Şimdi Ara

Arkadaşlar Gerçekten Sorunum Çok ciddi.!(acil Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ustalar yardım eder inşallah gerçekten sorunum çok ciddi..! pc inanılmaz derecede kasıyor ..!şu an ben bir pes 5 i bile oynayamıyorum inanılmaz kasıyo pc call of duty dede aynı kafayı yemek üzereyim lütfen ban yardım edin allah aşkına.. bende önceden böle sorunlar yoktu ama bir türlü bu lanet şey den kurtulamadım kafayı yicem artık bunun yüzünden ben 3 kere format attım pc ye format atmaya karşı biri olmama rağmen buna mecbur kaldım .. yani bi tek banamı oluyo bu anlamadım budan önce pc ye normal xp cd siyle format attım olmadı dedim belki cd orjinal olmadığı iççin böle yapıyodur gittim bi arkadaştan orjinal xp cd si buldum onu kurdum pc ye bu sefer sorunlar olmaz herhalde dedim ama malesef aradan iki gün geçti yine her şey kasmaya başla bir winampı açarken pc im işkence çekiyoo patladı patlıcak gibi oluyooo..bu her şeyde böle artık yemin ediyorum bıtım pc den kaldırıp atasım geliyo balkondan aşağı tek çarem sizsiniz..orjinal xp kurdum yine aynı artık bıktım valla yaa kurtulmak istiyorum bu sorundan..nse devam edim oyun ları sildim yeniden yükledim belki düzelir diye ama ne fayda gene düzelmiyoo..pc nin özellikleri de gayet iyi neden bu sorunlar oluyoo..3-4 ay öncesine kadar hiç bir sorunum yoktu benim her şey ttakır takıır işliyodu call of duty yi en üst görüntü kalitesinde oynuyordum en ufak bir kasma bile yoktu oyunu yağ gibi oynuyodum ama şuan oynayamıyorum dediğim gibi pes 5 i bile oynayamıyorum bu kasmadan dolayı sadce oyunlar değil her şey kasıyoo..ne yi açarsam açim en komiği msn de konuşurken misal birr titreşim göderiyorum o titreşim gidene kadar pc felç oluyoo kendinde geçiyoo yemin ediyorum çıldırmak üzereyim oyunların görüntü kalitesini 640 a getiriyorum gene kasıyo gene kasıyoo ne yapsam olmuyoo dedim güncellemeleri indirim belki düzelir atı nın güncellemesini yükledin catalsty i ,win xp nin güncellemesini yükledim ama genede düzelmedi ne yaptıysam boşa gitti artık format atmaka istemiyorum format ata ata hardisk de kafayı yedi..yine bi varsayım yaparak virüsmü acaba diyorum herseferindede aynı virüs bulaşmaz herhalde avast pro anti virüs prog kullanıyom bide spycleaner gold anti spy prg kullanıyorum.gene fayda yok..yine bir misal pc yi yeniden başlatıyorum bir saat pc nin açılmasını bekliyorum ve birde pc yi her açışımda bana bu hatayı veriyoo (Hardware monıtor found an error. enter power setup men for details) her seferinde verdiği hata bu bios ayarlarında söz ediyoo fakat ben bios ayarlarından anlamadığım için neyi nasıl yapacağımı biliyorum + bunun kasmayla bir alakası yok galiba birde default yaptın yani fabrika ayarlarına geri dön yaptın gene banamısın demedi..o yüzden ustala başvuruyorum lütfen bana yardım edin... pc min özelliklerini yazim size ..

ASUS P4S800MX ACPI anakard

Pentium 4 3.00GHz işlemci

atı radeon 9600 xt ekran kartı

512 MB ram

120 gb vestern dıjıtal hard disc

bunlarda resimler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_SerkaN -- 19 Ocak 2006 15:35:02 >

• Hata monitörünle ilgili bir hata.Ayrıca resimde 60 hertz den fazla göstermemesi normal çünkü monitörünün modeli bu.Benimkide en fazla 60 hertz destekliyor.Sana tafsiyem başka monitörde dene pc yi.
  • Merhaba,

Mönitörden boyle saçma sapan bir performans düşüklüğü oluşmaz.

60 Hz. den fazla görememenin sebebi çözünürlüktür, 1024x768 yap çözünürlüğünü 75 hz. kullanabilirsin monitörünü.

Yavaşlamalara gelince P4 işlemci çok ısınırsa otomatik yavaşlatır. BIOS da aldığın hataya bakmak lazım. BIOS a gir ve "Power Setup" kısmına bak hata nedir onu yaz bize. Benim kişisel tahminim PSU (Güç kaynağı) da ya da CPU fanında problem var senin.

Tşk,

Hicks

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 19 Ocak 2006 16:32:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hicks

Merhaba,

Mönitörden boyle saçma sapan bir performans düşüklüğü oluşmaz.

60 Hz. den fazla görememenin sebebi çözünürlüktür, 1024x768 yap çözünürlüğünü 75 hz. kullanabilirsin monitörünü.

Yavaşlamalara gelince P4 işlemci çok ısınırsa otomatik yavaşlatır. BIOS da aldığın hataya bakmak lazım. BIOS a gir ve "Power Setup" kısmına bak hata nedir onu yaz bize. Benim kişisel tahminim PSU (Güç kaynağı) da ya da CPU fanında problem var senin.

Tşk,

Hicks

1024x768 çözünürlülüğünü deniyecem..!fan ısındığından kastığını sanmıyorum çünkü pc gece kapatıp gündüz açıyorum yani fan soğuk iken de aynı sorunları yaşıyorum saygılar...!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_SerkaN -- 19 Ocak 2006 17:29:03 >

• Merhaba,

Arkadaşım sen yazılanları daha dikkatli oku istersen. Monitör problemini kırmızı kırmızı gözümüze soka soka yazmışsın biz de çözümünü söylüyoruz bu bir.

İkincisi yavaşlık problemin bunun içinde tahminimi söyledim sana ve daha fazla bilgi istedim. Bilgisayarın açılışta hata veriyor ve bu hatayı bize ulaştıramadığın sürece müneccim olmamızı bekleyemezsin. BIOS u aç "Power Setup" başlığına gir ve gördüğün hatayı not et sonra da buraya yaz lütfen sen bilgi vermedigin sürece biz sadece tahmin yaparız yukarıda yaptığım gibi...

Kimse sana zorla yardım etmek zorunda değil uslubunuza dikkat edin lütfen.

Tsk,

Hicks
  • quote:

Merhaba,

Arkadaşım sen yazılanları daha dikkatli oku istersen. Monitör problemini kırmızı kırmızı gözümüze soka soka yazmışsın biz de çözümünü söylüyoruz bu bir.

İkincisi yavaşlık problemin bunun içinde tahminimi söyledim sana ve daha fazla bilgi istedim. Bilgisayarın açılışta hata veriyor ve bu hatayı bize ulaştıramadığın sürece müneccim olmamızı bekleyemezsin. BIOS u aç "Power Setup" başlığına gir ve gördüğün hatayı not et sonra da buraya yaz lütfen sen bilgi vermedigin sürece biz sadece tahmin yaparız yukarıda yaptığım gibi...

Kimse sana zorla yardım etmek zorunda değil uslubunuza dikkat edin lütfen.

Tsk,

Hicks

kardeş sen yanlış anlamışın beni yeterki bilgi istew benden nese anlatıyorum ben az önce bios ayarlarına girdim power setup a orda hardware bölümüne girdim ve bişe gözüme çarptı hardwera bölümüne girdiğim zaman her şer normar birtek cpu tem parature adlı ayar ın ışığğı kırmızı yanıyo diğerleri normal yani mavi birtek bu çekti diikatimi belkide önemli bişe değildir..ve bana pc nin herseferinde verdiği hata şu daha ilk başta )Hardware monıtor foun an error.power setup men for details) sorun burda ölümcül çok ciddi bir hata var diyor..
    şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_SerkaN -- 19 Ocak 2006 17:33:21 >

• Merhaba,

Tamam işte arkadaşım bunu söyleyeceksin CPU ısısı çok fazla benim tahmin ettiğim gibi, yavaşlığın da sebebi bu fanlarını kontrol et CPU fanın çalışmıyor muhtemelen. Zorlama sanın bilgisayarını oyunlarla falan yakarsın söylemedi deme... Kasa kapağın hep açık kalsın.

