mrb arkadaşlar lisedeyken bazı özel durumlardan dolayı ( okul değiştirme and dan düze gecme vb vb ) aobp puanım cok düşük geldi (70 )malum yeni sistemde belli olmamaklabirlikte aobp si düşük olanlar için cok kötü bir durum söz konusu gibi kendi hesabıma göre yeni sistemde okul puanım 39 a felan düşüyor..neyse bunlar işin sistemsel yanı asıl mesele tm öğrencisiyim fen1 tabanım var biraz biraz da çalışıp fen1 yapıp biraz olsun okul puanını telafi edeyim bunun ne kadarlık bi etkisi olur zaman kaybımıdır veya sadece kendi alanımda mı asılayım hangisi daha mantıklı olur.. 15 fen 1 yaparsam ne kadarlık bir okul puanı farkımı kapatabilirim...aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varmı
fen1 ea2 ye ea1 den daha az puan getiriyor bunu da düşün bence bu sene yerleştin mi?
Önceki ÖSS sisteminde 30 soruda 15 Fen-1 netinin EA-2'ye 8-10 puan getirisi vardı. Fen-1, EA-2'ye en az etki eden testti.
Yeni YGS-LYS sisteminde de 40 soruda 20 civarı Fen-1 netinin TM puan türlerine getirisi bunun gibi bir şey olabilir. YGS'deki Fen-1, yine bütün TM puan türlerine en az etki eden test.
Hedeflediğin yere bağlı. Diğer testlerden mümkün olduğunca yüksek yapmaya bak. Fen-1 çalışmanın da zaman kaybı olduğunu düşünmüyorum. Ama etkili olacağına, yapabileceğine inanıyorsan çalış.
quote:
Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:
Önceki ÖSS sisteminde 30 soruda 15 Fen-1 netinin EA-2'ye 8-10 puan getirisi vardı. Fen-1, EA-2'ye en az etki eden testti.
Yeni YGS-LYS sisteminde de 40 soruda 20 civarı Fen-1 netinin TM puan türlerine getirisi bunun gibi bir şey olabilir. YGS'deki Fen-1, yine bütün TM puan türlerine en az etki eden test.
Hedeflediğin yere bağlı. Diğer testlerden mümkün olduğunca yüksek yapmaya bak. Fen-1 çalışmanın da zaman kaybı olduğunu düşünmüyorum. Ama etkili olacağına, yapabileceğine inanıyorsan çalış.
hmm tmm hocam bnde fen1 e calışmam gerektiğini düşünüyorum motive olmak acısından felan türkce edebiyat sos1 de bi kac konu hariç hiçbir sıkıntım yok mat a önem vermem gerek sanırım biraz daha fazla :) teşekkür ederim kardeşim yorumların için başka yorumu olan ??