Şimdi Ara

Arkadaşlar hiç dikkat ettiniz mi? Turkcell ve Tesim'de>>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • neden 532,533, varda 534 yoktur. 535,536,537 diye gitmiştir. Telsinm,de de aynı 542,543,544,....,546, halbuki telsimde kontürlü hatta ayrı bir numara da tahsis edilmediği halde. yani 534 ve 545 neden pas geçilmiştir sizce? Sevgiler.

• itici durduğu için olabilir
  • Bence Özel Kişilere Tahsis Edilen Hatlar O Aralıkta Bulunuyor Olabilir Sizce ???
  • belli bi nedeni yoktur bence..
  • 532,533,534 faturalı
    535,536,537 kontörlü hattır
  • Sanmam....
  • Tcell in 534 ü atlamasının nedeni = Faturalı 534 hattını ilerde kullanacagidir ..
    Yani 533 lerde dolacak ve 534 e taşacak ..

Telsim in de 545 i atlamasının sebebi = İlerde faturalı hatlarında kullanabileceği içindir, en başta buydu ama sonra faturalı kontorluye numara değişmeden farketmeden aynı dönüştürülebildiğinden, zamanında olan bi atlamaydı, onu da kullanacak son prefix bitince.. Saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 535le 545 arasında karışıklık önlenilmesi için böyle bir uygulamaya gidildi.yalnız turkcellde resmen kontörlü ve faturalı olarak aboneleri sınıflandırıyorlar.diğer operatörlerde ve de yurtdısında böyle bir şey yok.534e gelince turkcellin ona geçmesi için 2005-2006 yıllarının gelmesi lazım.bana göre o prefix kullanılmazda.özel kişilere ait numaralar sekizle başlayabiliyor.532 8* 542 8* çevirmeyi deneyin bakalım.ne diyor?durum bu.faturalı için ayrı faturasız için ayrı prefixte sadece türklere ait olan bir şey.onu da zaten turkcell kullanıyor.
  • Yani Ben Özel Birimiyim Çok Teşekkür Ederim Numaram 0542 8......

Turkcell'e Ayrımcılık Yaptığı İçin Tekrar
  • valla ben görüşlerimi yazdım.sende 542 8* olabilir ama turkcellileri bilemem.yine de arkadasın sorularını yanıtlamıs olduk.umarım durumu anlamıstır.mesela 535 kullanıcıları için ne kadar kötü.ay seninki de kontörlü mü ya da şimdiki 532 tripleri gibi.bak oğlum bak ben zengin bebesiyim öyle kontörle vs. uğraşamam.ya işte böyle gereksiz tripler oluyor ara sıra.bence bu ilk uygulamayı telsim yaptığı için teşekkürler.
  • İyide Turkcell şu anda eskiden kapatılan numaraları tekrar devreye sokmaya başladı yeni 532'li hatlar yeni 535'li hatlar.
  • 532 -535i eskiliğinden değil faturalı faturasız triplerine örnek vermek için söyledim.yok seninki faturalı ben cagrı yapınca ararsın vs. gibi.
  • Arkadaş niye diye sormuş , ben de açıkladım kızmayın yaw
  • pas geçildi diye bişey yok, abone sayısı artınca o numaralar da devreye girecek.
  • arkadaşlar haklısınız da telsim için faturalı kontürlü fark etmediği halde 542,543,544,545,546 diye devam etmesi 545in açıkta bırakılmasını tam izah etmiyor. Negative nin açıklaması bir miktar mantık getiriyor. Peki şebekelerin numara verme sınırı nereye kadardır sizce. Yani 536,537,538,539,540,541,542 dedik ve telsime dayandık. Olur ya okadar aboneye ulaşmayacak diye garantimiz mi var? Bence prefix belli sayıda izne tabi olmalı. Selamlar
  • 560lı ve 570li rakamları acarız 2020 yılında merak etme
  • Numara sınırı yoktur aymak, ihale verdikçe, kendisine yakın prefix de olan numaraları alır operator, tek şartı, diğer operatorlerin himayesinde olmaması gerekiyor, mesela kalkıpta 055X lerden alamaz da , 054X ların hepsini alabilir telsim bastıkça parayı ..

Birgün nüfusumuz çin gibi olursa, o zaman bişiler düşünürüz ..
  • İlk numaralar dağıtılacağında Turkcell yetkilileri düşünmüş. Demişler ki: "532-533-534'ü faturalı hatlara ayıralım. 535-536-537-538'de faturasızlar için olsun." Böylece 532 ve 535'den başlamışlar numara vermeye. Ve bu böyle devam etmiş.

Telsimciler de demiş ki: "542-543-544-545 faturalılar için olsun. 546-547-548-549'da faturasızlar için olsun." Ve başlamışlar 542 ve 546'dan numara vermeye. Ancak bir süre sonra düşünmüşler ve demişler ki: "Prefiksleri faturalı faturasız diye ayırmayalım, isteyen istediği numarayı istediği şekilde kullanıma açtırsın." Bu ikinci karardan sonra, 542 ve 546'lı numaralar bitince piyasaya sırasıyla 543 ve 544'ü vermişler.

Yani Turkcell'de faturalıların 533'ü bitince, sıra 534'e gelicek. (Ama eski kullanılmayan 532'li numaralara da rağbet olduğundan, bu biraz uzun zaman alabilir.)

Telsim'de de 544'ler bitince (eski kullanılmayan numaralara dönüş olmazsa) sıra 545'e gelicek.

• Kardeşler yalnız şu aceleye gelmesin. Zira bunun önemli bir açıklaması var bakalım kim bulacak belki ödül de vermek gerekecek. Bakınız Telsim 542 hatları satarken kontürlü için 543 satıyordu. Yani 542 faturalı 543 ler kontürlü idi kendimden biliyordum. Sonraki aşamada birbirine dönüşüm yapma sürecine geçtiler ve iyi de ettiler takdir etmişimdir. Ama bu karışım başlamasına rağmen 544, 546 yı takip etti sonra malum 547 falan...545 bilinçli atlandı. Şimdi Turkcell için 532,533,534 ü faturalıya 535,536,537 kontürlüye ayırırken telsimi 542,543,544,545 faturalıya diğerleri kontürlüye demek hiç te uygun değil. Çünkü turkcell o kadar büyüklüğe ve aboneye rağmen faturalıya 3 prefix telsim 4 prefix mi öngörmüş turkcell o zaman hesap hatası strateji yanlışlığı içindemi... neticede sebepler bu değil.... Sevgiler

• turkcell öncede 535 i çıkardığında 533 yoktu. bu kadar üyeyle de 532 nin 535 e yaklaşacağını da zannetmiyordu. Kontör faturalı numaraları farklı olsun dediler herhalde. Telsimde aynı politika. Yanlız telsimin üye sayısı azaldıkça numara sayısı çoğalıyor. zuhahahha
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.