Tsk,

Hicks
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Merhaba,

Tamam işte arkadaşım bunu söyleyeceksin CPU ısısı çok fazla benim tahmin ettiğim gibi, yavaşlığın da sebebi bu fanlarını kontrol et CPU fanın çalışmıyor muhtemelen. Zorlama sanın bilgisayarını oyunlarla falan yakarsın söylemedi deme... Kasa kapağın hep açık kalsın.

Tsk,

Hicks

kardeş inanırmısın kasa kapağım iki gündür açık..nolur nolmaz diye açmıştım açık bıraktım ama anlamdığım nokta pc sopsoğuk ken yani fan daha yeni açıyom pc yi yine öle aradan bir gün geçmesine rağmen napıcaz ozaman kardeş bir yol göster bana..cpu fanı mı çalışmıyodur diyosun sen ?bütün sorun lar burdan kaynaklınıyo diyosun anladığım kadarıyla !!ozaman kardeş ben şu an pc yi bi kapatim bi nevar ne yok bakim kontrol edim sonra gene yazarım buraya ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_SerkaN -- 19 Ocak 2006 18:03:24 >

• beyler ben bu sorunu nasıl çözerim..??yardım edin.!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_SerkaN -- 20 Ocak 2006 16:49:54 >
  • beyler şuanda hiç bişe göremiyorum ..ekran gitti..

resme bakın bi ..çookk acil yardııımmm ..gerçi cvp yazsanızda ben yazdığınız cvp ı nasıl görcem okunmuyo hiç bişe maffoldu görüntü..

anen böle oldu ekran..ben napıcam..yazdığım yazıyı bile göremiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_SerkaN -- 20 Ocak 2006 20:28:23 >

• bilgisayarın ısınması ile ilgili bir sorun var gibi geliyor bana
    gerilimden ya da voltaj ile alakalı bir sorun olabilir
    kasayı başka bir yerde ya da başka evde deneyebilirmisin (başka apartmanda)
  • eğer hala bu yazıyı görebiliyosan cpu için satılan özel macunlar var ondan alıp cpuya uygulucaksın.sonra bi sorunun kalmaz
  • birde işlemcini fanını kontrol et.
  • birde ekran kartını test etmeyi dene
  • Arkadaş birşey göremiyor galiba ses yok
  • ekranı nasıl kopyalayım yolluyosunuz.tşk.
  • 1-print screen tuşunu basıp
    2-paint i açıp düzen yapıştır deniyor
  • bak canim kardesim beni iyi dinle.seninle nerdeyse ayni sistemi kurmusuz.bitek benim ram biraz fazla gerii kalan hersey aynı.ve call of duty 2 aynen benide cıldırrtı yani.resmen -manyak oldum-.ısınma demişler.zaten p4 3.0(hele bide h.t ise...)en cok ısınan modellerden biiridir.ben ilk aldıımda tam 85 c' oluyodu.ve 1 dk bile oynayamadan hata verip donuyodu.servise gonderdim.adamlar yancak diye hic acmadan distribitor firmaya gondermişler.ama ben ekran kartından supheleniyom..bide zannedresem windows la alakası warmiş galba boyle seylerin.service pack falan.ama bundan tam emin diilim.
  • şimdi arkadaşlar hooop...Benim alet P4 3.2HT ve allahı var en tozlu halde kasa kapalıyken bile 60 derecenin üzerine çıkmadı.Gerçi çok yaklaştı ama babacan bi fan koymuşlar alete sesten uyutmuyo sağolsun :))) (ekte verdim) kasayı açıp fanları bi karşılaştır senin fan mütevazi kaldıysa bilgisayarcınla görüşüp daha etkili doğutma yöntemleri için yardım al.Termal macun iyidir hoştur da üstünde çok toz birikirse mazallah adamı 500 milyon masrafa sokar zira yanıverir.

arkadaşın sorununun CPU ısınması olduğunu anlamak için dahi olmaya gerek yok dolayısıyla napıyoruz?Bilgisayarlarımızı hain tozdan arındırıyoruz gözümüz gibi bakıyoruz...Daha da olmadı kasayı aç karşısına vantilatör vantilatörün önüne de bi kalıp buz koy.Herşeyi servisten beklemeyelim biraz pratik düşünelim canım...
  • 50 cm ötedeki sigaranın dumanını içine çeken 10cm çaplı alüminyum hava kanallı orijinal intel sigara tiryakisi fandır kendisi.Daha iyileri de var para her kapıyı açar...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.