arkadaslar Noctua NH-D14 alacağım , aldığım kasaya sıymaz diye korkuyorum...
topladıgım sistemde o.c yapacagım, ama iyi bir fana ihtiyacım var forumlarda arastırmalarıma gore en cok tavsıye edılen ve önerilen fan Noctua NH-D14 , hem sesisz ve yuksek performanslı oldugu için bunu almayı istiyorum...
Boyutlar: 160 x 140 x 130 mm (fansız), 160 x 140 x 158 mm (fanlı)
Ağırlık: 900 gr (fansız), 1070 gr (tek fan), 1240 gr (çift fan)
Materyal: Nikel kaplı bakır taban / ısıboruları, alüminyum yapraklar
aldığım kasa Dark Knight HotSwap Disk Yuvalı ve USB 3.0 Destekli Oyuncu Kasası
DKCHKNIGHT Kasa Rengi_ Siyah Kasa İç Yüzey Boyası _ Siyah Kasa Tipi _ Mid Tower Desteklediği Anakart Tipi _ ATX, Micro-ATX, Mini-ITX Malzeme _ SECC (Çelik) Şasi Kalınlığı _ 0.8mm Güç Kaynağı _ Konumu Altta Fan Yuvaları _ 2x14cm, 4x12cm Takılı Fan Detayı _ 1- Ön Panel : 1 x 12cm fan yuvasında 12cm Kırmızı LED'li şeffaf siyah kanat fan 2- Arka Panel _ : 1 x 12 m fan yuvasında 12cm Kırmızı LED'li şeffaf siyah kanat fan Kasa Yan Kapak Mesh Izgaralı 3.5" Yuva (Dış) 2 5.25" Yuva 4 2.5" HDD Yuva Sayısı 4 HDD Yuvası 3 Vidasız Montaj 3.5" yuvalar, 5.25" yuvalar PCI Yuva Sayısı 7 Ekstra Özellikler e-SATA çıkışı, Hot-swap, Kablo Yönetimi, SSD Desteği, Su Soğutma Hazır, USB 3.0 Kasa Boyutu (Yük x Gen x Der) 500mm (D) x 200mm (G) x 490mm (Y) USB Çıkış 2 Garanti Süresi 2 Yıl Üretici Kodu DKCHKNIGHT
YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM...
bende bu soğutucuyu düşünüyordum fakat corsair vengance ramlerimin soğutucularından dolayı sorun yaratacak diye vazgeçtim ve corsair h60 sıvı soğutma aldım
ramlerin üzerinde soğutucu blok yok ise büyük ihtimal sığacağını düşünüyorum sonuçta mid tower kasa sığması lazım kasa ebatlarını ve fanlı ebatları karşılaştırmanızı tavsiye ederim.
BENIM REMLERIMDE AYNISI .... sorun olurmu acaba :
benim ramlerim bunlar ve sıkıntı olacağı için almadım
HOCAM COK İYİ OLDU BU MESAJIN KARDESIM . ANLADIGIM KADARI İLE UYGUNSUZMUŞ RAM... OZAMAN Noctua NH-D14 DEĞERİNDE VE AYARINDA GÜCÜNDE , SESSİZLİGİNDE TAVSİYE EDECEGINIZ BIR SOGUTUCU VARMI???... RAM LARIMA UYGUN OLACAK ..
quote:
Orijinalden alıntı: aspendos1903
açıkaçsı o ram ler ile braber hiç bir çift kuleye sahip soğutucuyu kullanamazsınız sanırım. tek kulelere yönelmeniz gerekiyor. onlar da ancak eğer 2 slotu kullanıyorsanız. piyasada yok ama eğer bir yerden bulursanız thermalright venmous x.. bunun dışında eğer bütçeniz ve kasanız müsaitse corsair in h serilerine de bakabilirsiniz. h80 ya da h100.. özellikle inventus, eksen ya da vatan ın yapmış olduğu indirimler ile gayet alınabilir fiyatlara sıvı soğutma sahibi olabilirsiniz.
O kasaya bu soğutucunun sığar mı? Cooler Master RC-690'a 12 cm'lik soğutucuya sahip işlemci fanı zor sığdı. Mecburen yan kapaktaki fanı sökmek zorunda kaldım. 14 cm'lik bir fan kullanıyor. Derinliği iyi ölçün bence
quote:
Orijinalden alıntı: saintroyo
quote:
açıkaçsı o ram ler ile braber hiç bir çift kuleye sahip soğutucuyu kullanamazsınız sanırım. tek kulelere yönelmeniz gerekiyor. onlar da ancak eğer 2 slotu kullanıyorsanız. piyasada yok ama eğer bir yerden bulursanız thermalright venmous x.. bunun dışında eğer bütçeniz ve kasanız müsaitse corsair in h serilerine de bakabilirsiniz. h80 ya da h100.. özellikle inventus, eksen ya da vatan ın yapmış olduğu indirimler ile gayet alınabilir fiyatlara sıvı soğutma sahibi olabilirsiniz.
arkadaş tam düşündüğüm gibi bir cevap yazmış h80 nin soğutma haznesi bildiğim kadar tekli h100 gibi 2li değil diye biliyorum benim bütçem okadarına yetmediği için h60 aldım yoksa noctua nh-d14 alacaktım baktım olacak gibi değil işimi garantiye aldım ama ilerleyen zamanlarda (nakit durumunda sıkıntı olmaz ise ) h100 almayı düşünüyorum ama şu aralar biraz zor :D
Ameliyat yarım kalmış galiba. Bağırsaklar hala dışarda
quote:
HOCAM COK İYİ OLDU BU MESAJIN KARDESIM . ANLADIGIM KADARI İLE UYGUNSUZMUŞ RAM... OZAMAN Noctua NH-D14 DEĞERİNDE VE AYARINDA GÜCÜNDE , SESSİZLİGİNDE TAVSİYE EDECEGINIZ BIR SOGUTUCU VARMI???... RAM LARIMA UYGUN OLACAK ..
Anakartınını modeli ne sistemin intel mi amd mi kaç adet ramin var bunların bir bilgisini bir versen sana daha çok yardımcı oluruz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme