Şimdi Ara

arkadaşlar frameler ile ilgili bir problemim var yardımcı olabilir misiniz ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi ben bir tasarım yapıyorum yalnız bunu cdye yazıcam localde çalışması lazım, ürün kataloğu şeklinde dağıtacağız. ben sayfayı top ve main frame şeklinde ikiye böldüm dw ile üst kısma flash ile yaptığım bir menü koyuyorum butonlara tıklandıkça mainframe ye istediğim sayfalar gelsin istiyorum. flashta menü butonlarına şu şekilde link veriyorum.

on(press) {
    getURL("slide1.swf","main.htm")
    {

şeklinde veriyorum çalışıyor link ama şöle bir olay oluşuyor mainframede yani ortada açıcağına yeni bir sayfada açıyor acaba bu problemi nasıl çözerim. yardımcı olursanız sevinirim. herkese iyi çalışmalar.

• on (release) {
    getURL("album/album.html", "_blank");
    }

hocam normalde sadece flash çalışırken bu kod pop-up pencerede açar...

sendeki kodun bunu yapmaması lazım...

ama flash animasyonun (main.fla dosyası) içinde actions ta

örnek:

on (release) {
    _root.page = 6;
    tellTarget ("_root") {
    gotoAndPlay(116);
    }
    }

gibi... butona kodu işlediğinde istediğin bağımsız swf'nin diyelim main'in 116ncı frame'inde belirlediğin yerde açılmasını sağlayabilirsin. O sw'yi publish ile diyelim sample-6 olarak index'e çevirdiğinde
    main içeridinde çalışacaktır...

en üstteki kodu yazmadıkça, butonun tıklandığında yeni bir pop-up açmamasılazım.

Bilmiyorum biraz karışık mı anlattım...

Kolay gelsin...

• on (release) {
    getURL("album/album.html", "_blank");
    }

album/album.html kısmını anlıyamadım yalnız

on (release) {
    _root.page = 6;
    tellTarget ("_root") {
    gotoAndPlay(116);
    }
    }

bu bölümde de 116 dediğin kısım için ben framelere 1 2 3 şeklinde mi isim vereyim localde yeni sayfada açıyor bende çıldırıyorum valla çok canım sıkıldı yarına yetiştirmem gerek yapıyorum yapıyorum menü bir sayfada slide dosyaları yeni bir sayfada açılıyor. flashta çok iyi değilim anlattıklarını tam anlıyamadım :(

gokhan.emir@hotmail.com msn adresi istersen bir printscreen yolluyayım yardımcı olursan sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kardanayi -- 25 Ocak 2007; 16:31:30 >
  • bu arada ben bunu html içinde açıcam arkadaşım yanlış anlatmıyım slide1.swf yerine index1.htm yazdığımda da aynı şeyi yapıyor localde yeni pencedere açıyor
  • Dostum ben flash mainde swf içine başka swf çağırmayı anlattım.

Sorununu yanlış anlamışım heralde, özür dilerim.
    Çözümün bu olduğunu sanmıyorum ama; dream-weaver^da hazırlarken (gerçi dw'la pek fazla ilgilenmedim şu ana dek) çağırdığın her sayfaya menüyü atman gerkiyor olabilir. Bir de öyle dene istersen ...
    Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keskinomerkeskin -- 25 Ocak 2007; 18:49:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.