merhaba arkadaşlar. Başlıktada belirttigim gibi hat değerlerim hakkında sizden yorumlama bekliyorum. Bağlantımda bütün kabloları tertemiz yapılandırdım degiştirdim, ek kablo,paralel falan hiç birşey yok. 1 telsiz telefon var sadece çalışan. Modemi yeniledim. Fiziksel olarak hiç bir sorun yok gibi fakat 30 dk 1 saat içinde 2 yada 3 kez bağlantım kopuyor."adsl" ve "internet" ışıklarının ikiside sönüyor, 5-10 dakika içinde tekrar düzeliyor. Sonra yine aynı. :S Şaşırtıcı bir durumda var. Onuda belirteyim. Geceleri bazen 2-3 saat hiç kopmadan kullanıyorum. Download hızınıda maksimum kullanabiliyorum. Fakat gündüzleri ve geri kalan zamanlarda hep kopma yaşıyorum. Kaç kez aradım ttnet i fakat bir çözüm bulamadım. Bilen arkadaşlar vardır mutlaka. Birde sizlerin yorumlarını merak ediyorum. Saygılar. Şimdiden teşekkürler.
sağlayıcı : ttnet paket : 8mbit limitsiz.
8mbit sıkıntısız alabilmeniz lazım bu değerlerle ama snr normal değil benzer durum arkadaşımın başına gelmişti aylarca 8mbit kullandı sıkıntısı yoktu bir ara sürekli kopmaya başlamıştı snr değeri bir artıp bir düşüyordu (düşünce bağlantı gidiyor zaten 10'un altı iyi değil) santralden portunu değiştirdiler sıkıntısı kalmamıştı.
teşekkür ederim hocam yorumun için. Aynen dediğiniz gibi. Hem ayrıca santral çok yakınımda. 8mbit değil şuan 4mbit i bile zor kullanıyorum. Zaten devamlı kopuyor. Çıldırmak üzereyim bu sorun yüzünden. Benimde aklıma port degiştirme olayı geldi bakalım teknik servisini çagırcam ttnetin önümüzdeki günlerde sorun nedir anlayamadım. Binamdaki diğer komşular sorunsuz bir şekilde kullanıyor. 2-3 tane abone var. Hiç böyle sorunla karşılaştıklarını duymadım. İlerleyen günlerde görcez bakalım.
quote:
Orijinalden alıntı: DHalil
teşekkür ederim hocam yorumun için. Aynen dediğiniz gibi. Hem ayrıca santral çok yakınımda. 8mbit değil şuan 4mbit i bile zor kullanıyorum. Zaten devamlı kopuyor. Çıldırmak üzereyim bu sorun yüzünden. Benimde aklıma port degiştirme olayı geldi bakalım teknik servisini çagırcam ttnetin önümüzdeki günlerde sorun nedir anlayamadım. Binamdaki diğer komşular sorunsuz bir şekilde kullanıyor. 2-3 tane abone var. Hiç böyle sorunla karşılaştıklarını duymadım. İlerleyen günlerde görcez bakalım.
çok yakın dediğin 1.5-2 km
dostum modemde max kullanabileceğin hız 6 megabit gözüküyor norml 8 megabit gelmesi benim max 18454 k ama gelen 12.132 mi ne
bu snr değerini yükseltmenin bir yöntemi yokmudur acaba. Ev içindeki kablolarda hiç ek yok temiz kaliteli kablolar bağladım. Modemide değiştirdim. Neden halen kopuyor anlamıyorum.