Arkadaşlar bende Kingston Hyperx 2gb ddr2 800 mhz SDRAM bir ram vardı. Ben bunu 4gb yapıcaktım. Bilgisayarcıya gidip rami ayarladım işte dedim 2gb ddr2 800 mhz ram verirmisin diye 1-2 gün sonra geldi ram aldım bende.
Eve geldim pcye taktım benim eski ramle. Bilgisayar açılıyordu fakat ekran gelmiyordu. Bende dedim noluyor ? Ardından benim eski rami çıkarıp yeni rami taktım ve yine çalışmadı. Sonra kendi ramimi taktım ve sorunsuz çalıştı. Yani anlıyacağınız yeni aldığım ram ne tek başına nede benim eski ramle çalışmadı. Bende nette biraz baktım baya bişeyler buldum en mantıklısı biosu güncelle geldi. Ve biosu güncelleyip tekrar 2 sini takıp çalıştırmayı denedim sonuç aynı bilgisayar açılıyor fakat ekran gelmiyordu. Dedim bu ram bozuktur ertesi gün gittim rami değiştirdim.
Şuanda da elimde olan Hi-Level 2GB DDR2-800MHZ-CL5-PC6400U-50550 rami aynı şekilde diğeri gibi takıp denedim. Fakat bu ramde ne tek başına ne de benim eski ramimle beraber çalışmamakta. Yarın gidip bunuda değiştirmeyi düşünüyorum.
Eğer gerçekten çözümü bilen varsa yoruma serice yazssın . Yazan biri olmassa yarın gidip bunuda değiştiricem.
2 ram değiştik :) Artık iade edip başka yerden alıcam mecbur.
Şuan bu ram sanırım 2.el 80 tlye aldım. Biraz pahalı aldım baya. Ama iade ettim :) Parayı geri aldım. Benim şuan kullandığım Kingston Hyperx 2gb ddr2 800 mhz SDRAM bu ram sanırım dual channel yani tam aynısınıdan gerekli bana. Bunun aynısını nette bile bulamadım. Bulan biri linki atarsa almaya çalışıcağım. Saolun beyler.