Arkadaşlar notebookumun işlemcisi I3 3110M ben bu notebook u günlük işlerde yani web sayfalarını gezmekte ve film izlemekte filan kullanıyorum yani oyun filan oynamıyorum
Arkadasımda bir notebook var onunki I7 3517U işlemciye sahip
ikimizde notebookları 4GB ram
sormak istediğim şu:
bana dedi ki gel takas yapalım 200TL de üzerine isterim dedi.
bilgisayarını beraber almıstık temiz az kullanılmıs o konuda sorun yok
sizce değer mi yani günlük kullanım için dediğim gibi internette gezmek film izlemek için I3 3110M den 200 TL fark verip I7 3517U ya geçmeye değer mi değmez mi gözle görülür performans farkı olur mu
teşekürler
Bence takas yapmayın arada 200 liraya değecek bir performans artışı olmaz onun yerine ssd alın
dediğiniz kıyaslamaya ben de baktım ama orda yazanlardan pek birşey anlamadığım için yorumlayamadım ama birinin 10 üzerinden 7 diğerinin 6.6 alması arada çok bariz bi fark olmadığını gösteriyor herhalde I3-I5-I7 sırasıyla gittiği için arada çok fark vardır diye düşünüyordum sanırım yanılmışım :)
teşekkür ederim
quote:
Orijinalden alıntı: snop02
elinizdeki işinizi görüyorsa gerek varmı masraf yapmaya
haklısınız elimdeki işimi rahatlıkla görüyor ama sonucta 200 lira fark verip de cok daha hızlı bir bilgisayara sahip olacağımı zannediyordum sanırım bariz gözle görülür farklar yok..Olsada benim kullanım alanım dar olduğundan o farkları sanırım ben anlayamam
I3 DEN I7 ye geçince ne bilim windows daha kısa sürede açılacak internette daha hızlı aradığımı bulacağım,hangi kısayola tıklarsam daha hızlı açılacak falan filan gibi düz mantık beklentilere giriyo insan:)
sanırım böyle farklar olmayacak gibi
teşekkürler cevap için
atillagur
kullanıcısına yanıt
o pc ye 200 tl ye ssd alsan senin için daha iyi bile olur
takas yapıcan pc nin ve senin pc hangi marka ve özelliklede bilmiyorum ama
senin pc soğutması-e.kartı belki daha iyidir...
pc yi hızlanırman için:pc nin uefi desteği varsa uefi kurulum yaparsan açılması hızlanacaktır kesin.işletim sisteminde W8.1 kurarsan 7 ye göre daha hızlanır...
yada Windows un ENBEDDED sürümünü kurarak dahada hızlandırırsın..imzamdaki sistemde bile bu sürümü kullanıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: snop02
o pc ye 200 tl ye ssd alsan senin için daha iyi bile olur
takas yapıcan pc nin ve senin pc hangi marka ve özelliklede bilmiyorum ama
senin pc soğutması-e.kartı belki daha iyidir...
pc yi hızlanırman için:pc nin uefi desteği varsa uefi kurulum yaparsan açılması hızlanacaktır kesin.işletim sisteminde W8.1 kurarsan 7 ye göre daha hızlanır...
yada Windows un ENBEDDED sürümünü kurarak dahada hızlandırırsın..imzamdaki sistemde bile bu sürümü kullanıyorum
elinizdeki işinizi görüyorsa gerek varmı masraf yapmaya
haklısınız elimdeki işimi rahatlıkla görüyor ama sonucta 200 lira fark verip de cok daha hızlı bir bilgisayara sahip olacağımı zannediyordum sanırım bariz gözle görülür farklar yok..Olsada benim kullanım alanım dar olduğundan o farkları sanırım ben anlayamam
I3 DEN I7 ye geçince ne bilim windows daha kısa sürede açılacak internette daha hızlı aradığımı bulacağım,hangi kısayola tıklarsam daha hızlı açılacak falan filan gibi düz mantık beklentilere giriyo insan:)
sanırım böyle farklar olmayacak gibi
teşekkürler cevap için
SSD al, fazladan para verme.
performans olarak düşüş bile yaşabilirsin, u işlemciler ultrabook işlemcileridir ve tamamen güç tüketimi odaklıdır. yani m işlemci ile 2.5 saat batarya ömrü sunarken u işlemci ile bu 4 saate çıkabiliyor. optimizasyonu iyi bilgisayarlar çok daha uzuyor 5-6 saate kadar. ama performanstan ödün veriyor tabi. 2-3 sekme kullanan biriysen bunu farketmezsin ama tarayıcında en az 10 sekme bulunan biri için fark ediyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme