Şimdi Ara

Arkadaşlar ingilizce nasıl öğrenilir dersiniz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben iki sene hazırlık okudum. Yinede ingilizce biliyorum diyemiyorum.Sadece okuduğum metni anlayabiliyorum.
    -This mosque was built in the eighteenth century.
    ---Bu cami 18. yüzyılda yapılmıştır gibi.
    -Please put out your cigarettes.
    -----Lütfen sigaralarınızı söndürünüz.
    -I speak english a litttle bit.
    ----Biraz ingilizce biliyorum.
    Really??
    Evet arkadaşlar durum ortada yazılan azcık anlaışlmakta ya konuşulan.Karşındakinin ne dediğini anlamıyorsan ne işe yarar..

Örneğin;;
    As it can easily be imagined, it is imposible to discover all the features of Turkish insuch a short introduction, but we will try to give you some information about it's prominend features such as plurality in noons, personal pronouns , nominal cases, adjectives word order, the use of sofixes and what is called vovel harmony.
    Varsa bu paragrafı anlayan yazsın türkçesini de görelim.

• Kolayca hayal edilebilmesine rağmen, türkçenin bütün özelliklerini bunun gibi kısa bir tanıtımla keşfetmek imkansızdır, ama biz size onun (plurality nouns tam türkçesi saçma oluyo en başarılı olduğu çoğunluk) , Kiş zamirleri , ad durumları (hal ekleri olsa gerek), sıfat düzeni , ses uyumu denilen ve belirli bir düzende eklenen ekleri ile ilgili kısa bilgiler vermeye çalışacağız.

gibi bişey çıktı ortaya ama sana söyleyeyim bunu tam olarak anlayarak anında türkçeye çevirebilmek için (ki kimse böyle bişeyi yapamaz bence) ingilizce konuşulunan bir yerde doğmuş olmak ve orada türk dili ve edebiyatı okuyup türkçeyi o şekilde öğrenmen gerekli bence zaten adamlar yukarıda türkçenin o müthiş bizim hergün kullandığımızdan anlayamadığımız yabancılara çok karmaşık gelen ahengini anlatmaya çalışmış

yardım edebildiysem ne mutlu ama dikkat edersen bende az önce ingilzce ile ilgili bir soru sormuştum ingilizce bizim ana dilimiz değil yapısı farklı bu yüzden tamamı ile bizim dilimize çevirmek herzman olmayabilir mesela ingilizcede gönülün karşılığı varmı sen bunu adama nsıl anlatacaksın eğer süper ingilzce öğrenmek istiyorsan ya ingiltereye gideceksin yada ingilzleri buraya getireceksin başka yolu yok

Türkçeyi seviyorum hernekadar sor sınavdan 42 alsamda sürçü lisan ettiysek affola...

• senin yazdıgın inglizce bambaska bi ingilizce teknik terimler olan icinde onun dalı ayrı.. sonucta herkes konusmak ıcın ogreniyo sen günlük yasamda yada turistlerle o rdaki cümlelerden hic birini kullanmassın emin ol..senin ne icin ogrendigin onemli ingilizceyi merak olsun diyemi yani bi ülkeye turist gidersem derdimi anlatim diyemi yada turis gorursem konusacak kadar diyosan kanımca suanki seviyen yeter ama calısmak icin is te kullanmak icin diyosan ap ayrı bi egitim alman lazım..hazırlıkta okutulan ingilizceyi ben pek tasvir etmiyorum sadece grameri verip bırakıyolar yani gozunde buyutme hazırlıgı.ben kendi seviyemi kendime göre iyi buluyorum bunun sebebi kendi kendimi gelistirmis olmam bi cok konuda.mesela dvd al turkce dublaj ingilizce alt yazı ya ayarlayıp izle emin ol cok sey ogrenirsin sonra tam tersini yap turkce alt yazıyla izliyip kulagını gelistir.. ve netten yabancılar bul konus ..pratik olmadan gelismiyo malesef ingilzce.dedigim gibi ne icin ogreniyosan ona gore egitim al is ingilizcesi diye bisey cıktı son zamanlarda duymadınmı hic? yani ingilizce 3-5 zamandan olusmuyo.

• kız arkadasım inglizdi.acaip ogretti inan.bence buu sekilde bisi lazım sanada...:)
  • [font="Courier New"]Bence ingilizceyi öğrenmenin en temel yolu ingiliz gibi düşünmekten geçiyor.Adamlar nasıl düşünüyorsa bizim kilere hiç benzemiyor.
    Bu tür konular yurdumuz insanı için önemli konular.Şahsen ben hiç hazırlık okumadım.Şimdi üni 2.sınıftayım.İngilizce öğrenmek için chat yapıyorum yabancılarla.Baya etkili oluyo.En azından temel kavramları öğrendim.Ama yetmiyo tabii..Bunun için daha çok chat yapmam lazımm...
  • İngiliz gibi düşün . Pencil deyince türkçe karşılığı olan kalemi hatırlama, yazı yazmaya yarıyan objeyi hatırla. Durumların türkçe karşılıklarını değil durumun kendisiyle ilişkilendir. Hnagi durumda neler söylediklerini gözlemle. Anlatmak zor oluyo zamanla kndin anlarsın. Kalıplar fln zamanla öğreniliyo.
  • İngiltere de 2 ay kal, öğrenmezsen ne olayım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: aza

