Arkadaşlar bende bir Asus n56vz laptop var. Format attım win8 i yeniden kurduk. Daha sonra Cd den başlamasın diye bios'a girdim ama HDD falan çıkmıyordu bende internetten baktım Restore Default dersen olur diyenler vardı onu dedim şimdi biostan çıkıyorum siyah ekran geliyor yine bios'a atıyor ve laptop bana lazım nasıl çözerim bu meseleyi çok önemli
Kardeşim sen windows kurabilmek iççin ufei biıos ayarlarını bozmuşşun anladığım kadarıyla ve pc açılırken bıos boot bölümleri yada bıos ana ekranı gelir. bence sen bıos un uefi ayarlarını tekrar eski haline gatır hem sorunu çözmüş olursun hemde pc açılışınızı hızlandırmış olursunuz. saygılar. olmaz ise tekrar görüşelim.
quote:
Orijinalden alıntı: tugra55
Kardeşim sen windows kurabilmek iççin ufei biıos ayarlarını bozmuşşun anladığım kadarıyla ve pc açılırken bıos boot bölümleri yada bıos ana ekranı gelir. bence sen bıos un uefi ayarlarını tekrar eski haline gatır hem sorunu çözmüş olursun hemde pc açılışınızı hızlandırmış olursunuz. saygılar. olmaz ise tekrar görüşelim.
Kardesim formatı ben atmadım da dediğin gibi oldu sanırım ama tekrar eskihaline nasıl getiririmbilmiyorum. Ben bu soruyu yazdıktan sonra biraz kurcaladım açıldı sonrabiosu güncelleyim dedim son bios güncellemesini yükledim yine aynı hata oldu kaldım böyle napcam bilmiyorum resimlerini falan atsam yardım edebilir misin :/
Bıos ların içihep değişik ve karışıktır. ben genel olarak anlatayım. advanced bölümünde yada security bölümlerinde ulaşabilrisiniz. bu bölümlerin altında security boot u enable yapınız bıos u f10 yada f4 den kaydetip yeniden başlatın bakalım olmazsa bıos un fotolarını isticem.
Kardes valla zaten enable durumdaymıs ben fotoları atayım istersen bakarsan ya zaten çoğu şeyi değiştiremiyorum bile pasif durumda seçilemiyor.
security bölümünden \\\\\ I\O ınterface bölüümede bk ordan eneble yapabilceğin boot olması gerek. OLMAZSA en son olan save exit bölümündekki restore yi yapıp tekrar başlat eğer olmadı tekrar bakalım.
quote:
security bölümünden \\\\\ I\O ınterface bölüümede bk ordan eneble yapabilceğin boot olması gerek. OLMAZSA en son olan save exit bölümündekki restore yi yapıp tekrar başlat eğer olmadı tekrar bakalım.
Enableyapacak hiçbir seçenek çıkmıyor resimdeki gibi unlock lock çıkıyor sadecerestore de yapıyorum yinefarketmiyor bios geliyo karsıma olacakişdeğil ya
security boot u disable yap kardeşim ve tekrar bıos a girve boot bölümünde hdd vecd vs.olan aktifolacak ordan 1 bölümüne hddyi getir ve kaydt yeniden bbaşlat
security i disabled yapıyorum boot bölümümde hdd cd falan hiç çıkmıyor kardes yalnızca sana ilk göndermiştim o fotolardaki gibi fast boot ile launch CSM çıkıyor başka hiçbirşeyi değiştiremiyorum
quote:
security boot u disable yap kardeşim ve tekrar bıos a girve boot bölümünde hdd vecd vs.olan aktifolacak ordan 1 bölümüne hddyi getir ve kaydt yeniden bbaşlat
Yardımıniçin sağol abi teşekkür ederim hallettik sayılır :)
arca01
kullanıcısına yanıt
Fast boot'uda deaktif etmelisin birşekilde sonra imzamdaki Win7 Anakonusunda format anlatımı var bios ayarları dahil bir gözat.
önemli değil kardeşim irtibatı koparmayalım görüşmek dileğiyle..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme