arkadaslar istanbul unıversitesınde ıktısat okuyorum,sınavsız ıkıncı unıversiteyı okumak ıstedım ıkı yıllık olarak dıs tıcaret nasıl ? onerirmısınız ? iktisadın yanında ıs yaparmı diye sorım dedım sımdıden saolun
takip edelim lazım olur
yok mu beyler bilgisi olan dıs tıcaret okuyup ıssız kalan cok ama ne bılım ya kafam karısık
Dış ticaret mezunuyum. Bulunduğunuz şehirde gümrük varsa gümrük müşavirliklerinde veya dış ticaret yapan firmalarda ara eleman olarak işe başlarsınız gümrük dairesi, nakliye firmaları ve ofisiniz arasında belge kuryeliği yaparsınız en başta sonra yavaş yavaş beyanname falan yazarsınız belge takibi yaparsınız ama ilk başta getir götür iş yaparsınız.
quote:
Orijinalden alıntı: Hyperchondriac
Dış ticaret mezunuyum. Bulunduğunuz şehirde gümrük varsa gümrük müşavirliklerinde veya dış ticaret yapan firmalarda ara eleman olarak işe başlarsınız gümrük dairesi, nakliye firmaları ve ofisiniz arasında belge kuryeliği yaparsınız en başta sonra yavaş yavaş beyanname falan yazarsınız belge takibi yaparsınız ama ilk başta getir götür iş yaparsınız.
pekı su anda bu işimi yapıyorsun
Onun yerine kursa git daha iyi.Kimse o dış ticaret diplomasına itibar edip işe almaz.Elindeki iktisat diploması aynı işi görür.100-200 saatlik dış ticaret kursları var aöf dış ticaretten çok daha faydalı olur. Örgün ile okusan 2 yıllık dış ticaret sadece üniversiteye bakan birşey değil.
Şuan dgs ile 4 senelik ekonomi okuyorum mezun olup çalışan arkadaşlarım bu işleri yapıyor.