İngiliz gibi düşün . Pencil deyince türkçe karşılığı olan kalemi hatırlama, yazı yazmaya yarıyan objeyi hatırla. Durumların türkçe karşılıklarını değil durumun kendisiyle ilişkilendir. Hnagi durumda neler söylediklerini gözlemle. Anlatmak zor oluyo zamanla kndin anlarsın. Kalıplar fln zamanla öğreniliyo.

Hocaların bir zaman öğrencilere söylediği bana göre en büyük hata. Çünkü, hiç bir insan ana dili dışında düşünemez. Ne bir Türk, ne bir Fransız, ne bir Alman bir İngiliz gibi düşünemez.
    Örnek olarak İngilizce Tıp okumuş bir doktorun açıklaması şu dur ki; "Ben dersleri hep ingilizce aldım fakat şimdi anlıyorum ki ben bu dersleri hep türkçeye çevirerek çalıştım. Hâlâ da öyle yapıyorum". Kaldı ki düşünmesinede gerek yok. Ana kuralları öğrendikden sonra ihtiyacın olan tek şey pratik. Yapabildiğin kadar pratik yap, gerek yazı gerek konuşma. Bir tavsiyede, sakın zamanlara takılma. Burada böyle dedi demek ki bu olayı çok eskiden yapmış ya da demek ki olay hala sürüyor gibisinden düşünme. Sadece cümledeki vurguyu anlamaya çalış. Başlarda zorlanacaksın fakat zamanla alışacaksın. Kelimeler ard arda dökülecek zaten. Aradaşlarında dediği gibi bir süre haberleri ingilizce sitelerde oku. Dizileri seyret. Ve unutmaki bunlardan başarılı bir sonuç almak için durdurak bilmeden, ara vermeden kelime ezberle. Kelime ezberlemek çok önemli.

• You can learn English only living in where it is spoken, I think tihis is enough,
  • quote:

Orjinalden alıntı: kara_eylül

You can learn English only living in where it is spoken, I think tihis is enough,

Did u learn it in such a place?

Bence de en iyi konuşulduğu yerde öğrenilir ama bu Türkiye'de öğrenilmeyeceği anlamına da gelmiyor. Bol kitap okuyup müzik dinlemek, tv. izlemek son derece faydalı. Okuma, yazma, dinleme ve konuşma yeteneklerinin her birini ayrı ayrı geliştirmek için hepsine yönelik aktivitelerde bulunmak gerekir. İnternet bu iş için biçilmiş kaftan

• quote:

Orjinalden alıntı: .C.O.

quote:

İngiliz gibi düşün . Pencil deyince türkçe karşılığı olan kalemi hatırlama, yazı yazmaya yarıyan objeyi hatırla. Durumların türkçe karşılıklarını değil durumun kendisiyle ilişkilendir. Hnagi durumda neler söylediklerini gözlemle. Anlatmak zor oluyo zamanla kndin anlarsın. Kalıplar fln zamanla öğreniliyo.

Hocaların bir zaman öğrencilere söylediği bana göre en büyük hata. Çünkü, hiç bir insan ana dili dışında düşünemez. Ne bir Türk, ne bir Fransız, ne bir Alman bir İngiliz gibi düşünemez.

Bence de senin söylediğin çok yanlış çünkü ben gayet te güzel kendi anadilim dışında düşünebiliyorum. Bir olayı veya objeyi anlatırken ingizceyle anlatım türkçeden daha kolayıma gidiyosa heleki anlatım, olayı veya objeyi türkçedekinden daha net ifade ediyosa, particular, specific gibi 10 larca kelimenin anlamını %100 bilmememe karşın tam türkçesini bulamıyosam kusura bakma ama hatalı olduğumu kabul edemiycem.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: .C.O.

quote:

Bence de senin söylediğin çok yanlış çünkü ben gayet te güzel kendi anadilim dışında düşünebiliyorum. Bir olayı veya objeyi anlatırken ingizceyle anlatım türkçeden daha kolayıma gidiyosa heleki anlatım, olayı veya objeyi türkçedekinden daha net ifade ediyosa, particular, specific gibi 10 larca kelimenin anlamını %100 bilmememe karşın tam türkçesini bulamıyosam kusura bakma ama hatalı olduğumu kabul edemiycem.

