Şimdi Ara

Ping ile ilgili birkaç sorum olacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar. Yardımcı olmaya çalışanlara şimdiden sonsuz ama sonsuz teşekkür ediyorum.

Benim 2 adet problemim var. Daha doğrusu merak ettiğim konu.

Birinci problemim şu şekilde: Ben "cmd" üzerinden bazı sitelere ping atıyorum. Ancak bazı sitelerde hiçbir şekilde "request timed out" hatası vermez iken bazılarında ise 10 dakikada 1, bazen 20 dakikada 1, bazen 30 dakikada 1 bu şekilde bir hata alıyorum.

Örneğin google'a ping atarsam hiçbir şekilde "request timed out" hatası almıyorum. Ancak örneğin mynet.com veya cesur.net gibi sitelere ping atarken bu request problemini yaşıyorum. Uzun süre kontrol ettiğim zamanlar da oldu. Örneğin hiç gözümü ayırmadan 1 saat baktığım zamanlar da oldu. Google'da bu hiç yaşanmazken (muhtemelen youtube, twittter, instagram vs. bunlarda da yaşanmaz) diğer sitelerde en az 1 kez yaşıyorum.

Kabloluda da kablosuzda da durum aynı ve binamız yeni. Altyapısı ile alakalı olacağını da sanmıyorum. Altyapı ile alakalı olsa sanırım google'a da ping gönderirken aynısı olurdu. Bilgisayara yeni format attım, modemi resetledim, cmd üzerinden bazı komutları yazdım, ethernet driver güncelledim. Hiçbir şekilde çözemedim.

Sizin fikriniz nedir acaba? Sizde de bu şekilde midir? (Ama uzun süre bakmanız lazım zaman ayırır mısınız bilemiyorum)

İkinci problemim ise daha basit hemen test yapabilirsiniz sanırım: Ben herhangi bir siteye "cmd" üzerinden ping atarken aynı anda speedtest.net sitesine girip hız testini başlatıyorum. Özellikle upload hızını test ederken cmd'de sürekli sık şekilde "request timed out" yazıyor.

Bu normal midir acaba? Yoksa problem olduğunu mu gösterir?

Ping atma yöntemlerim ve adresler:

Cmd'yi açarak;

ping www.google.com.tr -t
    ping www.mynet.com -t
    ping www.cesur.net -t

Ne olur tatmin edici bir cevap verin ailecek huzurumuz kalmadı, ben de çıldırmak üzereyim onlar da :( Her şeyden şüphelenmeye başladım ve ruh sağlığım cidden bozuluyor. Empati yaparak cevap verirseniz hepinize dua ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodyxTR -- 27 Temmuz 2020; 22:56:2 >

• birinci sorunun cevabı karşı sunucunun senin yolladığın paketlere o anda cevap vermemesinden kaynaklı.
    bu sorun o anda sunucunun yoğunluğu ve kapasitesi ile alakalıdır.

google de olmama sebebi server sistemi çok güçlü sana cevap verecek bir sunucu mutlaka vardır o sebeple.

ikinci sorunun cevabı sen pink attığın anda hız testini başlatınca upload sınırlaması telekomun yükleme sınırı sebebiyle ping yarım kalıyor olabilir.
  • ilk sorunuzla ilgili web siteleri kendi istekleri dahilinde sitelerine ping atımını engelleyebilir. bunun nedeni güvenlikten dolayıdır. "tracert" komutu ile verilerinizin nereye kadar gidip nerede takılı kaldığını görebilirsiniz. örn:"tracertwww.google.com" Ama cmd üzerinden ping gidiyor ve bir anda kesilip tekrar devam ediyorsa bağlantında zayıflık vardır.
    2. sorunda tahminen sen speedtest te upload hızını zorlarken ping komutun için yeterli upload/download miktarı yoksa sunucuya erişimin zaman alır bu nedenle de request time out(istek zaman aşımına uğradı) hatası alıyor olabilirsin.
    ayrıca sunucu erişim sürelerinde zaman aşım sınırı vardır. bilirli bir süre içinde sunucu ile bilgisayarın "handshake-selamlaşma" yapamazsa sana istek zaman aşımına uğradı diye hata alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZaalKoris vas Qwib-Qwib -- 29 Temmuz 2020; 9:5:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

birinci sorunun cevabı karşı sunucunun senin yolladığın paketlere o anda cevap vermemesinden kaynaklı.
    bu sorun o anda sunucunun yoğunluğu ve kapasitesi ile alakalıdır.

google de olmama sebebi server sistemi çok güçlü sana cevap verecek bir sunucu mutlaka vardır o sebeple.

ikinci sorunun cevabı sen pink attığın anda hız testini başlatınca upload sınırlaması telekomun yükleme sınırı sebebiyle ping yarım kalıyor olabilir.
    ben de bu şekilde tahmin ediyordum da bu durumlar şimdi normal mi yani? Normal ise herkeste olması gerekiyor diye düşünüyorum, siz denediniz mi?

Beni en çok ilgilendiren kısmı şu an internet bağlantımda bi problem var mı yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZaalKoris vas Qwib-Qwib

ilk sorunuzla ilgili web siteleri kendi istekleri dahilinde sitelerine ping atımını engelleyebilir. bunun nedeni güvenlikten dolayıdır. "tracert" komutu ile verilerinizin nereye kadar gidip nerede takılı kaldığını görebilirsiniz. örn:"tracertwww.google.com" Ama cmd üzerinden ping gidiyor ve bir anda kesilip tekrar devam ediyorsa bağlantında zayıflık vardır.
    2. sorunda tahminen sen speedtest te upload hızını zorlarken ping komutun için yeterli upload/download miktarı yoksa sunucuya erişimin zaman alır bu nedenle de request time out(istek zaman aşımına uğradı) hatası alıyor olabilirsin.
    ayrıca sunucu erişim sürelerinde zaman aşım sınırı vardır. bilirli bir süre içinde sunucu ile bilgisayarın "handshake-selamlaşma" yapamazsa sana istek zaman aşımına uğradı diye hata alırsın.
    ben de bu şekilde tahmin ediyordum da bu durumlar şimdi normal mi yani? Normal ise herkeste olması gerekiyor diye düşünüyorum, siz denediniz mi?

Beni en çok ilgilendiren kısmı şu an internet bağlantımda bi problem var mı yok mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: bloodyxTR

Alıntıları Göster
    internet bağlantındaki sorunu ping atarak anlayamazsın.

hız testi yap pin soresi dovload upload hızlarına bak birde modemin arayüzüne bak kullandığın pakete bak üçü arasındaki rakamlar birbirine yakısa sorun yok demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

internet bağlantındaki sorunu ping atarak anlayamazsın.

hız testi yap pin soresi dovload upload hızlarına bak birde modemin arayüzüne bak kullandığın pakete bak üçü arasındaki rakamlar birbirine yakısa sorun yok demektir.

Alıntıları Göster
    Yakın evet.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.