle bir çıkarımda bulundum ki bu adam kıramayacağın biri değil yok dövdürürüm yok zorla aldı falan diyorsun böyleyse aranız ona zaten arkadaşlık denmez hasılmlığın bir ramak altı denir.Bu ahvalde'de araç falan verilmez.

Şöyle olur müspet konuşan sizinde kıramayacağınız bir arkadaşınız varsa onun işini görmek için hep beraber binersiniz nereye gidilecekse siz götürürsünüz o olur.Gerisinin sonunda mümakillerin gelmesi olası :)

• aracı kimin istediği önemli. Gözünüz arkada kaldığına göre pek can ciğer bir arkadaş değil bu , keşke vermeseydiniz.
  • Geçmiş olsun, günlük bekliyoruz.
  • osmann935 kullanıcısına yanıt
    Yaşınız kaç?

• Emanet araç vermek demek dertsiz başınıza dert almak demek adam eğlenmeye gidiyor yani anlayacağın başkasının ki ile gerdeğe girilmez araç kiralama şirketleri var onca arkadaşlığınızı gözden geçirmeye gerek kalmadan olayı bitirin tek dua nız kazasız belasız geri gelsin aracın halini boşverin hele birde ölümlü kazaya karışmaması için yatın kalkın ayrı dua edin veya en basiti çalıntı ihbarı yapın 2 güne gelecekti gelmedi deyip en azından sorumluluktan kurtulursunuz ben hayatta böyle bir şeye evet demezdim

• quote:

quote:

quote:

şimdi şöyle açıklayayım.

bu ne demek ?

kralama işleri de boyle.
    iyi akşamlar

Bu dediğinin gecerliliği yok biz şirkette aracı veriyoruz pazarlamacıya kaza da yaptılar gecmişte kaskoda bi sıkıntı hiç olmadı

• Araba pis iş. En güzeli kapının önünde durması. Çok ihtiyaç olur ise yakın ''DOST''larıma veririm. Onlarda bu konuda hassas oldukları için beni atar mısın derler (:

Yine ihtiyacı olan oradan buradan tanıdığım arkadaşlar ise zati teklif edemezler

Düğünü olacak yakın sayılır bir arkadaş araç istedi. Hatta istemedi ihtiyaç olur ise söyle mutlaka diye ben ısrar ettim. İşini hallet getir diye. Manisa'da çeşit yok İzmir'e gider gelir. Otobüslerde yenge ile rezil olmasınlar diye.

Aldı bir gün arabayı. 2 gün onda kaldı. Hiç sorun değil. 3 gün kalsın isterse.

Lakin araç döndüğü vakit ön solda sürtük, koltukta yırtık, 30 lira park parası ile karşılaştım (: Benim gül gibi baktığım araç ile eşya taşımış. Arka koltukta hemde. Şimdi ne yaparsın. Para pul çizik önemli değil. Bir şekilde hallederim. Ama bir söyle en azından değil mi? Depoyu söylemiyorum bile.

2 gün sonra tekrar araç istedi. Sana araba falan vermem olum ben dedim şakayla karışık. O da ses etmedi yaptığının farkındaydı çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Agorian

Adam balayına emanet arabayla çıkıyor. Yol masrafları için yolcu arıyor. Kardeş kusura bakma ama arkadaşınız otele para vermez. Arka koltuğu kullanır gibi bir his var. Bence arabayı alınca iç dış tazzikli suyla yıkatın

İşin dahada ilginci başkasının ki ile gerdeğe girmiş arkadaşı nedir ya 2000 km araba ben 2 km ye araba vermem

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.