arkadaşlar lavota sistemi var son 1 ay içerisinde arac çok yakmaya başladığını farkettim. buji kablosunu ve bujilerini sıfır takıp yine test ettim fakat durum değişmedi 0,5 kuruş yakmaya başladı. lpg aldığım yere sordum dedi şuan lpg lerde problem var dedi kendisininde lpg li aracı var bendede aynı durum var benzinli kullanıyorum diyerek boşuna uğraşma şu an herkezde durum böyle dedi bu olay hakkında bilgisi varmı arkadaşlar? shell den alıyordum normalde 30 kuruş yakan araç 50 kuruşa fırladı. başka bayiyede sordum ordakide benzer bişey söyledi. dedim lavotada herkez ezberlemiştir. atiker şubesini aradım ordada kış ayına girerken bu durum olduğunu söyledi bu kadar artması normalmi? kış ayımı yoksa istanbulda lpg lerde sorunmu var anlayamadım
Bazı istasyonlarda yazlık kışlık propan bütan oranları değişiyor diye biliyorum ondan mı acaba? Ama bu kadar fark olmaması lazım. Bilen arkadaşları dinleyelim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Arkadaşlar akaryakıt sektörünün içinde olan biri olarak şunu söyleyebilirim. EPDK kararıyla, özellikle tanınmış markaların LPG içine motoru temiz tuttması, çekişi arttırması ve az yakıtla çok kilometre yapmasını sağlamak için geliştirip LPG'ye ekledikleri katkılar yasaklanmıştır.
Bahsettiğim katkılar tanınmış marka gaz ile tanınmamış marka gaz arasında farkı sağlayan (bütan/propan oranı hariç) tek şey desem yeridir.
Artık LPG için A markası ile B markası arasında fark kalmamıştır. tanınmış marka LPG kullanan herkes farkederken ucuz LPG kullananlarda bir değişiklik olmadı.
Yanlış hatırlamıyorsam rekabetin düzenlenmesi sebebiyle böyle bir karar alındı.
bende aynı teşhişi koydum. aracımın ortalama yakıt tüketimi her gün artırıyordu,göstergelri sıfırladım 15-20günlük ortalama ist.içi tüketim değerim 14 lt/100km civarında. eskiden 11 lt/100km civarlarında idi. bu konuyu görmeden önce acaba araçtamı sıkıntı var diye düşünmüştüm. aracım opel astra 1,6 motor. yazan arkadşlar araçları ile birlikte değerlerini de paylaşırsa fikir edinmiş oluruz.