Şimdi Ara

### ARKadaşLAr..Bi fikir VerirmisiniZ ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bnm geforce 5500 fx 256mb ekran kartım war..online oyunlar oynuorum..knightonline ve silkroad gibi.. ekran kartından mıdır yoksa fan dan mıdır bilmiorum ama..bilgisayar restart atıo..fan dan ses gelio.. bikere fanı deiştirttim ve temizlettiim içini bilgisayarın.ama bikaç ay sora gene aynısı oldu..

budurumda bnm ekran kartımı almam lazım yoksa fan mı..yeni fan da da aynı olayı tekrarladı..şunu anlamıorum net cafelerde 7/24 açık olunca bilg bişi olmuo..

önerileriniz warmı bu konuda?

şimdiden tşkler

• quote:

Orjinalden alıntı: nvrenough

bnm geforce 5500 fx 256mb ekran kartım war..online oyunlar oynuorum..knightonline ve silkroad gibi.. ekran kartından mıdır yoksa fan dan mıdır bilmiorum ama..bilgisayar restart atıo..fan dan ses gelio.. bikere fanı deiştirttim ve temizlettiim içini bilgisayarın.ama bikaç ay sora gene aynısı oldu..

budurumda bnm ekran kartımı almam lazım yoksa fan mı..yeni fan da da aynı olayı tekrarladı..şunu anlamıorum net cafelerde 7/24 açık olunca bilg bişi olmuo..

önerileriniz warmı bu konuda?

şimdiden tşkler

Dostum makinenin restart atmasının birçok sebebi olabilir.
    Direk oyun oynuyorum diye ekran kartından olacağını düşünme.
    Oyun esnasında ekran kartı + cpu + ram + anakart olmak üzere hepsi bir bütün şeklinde çalışır. Yani bunlardan birinin aşırı ısınması restart atmaya yeterlidir.
    Bence sen everst,hmonitör gibi sıcaklık ölçen programlarla veya kendi anakartının programı varsa sıcaklıkları takip et.
    Biraz oyun oyna ve hemen cpu-anakart sıcaklıklarına bak. Şayet normalse ekran kartının sıcaklığına bak. Ekran kartının sıcaklık gösterme gibi bir yeteneği yok ise elinle kontrol edeceksin.

Aşırı ısınan parçayı bulduktan sonra işin kolay artık.

Sen ısınan parçayı bul tekrar yardımcı olmaya çalışayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XDiscovery -- 21 Haziran 2006; 12:35:26 >

• tşkler hocam..çok sağol..
  • Evet XDiscovery arkadaşa katılıyorum. Bu olay illede fandan veya ekran kartından olacak değil. Birde sanırım o ekran kartında sıcaklık gösterme yeteğini yok. Elinle kontrol etmen gerekiyor.(Tabi sen sonradan sensör koymadıysan)
  • Ben sana bişi diyeyim mi benimde başıma böle bi olay geliyordu. 3-4 ay boyunca fazla önemsemedim pc nasılsa eski dedim ama sürekli restart atmaya başladı fln. tüm parçaları denedim sıcaklıklara fl bakıyom testler yapıyorum herşey normal. sonra laptop bilgisayarın bağlı olduğu uzatmaya takılıyken dikkatimi bişi çekti uzatmadan sesler geliyor ve laptop 1 sn liğine pil i kullanmaya başlıyordu. Sonra uzatmayı değiştirdim ne pc bidaha restart attı nede başka bi sorun oldu
    Bence sende bi kontrol et
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.