pencil dendiği zaman "kalem" kelimesi değil de yazmaya yarayan obje akla geliyorsa bu ingilizce ya da fransızca düşünmek değil, olayı önce nötürleştirmek ve buna daha sonra ingilizce ad vermektir. Ki doğrusu da budur. Bir bebeğin nasıl konuşmaya başladığını düşünün. Yabancı dil öğrenmedeki en büyük engel sahip olunan anadildir. Kendinizi ne kadar anadilden soyutlarsanız yabancı dili o kadar kolay öğrenirsiniz. Sanki konuşmaya yeni başlıyormuş gibi. Ayrıca birşey söyleneceği zaman direkt olarak ingilizce cümle kurmak, önce türkçe düşünüp cümle kurup, daha sonra bunu ingilizceye çevirmekle aynı şey değildir. Böyle yapanlar yabancı dil falan da öğrenemez, ezberledikleriyle kalır. Onları da bir süre sonra unutur. Ben bu kadar şeyi nasıl mı söyleyebiliyorum? Çünkü ben (inanmayan inanmasın) 8 dil biliyorum. Korece konuşurken kendimi bir koreli yerine koyuyorum, rusça konuşurken bir rus gibi düşünüyorum. Bu aynı zamanda aksanlı konuşmamaya da baya bi faydalı oluyor.

• Weekends in London.. en iyi öğrenme şekli...

İstediğiniz kadar İngilizce öğrenin, İngiltereye gittiğinizde bi ..ok öğrenemediğinizi fark edeceksiniz..

Hepsi çok hızlı, aksanlı, ve argo konuşuyor...

Bu yüzden, Türkiyede öğreneceğiniz İngilizce ile yalnızca Kraliçe ile , o da bir süre, konuşabilirsiniz..

Bana sorarsanız en iyisi Amerikan İngilizcesi öğrenebileceğiniz yerlerden İngilizce öğrenmeniz..

Hiç olmazsa, Amerikan İngilizcesi daha fazla anlaşılır geliyor kulağa..

İngilizler neredeyse tüm sessiz harfleri yutar.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DAEDALUS -- 26 Nisan 2006; 0:18:32 >

• Gerçekten de ingilizce öğrenmek tüm imkanları kullanmayla oluyor.Örneğin seyrederek öğrenme hakkında sizlere adress verebilirim.
    http://www.englishclub.com/listening/index.htm
    gibi adresslerde aynen okullarda dinletilen kasetler gibi metinler var.Arkadaşalar bence böyle konular üzerinde düşünmek ve birbirimize yardımda bulunmak çok önemli..Herkez bildiği adress, gazete ismi(ingilizce), vb lerini burada paylaşırsa iyi olur.

Türkiye de sadece ted koleji (vb.) mezunları mı ingilizce konuşup tüm işlerini halledebilecekler. İngilizce artık vallah şart olmuştur.Ben 2. hazırlığı okuduğumda inanın tüm ted kolejini okuyanlar lise 1 den başladı ben ise hazırlıktan başladım. Ted kolejinden 1 kişi kaldı o da okulu mahkemeye verdi geçti.Yani anlayacağınız belli miktar torpillerini saymazsak Türkiye de ingilizce öğrenmişler. Ama onlara sorduğumda okullarında en çok speakinge önem vermişler.Tekrar hatırlatayım::Herkez bildiği kaynakları yazarsa iyi olurr.
    Selamlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alihanbey -- 26 Nisan 2006; 16:10:10 >

• Türkiyede nereye kadar öğrenirsin bilmiyorum ama iki örnek vereyim, tanıdığım iki ingilizce hocası var birisi 55 yaşında hiç yurt dışına çıkmamış, ingilizceye adam hakim oldukça başarılı, okuduğunu anlıyor istediğini yazıyor ama, iş konuşmaya geldimi olmuyor, tamam konuşuyor konuştuğu gayet ii anlaşılıyor ama ne bileyim böyle çok harika bi aksan yok adamda, gelelim diğer hocaya, o 28 yaşında, üniversiteden mezun olmuş asgerlikyapmış ve 5 yıl amerikada yaşamış öyle bir konuşuyorki türk mü amerikalımı anlayamazsınız, evet işte açık fark birisi nerdeyse 35 yıldır bu işi yapıyor diğeri ise sadece 7 yıldır falan, ama genç olan her zaman zçık farkla önde tek sebebi ise amerikada yaşamış olması, eğer imkanlarınız varsa yurt dışına çıkın,

quote:

Orjinalden alıntı: Salvatuon

quote:

Orjinalden alıntı: kara_eylül

You can learn English only living in where it is spoken, I think tihis is enough,

Did u learn it in such a place?

Bence de en iyi konuşulduğu yerde öğrenilir ama bu Türkiye'de öğrenilmeyeceği anlamına da gelmiyor. Bol kitap okuyup müzik dinlemek, tv. izlemek son derece faydalı. Okuma, yazma, dinleme ve konuşma yeteneklerinin her birini ayrı ayrı geliştirmek için hepsine yönelik aktivitelerde bulunmak gerekir. İnternet bu iş için biçilmiş kaftan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.